@ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
-
@ReLoad, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Bir arkadaş var, bazı sebeplerden dolayı hanımından resmi olarak ayrılması gerekti fakat evlilik gayrı resmi olarak devam ediyor. Bu arkadaş 8-9 ay kadar önce sınırdan illegal olarak Amerika'ya giriş yaptı. SSN ve Çalışma İzni ise daha yeni geldi bu arkadaşın.
Oncelikle illegal arkadaslar legallerin hakkina girdigi icin bu sitede cok fazla bir yardim bulabileceginizi zannetmiyorum. Resmi bir evlilik yok ise bu kisi arkadasinizin esi degildir. TC'de de boyledir, USA'da da boyledir.
Arkadaşım eşini ve çocuklarını da Amerika'ya yanına almak istiyor fakat bunu resmi olarak aile olmadıkları için yapamıyor. Sadece çocuklara vize (turist) alması sanırım yeterli gelmiyor annenin de vize alıp çocuklarıyla birlikte gelmesi gerekli. Anne resmi işlemlerde bilgi ve kendini ifade etme konularında biraz zayıf kaldığı için onu yönlendirecek hatta vize randevusuna onunla gidecek biri ile gitmeli ki diğer kişi dertlerini anlatabilsin. Anne ile birlikte gidebilecek kişi ise kendi kız kardeşi yani çocukların teyzesi oluyor.
Anne şimdiye kadar hiç çalışmamış ama hesabı sürekli hareket halinde, TL cinsinden hesabı sürekli olarak 7 haneli rakamlarla hareket ediyor. Üzerinde herhangi bir mal mülk yok.
Kız kardeşi ise bir çok ülkeye turist olarak gitmiş, bu aralar neredeyse her ay İsviçre'ye gidip bir kaç gün kalıp geliyor. Bir çok bitmiş eski pasaportu var.Burada merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şu:
Bu aile için 4 kişilik bir randevu oluştursam, çocuklar 14 yaş altı olduğu için görüşmeye götürülmeyecekler. Anne ve teyze beraber mülakata girdiğinde mülakatta sözcü olarak teyze konuşmacı olacak, soru sorulmadığı sürece anne sessiz kalacak. Teyzenin pasaportlarının güçlü olması diğer 3 kişiye vize aldırır mı ?Burada da zaten vizeyi amaci disinda kullanacaginizi soylemissiniz, bu forumdan alabileceginiz tavsiye sadece amaciniza uygun vizeye basvurun olacaktir. Diye dusunuyorum. Tabi bu sadece kendi yorumum.
Durumu kısaca anlatmaya çalıştım, benzer bir durum daha önce duymadığım için burada sormak istedim. Umarım konuyu açıkça anlatabilmişimdir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
-
@sefa238 hayır başvuru yaparken eşinizin vizesinin fotokopisini göndermeniz yeterlidir. Lakin siz AP de beklerken çocuklara vize başvurusunda bulunmasını tavsiye etmem bilginize.
-
@celica dediğiniz gibi bekleme süreleri çok korkunc, tekrar İngiltere’ye yıl başından sonra gidecek sanırım. O zaman dayimlar ile beraber başvuru yapacağız, sayımlar İngiliz vatandaşı ve mülakatta İngilizce icin yardımcı olacaklar. Neden Türkiye’den randevu almadiniz sorusuna da aldık fakat 2026 Eylül gözüküyor bakın Buda belgemiz, buraya ziyarete gelmişken başvuru da bulunalım dedik diye belgeyi göstermelerini soyleyecegim
-
Ben de gördüm gerçek mi acaba?
-
Selam arkadaslar, greencardlı birinin anne baba kardeşi turist vizesi basvurusu yaptıgında sistemde gorunuyor mu ? Kardeşim ve babamın ayrı ayrı vize randevusu var. Babam kızımı ziyarete gidip döneceğim, turkiyede de oglum var diye beyan edecek ama kardeşim ablasının ABD’de olduğunu soylerek , onu ziyarete gidip döneceğim şeklinde beyanda bulunmalı mı sizce,? 13 yıldır aynı işyerinde calısıyor. iş yerinden bunun bir turistik seyahat oldugunu, izin bitimi geri döneceğini belirten bir yazı alacak. Bekar ve yası kaçmaya cok musait bu abd’ye girer geri dönmez diye düşünürler mi emin olamadım 🙂 Aslında game conference için amerika’ya seyahat edecek. Daha once de pasaportunda schengeni var . Almanya ve Danimarka’ya 5 ay önce yine bir online game conference için giriş cıkıs yaptı. Fikri olanların yorumlarını rica ederim teşekkürler.
