Arkadasin vizesini Aldi mi?
-
-
-
@denizci10 teşekkürler ama hiçbir soru ile karşılaşmadık ki? Sadece kızlarımın ds160 kodu ve adres istedi sistem. Talihsiz oldu maalesef. Cok tşkler cevabınız için.
-
@xkira7, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@charon Maalesef o konuda çok endişeliyim yani sunduğum plana sadık kalmadım, ben gezi planı yapacağım gidiş dönüş bilet, kalacak yer, gideceğim yerleri resmedip çıktısını felan alacağım tabi ama ocakta niye gelmediniz diye sorduklarıda ben "işten ayrıldım" dersem bu sefer "e sen iş gezisi için almışsın o zaman bay bay" demesinler :))
sayin @waterman 'a katiliyorum. insanlarin planlarinda degisiklikler olabilir, siz makul bir aciklama yapabildiginiz surece bir problem olmaz.
Dediginiz durumda isten ayrilmak yerine, is yerinin planlarinda degisiklik olmasi bence sizin icin daha iyi olur.
-
@mahir-tunç Bizden vize istemeyen bir ülkeye gezmeye gidip oradan konsolosluğa başvurarak "neden kendi ülkenizden başvurmadınız" sorusuna "çok sıra var, acil amerikaya gitmem gerek, sebepleri de şunlar" tarzında bi cevap vererek vize alan tanıdığım var. Yani evet olabiliyor.
-
-
Arkadaşlar merhaba,
WAT 'a geçen sene başvurmuştum, o zaman bir hesap ve DS-160 formu doldurmuştum. Acenta bana DS-160'ın bir sene süresi olduğunu söylediği için formu hiç kontrol etmemiştim. Bu sene J1 vizesi için zar zor randevu alabildim fakat DS-160 formunun süresinin dolduğunu tahmin ediyorum. Süresi dolmuşsa tekrar nasıl değiştirebilirim?
-
@umutcetnkaya olmuyor maalesef. Cunku en basta turist vizesi gocmen vizelerine gecis icin uygun degil. Bunu yapanlar var ancak diyelim ki; size isveren olacak bir sponsor buldunuz. Bunun icin once recruitment ve Perm asamalari var. Bu asamalar 1 yil kadar suruyor ve bu sure B1/B2 vizesinin size sagladigi 6 aylik kalis suresini asmis oluyor. Boylece yasalliginizi kaybetmis oluyorsunuz.
-
@ErdalK, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Merhaba arkadaşlar benim sorum biraz farklı ben 2024 GC çekişine katıldım çıkıp çıkmayacağı bilmiyoruz tabi ama eşim pek gelmek taraftarı değil, acaba ben vize görüşmesine tek gidip Amerika ya yerleştikten sonra eşime turist vizesi çıkartmak istesek arada yanıma gelip gitmesi için doğru bir tercih olur mu ve turist vizesi alabilir miyiz onun için yoksa onu da GC vize mülakatına götürüp onun için de başvuru yapsam mı ?
Evet, bu durumda size uygun olan vize turist vizesi olur. Sizin mulakatinizdan hemen sonrasinda turist vizesi almasini tavsiye ederim, yani sure gecmeden...
Bu sekilde basvuru yaptiginizda, konsolos esinizin gocmen vize basvuru yapabilecegine ragmen bunu yapmamasini olumlu degerlendirecektir ve cok buyuk ihtimalle turist vizesi verecektir. Esiniz de bu durumu mulakatta vurgulamali.
-
Merhabalar,
Suan ABD'de L1B vizesi ile 3 yillik oturum ve calisma iznim bulunuyor. Turkiye'de ikamet eden 1. derece akrabalarima ve arkadaslarima davetiye gondermem mumkun mu? Bununla ilgili herhangi bir yasal mevzut var mi?
Konuyla ilgili bilgi sahibi uyeler yardimci olabilirse cok sevinirim.
Tesekkurler.
-
@Old-Traveler, içinde söyledi: B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek
@mexido selamlar
Staut degisikligi yaparsaniz onlar da statü değişikliğinde olacakları için Amerika dışına çıktıklarında otomatikman statülerini kaybedecekti giriş yapabilmeleri için turist vizesi ile tekrar giriş yapabilirler veya konsolosluktan F2 talebi yapabilirler ancak alabileceklerini zannetmiyoruz aynı konuyu yaklaşık 4 gün önce avukatla görüştük.Doğrudur hcam. Sonuç da vizeyi amacına uygun kullanılmamış sayıp red olasılığı artıyor ne yazikki.
