@dpdemir DQ tarihi Nisan 2021 ve haziran 2021 olan bildiğim 2 kişi var onlar da alamadılar konsolosluk baya geç randevu vermeye başlamış gibi
-
-
-
@denizci10 teşekkürler ama hiçbir soru ile karşılaşmadık ki? Sadece kızlarımın ds160 kodu ve adres istedi sistem. Talihsiz oldu maalesef. Cok tşkler cevabınız için.
-
@xkira7, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@charon Maalesef o konuda çok endişeliyim yani sunduğum plana sadık kalmadım, ben gezi planı yapacağım gidiş dönüş bilet, kalacak yer, gideceğim yerleri resmedip çıktısını felan alacağım tabi ama ocakta niye gelmediniz diye sorduklarıda ben "işten ayrıldım" dersem bu sefer "e sen iş gezisi için almışsın o zaman bay bay" demesinler :))
sayin @waterman 'a katiliyorum. insanlarin planlarinda degisiklikler olabilir, siz makul bir aciklama yapabildiginiz surece bir problem olmaz.
Dediginiz durumda isten ayrilmak yerine, is yerinin planlarinda degisiklik olmasi bence sizin icin daha iyi olur.
-
@mahir-tunç Bizden vize istemeyen bir ülkeye gezmeye gidip oradan konsolosluğa başvurarak "neden kendi ülkenizden başvurmadınız" sorusuna "çok sıra var, acil amerikaya gitmem gerek, sebepleri de şunlar" tarzında bi cevap vererek vize alan tanıdığım var. Yani evet olabiliyor.
-
-
Arkadaşlar merhaba,
WAT 'a geçen sene başvurmuştum, o zaman bir hesap ve DS-160 formu doldurmuştum. Acenta bana DS-160'ın bir sene süresi olduğunu söylediği için formu hiç kontrol etmemiştim. Bu sene J1 vizesi için zar zor randevu alabildim fakat DS-160 formunun süresinin dolduğunu tahmin ediyorum. Süresi dolmuşsa tekrar nasıl değiştirebilirim?
-
@umutcetnkaya olmuyor maalesef. Cunku en basta turist vizesi gocmen vizelerine gecis icin uygun degil. Bunu yapanlar var ancak diyelim ki; size isveren olacak bir sponsor buldunuz. Bunun icin once recruitment ve Perm asamalari var. Bu asamalar 1 yil kadar suruyor ve bu sure B1/B2 vizesinin size sagladigi 6 aylik kalis suresini asmis oluyor. Boylece yasalliginizi kaybetmis oluyorsunuz.
-
@ErdalK, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Merhaba arkadaşlar benim sorum biraz farklı ben 2024 GC çekişine katıldım çıkıp çıkmayacağı bilmiyoruz tabi ama eşim pek gelmek taraftarı değil, acaba ben vize görüşmesine tek gidip Amerika ya yerleştikten sonra eşime turist vizesi çıkartmak istesek arada yanıma gelip gitmesi için doğru bir tercih olur mu ve turist vizesi alabilir miyiz onun için yoksa onu da GC vize mülakatına götürüp onun için de başvuru yapsam mı ?
Evet, bu durumda size uygun olan vize turist vizesi olur. Sizin mulakatinizdan hemen sonrasinda turist vizesi almasini tavsiye ederim, yani sure gecmeden...
Bu sekilde basvuru yaptiginizda, konsolos esinizin gocmen vize basvuru yapabilecegine ragmen bunu yapmamasini olumlu degerlendirecektir ve cok buyuk ihtimalle turist vizesi verecektir. Esiniz de bu durumu mulakatta vurgulamali.
-
Merhabalar,
Suan ABD'de L1B vizesi ile 3 yillik oturum ve calisma iznim bulunuyor. Turkiye'de ikamet eden 1. derece akrabalarima ve arkadaslarima davetiye gondermem mumkun mu? Bununla ilgili herhangi bir yasal mevzut var mi?
Konuyla ilgili bilgi sahibi uyeler yardimci olabilirse cok sevinirim.
Tesekkurler.
-
@Old-Traveler, içinde söyledi: B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek
@mexido selamlar
Staut degisikligi yaparsaniz onlar da statü değişikliğinde olacakları için Amerika dışına çıktıklarında otomatikman statülerini kaybedecekti giriş yapabilmeleri için turist vizesi ile tekrar giriş yapabilirler veya konsolosluktan F2 talebi yapabilirler ancak alabileceklerini zannetmiyoruz aynı konuyu yaklaşık 4 gün önce avukatla görüştük.Doğrudur hcam. Sonuç da vizeyi amacına uygun kullanılmamış sayıp red olasılığı artıyor ne yazikki.
-
@sinaanyilmaz DS formunda görüşme lokasyonu İstanbul yazıyorsa onu değiştirmek gerekebilir sadece durumunuzda bi değişiklik varsa onları da düzeltip yeni bir ds160 formu doldurabilirsiniz.
-
Merhaba,
5 ay kadar önce DS-160 formunu doldurdum ve randevu tarihi aldım. bu süreçte pasaportum kayboldu ve yeni pasaport çıkarttım. Ayrıca seyahat planımda değişiklik oldu. Sormak istediğim; forumdan okuduklarım kadarıyla ds-160 formunu güncellemem gerekiyor. pasaportunuzu çaldırdınız veya kaybettiniz mi seçeneği bulunuyor güncelleme yaparken bunu işaretleyip eski pasaportumu girmem gerekiyor. Pasaport kısmına yeni pasaport numaramı girmem gerekiyor. Eski pasaportumun giriş çıkış kısımlarının fotokopisini almıştım bunu da vize görüşmesine götürmem gerekiyor sanırım. Bir de yeşil pasaport pasaport tipini "regular" olarak mı seçmesi gerekiyor?
