Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @T-C-Kubilay-Dikici selamlar, o halde ben carsamba'ya bilet alayim. riskli gorunuyor. genelde 2 gun sonra dagitima cikiyor + 1 gun de istanbul-izmir surse. sanki sali gibi en erken.

• @ea1925 imkansıza yakın böyle hızlı gelmesi risk almayın.

• @mesut1905 anladim, ben de risk almayayim o halde, carsamba aksamina bileti alayim diyorum, umarim yetisir.

• @ea1925 Tekrar belirteyim benim şansıma bu kadar hızlı olmuş olabilir bilmiyorum geçen bir arkadaşımız yazmıştı 1 ayı geçti hala gelmedi diye haberiniz olsun

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• @ea1925 Bizim mülakat ile pasaportun elimize ulaşması 2 hafta sürdü. Yoğunluk durumlarına göre değişiyor muhtemelen.

• @T-C-Kubilay-Dikici
    Merhabalar, ds 160 doldurduğumda istanbul olarak girmiştim. Fakar randevuyu istediğimiz şehire alabiliyormuyuz (istanbul/ankara)? Cunki randevu değiştirme kısmında boyle birşey yazıyor:
    Please select the Consular Section location where you will apply. The Consular Section location selected below must match the Consular Section location entered on the DS-160 Number form.

• @istanbullover DS-160 formunuzda istanbul' u sectiyseniz bile, Ankara' ya randevu alabilirsiniz. yada tam tersi. sorun olmayacaktir. iciniz rahat olsun.

• Merhabalar, pazartesi Ankara konsoloslukta randevum var. Konsolosluğa yakın ve aile odası olan otel öneriniz var mıdır?

• @istanbullover Merhabalar evet randevunuzu istediğiniz yere değiştirebilirsiniz.

• @lavender Merhabalar ben eşimle Grand Mercure Ankara kalmıştım metro ve konsolosluğa yürüyüş mesafesinde çok güzel temiz armada avm otelin tam karşısında gayet nezih bir yerde.

Yürüyüş ile 10dk konsolosluğa varıyorsunuz benim görüşmemin olduğu gün yağmur vardı bu yüzden otele taksi çağırmıştım 3dk vardık 100tl gibi de bir ücret ödemiştim

Otelin eksi yanı çukurambar çok hareketli bir bölge gece 2 3 kadar müzik seslerini dinlemiştik onun dışında eksi bir yanı yoktu

• @T-C-Kubilay-Dikici
    Tesekkurler. Tekrar ds 160 doldurmama gerek var mi mulakat sehri degistiginde?

• Herkese merhabalar bir konuda sizlere danışmak istiyorum.
    Grup randevusunda 4 kişiyiz bunları 2'şerli olarak ayırmak istiyorum, randevu sayfasında bulunan kişilerde tikli alanları kaldırıp ilerlesem sorun olur mu? Farklı bir yol mu izlemeliyim daha önce deneyen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

• @metedemir01 merhabalar eşiniz vize aldı mı

• @metedemir01 merhaba eşiniz vize aldı mı

• Merhaba,
    Benim 2022 aldığım vizem mevcut abd giriş çıkış yaptım başvuru yaptığımda eşim başvuru yapmak istemedi şuan kendiside almak istiyor. 18 yıldan beri bir havayolu şirketinde çalışıyorum eşim 15 yıl aynı şirkette çalıştı kendi isteği ile işten ayrıldı 3 çocuğumuz var vizeleri mevcut eşimin pasaportu boş tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum yardımlarınız için tesekkur ederim.

• Referenced by  ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐

@mustafa3453, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba,
    Benim 2022 aldığım vizem mevcut abd giriş çıkış yaptım başvuru yaptığımda eşim başvuru yapmak istemedi şuan kendiside almak istiyor. 18 yıldan beri bir havayolu şirketinde çalışıyorum eşim 15 yıl aynı şirkette çalıştı kendi isteği ile işten ayrıldı 3 çocuğumuz var vizeleri mevcut eşimin pasaportu boş tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum yardımlarınız için tesekkur ederim.

Merhaba,
    Eşinizin pasaportunun boş olması, yani daha önce hiç yurt dışına çıkmamış olması olumsuz bir etken olabilir. Genellikle ilk turistik seyahat için bu kadar uzak bir ülkenin tercih edilmesi vize memurlarına mantıklı gelmeyebilir.