? -
-
Herkese merhaba. ds 160 formunun nasıl güncellenmesi gerektiğini adım adım yazabilecek birileri var mıdır acaba? Başlıktaki iletilerden net olarak anlayamadım. Mülakat tarihim yaklaşıyor yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum.
Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.
Şimdi sizlere annemin anlattığı şekilde mülakat deneyimini aktarmak istiyorum.
A: Annem K: konsolosluk görevlisiK: Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?
A: Kızım Amerika’da yaşıyor. Kızımı ziyaret etmek istiyorum.
K:Başka çocuğunuz var mı?
A : evet üniversiteye giden bir kızım daha var.
K: Siz gidince kızınızla kim ilgilenecek? Eşinizin vizesi var mı?
A: hayır eşimin vizesi yok. Kızımla eşim ilginecek.
K: tebrikler, vizeniz onaylandı.Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.
Annemin deneyimini bu şekilde.
Bu mutluluk inşallah herkese nasip olur. ☺️ -
merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi? -
Iyi aksamlar benim iki sorum daha olacak. Askerlik kismini babam icin nasil doldurmaliyim?
Malatya 2. Ordu Komutanligi
Muhafiz Birligi
Er (18 ay)Bir diger sorum da amerikada yasayan ‘step daughter’ icin ‘other relatives’ secmek dogru olur mu?
Simdiden tesekkurler
-
Bence simdi goruyorum. Cevaplanmadigina gore kimse görmemiş olabilir.
-
Daha önce mart ayında Türkiyede B1/B2 vizesine başvurdum ve vize reddi aldım. Aralık ayı sonu Ocak ayı başı gibi kanada torontoya gitmeyi planlıyorum. Kanada'da turist olarak bulunurken Amerika vizesi alan var mı?
Süreç nasıl ilerliyor, yine 10 senelik mi veriliyor? Vizeyi 1 hafta içerisinde alabilir miyim?
-
@Meriç-Buğra-Beyoğlu hocam deneyin tabi sizin kararınız.
biz bilemeyiz, vize memurunun takdiri tamamen.
x ülkesinden red alip y ülkesinden onay alanlar çok var. -
merhaba ben de J1 Intern vizesiyle yeni Amerika'dan döndüm ve pasaportumda 2 yıl kuralı var, ama turist vizesine başvurmak istiyorum. Sorun olmaz değil mi?
-
Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
-
Merhaba, ben Amerika vatandaşı olarak annem ve babamın turist vizesi görüşmesi için davetiye yazacağım ancak herhangi bir kesinleşmiş geliş tarihi yok. Vize başvuru formunu doldururken bir tarih belirtmiştik ama vize randevusu o tarihten sonrasına verildiği için o da geçerliliğini kaybetti teknik olarak. Sorum şu, davetiye mektubunda bir tarih belirtmem gerekiyor mu illaki? Ve ayrıca annem ve babam için ayrı ayrı mı davetiye yazmalıyım?
Şimdiden çok teşekkür ederim! -
-
@serensan
I-129 onaylandıysa,https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/emergency-requests/
sayfasında açıklandığı şekilde başvuru yaparsanız, en yakın boşluğa verebiliyorlar.
-
@marinesubby merhabalar alabildinizmi çocuk için vizeyi
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@denizci10 hayırlı olsun Orçun bey yardımsever kişiliğinizle danışmanlara çözüm odaklı yaklaşacağınız aşikar. Malum pazardaki
Danışmanlar karşılayamayacakları kadar yük aldıklarından çözüm odaklılığı geçin çoğu kişi iletişime geçme şansını bile yakalayamıyor. Bu konudaki açığı layıkıyla dolduracaksınız ve şimdiden tebrikler. 🥰 -
@gokicatipars çok teşekkür ederim.
