Cok tesekkurler herkese hizli donusleri icin
-
@volcanocan geçmiş olsun maalesef bariz bazı durumlar umarım dv vizenizi alırsınız..
-
@charon Tc'ye bağlı demedim zaten, hiçbir devlet kurumu dedim. Ptt'den konsolosluğa ulaşması 2 gün aldı, oradan Ptt'ye tekrar gönderilmesi 2 gün. Bunları göz önünde bulundurunca süreç gayet makul. Neden 3 günde gelmedi diye bir cümle kurmadım. Benim açımdan her şey yolunda gitti. Neyi sorun ettiniz anlayamadım. Kendiniz sadece gerekli evrakları gönderin olsun bitsin, ben garantiye almak istedim kendimi. Yorum için teşekkürler.
-
Cok tesekkurler herkese hizli donusleri icin
-
@mumtazgecer merhaba, önceki mesajlara bakıldığında bir sorun olmayacağından bahsetmişler ama ben de tam emin olamadım çünkü randevu sayfasında aşağıdaki gibi bir yazı var: "Lütfen başvuracağınız Konsolosluk Bölümü konumunu seçin. Aşağıda seçilen Konsolosluk Bölümü konumu, DS-160 formuna girilen Konsolosluk Bölümü konumuyla eşleşmelidir."
Daha 12 nisan'a var ama siz yine de gittiğinizde deneyiminizi paylaşır mısınız lütfen? -
@dante0, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba. Turist vizesi için görüşme günü, Nüfus kayıt örneği ve Adli sicil kaydı götürülmesi gerekiyor mu? Göçmen vizesi için gerekli olduklarını biliyorum ama turist vizesi için emin olamadım. Teşekkürler.
Çıktı alması 2 dk sürüyor e devletten siz dosyanıza koyun. Diğer herşey gibi sormayacaklar zaten ama yanınızda bulunsun.
-
Arkadaşlar, biliyorsunuz hem Amerika hem Kanada vizesi senede 6 ay seyahat izni veriyor. 6 ay kalmanın önerilmediğini biliyorum ama mesela her sene 3-4 ay Amerika'da 3-4 ay Kanada'da kalınsa bir sıkıntı olur mu ? Böyle bir şeyi tecrübe eden var mı ?
Aydınlatırsanız çok sevinirim
-
Merhaba, sizin durumunuzun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz. Eşim amerikan vatandaşı, 2020 yılında evlendik. Tr’de yaşıyoruz. Biz de önce bir oryantasyon turu için gitmek istiyoruz. Ir-1 süreci öncesinde ya da esnasında gidip 15-20 gün etrafı görebileceğimiz turistik vize verirler mi onu merak ediyoruz. Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Sonuç alabildiniz mi? Cevap için teşekkürler
-
@crazycells Hocam ben turist vizesiyle amerikada çalışıyorum yasal olmayan bir durum biliyorum ancak kalış süremi uzattım ve yakın zamanda çıkmam gerekiyor. Diyelim ki 1 sene sonra tekrar gelmek istedim bir sorun yaşar mıyım ve çalıştığımı görevliler görebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
-
-
@doanynr Merhaba, ABD vatandaşlarının 21 yaş üstü çocukları için uygun olan Family Sponsored Green Card için başvuru yapmanız gerekiyor. Bekarsanız F1, evliyseniz F3 vizesi için başvurabilirsiniz.
İncelemeniz gereken konu başlığı şu;
Yeterince araştırıp konuyu iyice kavradığınıza emin olursanız, bu başlıktaki yönergeleri takip ederek başvurunuzu kendiniz yapabilir veya göçmenlik konularında uzman bir avukatla çalışabilirsiniz.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 vize görüşmesinde söyledikleriniz ile realitede olanlar arasında sorgulama yapılmıyor, geçerli olduğu tarihlerde gidebilirsiniz.
