@heroinchains bence yardımcı olmayan acentelerin isimlerini paylaşın ki herkes bilsin. bende bunlardan dolayı magduriyet yaşamış birisiyim ve firmanın ismini açık açık paylaştım ve yine paylaşayım memo global danışmanlık firması birçok siteleri var ve tekrar yazıyorum sakın güvenmeyin bu firmaya.
-
-
-
@volcanocan geçmiş olsun maalesef bariz bazı durumlar umarım dv vizenizi alırsınız..
-
Cok tesekkurler herkese hizli donusleri icin
-
@mumtazgecer merhaba, önceki mesajlara bakıldığında bir sorun olmayacağından bahsetmişler ama ben de tam emin olamadım çünkü randevu sayfasında aşağıdaki gibi bir yazı var: "Lütfen başvuracağınız Konsolosluk Bölümü konumunu seçin. Aşağıda seçilen Konsolosluk Bölümü konumu, DS-160 formuna girilen Konsolosluk Bölümü konumuyla eşleşmelidir."
Daha 12 nisan'a var ama siz yine de gittiğinizde deneyiminizi paylaşır mısınız lütfen? -
Arkadaşlar, biliyorsunuz hem Amerika hem Kanada vizesi senede 6 ay seyahat izni veriyor. 6 ay kalmanın önerilmediğini biliyorum ama mesela her sene 3-4 ay Amerika'da 3-4 ay Kanada'da kalınsa bir sıkıntı olur mu ? Böyle bir şeyi tecrübe eden var mı ?
Aydınlatırsanız çok sevinirim
-
Merhaba, sizin durumunuzun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz. Eşim amerikan vatandaşı, 2020 yılında evlendik. Tr’de yaşıyoruz. Biz de önce bir oryantasyon turu için gitmek istiyoruz. Ir-1 süreci öncesinde ya da esnasında gidip 15-20 gün etrafı görebileceğimiz turistik vize verirler mi onu merak ediyoruz. Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Sonuç alabildiniz mi? Cevap için teşekkürler
-
@crazycells Hocam ben turist vizesiyle amerikada çalışıyorum yasal olmayan bir durum biliyorum ancak kalış süremi uzattım ve yakın zamanda çıkmam gerekiyor. Diyelim ki 1 sene sonra tekrar gelmek istedim bir sorun yaşar mıyım ve çalıştığımı görevliler görebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
-
-
@doanynr Merhaba, ABD vatandaşlarının 21 yaş üstü çocukları için uygun olan Family Sponsored Green Card için başvuru yapmanız gerekiyor. Bekarsanız F1, evliyseniz F3 vizesi için başvurabilirsiniz.
İncelemeniz gereken konu başlığı şu;
Yeterince araştırıp konuyu iyice kavradığınıza emin olursanız, bu başlıktaki yönergeleri takip ederek başvurunuzu kendiniz yapabilir veya göçmenlik konularında uzman bir avukatla çalışabilirsiniz.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 vize görüşmesinde söyledikleriniz ile realitede olanlar arasında sorgulama yapılmıyor, geçerli olduğu tarihlerde gidebilirsiniz.
