Merhaba B1/B2 turistik vizesi için hesapta ortalama ne kadar para olması gerekiyor
-
@mehmet1 seyahat planınız önemli. ülkeye döneceğinize yönelik güçlü bağların olması ( uzun süredir aynı yerde çalışıyor olmanız) ve diğer ülke seyahatleriniz (özellikle avrupa birliği ülkeleri) size avantaj sağlayacaktır. Hobileriniz ve diğer varlıklarınız çok önemli değil vize almanız açısından. Görevliyi ülkeye geri döneceğinize ikna edebilirseniz vizeyi alabilirsiniz. Görüşmenizde bol şans.
-
Merhaba B1/B2 turistik vizesi için hesapta ortalama ne kadar para olması gerekiyor
-
@busra92, içinde söyledi: Turist vizesi için en erken tarih?
@ReLoad ben de geçen gün Nisan ayında denk geldim, üstelik almak için 3 kez denememe rağmen saati seçip onayladığımda hep randevunun uygun olmadığına benzer bir uyarı aldım. Muhtemelen birden fazla kişi işlem yaparken de sıkıntı olabiliyor.
Kısmet meselesi, kısmetimizi bekleyeceğiz...
-
Selamlar, ben de annem için b1/b2 vizesi yenilemesini posta yoluyla yaptım. Kendisinin vize süresi 2026'ya kadar devam ediyordu ancak pasaportunun süresi bitmişti, biz de sınır kontrolünde ne olur ne olmaz sıkıntı çıkmasın diye vizeyi yenileyelim dedik. Özel durumumuz ise benim DV23 kazananı olmam ve pasaportumda immigrant abd vizesi olması, bunun vize basımını etkileyebileceğini düşündük ancak süreç sıkıntısız devam etti.
DS160 confirmation çıktısı
Eski pasaport ve vizenin basılacağı pasaport
5*5 iki tane fotoğraf
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Babamın nüfus cüzdanı fotokopisi (babamında b1/b2 vizesi vardı onun fotokopisini göndermedik)
Ais talimat çıktısı
Gelen davet mailiBunları A4 zarfın içine koyup gönderdik. Birkaç gün içinde ceacden kontrol ettiğiminde issued olmuştu. Ertesi gün PTT mesajı geldi. 2 gün sonra pasaportu teslim aldık.
-
@selamibasaran İnşallah sorun olmaz ama yine de mülakata yakın bir tarihte güncelleme yapıp öyle gitsem sanki daha iyi olacak gibi. Teşekkürler bilgilendirme için.
-
-
Merhaba,
öncelikle , Uzun zaman sonra foruma girip bir şeyler araştırmak,sormak yazmak gerçekten beni çok duygulandırdı.Talihli talihsizler bunu çok iyi bilir 🙂 (2021 GC mağduru)
Konuya gelecek olursak,
Nişanlım için turist vizesi başvurusunda bulunduk.
Ödememiz , randevumuz vs. hepsi tamam.
Fakat yeni fark ettim. Ais.usa sitedeki kayıtlı olan isim de soy isimin son harfi hatalı gösteriyor. Siteyi incelediğimde bu sitedeki isim kaydını değiştirme seçeneği bulamadım. Örn. Uysal olması gereken soyisim Uysak olarak siteye kayıt olmuş. Mail adresi şifre filan hepsi ok. Diğer tüm belgelerde tüm bilgiler doğru. Ds160 vs.Bu bizim randevumuzda yada pasaport tesliminde problem olur mu ? Ya da bunu değiştirmenin bir yolu var mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler. -
Herkese merhaba,
Turist vizesi icin DS-160 formu doldururken sol tarafta yer alan " work/education/training" sekmesinin altinda normalde present, previous ve additional olarak 3 alt sekme olur. Yalniz bende additional sekmesi cikmiyor. Yastan kaynaklandigini biliyorum. 60 yas ustu olanlarda cikmiyor maalesef. Additional sekmesinde onceki ulkelere giris cikislari yazabiliyoruz normalde. Haliyle gozukmeyince onceki ulkeleride ekleyemiyorum. Bu konuda hakkinda bilgisi olan yada farkli bir yontem ile ileryen var ise deneyimlerini paylasmasini rica edebilir miyim lutfen.