@dytmelek, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 benim bildiğim kadarıyla öyle bir zorunluluk yok, planlar değişiklik olabilir doğru ifade edebilirseniz bence sıkıntı çıkmaz. Biz de mülakatta belirttiğimiz yere gitmeyeceğiz onu da sorarlarsa mantıklı bir şekilde açıklayacağız. Vize alıp hiç gitmeyenler bile vardır hatta😅
çok teşekkürler
-
Youtube'da bi video izledim, 5 kez red yedikten sonra nasıl onay aldım diye. Videodaki abi daha önceki 10 yıllık B1/B2 vizesini uzattığı için -yasal olarak- hep dinlemeden red vermişler. Abi de Guatemala'dan denemiş ordaki officer en azından dinledi, sonra onay vverdi diyordu. Bence de cidden diğer ülkelerde imkan varsa denenmeli
-
Bu mesajı çok gördüm,ilk randevumu kasıma almıştım,gir çık yaptım agustos yapabildik şansma sonra da o kadar çok zorladım ki ban yedim 🙂 6 saatte açılıyor ban i yerseniz.ban yemeseniz de randevu yok mesajını alıyorsunuz eğer siteye çok giriş yaparsanız .en son baktım bu iş olmayacak @Rushvisasnow sağolsun işi ona devrettim.uykusuz gecelerime son verdim 😉 nisana randevu aldim
-
İyi akşamlar, merhabalar. B2 vizesi için başvuru başlattım ve yarıda bıraktım. Annem üzerinden başlattım ve tamamladım. Diğer aile üyelerini eklemek için print aplication'a bastım. Kendimi eklemek için ilk sayfayı doldururken beni anasayfaya attı. Tekrar aynı yere gelip aile üyesi eklemeye çalıştığımda butonun soluklaştığını gördüm. SSS'ye baktığımda email confirmation'a tıklanıp oradan aile üyelerinin eklenebileceği yazıyor. Dediği gibi yaptım ama öyle bir seçenek çıkmadı. Aşağıya bu sss'yi ekliyorum.
"I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
Yes. When you select “Email Confirmation” on your Confirmation Page, you will be directed to a “Thank You” page. On the “Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group."Burada kafama takılan benim bu formu doldurmadan 1 gün önce kendi adıma başvuru başlatmam ve yarıda bırakmam oldu. Acaba ilk sayfada ismimi girdikten sonra sistem ismimi tanıyıp beni sayfadan atmış olabilir mi? Yani bir anlamda mimlenmiş olmak gibi?
Konuda bilgisi olanların yardımını rica ederim.
-
Merhabalar. Anne ve babamin vize basvurulari icin randevu alirken vize turu olarak sadece B2 secenegini gormeyerek B1/B2 sectim. Kendilerinin yaslari buyuk ve emekliler, su anda calismiyorlar.
Henuz DS-160 formlarini tamamlamadim. Sadece kisisel bilgilerini girip basvuru numaralarini alip, vize randevusu icin kullandim. Dolayisiyla DS-160 gonderilmis durumda degil. Fakat vize randevum alinmis durumda, tarihi belli. Vize turu alani da internet sitesinden degistirilmiyor.
Bu secimimden oturu basvuru sonucunun etkilenme ihtimali bulunuyor mu? Ne yapmami onerirsiniz. 320 dolari da yakmak da zor olacak yeni bir basvuru icin. Sizce gerekli mi? Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim.
-
@denizci10 Öncelikle teşekkür ederim dediğiniz şekilde denedim ama olmadı daha sonra telefondan denedim telefondan oldu.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. -
-
@dytmelek ne kadar sevindim.darisi bizd olur umarım.yolunuz açık olsun.dinlemek,okumak isterim.
-
@vmature "revoke" maili gelşmeyebilir.
gönderdiğiniz mailin cevabını beklemelisiniz. -
@xkira7 dolaba dümene Dil okuluna yazıl sırpca mesela
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
görevli: ne iş yapıyorsunuz ?
ben: öğretmenim
görevli: niçin gidiyorsunuz?
ben: tatil
g: amerika'da akraban var mı?
b: var
g: kız erkek kardeş?
ben: erkek kardeşim var?
g: nereye gideceksiniz
b: florida
g: daha önce yurt dışına çıktınız mı?
b: evet
g: nereye?
b: fransa belçika hollanda
g: kaç senedir öğretmensiniz?
b: 4 senedir.
g: geçen ay kaç para kazandınız?
b: 12.000 lira
g: üzgünüm vize veremiyorum
-
@Emre-5 profilde sağlam gözüküyor bazen vize memurları çok gereksiz bi durum yaratıyor. Peki gerçekten amacınız göçmenlik miydi turistik miydi
-
@waterman turistikti, tur bile almıştım. Bakmadı.