@dytmelek, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 benim bildiğim kadarıyla öyle bir zorunluluk yok, planlar değişiklik olabilir doğru ifade edebilirseniz bence sıkıntı çıkmaz. Biz de mülakatta belirttiğimiz yere gitmeyeceğiz onu da sorarlarsa mantıklı bir şekilde açıklayacağız. Vize alıp hiç gitmeyenler bile vardır hatta😅
çok teşekkürler
-
Youtube'da bi video izledim, 5 kez red yedikten sonra nasıl onay aldım diye. Videodaki abi daha önceki 10 yıllık B1/B2 vizesini uzattığı için -yasal olarak- hep dinlemeden red vermişler. Abi de Guatemala'dan denemiş ordaki officer en azından dinledi, sonra onay vverdi diyordu. Bence de cidden diğer ülkelerde imkan varsa denenmeli
-
Bu mesajı çok gördüm,ilk randevumu kasıma almıştım,gir çık yaptım agustos yapabildik şansma sonra da o kadar çok zorladım ki ban yedim 🙂 6 saatte açılıyor ban i yerseniz.ban yemeseniz de randevu yok mesajını alıyorsunuz eğer siteye çok giriş yaparsanız .en son baktım bu iş olmayacak @Rushvisasnow sağolsun işi ona devrettim.uykusuz gecelerime son verdim 😉 nisana randevu aldim
-
İyi akşamlar, merhabalar. B2 vizesi için başvuru başlattım ve yarıda bıraktım. Annem üzerinden başlattım ve tamamladım. Diğer aile üyelerini eklemek için print aplication'a bastım. Kendimi eklemek için ilk sayfayı doldururken beni anasayfaya attı. Tekrar aynı yere gelip aile üyesi eklemeye çalıştığımda butonun soluklaştığını gördüm. SSS'ye baktığımda email confirmation'a tıklanıp oradan aile üyelerinin eklenebileceği yazıyor. Dediği gibi yaptım ama öyle bir seçenek çıkmadı. Aşağıya bu sss'yi ekliyorum.
"I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
Yes. When you select “Email Confirmation” on your Confirmation Page, you will be directed to a “Thank You” page. On the “Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group."Burada kafama takılan benim bu formu doldurmadan 1 gün önce kendi adıma başvuru başlatmam ve yarıda bırakmam oldu. Acaba ilk sayfada ismimi girdikten sonra sistem ismimi tanıyıp beni sayfadan atmış olabilir mi? Yani bir anlamda mimlenmiş olmak gibi?
Konuda bilgisi olanların yardımını rica ederim.
-
Merhabalar. Anne ve babamin vize basvurulari icin randevu alirken vize turu olarak sadece B2 secenegini gormeyerek B1/B2 sectim. Kendilerinin yaslari buyuk ve emekliler, su anda calismiyorlar.
Henuz DS-160 formlarini tamamlamadim. Sadece kisisel bilgilerini girip basvuru numaralarini alip, vize randevusu icin kullandim. Dolayisiyla DS-160 gonderilmis durumda degil. Fakat vize randevum alinmis durumda, tarihi belli. Vize turu alani da internet sitesinden degistirilmiyor.
Bu secimimden oturu basvuru sonucunun etkilenme ihtimali bulunuyor mu? Ne yapmami onerirsiniz. 320 dolari da yakmak da zor olacak yeni bir basvuru icin. Sizce gerekli mi? Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim.
-
@denizci10 Öncelikle teşekkür ederim dediğiniz şekilde denedim ama olmadı daha sonra telefondan denedim telefondan oldu.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. -
-
@dytmelek ne kadar sevindim.darisi bizd olur umarım.yolunuz açık olsun.dinlemek,okumak isterim.
-
@vmature "revoke" maili gelşmeyebilir.
gönderdiğiniz mailin cevabını beklemelisiniz. -
@xkira7 dolaba dümene Dil okuluna yazıl sırpca mesela
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
merhabalar 28 martda ankarada randevum var inşaat mühendisiyım şahıs firmam var ve 2 adet şantıyem var ve devam edıyor aynı zamanda yuksek lisans yapıyorum ama daha önce hiç yurt dışı yapmadım için herkes çok yuksek oranda red alırsın dıyor mutlaka shengen yap ondan sonra başvur dıyor ve randevuyu iptal etmek konusunda sürekli teredüte düşüyorum
-
@drortho doktorlara pozitif ayrımcılık yapıldığını ben de duydum.
Bekar olmanız negatif ama aman aman bir negatif değil.planınızı gayet düzgün anlatırsanız vize verilir bence. Askere gidicem vs. bir kriter değil.