Simdiden degerli vaktiniz icin tesekkur ederim.
DS-160.jpg
-
-
herkese merhaba, evet konu başlıkları ve farklı cevaplar var lakin tam ve doğru bilgiye ulaşma konusunda emin olamıyorum o yüzden soruyorum.
eşim ile birlikte b2 için başvuru yapmak istiyoruz.
1 kişi için ds 160 doldurup sonunda family application yapmak mümkün müdür? ve bu family application'a formu imzaladıktan sonra mı ulaşıyoruz? VEYA doğru olan her kişi için ayrı ayrı ds 160 form doldurup, 1 kişi üzerinden vize randevusu alıp diğer kişiyi randevuya eklemek midir? Digital foto yüklenmeden vize randevusuna 1 adet biyometrik foto ile gitmek doğru mudur? Randevu tarihi seyahat planından farklı olması durumunda kesin ve net olarak ne yapılması gerekiyor?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, herkesin süreci çok farklı biliyorum, en azından bazı konuları netleştirirsek hepbirlikte doğruya ulaşabiliriz.
-
@j0nlyesh randevunuz iptal olmadan 1 kereye mahsus DS-160 form numarasını güncelleyebilirsiniz. ilgili açıklama şu iletide mevcut.
bu arada randevunuzu iptal bile etseniz, ödeme dekont tarihinizin üzerinden 1 sene geçmediği sürece yeni bir randevu alabilirsiniz ve bunun için ücret ödemeniz gerekmez.
-
Merhaba eşim ve ben 1 yıldır Amerikada greencard sahibi olarak yaşıyoruz. Ben bir firmada çalışıyorum, eşim ise hamile. Eşimin emekli anne ve babasına vize başvurusunda bulunduk fakat maalesef bugün ret aldılar. Neyi yanlış yapmışız diye düşünüyoruz fakat işin içinden çıkamadık. Türkiyede evleri, bankada paraları vs vardı. Tekrardan başvurmamızı önerir misiniz? Danışman desteği almamıştık, tüm evrakları biz hallettik. Greencard sürecini de kendimiz halletmiştik, o yüzden bir sıkıntı olacağını düşünmedik.
-
Merhaba,
4 kişilik bir aile olarak Eylül 2024 gibi Amerika'ya turist vizesi ile gitme planımız var ve 2024 Mayıs ayına randevumuz var. Ancak oğlumuz da bu sene 2023'te Work And Travel'a başvurmak istiyor. O'nun Work And Travel'e başvurması, bizim ailecek Tursit Vizesi başvuru sonucumuzu olumlu veya olumsuz nasıl etkiler?
Planımız şu: Work and Travel'e kabul edilirse 2024 Haziran gibi gidip, Ağustos sonunda TR'ye dönecek ve bizim de ailecek turist vizemiz onaylanırsa 2024 Eylül sonu gibi US'e gideceğiz.
-
@suylap yok eşinizin görüşmesine dahil ederseniz görüşmeye gitmek zorunda kalırlar, tavsiyem eşinizin de görüşmesi yapılsın görüşmede cocuklara mektupla alıcaz onları tek başıma getiremedim tarzında söylesin. Onlara daha sonra ayrı bir grup oluşturup mektupla almaları için girişleri farklı olacak
-
Abd b2 vizesi için başvuru yaptım. 1 yıl sonraya randevu verdi. Fakat benim pasaportumun süresi o zaman dolmak üzere. Yeni pasaport çıkartsam formu güncelleyebilir miyim? Ödemeyi yaptım ne olacak şimdi?
-
Merhaba, ben ekim 2022 de Amerikaya turistik vizesiyle giriş yaptım ve memur bana 6 ay süre verdi. Ben 6 aya yakın Amerika’da kaldım ve sonrasında 2023 nisan’da Türkiyeye döndüm. Şimdi 19 Eylül de yeniden gideceğim ve 2 hafta kalıp döneceğim, dönüş uçak biletim de mevcut, hotel rezervasyonum da. girişte bir sıkıntı yaşar mıyım acaba? Teşekkür ederim
-
Herkese iyi gunler!