-
@Emre-5 çok geçmiş olsun
-
Merhaba,
Bu sabah Ankara'da turist vizesine başvurdum. 18 Ocak için randevu tarihi aldım.
Eşim amerikan vatandaşı ve Temmuz ayında Amerika da iş bulup oraya taşındı. Benim içinde green card ve k-3 vize başvurularında bulundu. Ama göçmenlik işlemleri çok uzun olduğundan turist vizesine de başvuralım, belki ziyaret etmeye müsaade ederler diye başvurmak istedik. Ben şu anda Software developer olarak çalışıyorum. İş yerinden bu tarihler arasında amerikada olacağıma ve daha sonrasında çalışmaya devam edeceğime dair bir belge vermelerini talep ettim. Burada da ruhsatı benim üstüme arabam var. Bu belgeler geri döneceğime dair yeterli kanıt olarak görülebilir mi? Yoksa neler önerebilirsiniz? Gerçekten sadece 1 aylığına eşimi ziyaret etmek amaçlı gitmek istiyorum. Bir de daha öncesinde amerikaya gitme isteğim olmuştu f1 vizesine başvurmuştum ama vizem reddedilmişti. Daha öncede hiç yurtdışına çıkmadım. -
@selvib bugün 08.15te arkadaşımın randevusu vardı. 13. bankodaki top sakallı hafif kel kumral beyfendi ile görüşme gerçekleştirmiş. nereye gittiğini, ne kadar kalacağını, ne iş yaptığını ve ne kadardır çalıştığını, tanıdığı birisi olup olmadığını ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığını sormuş ve red vermiş. Arkadaşım 24 yaşında daha önce yurt dışı deneyimi olmayan şuan ki iş yerinde 6 aydır çalışan ama daha öncesiyle beraber toplam 4 yıllık aynı alanda deneyimi olan birisiydi. 214 (b) koduyla reddedilmiş.
-
Arkadaşlar merhaba
12 Ekim sabah 08:00 randevum vardı.
Vizem onaylandı.Süreç şöyle gelişti.
Hepimizin bildiği belirli kontrolden geçtikten sonra 13 nolu bankodaki 35 li yaşlarda bir beyefendiyle görüştüm.
Görüşme, görevli ingilizce başlattığı için ingilizce devam etti. Ben de değiştirmek istemedim.Ben (B)
Vize memuru ( VM )VM: (Abd vizesi vurulu work and traveldan kalan pasaportumu görünce ) Worka and travel ha ? Nereye gittin ?
B: Wyoming eyaletine gittim. Jackson şehrinde çalıştım.
VM: Nereye gideceksin ?
B: Boston ve New York
VM: Ne kadar kalacaksın ?
B: 10 gün kalacağım
VM: Ne zaman gideceksin ?
B: 24 Aralık - 4 Ocak arası. Christmas için
Vm: Nerede çalışıyorsun ve kaç yıldır ?
B: X şirketinde 5 yıldır.
VM: Daha önce sadece Abd'ye mi gittin
B: Evet sadece Amerikaya gittim.
VM: Neden Boston ?
B: Ben amatör bir koşucuyum ve Boston maratonunun parkurunu tek başıma koşmak istiyorum.
Vm: En uzun kaç km koştun ?
B: 63 Km - 14 saat
Vm: Maraton koşucususun demek ?
B: Evet hatta ultra maraton koşuyorum
Vm: Delirmiş olmalısın o kadar nasıl koşabilirsin
B: Pek akıllıca sayılmaz haklısın
Vm: Sence ben koşabilir miyim ?
B: Tabii ki fakata önce 5 km olarak kendine hedef koy. Sonra gerisi gelir.
Vm: Bol şans. Vizen onaylandı.