-
@sinaanyilmaz DS formunda görüşme lokasyonu İstanbul yazıyorsa onu değiştirmek gerekebilir sadece durumunuzda bi değişiklik varsa onları da düzeltip yeni bir ds160 formu doldurabilirsiniz.
-
Merhaba,
5 ay kadar önce DS-160 formunu doldurdum ve randevu tarihi aldım. bu süreçte pasaportum kayboldu ve yeni pasaport çıkarttım. Ayrıca seyahat planımda değişiklik oldu. Sormak istediğim; forumdan okuduklarım kadarıyla ds-160 formunu güncellemem gerekiyor. pasaportunuzu çaldırdınız veya kaybettiniz mi seçeneği bulunuyor güncelleme yaparken bunu işaretleyip eski pasaportumu girmem gerekiyor. Pasaport kısmına yeni pasaport numaramı girmem gerekiyor. Eski pasaportumun giriş çıkış kısımlarının fotokopisini almıştım bunu da vize görüşmesine götürmem gerekiyor sanırım. Bir de yeşil pasaport pasaport tipini "regular" olarak mı seçmesi gerekiyor?
Vize görüşmesi esnasında ds-160 formunu güncellediğimi belirtmem ve bunu götürmem yeterli midir?
Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler. -
@mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi.
Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:)
Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
-
-
@Programmer Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci?_=1670221835224 bu konu başlığını okuyun lütfen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
-
Turist vizesiyle 1 den fazla ABD giriş yapıp her seferinde 6 aylık dolaşım izni verilen var mi acaba? Ben 3-4 yıl önce ülkeye girdiğim de 6 aylık verilmişti. Kapıdaki memuru bağlı sonuçta her giriş de farklı verilebilir ama merak ettiğimde 1.den fazla giriş yapan kişiler varsa her girişinde 6 ay verilmiş mi ?
-
-
@ahsenaydgdu Evet tam da onu diyorum.
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@seaname vizeniz hayırlı olsun iyi tatiller
-
@Rüştü-Gürbüz rica ederim daha yakın tarihe çekersiniz umarım
-
@dytmelek Umuyorum her gün çok sık bakıyorum şu an temmuz ayıda bitmiş
-
-
@Rüştü-Gürbüz yeni ds160’ı Haziran ayındaki mülakatınıza giderken yanınızda götürmeniz yeterli girişte görevliye söyleyin 2.ye doldurdugunuzu yenisini alıcaklar sizden
-
@seaname hayırlı olsun
profilinizden kısaca bahsedebilir misiniz?
-
Kafamı bir şey karıştırdı. Ben giderken yeni DS160 götürücem fakat talimatlar sayfasında eski ds160ın numarası yazıyor
Talimatlar sayfasında herhangi bir degisiklik olmayacak degil mi? Bir sorun çıkarmaz?
-
@historian Merhaba ;
Çok teşekkür ederim, sizinde olumlu olmasını dilerim
16 Yıldır aynı finans sektöründe çalışıyorum . Çok sayıda Avrupa giriş çıkışım var .
En son Çek’ya dan alınmış 2 yıllık schengen ‘im mevcut . -
@historian aynı durum bende de vardı . Pasaport süremi 10 yıl yerine 1 yıl yazmışım .
Tekrar yeni bir form doldurdum ...
Randevu günü ,Vize için bir turnikeye giriyorsunuz .
Önce belgeler kontrol ediliyor , , sonra sırasıyla , pasaport kontrol , parmak izi ve mülakat …
Belge kontrolü sırasında fotoğraf ve Ds160 formuna bakılıyor .
Id de değişiklik olduğunu görünce , hemen bir barkod okuyucu ile bir güncelleme yapıyor görevli .
Her hangi bir sorun olmuyor merak etmeyin . -
B1/B2 vizesinden red aldım Tekrar başvurmak için herhangi bir süre var mı ?
-
@hfkcan süreyi tam bilmiyorum ama örnek olması adına profilinizi yazarmısınız görüşmede neler soruldu sizce nerde takıldı
-
üniveriste öğrencisiyim 2.sınıfım öğrenci belgemi yanımda götürdüm bankada yeterli param vardı abd de ablam yaşıyor öğrenci olarak ,önceden bir kez daha abd ye gitmiştim
üniversite dönem arasına girince 1 ay gezmek için gitmek istedim
vize görüşmesinde nereye gideceğimi sordu kaç gün kalacağımı sordu öğrenci olup olmadığımı sordu abd den başka yurtdışına çıkıp çıkmadığımı sordu mülakatın sonunda yeterli kanaatinin oluşmadığını söyledi ülkemle yeterince kuvvetli bağım yokmuş üniversiteden mezun olunca belki vizeyi alabileceğimi söyledi -
@seaname, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba ;
Bu site üzerinden edindiğim deneyimleri bende birilerine olası katkı için paylaşmak istiyorum .