Ben Green Card sahibiyim ve suan da Amerika da yasiyorum. Annem icin 3 kere Turist vizesine basvurduk ve 3 basvuruda da red cevabi olduk. Gecen gunler de 4. basvuru icin gerekli hazirligi yaptim fakat randevu secimi icin sadece Istanbul da, Haziran 2025'ten itibaren tarihler gorunmekte.
Acaba 3 kere red almis basvuru sahipleri icin farkli bir durum mu bulunmakta? Boyle bir durumlar karsilasan var mi? -
Merhaba arkadaşlar, bir tatil planım var 8 Eylül-19 Eylül arası. Hem Amerika hem Kanada vizem var. O yüzden önce New York’a gideceğim oradan Toronto’ya. Toronto’dan da Miami’de birkaç gün geçirip Türkiye’ye döneceğim. Amerika’ya 1 hafta-10 gün içinde 2 kere girmek ve çıkmak sorun yaratır mı? Girişte Gidiş-dönüş uçak biletlerini falan göstereceğim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
-
@cnglbhr Benim hikayem oldukça eski ama sorun olmamıştı. 2005 te turist olarak gittim, 2006 da statümü F-1 e çevirdim, dil okulu bitince yüksek lisansın ilk sömestrr ortasında Ottawa Kanada’daki konsolosluktan ABD Öğrenci Vizemi pasaporta işlettim. 10 yıllık B1/B2 vizemi iptal etmedi. sonraki girişlerim ise eğitim bitene kadar hep F-1 ile olmuştu, o da zaten 5 yıllık verildi. Her şey bitip, tr ye dönünce yeni pasaport ve yeni vize için başvurduğumda 2013 yılı idi, sadece parmak izi verdim, bugün mülakat gerekmiyor dediler ve tekrar 10 yıllık düzenlendi. sanırım üstüne 15 kere daha turist gittim geldim ve hiç sıkıntı yaşamadım. Şu anda da vizemin bitmesine az kaldığı için başvuruyu yapıp pasaportu posta ile gönderdim. Sanırım bu hafta cevap gelir. Tedirgin olmayın derim. Bol şanslar ..

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Alprnylmaz evlilik yıldönümü , tatili doğum günü hediyesi gibi birşeylere bağlayabilirseniz faydalı olabilir.
-
@selamibasaran çok teşekkür ederim bilgiler için. Saydıklarınız bizde haziran ayına denk geliyor daha çok
bunun için bişey düşüneceğim
-
@tufank selamlar size bir şey danışmak istiyorum. kardeşim 2024 dv talihlisi oldu. eğer bir sorun çıkmazsa gelecek sene yerleşeceğini düşünüyoruz. benimde turist vizem var. şimdi 63 yaşındaki annem ve 65 yaşındaki babam için turist vizesine başvurmak istiyoruz. sizce ailemize vizeye başvurmak için en uygun zaman ne zaman olur? ben burda çalışıyorum annem de torununa bakıyor aslında. yani yerleşmek gibi bir düşünceleri yok. kardeşimin GC alması ailemizin vize sürecine etkisi ne olur? bu arada bir aile dostumuz amerikada polis departmanında polis şefi olarak çalışıyor. ondan mektup alma şansımız da var. sizce işe yarar mı? dönüşünüz için şimdiden teşekkürler
-
@Sini-sini çok acil bir işiniz yoksa green kartlı olarak giriş yapsın kendisi davetiye gönderir ozaman çok daha etkili olur. polis de masraflarını ben karşılarım der ancak onun kazancı +2 kişi için yeterli olur mu ona bakıyorlar.
-
@Alprnylmaz Schengen alabilirseniz mülakattan önce gidip dönün. Pasaportlarınızda çıkış ve giriş damgaları olsun.
Güzel bir seyahat planı yapın. Bir kağıda yazın ve elinizde tutun, konuşurken planım bu şekilde diye gösterirsiniz.