-
@tuncayarat merhaba sonucunuz nedir
-
@denizci10 Bugün mülakatımız vardı @denizci10 Orçun kardeşimin desteği ile korkmadan heyecan yapmadan kolayca aldık vizemizi. Tek bu değil bir sürü konuda verdiği bilgiler ve motivasyon için asla hakkını ödeyemem. Greencard çekilişi ile bir sonuca ulaşamayacağımızı ilk onun imzasında yazan ‘taktik maktik yok, BAM BAM BAM’ sözüyle anladım ve bunu kendime de motto edindim. O yüzden senden danışmanlık almak isteyecek kişilere istenilen ve beklenenden çok daha fazlasını vereceğini bildiğim için gözüm kapalı tavsiye ediyorum, kolay gelsin kardeşim, eşin Burcu ve sen iyiki varsınız
-
@dytmelek tebrik ederim ve iyi bir tatil dilerim size biraz görüşmenizin detaylarından bahseder misiniz kiminle görüşme yaptınız neler soruldu siz ne cevap verdiniz red alan insanlar çok muydu ve neden red aldılar bunu anlayabildiniz gibi
-
Merhaba arkadaşlar bugün eşimle birlikte 8.45’te vize mülakatımız vardı ve onay aldık çok mutluyum 🥰 Detayları eşimin yazdığı başka bir yerden kopyalayıp düzenleyerek atıyorum, umarım birilerinin işine yarar Öncelikle bizimle kısa kahverengi saçlı kadın görevli ilgilendi. En solda Nick bey vardı, o hem parmak izi hem de ardından interview yapıyordu. Onun yanında sarışın erkek, ortada bizim görüştüğümüz kadın görevli, Sağımızda top sakallı saçı dökülmüş erkek ve onun yanındakini yani en sağdakini de bir türlü göremedim ama eşim sarışındı galiba dedi.
Neyse gelelim görüşmeye.
Konsolosluk Görevlisi=KG
Burak=B (Eşim)
Melek=M (ben)KG: Pasaportlar lütfen.
Biz: Yeşil pasaportlarımızı ve geçen hafta Italya tatilinde pasaportlarımızı çaldırdığımız için elimizde olan pembe pasaportlarımızı ve İtalyadan aldığımız Polis Raporunu verdik.KG: (Raporu görünce) Benim için farketmez.
M: hırsızlık olayını açıkladık. (Burada Türkçe anlamayınca biraz İngilizceye kaçtık ama sakın siz yapmayın.)
KG: (Belgeye baktıktan sonra) Şimdi anladım.KG: Eşime dönüp Sizin eski vizeniz var, (Bana döndü) Sizin yok.
B: Evet, benim vardı 1999 yılında.KG: Ne iş yapıyorsunuz?
B: 11 yıldır Elekt... (KG araya girdi "Yavaş yavaş" dedi. )
B: 11 yıllık Elektrik Elektronik Mühendisiyim(tane tane:)
M: 14 yıllık Diyetisyenim.KG: Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz? (İngilizce sordu, biz Türkçe cevapladık)
M: 10 yıllık evliyiz. Çocuklarımız da büyüdü. Artık seyahat etmek istiyoruz.
B: BaşbaşaKG: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
M: İtalya, Almanya
B: Ve Amerika
K: Any other? (İngilizce'ye devam )
M: Bu ülkelere gittik ama yurtdışına çıkmak için çocukların büyümesini bekledik. Artık büyüdüklerine göre çıkmaya başlayabiliriz.
K: Anladım.KG: Amerika'da nereye gideceksiniz?
B: 2 haftalık bir Los Angeles/California tatili planladık.KG: Vizenizi onaylıyorum.
B: Teşekkürler. (Normal)
M: Teşekkürler. (Aşırı )
Bizim tecrübemiz bu kadardı arkadaşlar. Aslında 3 soru sorup bitiyor normalde ancak bizim özel durumlarımız(1- Eşimin daha önce Amerika vizemin olması, 2-Eski pasaportlarımızı çaldırdığımızdan dolayı yeni pasaportlarımızın damgasız olması) olduğundan dolayı ekstra birkaç soru daha ekleniyor.
Konsolosluk görevlisi arkadaşlar Türkçe'yi sizin kadar bilmedikleri için arada İngilizceye kaçıyor aklınızda bulunsun. Bize soruların birkaçını İngilizce sordu ancak biz ıslarla(!) Türkçe yanıtladık. İtalya'daki hırsızlık olayını Türkçe anlamayınca İngilizce anlatmak zorunda kaldığımızdan dolayı böyle oldu. Siz sakın böyle bir şey yapmayın. Tane tane, yavaş yavaş Türkçe konuşun. Bizim gibi spesifik durumunuz olmadıkça zaten zaten Türkçe olarak anlayabileceği cevapları vereceksiniz.