Ancak sizin geçerli bir ABD vizeniz var ve daha önce giriş çıkış yapmışsınız. Bu nedenle birlikte önemli bir sebeple gitmek istiyor olmanız olumlu bir faktör olabilir. DS-160 formunda seyahat planınızı güçlü bir şekilde oluşturmanız ve eşinizin mülakatta rahat, güven verici bir şekilde konuşması vize alma şansını artıracaktır.

• @Serapp tesekkur ederim.

• ds160 formumu 1 yıl kadar önce doldurdum randevumu bekliyorum. Formu doldurduğumda kurumsal ve adı bilinen bir holdingte çalışıyordum. Şimdi ise kendi işimi yapıyorum(kendi şirketim var)

sorum şu; ds160'ı güncelleyip iş bilgilerime güncel kendi şirketimi mi girmeliyim, yoksa önceki beyanım olan kurumsal şirkette çalıştığım beyan mı kalmalı? Görevli bu bilginin doğrulunu SGK'dan falan kontrol ediyor mu?

Doğru olan neyse onu beyan edin diyeceksiniz biliyorum ama saçma bir sebepten turistik bir seyahat planımı yakmak istemiyorum 😞 kendi şirketim olmasını dezavantaj görecek...

• @Reverie sgkdan raporu çektiklerini düşünüyorum çalıştığım şirkete 2014 yılında girdim 2024 yılında iş verenim 10 yılı doldurduğum için kıdem tazminatımı ödemek için giriş çıkış yaptı tazminatımı verdi aynı iş yerine tekrar girişim oldu şayet sgk bakıyor olsalardı işe başlangıcım 2024 olarak görürdü bende ds260 bbunu belirtmedim işe giriş tarihimi 2014 dedim ve devam ediyorum dedim

Gelelim sizin sorunuza daha önce çalıştığınızı söylediğiniz şirkette uzun süredir çalışıyorsanız bu kesinlikle artıdır vize mülakatı sırasında
    Kendi işinizi kurarken yatırmış olduğunuz sermaye yüksek ise ve işletmenizde çalışan sayınız da yüksekse buda olumdu değerlendirileceğini düşünüyorum.

Şöyle bir profil oluştura bilirsiniz: Daha önce yurt dışı deneyiminiz var ise ..... yıldır ..... pozisyonunda çalıştığım şirketten kendi işimi kurmak için ayırdım şirketimi kurdum eski şirketimle yurt dışında bir çok organizasyonlara katıldım kendi şirketimde pazar oluşturmak adına amerikayada alanımda iş seyahatleri yapmak istiyorum diyebilrisniz

İşinizin kolunu bilmiyorum ama davet mektubu almak çok kolay alanınıza uygun amerikada iş yapan firmalara mail atarak ben sizin ürünlerinizden almak istiyorum fabrikanızı yerinde görmek istiyorum derseniz size davet mektubu atacaklarını düşünüyorum

• Merhabalar;

Kafama yatan net bir cevap bulamadığım için sormak istiyorum.

Öncelikle kısaca kendimden bahsedecek olursam;
    2014 J1 vize ile Amerika giriş-çıkışım mevcut, zamanında giriş çıkışımı yaptım herhangi bir problem yaşanmadı.
    Şu anda da bir sigorta şirketinde şube müdürü olarak çalışıyorum ve ayriyetten kendime ait işimle ilgili vergi levham mevcut.

Sormak istediğim;
    B1/B2 vizesi ile bir gezi planım var ve seyahat planı bölümüne takıldım. Planım ortalama 1 ay olacak ve bu sürede farklı eyaletlerde bulunmayı düşünüyorum. Bazı yerlerde airbnb, bazı yerlerde arkadaşlarımda kalacağım vizem onaylanırsa tabii. Kalacağım yerlerin adresi de belli değil ve formdaki "Address Where You Will Stay in the U.S." bölümünü neye göre dolduracağımı bilemiyorum kafam çok karıştı. Yanlış bir beyanda bulunmamak adına tecrübeli forum üyelerinden yardım rica ediyorum.

Benzer Başlıklar

• 19
  • 1028
  • 5
  • 2155
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |