@waterman Cok tesekkur ederim cok aciklayici yazmissiniz. Erkek arkadasim vizesi garanti olsun diye tura katildigini gosterecekti konsolosluga, turla birlikte gelmeyi dusunuyordu. Ben green cardliyim. Burada AOS sureci ve evlilik dusunduk turistik vizeyle. Sanirim bu evlilik surecinde tur sirketleri bildirecegi icin sorun olabilir. En iyisi turu hic karistirmamak. Cok tesekkurler 🙂
-
@Oguz-Talan @T-C-Kubilay-Dikici bende izledim o videoyu, Kubilay Bey'in belirttiği gibi söylemiş konsolos
-
Selam arkadaşlar bir soru sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardimcin olursa kendilerine Çok teşekkür ederim. Benim ve eşimin abd vizesi var abd gittik geldik ve şimdi yaşları 9 ile 13 yaşında iki çocuk için vize başvurusu yapacagim bunun için formu doldurmum şimdi profil oluşturuyorum. Profil oluşturma esnasindda sorduğu bir seçenek sorusunun da takıldım.
Seçenekler :
1.K nişanlı es çocuk vizesine başvurmam gerekiyor.
2. Abd göçmen olmayan vize başvurusu ds 160 formunu doldurdum ve vize başvurusunda bulunmam gerekiyor.Bu seçeneklerden hangisini seçmem gerekiyor tecrübesi olan yardimci olacak birisi var mı.
-
Merhaba! Anneciğim 51 yasinda ve haziran ayinda mülakatı var, biz F1 statüsü ile buradayız ( J1 dan F1'a cevirmistim suan master yapiyorum) ve eb3 skilled kategorisinde current olmayı bekliyoruz ( I 140 onaylandı) Annem daha onceden maalesef 2 red Aldi ( Ocak 2024 ve Nisan 2023), bunun uzerine 2024 yilinda ingiltere vizesi alip orada bir ay kadar tatil yaptı. Bu yıl erkek kardesimin ingilterede dugunu olacak, bundan dolayı tekrar vize alacak, bu vize almasinin amerika konsoloslugunda isini kolaylastirir mi? neden vize almak istiyorsun sorusuna, oglumun ingilteredeki dugunu oncesi kizimi ve torunumu gormek istedigini belirtmesi pozitif anlamda yarar saglar mi?
-
Merhabalar, DS160'da kardesim icin bir degisiklik yapmamiz gerekiyordu (askerlik kismi guncellemesi) ama bunun yaninda okul tarihlerinde de suan universite devam ettigi icin bugunun tarihini girdik. Acaba bu sorun olur mu?
2- Form gecen sene dolduruldugu icin seyahat tarihi nisan 2025'ti, bunu da ileri bir tarihe cektik, ayni zamanda amerikada ablasi olarak benim yanima gelecekleri icin de ev adresimizi guncelledik (eski adresten tasindik). Annem ve babam icin herhangi bir degisiklik yapmadik, sizce onlarin da formlarini kardesimle ayni olacak sekilde degistirelim mi?
Kafamiz cok karisti.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler. -
Merhabalar, DS160'da kardesim icin bir degisiklik yapmamiz gerekiyordu (askerlik kismi guncellemesi) ama bunun yaninda okul tarihlerinde de suan universite devam ettigi icin bugunun tarihini girdik. Acaba bu sorun olur mu?
2- Form gecen sene dolduruldugu icin seyahat tarihi nisan 2025'ti, bunu da ileri bir tarihe cektik, ayni zamanda amerikada ablasi olarak benim yanima gelecekleri icin de ev adresimizi guncelledik (eski adresten tasindik). Annem ve babam icin herhangi bir degisiklik yapmadik, sizce onlarin da formlarini kardesimle ayni olacak sekilde degistirelim mi?
Kafamiz cok karisti.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler. -
@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Merhabalar
Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır? -
Arkadaşlar merhaba
en dün DS-160 formumun koduyla birlikte kayıt olup tarih seçmek istedim J1 vizesi ile. Fakat sistem benden ödeme için kredi kartı bilgilerimi istediğinde SWT seçeneğini seçmeyi unuttuğumu fark ettim ve geri dönerek bu seçeneği düzelttim.
Tekrardan ilerlemeye geçtiğimde "Vize ücretini öde" sekmesinden ödeme sekmesine ulaştım. Burada da çok kez kontrol etmeme rağmen (panik haliyle ilk 1-3 saat sürekli kontrol yaptım ve sanırım sistem engel attı) ödeme yapmamı gerektiren bir ekran çıkmadı ve iki konsoloslukta da uygun randevu görünmüyordu. Fakat insanların randevu tarihi seçebildiğini görünce teknik bir problem midir diye size ulaşmak istedim.
Şu an gün içinde düzenli aralıklarla kontrol ediyorum ve randevu bilgisine, ödeme ekranına ulaşamıyorum. Ödeme yapamadım ve uygun randevu yok diyor her saat başı kontrol ediyorum ama çok zor hiç yok. Şu an nisanın dokuzu ve mayısın 22'sinde Amerika'da olmam gerekiyor. Sizce imkanı var mı bunun?
-
-
Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?
-
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@redsat2000 geçmiş olsun. çok enteresan, dediğiniz gibi zaten aile kontenjanından vize alma hakkı var bunu bilerek neden ret vermişler anlam vermek güç. Belkide AOS yapma ihtimalinden dolayı böyle sonuçlandı.
-
@redsat2000 Merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. Benim eşim de abd vatandaşı, IR1 sürecine başlamadan önce B1/B2 vizesi almıştım, bana da aynı soruyu sormuşlardı ama açık bir şekilde ABD'ye yerleşme isteğimizin şu an için olmadığını, ikimizin de işlerimizin burada olduğunu belirtince vizeyi onaylamışlardı. Anladığım kadarıyla yine her zaman olduğu gibi, sizde de Türkiye'ye dönüş yapılacağına inanmadıkları için reddetmişler. Belki burayı okuyan arkadaşlar bir fikir edinir diye yazmak istedim. Bundan sonraki sürecinizde şans diliyorum.
-
@luchadora Konsolosluk Gecerli Bir sebep ifade etmedikleri kızgınım. Standart beyaz red kağıdını vermişler. Onların İyi yorumlamak için çok zeki olamalarına gerek yok. 4 ay sonra vatandaşlığa başvuru yapacağım. 4 senedir Türkiye’de bekleyen eşim niye Abd ‘de kalmak için uğraşsın. Kazandığı GC hakkı annesinin sağlığı için red etti . Zaten kısmet olursa vatandaşlık sonrası Gc başvuru hakkı tekrar olacak. Bunu düşünen biri Siz İmmigrant’a tabisiniz dese onu da anlayabilirim. Evraklarına bile bakmamışlar . Mal varlığı Türkiyede . Bazen onların aklından geçeni anlamak imkansız. Benim anladığım Amerikalı Aile birliğini düşünen biri olmalı . Nasıl bir süreç izlemek gerekiyor bilmiyorum. Bulamazsam Konsolosa hitaben durumumu anlatan email atacağım.
-
@redsat2000 abd evraklara ve mal varlığına bakmaz.
-
@charon iyi de verilen evrağa göre istenen kıstastaki Türkiye de kalacağınızı nasıl kanıtlayacaksın ?Ayrıca Mülakat talimatında bu evrakları zaten istiyor. Velevki gerekmesin Biz zaten yarı Amerikalıyız ve 3 ay sonra vatandaşlığa geçiş için baş vuracağız. Eşimin kalış şüphesi çok aptalca . Eşimin zaten bu hakka sahip . Yeni evlenme durumu Anne baba veya yakın akrabadan bahsetmiyoruz.
-
This post is deleted! -
@redsat2000 hocam siz reddi çok kişisel algılamışsınız. Amerikan kafa yapısını anlamadığınızı düşünüyorum.
yarı amerikalı diye birşey yoktur, vize başvurusunda da geçerliliği yoktur.
Sizin 3 ay sonra vatandaşlığa geçmiş olacağınız birşey farkettirmez. B1 B2 için en önemli kriter bu kişi trye geri dönecek mi dir. Eğer ki kişi green cardlı birisi ile evliyse ülkesine geri döneceğini kanıtlaması bence gayet zor.
Siz olaya duygusal yaklaşmışsınız. Başvuruyu değerlendiren kişi duygusal değil mantıklı bakar. -
@charon kişisellikten farklı baktığımı düşünüyorum. Eşim zaten yeşil kart hakkına sahipti. O açıdan kalmaya niyetlense bile benim vatandaşlığımı tehlikeye atmayacagimi gayet iyi düşünebilir. eşimin yeşil kart için benim başvuracağımı da düşünebilirdi. Ve bunu ifade edebilir ve sorabilirdi. Red sebebini açıkça söyleyebilirdi. Her iki durumda da kendisi bütün Türkleri genelleme yaptığını yada doğru muhakeme yapamayan tecrubesiz biri olduğunu düşünüyorum. Burada bilinçli bir hareket var peşinden verilmiş olan bir hüküm var. Sosyal sosyal medyadaki verdikleri arkadaş mesajlarının hiç samimi olduğunu artik düşünmüyorum.Bu durum bundan sonraki bir çok kişiyi de etkileyecektir. Elimizdeki Yeşil Kart yarı vatandasligin bir ispatıdır. O bir vize kategorisinde asla düşünülemez. Bunu en iyi orada yaşadığınızda daha iyi anlayabilirsiniz. Vatandaş olmak bazı şeyleri değiştirmeyebilir. Onu istenen seviyeye getirmek sizin elinizde ve sizi siz yapan karakterinizdedir.
-
@mohinur aynı iletiyi sürekli paylaşmanız cevap alma şansınızı yükseltmiyor. Bilgisi görüşü olan biri görürse zaten cevap verecektir. Ama bence bu başlığın ilk iletisini ve mülakat deneyimlerini okursanız size fikir verecektir. Davetiye mektubu ile DS-160 formunu doldurmanız arasında bir bağ yok, formu doldurabilirsiniz.
-
@redsat2000 red sebebi prosedure uygun sekilde soylenir zaten.
Green card yari vatandaslik degil,kalici oturma iznidir.Ayrica vize memurunun kimseye ozel muamele yapmasina, mulakat zamani 30 saniyede ya bu green card alabilirsin muhabbetine girmesi icin hicbir neden yok. Vize memuru vize vermek zorunda da degil esi green cardli olan birisine.
Dedigim gibi duygusal yaklasiyorsunuz. Mantikli dusunurseniz verilen reddin nedeni ortaya cikiyor.
-
Merhabalar Yeşilkartforum sakinleri :)sizlerin engin bilgisine ihtiyacım var yardımcı olursanız çok mutlu olurum.08.02.2022 tarihinde turiste vizesi redi aldım ve 08.02.2024 tarihinde 2 senem doluyor.Sorum şu ki şuan vize görüşmesi için randevu alsam sonuçta görüşme tarihlerini 1 seneden önceye vermiyorlar bundan dolayı şimdiden vize görüşme sırasına girsem ?sorun olurmu
-
@baharaziz hiç bir sorun olmaz.Zaten şu an kayıt olsanız 2024 yaz aylarına randevu çıkıyor.Geriye çekebiliyorsunuz ama şu an görünen bu.
-
@selamibasaran çok teşekkürler Selami bey
-
Görüşlerinize özellikle de tecrübe edenlerin fikirlerine ihtiyacım var.
Geçen ay 3.vizem için başvuru yapıp, Rush Visa aracılığı ile bu cuma gününe randevuyu öne çektim. Başlangıçta düşüncem ben vizeyi yenileyeyim, eşim ve kızım için bilahare başvuru yapıp, yine Rush Visa ile öne çekeriz, onlar ayrı girer şeklindeydi. Benim işim biraz aceleydi, o yüzden tek başıma başvuruyu yapıp hemen alayım dedim zira ağustos sonu eylül başı iş için gitmem gerekiyordu.
Çok büyük aksilik olmazsa benim vize almama engel yok (yine de endişe duymuyor değilim). Zira dediğim gibi 3.vizem olacak, onun dışında ABD ordusu ile Afganistan'da görev almışlığımdan tutun, onlardan takdir belgesi almama, NATO'da görev yapmama ve ABD'ye en az 20-25 defa girişime kadar sağlam bir referansım var. Hatta fazlası bile. Fakat eşimin böyle bir referansı yok, ABD'ye girmişliği yok, hee o da benimle Afganistan'da ABD askeriyesi için görev almıştı. Kaydı kuydu illaki vardır.
Şimdi soru şu; acaba ben cuma günkü kendim için olan randevuyu iptal edeyim, eşim ve kızıma da başvurup birlikte olacak randevu mu alalım, yoksa alınmış alınmıştır, ben randevuma gideyim, eşim ve kızım sonra randevu mu alsın.
Bir yandan benim referanslarımla onların da vize almasını kolaylık sağlamak akıllıca geliyor, diğer yandan aile olarak gördüklerinde "geri dönmeme" şüphesi uyandırır diye düşündüğüm de oluyor (hoş bende olduktan sonra o şüphe hep olabilir onlar ayrı başvurduğunda). Buralarda bir yerde aile ile başvuru bazen ters tepiyor diye bir şeyler okumuştum yanılmıyorsam.
Ne dersiniz? -
Yukarıdaki gönderime ek olarak bir şey aklıma geldi, mümkün müdür bilen var mı?
benim cuma gününe kendim için olan randevuma ailemi de eklemem olası mı? -
Merhaba
geçen sene b2 vizesinden red almıştım. Kurumsal bir firmada 4 yıldır çalışıyorum 10 yıl önce almanya italya ya gitmiştim. Tekrar başvurmak istiyorum bu kez annemle başvursam daha mı iyi olur annem 70 yaşında emekli. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. -
Merhabalar Temmuz sonunda eşimle birlikte vize görüşmem var. Yanlışlık olmaması adına gerekli belgeler temel istedikleri yanımda götürmem gereken araştırdığım kadarıyla ;
-Ds-160 sayfasının onay kısmı barkodlu
-Pasaport
-Evlilik Cüzdanı
-Ödeme dekontu
5x5 fotoğraf 1 adet
Bunların haricinde işyerinden ABD büyükelçiliğine yazılmış izin mektubu döneceğime dair hazırladı işyerim.
Başka bir çok evrak hazırlayan var ama ben banka hesap dökümü dahil birşey hazırlayıp götürmeyeceğim 3-5 sayfa maximum evrak ile girmek istiyorum. Tavsiye edeceğiniz birşey var mı ? Yada temel evrakta eksik birşey ? -
@redsat2000, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@charon kişisellikten farklı baktığımı düşünüyorum. Eşim zaten yeşil kart hakkına sahipti. O açıdan kalmaya niyetlense bile benim vatandaşlığımı tehlikeye atmayacagimi gayet iyi düşünebilir. eşimin yeşil kart için benim başvuracağımı da düşünebilirdi. Ve bunu ifade edebilir ve sorabilirdi. Red sebebini açıkça söyleyebilirdi. Her iki durumda da kendisi bütün Türkleri genelleme yaptığını yada doğru muhakeme yapamayan tecrubesiz biri olduğunu düşünüyorum. Burada bilinçli bir hareket var peşinden verilmiş olan bir hüküm var. Sosyal sosyal medyadaki verdikleri arkadaş mesajlarının hiç samimi olduğunu artik düşünmüyorum.Bu durum bundan sonraki bir çok kişiyi de etkileyecektir. Elimizdeki Yeşil Kart yarı vatandasligin bir ispatıdır. O bir vize kategorisinde asla düşünülemez. Bunu en iyi orada yaşadığınızda daha iyi anlayabilirsiniz. Vatandaş olmak bazı şeyleri değiştirmeyebilir. Onu istenen seviyeye getirmek sizin elinizde ve sizi siz yapan karakterinizdedir.
Hocam sizin duygusal baktığınızı düşünmüyorum. Bu olay tamamen Abd konsolosluğunun mantıksızlığından/robot mantığından ötürü olan bir durum. Forumda eşi vatandaş olup B vizesi alan (başlığı bile var) var. Mantıklı düşündüğümüzde sizin durumunuzun onlardan pek farkı yok, sizin eşinizin de alması lazımdı. Yapılabilecek en iyi yol, belki de, konsolosluğun algoritmasını -varsa- çözüp öyle yaklaşmak.
Sosyal sosyal medyadaki verdikleri arkadaş mesajlarının hiç samimi olduğunu artik düşünmüyorum.Bu durum bundan sonraki bir çok kişiyi de etkileyecektir.
Uzun yıllar Abd ile samimiyetin birbiriyle uzaktan yakından ilgisinin olduğunu sanmıyorum. Şu an vatandaş ailelerinin durumu yine bir parça iyi (hatta iltica yoluyla gelenlerin durumu bile iyi) ama GC'lı aileleri perişan durumda. 6 sene önce yapılan başvuruya vize veriyorlar. Ve bunun hiçbir görevlinin umurunda olduğunu pek sanmıyorum. Sorsan 'derin üzüntü duyuyoruz' derler en fazla
-
crazycells
-
@Emre08 ödeme dekontu dediğiniz vize ücretini ödediğiniz dekont mu? Ona hiç gerek yok.
Ben de yığınla evrak götürdüm ama hiçbirine bakmadılar, hatta işyeri imzalı fuar katılım belgesine bile.
Ama yine de işyerinden alacağınız evrak, varsa eski pasaport ve belki hesap dökümü eklenebilir, baska hiçbirşeye gerek yok cidden -
Merhaba
geçen sene b2 vizesinden red almıştım. Kurumsal bir firmada 4 yıldır çalışıyorum 10 yıl önce almanya italya ya gitmiştim. Tekrar başvurmak istiyorum bu kez annemle başvursam daha mı iyi olur annem 70 yaşında emekli. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.( tekrar yazdım arada yoğunluktan görülmediğini düşündüm)

Benzer Başlıklar
112
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k