Randevu : ilk başvurumu 2 hafta önce aldım , aralık sonu olan başvuru tarihimi @ety kullanıcısının yönlendirmeleri ile birlikte bu güne güncelleyebildim .
Ds 160 formu : İlk formu değiştirmek zorunda kaldım . Yeni ıd ile oluşturduğum formda yine forumda diğer arkadaşların söylediği gibi bir sorun yaşamadım .
Mülakat :
Ard arda olumsuz sonuçlanan başvurular oldu maalesef Onları izlerken gerildim açıkçası .
Bana gelince ;
Neden gitmek istiyorsun ?
Daha önce ABD ye gittin mi ?
Kaç gün kalacaksın ?
Ne iş yapıyorsun?
Kaç Yıldır çalışıyorsun ? Şeklinde gelişti ve olumlu sonuçlandı .
Sorularıma samimiyetleri ile cevap veren yönlendiren forumda ki bütün arkadaşlara bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Herkese bol şanslar …Merhaba, cevaplarınız özel değilse yazarsanız vize kovalayan herkese faydası olur. Şayet bu yazdığınız sorular sıradan ve herkesin bildiği sorular. Vizecilere cevaplar lazım. Red alanların ders çıkarması gereken noktalar bunlar bence..
Bu arada tebriklerr.. -
Red yiyince eskiden Baska sehre gidip hemenn alanlar vardi. Acaba şimdi bir sene daha mı bekleniyor?
-
@crazycells anladim hocam. cok tesekkur ederim. Bir de ek olarak; sizce annem ve babam gerekce belirtirken universitenin mezuniyetini mi soylemeliler yoksa ablamin dogumunu mu? ikisi de ayni hafta gerceklesecek diye bekliyoruz, ve belgelerle kanitlayabiliyoruz. Ablamin greencard i yok, 7 senedir burada, ve F-1 non-immigrant statusunde, bir yazilim sirketinde calisiyor. Onun da calistigi yeri vs kanitlayabiliyoruz. Benim onunla alakali tek cekincem, buraya 1 senelik vize alarak gelmisti zamaninda, dil okulu icin. Sonrasinda statusu hicbir zaman kacak pozisyona dusmedi. master yapti ve is buldu sonrasinda. Ama konsolos, ablamin 1 senelik vize alip, 7 senedir duruyor olusuna olumsuz bakip annemlere bu yuzden red verir mi? Bu sekilde dusundugum icin ds160'ta sadece kendimden bahsetmeyi, ablamla alakali hicbir sey yazmamayi bile dusunmustum. Ama sonra yine ablami da yazdik relatives kismina. O yuzden kararsizim gerekce olarak okul mezuniyetini mi ablamin dogumunu mu gostermeyi. Bu arada okulum Ivy League'te. O yuzden sayginligi acisindan, okul mezuniyeti daha guclu bir senaryo olur mu? Ya da ikisine de mi soylemeliler?
Tekrardan cok tesekkurler
-
@seaname merhabalar, dogru mu anladim acaba, siz randevuyu aldiginiz ds160 ile degil, yeni olusturdugunuz ds160 formuyla gittiniz varolan randevunuza degil mi? ben de ilk ds160 ile olusturdugum randevuyu istanbuldan aldim, ankaraya cekmek istiyorum yakin tarih var diye, ama "ds160taki konsolosluk lokasyon bilgisiyle eslesmelidir' dedigi icin yeni ds160 doldurmak durumunda kaliyorum. acaba yeni ds160 ile varolan gorusmeye gidebilir miyim?
Cok tesekkurler
-
Emre Kurtulmuş
-
Lossantosdy
-
@seaname Vizeniz hayırlı olsun. İyi yolculuklar.
-
Herkese merhabalar;
Bir sorum olacaktı ben Şubat ayında turist vize görüşmem var Ocak ayında eski işimden ayrıldım gorusmem Şubat 24 de yeni ise Şubat 10 u gibi başlayacağım bunun için ds160 tekrardan güncellemek gerekir mi yada yenisini tekrardan mi doldurmak gerekir şimdi den çok teşekkür ederim. -
@cebrailoz Vize görüşmesinden önce yeni işinize başlıyorsunuz sanırım. Güncel bilgiler ile yeni bir form doldurup götürebilirsiniz. Bir sakıncası yok.
-
This post is deleted!
Benzer Başlıklar
61
27.5k
Users
4.8k
Topics
331.0k