Bu arada profilimiz şöyle:
Ben 37 yaşındayım, eşim 38. İkimiz de kamuda çalışıyoruz yeşil pasaportumuz var. 2 kızımız var ama onlar için başvuru yapmadık henüz, sonrasında posta yoluyla onlara da alacağız. Yurtdışı sadece geçen hafta 3 günlük italya ve Almanya gezimiz vardı onlar da pasaport çalınınca tertemiz bir yeşil pasaportla girmiş olduk ama hem İtalya polis raporunu sunduk hem de Almanya mührünün olduğu pembe geçici pasaportu. Bu 2 belge çok destekleyici oldu bence. Aklımıza gelen her türlü destekleyici belgeyi götürmüştük ama hiçbirine bakmadılar, hatta pembe pasaport ve polis belgesini de o istemedi biz diğer pasaportla birlikte araya sıkıştırdıkBize gelen kumral saçlı kadın Türkçeyi zor anlıyordu eşim başta hızlı konuştu bize yavaş lütfen dedi yavaş yavaş tane tane konuştuk, çoğu soruyu o ingilizce sordu biz Türkçe cevap verdik ama tavrı hep olumluydu en baştan onay vereceğini hissetmiştim.
3 onay gördüm 3ü de genç 25 30 yaşlarında genç kadınalardı. 1 tane sarı kağıt verilmiş AP gördüm o da genç bir kadındı. Ama o kişilerin profilleri ile ilgili yorum yapamayacağım çünkü hiç birini duyamadım. Bir de öncesinde cafede otururken bir gençle sohbet ettik geçen hafta Amerika’da bir üniversiteden %100 burs almasına rağmen F1dan red almış çok üzgündü, bugün de kuzeni için gelmiş onun sonucunu öğrenemedim.
Bizim deneyimimiz bu şekilde oldu, bu vesileyle bu forumda bilgi paylaşımı yapan sorduğumuz sorulara en ince detayına kadar cevap veren herkese çok teşekkür ederim
Vize görüşmesine girecek tüm arkadaşlara gönülden başarılar. -
@LordBolton hemen yukarıya yazdım ️
-
@NiTianErXing ilginç olmuş ya çok geçmiş olsun, üzüldüm
-
@denizci10 Orçun bey son 2 aydır özelden her mesajıma gayet ayrıntılı cevaplar veriyordu sağolsun. kafama takılan herşeyi sordum ve cevapsız tek sorum olmadı. bu işi danışmanlık şekline dönüştürmesi çok haklı bir istek. ellerinize sağlık. şimdi daha güvenli hissediyorum. yanınızda birinin desteği önemli bu aşamalarda.
-
@NiTianErXing, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing evet bende gördüm onu ama bu kadar da kötü olacağını düşünmemiştim sizin gozleminiz nedir orada kimseye vermedi mi
Ben siradayken iki kişiyle görüştü o, ilkine ret verdi, ikincisi yabancı bir ülke vatandaşı idi, onla şakalaştı muhabbet etti falan ona onay verdi. Gözlüklü bayan ve hafif kel olan abimizin sırası çok uzun sürüyordu, sıra boyunca aynı kişiyle görüştü onlar. En sağdaki bayan bi 4-5 kişiyi aldı, hepsi Güler yüzlü ayrıldı. Siyahi nick abimiz ise THY ekibi vardı bi 10 kişi, onlara baktı tamamen. Onlar da full onay alıyordu
Evet ben de bugün girdim en sağdaki 2 kişinin görüşmeleri çok uzun sürüyordu, THY ekibi biz oradayken gelmişti, aynI zamanlarda girmişiz demek ki
-
@dytmelek, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing evet bende gördüm onu ama bu kadar da kötü olacağını düşünmemiştim sizin gozleminiz nedir orada kimseye vermedi mi
Ben siradayken iki kişiyle görüştü o, ilkine ret verdi, ikincisi yabancı bir ülke vatandaşı idi, onla şakalaştı muhabbet etti falan ona onay verdi. Gözlüklü bayan ve hafif kel olan abimizin sırası çok uzun sürüyordu, sıra boyunca aynı kişiyle görüştü onlar. En sağdaki bayan bi 4-5 kişiyi aldı, hepsi Güler yüzlü ayrıldı. Siyahi nick abimiz ise THY ekibi vardı bi 10 kişi, onlara baktı tamamen. Onlar da full onay alıyordu
Evet ben de bugün girdim en sağdaki 2 kişinin görüşmeleri çok uzun sürüyordu, THY ekibi biz oradayken gelmişti, aynI zamanlarda girmişiz demek ki
Evet telegram'daki grupta da demiştim, sizden sonra sırada olan kişiydim ben
-
@NiTianErXing Ah tamam Kullanıcı adı farklı olunca bilemedim, tekrar geçmiş olsun
-
@dytmelek, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing Ah tamam Kullanıcı adı farklı olunca bilemedim, tekrar geçmiş olsun
Teşekkür ettim, hatırlattığınız iyi oldu burada da değiştireyim nicki
-
@meli çok teşekkür ederim.