B: Teşekkürler güzel sohbet içinGenel yorumum
Gördüğüm kadarıyla birçok kişiye onay verildi. İnsanların jest ve mimiklerinden onu anladım.Nacizane tavsiyem
Öncelikle net olun.
Kendinizden emin bir programla gidin.
Son görüşmeye kadar tüm süreçlerde maske binada zorunlu. Ben son kısımda maskemi çıkarmak için izin istedim. Bu, jest ve mimiklerimi karşıya iletmekte önemliydi. İşe yaradığını düşünüyorum
İçeride mümkün olduğu kadar sakin olun. Çok insanla sohbet etmeyin. O anda söylenen her şey direkt heyecanınıza modunuza ve enerjinize yansır.
Evrakların hiçbirine bakılmadı. Eski pasaportum ve sadece fotoğraf istendi. Yine de her ihtimale karşı tüm belgeler eksiksiz olmalı.Herkese bol şans.
-
@Esef Merhaba bende köklü bir gıda firmasında 5 yıldır çalışıyorum eğitim ve denetim için gidiyorum demeyi düşünüyordum görüşmede
-
@Burcu-Boz hiç geç dönmüşlüğüm olmadı.etnik bir kökenimde yok.Türküm
-
@waterman hiçbir göçmenlik başvurum olmadı.her ülkeye gezi amaçlı gittim ve döndüm.hiç greenkart başvurum olmadı.hep avrupa ülkelerine gezilerim oldu.hala niçin red yediğim konusunda en ufak bir bilgim yok.sadece yeni yıla abd de girmek için vizeye başvurmuştum.Formumuda bir danışman arkadaşla doldurduk.hiçbir bilgim hatalı yada yanlış değildi.hala şaşkınım
-
@denizci10 teşekkürler.Formu doğru doldurdum.Sanırım görüştüğüm bayan sıkıntılıydı:))
Başka birşey aklıma gelmiyor.Danışmanla doldurduk tekrar kontrol ettim.red alabileceğim olumsuz hiçbirşeyim yok.şaşkınım hala -
@Hülya-Taşkın kim red verdi size?
-
@Hülya-Taşkın bence ne olur ne olmaz abd konsolosluğuna bu konu hakkında mail atın. Eski konsolosluk çalışanı gokce hanımda sizin adınıza bi faydası olmaz ama siz gene de oradakileri uyandırın demişti. Haksız olduğunu düşünüyorsanız ki görünen o tekrar başvuru yapın bu sefer olumlu olabilir
-
@Aykut5935 hayırlı olsun vizeniz. Koşacaksınız şimdiden kolay gelsin gerçekten. Ben topun peşinden koşmayı daha çok seviyorum.
-
@ikose inşallah gönlünüze göre olur ama işiniz kolay değil. Çünkü gidip de dönmeme riskiniz çok fazla. Yani vizenizi kötüye kullanma riskiniz var. İnşallah yanılırım. Sakın ben böyle söyledim diye moralinizi de bozmayın. Naçizane fikrimi beyan ediyorum.
-
@mikli formu submit ettikten sonra tekrar değişiklik yapamazsınız. Yani eski formu çağırıp içindeki bilgileri değişirrbilirsiniz ama ds160 form numaranız değişir. Confirmation number değişeceği için yeni sayfadan çıktı alıp giderseniz sorun olmaz.
-
@akmstdm confirmation Page den çıktı alıp gitmeniz yeterlidir.
-
@Esef merhabalar. ilk yurt disi cikisi icin amerika vizelerinde red almak çok olası bir durum. bir daha başvuru yapmadan once 1-2 kez avrupa ülkelerine vize almayı deneyebilirseniz daha iyi olacaktır. iyi günler.
-
@Emre-5 son donemdeki durumlardan dolayı sizi turistik degil de goc durumu olabilir diye değerlendirmiş olmaları çok yüksek ihtimal. hem bir tanidiginiz olması da negatif olarak görülmüş olabilir. umarım ileride bir başvurunuzda olumlu sonuçlanır. kolay gelsin.
-
@egesahinkaya teşekkür ederim mayıs gibi tekrar randevuya gireceğim ama red alıp onay alan var mı bilmiyorum
Benzer Başlıklar
139
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k