Vize görüşmesi esnasında ds-160 formunu güncellediğimi belirtmem ve bunu götürmem yeterli midir?
Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler. -
@mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi.
Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:)
Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
-
-
@Programmer Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci?_=1670221835224 bu konu başlığını okuyun lütfen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
-
Turist vizesiyle 1 den fazla ABD giriş yapıp her seferinde 6 aylık dolaşım izni verilen var mi acaba? Ben 3-4 yıl önce ülkeye girdiğim de 6 aylık verilmişti. Kapıdaki memuru bağlı sonuçta her giriş de farklı verilebilir ama merak ettiğimde 1.den fazla giriş yapan kişiler varsa her girişinde 6 ay verilmiş mi ?
-
-
@ahsenaydgdu Evet tam da onu diyorum.
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ayvalik10 peki bu dosyaları misal ben e devlet barkoduyla mı göndereceğim sorgulama nasıl oluyor acaba
-
@thunder_74, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@alpertunga ptt den msg gelir pasaportunuz postaya verildiğinde.
Evet hocam mesaj geldi şimdi bende tam konuya cevap vermeye girecektim. Teşekkür ederim ilginiz için.
-
@alpertunga Merhaba mülakatınızdan ve profilinizden bahsedebilir misiniz ?
-
@aysagroglu Hiç bir sorun olmaz o şekilde sorun etmeyin
-
@tuncayarat hocam selamlar ds 160 ta yazdığınızdan önceki bir tarihte mi gidiyorsunuz acaba
-
@FiveHN, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@alpertunga Merhaba mülakatınızdan ve profilinizden bahsedebilir misiniz ?
Merhaba 44 yaşındayım ve emekliyim. pasaportum da tek bir ülkeye ait birden çok vize var. Mülakata en soldaki gözlüklü beyefendi ile girdim.
Görevli: Günaydın Amerika'ya neden gitmek istiyorsunuz.
Ben : Günaydın gezmek için
Görevli: Vizeniz onaylandı. İyi tatillerBu kadar ne iş yapıyorsunuz? nerede kalacaksınız? Kaç gün kalacaksınız tarzında hiç bir şey sormadı. Hiçbir evrak istemedi. Mülakat toplam 30 sn sürmedi bile.
-
@neslikaan inanın onu bilemiyorum.. bildiğim tek şey kızı orda yasalsa bu yaşta tek başına başvursaydı red almazdı..
️
-
@prowl harika teşekkür ederim
-
@corleone132 evet öyle yapıyorum
-
@gokkturan senden hangi evrakları istediler ise eğer e devletten alınabilecek evraklar ise evet hiç çeviri yaptırtmadan gönderebilirsin. Ancak bu evrakların içinde mahkeme kararı var ise ozaman bu evrağı resmi çevirtmene çevirtmen gerekiyor.
-
@ayvalik10 anladım istenilen evraklar mailde yazıyor onları çevirtip öyle yapacağım o zaman ama demek istediğim kontrol kim üzerinden sağlanıyor evraklar için yani ?
-
Olay konsolosluk dışında gerçekleşiyor. Pasaportunuzu geri verdiler mi yoksa konsoloslukta mı kaldı? İstedikleri belgeleri eksiksiz göndermeyi de unutmayın. Her eksik belge süreci uzatır. @gokkturan
-
@waterman pasaportu verdiler bana görüşmede yanı red yedim direkt pasaportu verdi gittim sonrasında bu mail işleri gerçekleşti
-
Merhaba mail yolu ile DS160 güncellemesi yapmak istiyorum konsolosluğun hangi mail adresine mail göndermem gerekiyor?
-
@FiveHN, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba mail yolu ile DS160 güncellemesi yapmak istiyorum konsolosluğun hangi mail adresine mail göndermem gerekiyor?
esee_contactus+tr+info+en@visaops.net gönderebilirsiniz.
kaynak: ais.usvisa-info.com/tr-tr/ sitesine şifreniz ile girdikten sonra bize ulaşın kısmında yer alıyor eposta adresi. Emin olmak için tekrar kontrol edebilirsiniz
edit: var olan form üzerinde değişiklik yapılamıyor. Yeni form doldurup yeni confirmation number ile eposta üzerinden talep iletebilirsiniz.
-
Merhaba, bu soru soruldu mu bilmiyorum ama sorulduysa tekrar soracağım kusura bakmayın. Formu doldururken seyahat tarihine ne yazdığımı hatırlamıyorum, formu kontrol edebilir miyim? Formu doldurduğumuz siteden almaya çalıştım ancak detayını görüntüleyemedim. Editlemek istersem sorun yaşar mıyım?
-
Arkadaşlar kurye ücreti ne kadar İstanbul içi?
-
@prowl Teşekkür ederim.
-
@selvib formu o an indirmediyseniz tekrar geri dönüp bakılmıyor diye biliyorum. Emin değilseniz yeni form doldurun sorun olmaz
-
@Emre-5 sanırım leventten farklı şubeden alırsan 99 tl direk eve 123 tl ödeme gerekiyor
Benzer Başlıklar
63
27.5k
Users
4.8k
Topics
331.0k