-
@dytmelek çok teşekkür ederim. Her zaman yardım etmeye devam edeceğim. Bundan hiç şüpheniz olmasın.
-
Ben de deneyimimizi paylaşayım, biz nasıl öncekilerin deneyimlerini okuyarak bilgilendiysek bizden sonrakilere de umarım faydamız dokunur.
Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum, herşey herkesin gönlünce olsun.Ben ve eşim aile olarak bugün sabah 08:00'de mülakata girdik.
30'lu yaşlardayız.
Çocuğumuz yok.
Yeşil pasaport sahibiyiz. Ben devlet memuruyum eşim şuan için çalışmıyor.Yoğunluktan dolayı sanırım normalde 3.camda yapılan parmak izi işlemi için biz girdiğimizde 4. camdaki siyahi bey de parmak izi alıyordu. hemen 3 - 4 dakika sonra normale dönmüş ve vize görüşmesi yapıyordu, bunu sıraya girince fark ettim.
önümüzde yaklaşık 15 kişi vardı, birçoğunun F1 olduğu pasaportlarının arasındaki sevis kağıdından anlaşılıyordu.
Sıra ilerledikçe eşim birkaç kişinin red aldığını ve üzüldüklerini görmüş, ben dikkat etmedim, çevreme çok odaklanmadım.
5 görüşme bankosu vardı en sağdakini hiç görmedim nasıl biridir, ancak arkadaşların da dediği gibi o bankoda duranlar genelde uzun kalıyordu.
İngilizce mülakat yapan bir genç neredeyse önümüzdeki 15 kişi eriyene kadar en sağdaki bankoda kaldı. tam bize 3 kişi kala mülakatı bitti sonucu nedir bilmiyorum. o bankoya hamile bir hanımefendi geçti sıradan, sonra neredeyse aynı anda diyebileceğim şekilde bir erkek kardeşimiz (o da sanıyorum F1) en soldaki siyahi beye geçti ve önümüzde kalan son kişi başka bir hanımefendi (F1 olduğunu sevis kağıdından anladım) tam ortadaki bayan vize memuruna denk geldi. yaklaşık 20-30 saniye kadar sonra en soldaki erkek arkadaşın mülakatı bitti (sonucunu bilmiyorum tabi) ve biz de siyahi beye denk gelmiş olduk.Bankolarda gözlemlediğim siyahi bey'in yanındaki ve en sağdaki banko uzun sürüyordu. tam ortadaki bayanın da mikrofona çok yakın olduğunu düşünüyorum, sorduğu soruları tüm bekleyenler duyuyordu :)) diğer bankolar buna göre daha sessizdi.
Biz siyahi beyle merhabalaşırken pasaportlarımızı uzattık. bir yandan incelerken bir yandan sorulara başladı. 4 soru sordu.
Neden Amerika'ya gidiyorsunuz? --Gezmek için turistik amaçlı.
Nereye gideceksiniz? -- New York.
Ne iş yapıyorsunuz? -- 10 yıldır devlet memuruyum. Eşim: Şuan çalışmıyorum online eğitim alıyorum.
Hiç yurtdışına çıktınız mı? -- Evet. Yunanistan'a gittik.Vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Yaklaşık 1 dk. sürdü.