Sakin ve kendinden emin konuşun, tekleme duraklama yapmayın. Umarım her şey yolunda gider. -
@Sini-sini tebrik ederim kardeşinizi. öncellikle kardeşinizin green card işlemlerinin tamamlanmasını bekleyin ve vizesini alsın. Sonrasında anne ve babanız vize başvurusu yaparken kardeşinizi ziyarete gideceğini belirtir, DS-160 formunda da bunu düzgün bir şekilde girerseniz o zaman bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Kardeşinizin GC alması vize sürecine etkisi tabi ki büyük çünkü onu ziyarete gidecekler veya onunla birlikte yerleşmesine yardımcı olacaklar gibi bir gerekçe sunulabilir . yoksa ailenizin amerikaya gidiş için başka bir seyahat planı olması gerekiyor. ek olarak başka birinden mektup almanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.
-
Arkadaşlar ben vergi levhalı toptan gıda ile uğraşıyorum b
1 yıl 2 aydır bağkurluyum 4 çocuğum var burada kalacak bana turist vizesi cikarmi red alma ihtimalim nedir -
@HATICE-KUREYSLI, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar ben vergi levhalı toptan gıda ile uğraşıyorum b
1 yıl 2 aydır bağkurluyum 4 çocuğum var burada kalacak bana turist vizesi cikarmi red alma ihtimalim nedirABD'ye hangi amacla giris-cikis yapacaksiniz?
-
@crazycells turist olarak ben ve eşim
-
@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Randevu aldıktan sonra yeni bir DS-160 formu doldurma ve AIS üzerinden güncelleme ile ilgili önemli duyuru
Daha önce AIS üzerinden DS-160 application id güncelleme özelliği olmadığı için bu işlemi konsolosluktaki görevliler bizim adımıza yapıyorlardı. Artık 1 kereye mahsus olarak kendimiz yapabiliyoruz. Bu da demek oluyor ki yine istediğimiz kadar DS-160 formu doldurabiliriz ama randevuya girmeden önce son forma ait id'yi AIS üzerinden kendimiz güncellemiz gerekecek. Bunu eskiden olduğu gibi konsoloslukta güncellemeyi talep edersek randevumuz sıkıntıya girebilirmiş.
bilgilendirme icin tesekkurler.
elinize saglik.
-
@HATICE-KUREYSLI, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells turist olarak ben ve eşim
sanirim cocuklarinizin yasi buyuk?
bu basliktaki iletileri okuyarak hangi noktalarin onemli oldugunu ogrenebilirsiniz.
-
@tufank çok teşekkürler dönüşünüz için biz de o şekilde düşünmüştük belki kardeşimle birlikte girişlerini yaparlar hatta. gerçekten yerşelmesine yardımcı olmak istiyorlar ve sonrasında da dönüş yapacaklar. o halde GC vizesi onaylandıktan sonra vize başvurumuzu yapalım. çok çok teşekkürler
-
@Serap-2
Merhabalar bizimde pazartesi günü randevu var ve Şengen için sorum olacak merak ettim diğer arkadaşlar veya bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Bizim şimdi Haziranda-Temmuz arası Yunanistandan Şengen vizemiz var. Tabiki biz bayram tatilinde ilk Yunanistana sonra başka avrupa ülkesine belki gidicez. Yani damgalarımız şuan yok bu bir sıkıntı olur mu ? 2017 yılında Hem İtalya hem Yunanistan girişimizde var.
-
@yuzi35 Merhaba, dilim döndüğünce bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışayım. Vize ücretleri yatırılmadan randevu alınmamaktadır, randevunuz olduğuna göre ücretler yatırılmıştır. Vize danışmanlık şirketinizden çocuğunuz için de ücret yatırıldığını teyit ettirip yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca, 14 yaş altındaki çocukların vize görüşmesine katılma zorunluluğu olmadığı için dilerseniz başka bir yerde de bırakabilirsiniz. Ben aynı yaştaki çocuğumu vize görüşmesine götürmüştüm.