-
@mehmet-ali-görük hayır doğru düzgün bi başvuru doğru bi planla vizeyi alabilirsiniz muhtemelen
-
@waterman güzel bir plan kurmaya çalışıyorum ama boş pasaport bekar olmak çok dezavantajım var umarım şimdiye kadar şanslarımın hepsini kullanmamışımdır
-
@drortho Merhaba, bekar olmak ve askerlik yapmamış olmak negatif olarak görünse bile doktor olmanız ciddi bir avantaj ve diğerlerini görünür kılmaz. Bence çok net tarihlerle ve net bir plan ile giderseniz sorun yaşama ihtimaliniz ortadan kalkacaktır, zira herkese sorulan ilk soru nereye gidip ne kadar kalacaksınız oluyor. İlk soruda arkadaşımı ziyarete gideceğim ama ne zaman gideceğim ve ne kadar kalacağım belli değil demek kafada soru işareti çıkarır.
Ps: Gideceğinizi beyan ettiğiniz tarihte gitmek zorunda değilsiniz.
Eğer burada aldığınız yanıtlarla içiniz rahatlamadıysa iyi bir danışman ile görüşmenizde fayda var.
-
@charon ya belli olmasina gerek yok. Benim durumumda olup ailesi yanina gelen cok ornek var burada. Sadece bu noktaya takildim. Kime sorsam firmayla yapmis hatirlamiyor ne yaptigini. Daha 3 ay once benimle ayni durumda olan kuzenim babasi kiz kardesi ve onun kocasina onay aldi turist vizesi icin. Malesef kendisiyle konusmuyoruz soramiyorum:( Avukatima yazdim bu konular onun alani degilmis.
-
@Muhtaradana @crazycells Yardimci olursaniz cok sevinirim. Basvuruyu yapamiyorum. O soruda takildim kaldim.
-
@Rainman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Muhtaradana @crazycells Yardimci olursaniz cok sevinirim. Basvuruyu yapamiyorum. O soruda takildim kaldim.
Sorunuza zaten cevap verdim gözden kaçmış sanırım other seçeneğini işaretleyip refugees yazmanız yeterli. Konsoloslukta bu konudan soru gelebilir ailenize bilginize
-
Merhabalar. vize mülakatında "Amerikaya neden gitmek istiyorsun?"sorusuna nasıl cevap vermek gerekiyor? Ben turistik amaçlı gideceğim. Vize ücreti / yıl olarak bakınca 10 yıllık vizeye 160$ çok ucuz bir rakam. Dürüst bir şekilde 2 hafta kalıp gideceğim şehri belirtip gezmek istiyorum demem sanırım pek inandırıcı olmayacak
-
@waterman bizim case positive o yuzden refugee degiliz, asylum seeker diye gecior bizimkisi refugee farkli
-
@Muhtaradana En dogru cevap @crazycells in olacaktir ondan cevap bekliyorum:)
-
Merhabalar herkese,
Daha once yazdim ama tekrar yazmak istedim bu konuda deneyimi olan gercekten bilgi sahibi olan varsa yardimci olursa cok sevinirim. Benim iltica durumum pending. Annem ve babam yaslilar, yesil pasaportlular ve daha once yeni zellandaya gittiler. Simdi onlara turist vizesi basvurusunda bulunacagim ama kendi statumu yazarken kararsiz kaldim. “Non immigrant” mi yoksa “other/I dont know” mu? Bu konuda yardimci olabilecek dogru bilgi verebilecek bir arkadasa cok mutesekkirim. Sevgili @crazycells in de yorumunu merak ediyorum.
Saglikla kalin,
Not: Kuzenim benimle ayni durumda, babasina kiz kardesine onun esine onay aldi. Kendisiyle konusmadigim icin nasil isratlediler o kismi bilemiyorum. Lutfen cevap olarak beklememi tavsiye etmeyin:)
-
Merhaba arkadaslar, ds160 formunda isim soyisim ana dilde yazin kutucuguna ismin icinde “i” harfi olmasina ragmen “does not apply” isaretlemek red sebebi midir ? Bunun icin yeniden form doldurmak gerekli midir ?
-
Herkese merhaba gecen sene J1 vizesi alip work and travel yapmistim bu sene turist vizesine basvurmayi dusunuyorum eksi olarak wat sonrasi change of status yapmistim ancak kacak kalma durumum vs. olmadi statu bitince geri dondum daha onceden j1 haric schengen vizem var ailemde 2 kisinin turist vizesi mevcut onlarla beraber gidecekmisim gibi basvursam turist vizesi alma ihtimalim nedir ?
-
Merhabalar herkese. 5 nisanda b1 b2 vize görüşmem var. 22 yaşındayım mimarlık fakültesi öğrencisiyim aynı zamanda ailemin inşaat şirketinde maaşlı olarak 2019 dan beri çalışıyorum. Senede 1 veya iki kez Moldova'ya giderim. İlk sorum erkek arkadaşım Green Card ile ABD ye gittiği için onu ziyaret etmek istiyorum. Ancak vize görüşmesinde ABD ye ne amaçla gideceksiniz sorusuna erkek arkadaşımı dahil etmeli miyim diye düşünüyorum ya da tam tersine kendisi orada olduğu için turistik amaçla beraber gezeceğimizi söylemeli miyim? 2. olarak ise Moldova ya gitme sebebim anne tarafımın orada bulunması. Bilindiği üzere şuan Ukrayna-Rusya savaşından dolayı Moldova da bu durumlardan etkilenen ülkeler arasında. Moldovaya gidip gelişim vize mülakatımda sorun yaratır mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Değerli görüşlerinizi almak benim için çok değerli.
-
@Sevgiİ sevgilinin green cardlı olması vize memurunun zaten yaşı da genç, bu turistik vize alip,evlenip neden AOS yapmasın diye düşünmesine sebep olabilir. Ben öyle düşünürdüm. Ögrenci olmak bu konuda bir artı tabi ki.
Moldovanın abd vizesiyle ne alakası var onu anlamadım. Ukrayna savaşından her ülke etkilendi.
-
@Sevgiİ bence erkek arkadaşım diye belirtme, arkadaşımla turistik gezi planlıyorum diye belirt. çünkü @charon un da dediği gibi AOS yapıp evleneceğini vs. düşünüp red verebilirler. Ve planını net tarihlerle, net lokasyonlarla kendinden emin bir şekilde belirt. Moldova konusunun dezavantaj olacağını düşünmüyorum, sürekli gidip geri dönmen de avantaj olacaktır kanımca.
-
@jarvish, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Herkese merhaba gecen sene J1 vizesi alip work and travel yapmistim bu sene turist vizesine basvurmayi dusunuyorum eksi olarak wat sonrasi change of status yapmistim ancak kacak kalma durumum vs. olmadi statu bitince geri dondum daha onceden j1 haric schengen vizem var ailemde 2 kisinin turist vizesi mevcut onlarla beraber gidecekmisim gibi basvursam turist vizesi alma ihtimalim nedir ?
Güncel
-
@jarvish bi fikrim yok sizin konunuzla ilgili ama youtube'da bir video görmüştüm, adam 10 yıllık turist vizesindeki 6 aylık kalma şartını ABD'de iken yasal olarak izin alıp uzatmış, fazla kalmış birkaç kere. daha sonra yeni başvurusunda hep red vermişler bu yuzden 4-5. kez alabilmiş. Fikir olsun diye yazayım dedim
-
@Bberturk hocam red almasının 6 aylık vizeyi uzatmasıyla alakası yok eğer yasal bir şekilde uzattıysa.
birkaç kez yaptıysa tabi lan bu adam çalışıyor mu diye düşünmüştür elçilik ki normal. 1 sene abdde ne yapılacak?
Benzer Başlıklar
133
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k