Sevgili @LordBolton lütfen bana başka soru sorma deneyimimi ve gözlemlediğim her şeyi anlattım.
-
@Muammer-Özkan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Ben de deneyimimizi paylaşayım, biz nasıl öncekilerin deneyimlerini okuyarak bilgilendiysek bizden sonrakilere de umarım faydamız dokunur.
Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum, herşey herkesin gönlünce olsun.Ben ve eşim aile olarak bugün sabah 08:00'de mülakata girdik.
30'lu yaşlardayız.
Çocuğumuz yok.
Yeşil pasaport sahibiyiz. Ben devlet memuruyum eşim şuan için çalışmıyor.Yoğunluktan dolayı sanırım normalde 3.camda yapılan parmak izi işlemi için biz girdiğimizde 4. camdaki siyahi bey de parmak izi alıyordu. hemen 3 - 4 dakika sonra normale dönmüş ve vize görüşmesi yapıyordu, bunu sıraya girince fark ettim.
önümüzde yaklaşık 15 kişi vardı, birçoğunun F1 olduğu pasaportlarının arasındaki sevis kağıdından anlaşılıyordu.
Sıra ilerledikçe eşim birkaç kişinin red aldığını ve üzüldüklerini görmüş, ben dikkat etmedim, çevreme çok odaklanmadım.
5 görüşme bankosu vardı en sağdakini hiç görmedim nasıl biridir, ancak arkadaşların da dediği gibi o bankoda duranlar genelde uzun kalıyordu.
İngilizce mülakat yapan bir genç neredeyse önümüzdeki 15 kişi eriyene kadar en sağdaki bankoda kaldı. tam bize 3 kişi kala mülakatı bitti sonucu nedir bilmiyorum. o bankoya hamile bir hanımefendi geçti sıradan, sonra neredeyse aynı anda diyebileceğim şekilde bir erkek kardeşimiz (o da sanıyorum F1) en soldaki siyahi beye geçti ve önümüzde kalan son kişi başka bir hanımefendi (F1 olduğunu sevis kağıdından anladım) tam ortadaki bayan vize memuruna denk geldi. yaklaşık 20-30 saniye kadar sonra en soldaki erkek arkadaşın mülakatı bitti (sonucunu bilmiyorum tabi) ve biz de siyahi beye denk gelmiş olduk.Bankolarda gözlemlediğim siyahi bey'in yanındaki ve en sağdaki banko uzun sürüyordu. tam ortadaki bayanın da mikrofona çok yakın olduğunu düşünüyorum, sorduğu soruları tüm bekleyenler duyuyordu :)) diğer bankolar buna göre daha sessizdi.
Biz siyahi beyle merhabalaşırken pasaportlarımızı uzattık. bir yandan incelerken bir yandan sorulara başladı. 4 soru sordu.
Neden Amerika'ya gidiyorsunuz? --Gezmek için turistik amaçlı.
Nereye gideceksiniz? -- New York.
Ne iş yapıyorsunuz? -- 10 yıldır devlet memuruyum. Eşim: Şuan çalışmıyorum online eğitim alıyorum.
Hiç yurtdışına çıktınız mı? -- Evet. Yunanistan'a gittik.Vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Yaklaşık 1 dk. sürdü.
Sevgili @LordBolton lütfen bana başka soru sorma deneyimimi ve gözlemlediğim her şeyi anlattım.
Tebrik ederim hayırlı olsun vizeniz. Biz de ortadaki bayandan aldık bugün onayımızı, dediğiniz gibi sesi epey yüksekti hatta eşimle dedik ki herkes zor duyuyoruz diyor ama biz hiç zorlanmadık ses konusunda Ama çok ılımlıydı şansımıza, hepimize geçmiş olsun sırası gelen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum
-
@MySea çok tesekkür ederimmm :)))
-
@NiTianErXing top sakallı kisimiydi, hay aksi ya neler sordu ne dedi...
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing top sakallı kisimiydi, hay aksi ya neler sordu ne dedi...
Top sakallı dediğiniz hafif kel olansa o değildi. Sarışın sakallı biriydi, siyahi abinin yan bankosunda. Yalnızca iki soru (niye amerikaya gitmek istiyorsun, daha önce yurt dışına çıktın mı) sordu ve ret verdi
Benzer Başlıklar
70
46.7k
Users
4.6k
Topics
458.0k