DS-160 formunuzda ziyaret edeceğinizi belirttiğiniz şehirlere ilişkin iyi bir gezi planı hazırlamanızı tavsiye ederim. Mümkünse gidiş ve dönüş için kullanacağınız uçuş bilgilerini de eklerseniz iyi olur. Vize görüşmesine katılan kişilerin büyük çoğunluğu New York'a özel bir gün için gittiklerini söylemektedirler, siz New York ziyaretine ilişkin başka etkinlikler de eklerseniz iyi olacaktır (Niagara Şelale gezisi, Boston gezisi vb). Yanınızda pasaport, fotoğraf ve adli sicil belgesi zorunlu diğer belgeler ise destekleyici şekilde almanızda fayda var. Banka dökümü isteyeceklerini sanmıyorum; ama yanınızda bulunursa en azından içiniz rahat eder.
Her ülkeye girerken pasaport kontrolü sırasında geliş amacınız sorgulanır, dolayısıyla elinizde dönüş uçak bileti, kalacağınız otellerin listesi olursa iyi olur. Kısıtlı ingilizce ile yanıtlanabilecek sorular soracaklardır. DS-160 formunda belirttiğiniz yerlere gitmek zorunda değilsiniz.
Umarım vize görüşmeniz olumlu geçer.
-
@EasternStar Cevap için çok teşekkür ederim bilgileri topladıkca iyi oluyor çok saolun. Çocugumuzu görüşmeye götürücez her ihtimale karşı. New York için coğumuzun doğum günü anısı demeyi dusunuyoruz ki böyle olacak ama genelde okudugum kısa net cevaplar deniliyor. Mesela müzede bir gece filmini izletmiştik çocugumuza orayı çok begenmıstı Amerikan doğa tarihi müzesi bunları belirtirken doğal olarak uzuyor bu kısmı cok kestiremiyoruz neden New York yada ne için gidiyorsunuz dediklerinde kısa cevap olunca acıklayıcı olmuyor uzun oluncada uzun cevaplar vermeyin diyorlar :))
(Kusura bakmayın yanlış kişiyi etiketlemişim şimdi düzelttim)
-
Hayır hepside küçükler en büyüğü 5 yaşında en küçüğü 8 aylık
-
This post is deleted! -
tufank
-
@yuzi35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Serap-2
Merhabalar bizimde pazartesi günü randevu var ve Şengen için sorum olacak merak ettim diğer arkadaşlar veya bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Bizim şimdi Haziranda-Temmuz arası Yunanistandan Şengen vizemiz var. Tabiki biz bayram tatilinde ilk Yunanistana sonra başka avrupa ülkesine belki gidicez. Yani damgalarımız şuan yok bu bir sıkıntı olur mu ? 2017 yılında Hem İtalya hem Yunanistan girişimizde var.
Vizenizi görecekler en azından. Gidip dönmüş olmak tabii ki daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok. Umarım olumlu sonuçlanır. Kolay gelsin.
-
-
daha önce bu vizeyi alan arkadaşlara bir sorum var. ben randevu tarihim eylül-ekim gibi olacak diye seyahat tarihimi ds-160 formunda mayıs olarak düşünüp öyle girmiştim. eğer randevuda vizeyi alırsam kasım gibi gitmeyi düşünebilirim. (kasım'da gideceğim eyaletin mevsimi daha uygun) bunun için ds-160 formunun yenisini almalı mıyım? randevuda bunu belirtsem (daha erken gideceğimi) bir sorun olur mı? bilen varsa cevap yazabilirse sevinirim.
-
@bbe DS-160 formundaki bilgiler ve seyahat planı doğru / güncel değilse bu bilgileri güncellemenizde fayda var. Yani planınız ne ise DS-160 formunda da o yazsın. Mutlaka bu tarihlerde giriş yapmak zorunda değilsiniz bu arada. Görüşme anında "DS-160 formuna böyle yazdım ama daha önce / sonra gideceğim" demeniz iyi olmaz.
Mevcut formdaki bilgileri çağırarak yeni bir form oluşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken retrieve application butonuna tıklayarak forma ait güvenlik sorularını cevaplamak ve çıkan popup penceresinden "create a new application" butonuna tıklamak. büyük ölçüde bilgiler yeni formunuza aktarılacaktır.
Benzer Başlıklar
46
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k