Merhaba arkadaşlar bugün eşimle birlikte 8.45’te vize mülakatımız vardı ve onay aldık çok mutluyum 🥰 Detayları eşimin yazdığı başka bir yerden kopyalayıp düzenleyerek atıyorum, umarım birilerinin işine yarar Öncelikle bizimle kısa kahverengi saçlı kadın görevli ilgilendi. En solda Nick bey vardı, o hem parmak izi hem de ardından interview yapıyordu. Onun yanında sarışın erkek, ortada bizim görüştüğümüz kadın görevli, Sağımızda top sakallı saçı dökülmüş erkek ve onun yanındakini yani en sağdakini de bir türlü göremedim ama eşim sarışındı galiba dedi.
Neyse gelelim görüşmeye.
Konsolosluk Görevlisi=KG
Burak=B (Eşim)
Melek=M (ben)
KG: Pasaportlar lütfen.
Biz: Yeşil pasaportlarımızı ve geçen hafta Italya tatilinde pasaportlarımızı çaldırdığımız için elimizde olan pembe pasaportlarımızı ve İtalyadan aldığımız Polis Raporunu verdik.
KG: (Raporu görünce) Benim için farketmez.
M: hırsızlık olayını açıkladık. (Burada Türkçe anlamayınca biraz İngilizceye kaçtık ama sakın siz yapmayın.)
KG: (Belgeye baktıktan sonra) Şimdi anladım.
KG: Eşime dönüp Sizin eski vizeniz var, (Bana döndü) Sizin yok.
B: Evet, benim vardı 1999 yılında.
KG: Ne iş yapıyorsunuz?
B: 11 yıldır Elekt... (KG araya girdi "Yavaş yavaş" dedi. )
B: 11 yıllık Elektrik Elektronik Mühendisiyim(tane tane:)
M: 14 yıllık Diyetisyenim.
KG: Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz? (İngilizce sordu, biz Türkçe cevapladık)
M: 10 yıllık evliyiz. Çocuklarımız da büyüdü. Artık seyahat etmek istiyoruz.
B: Başbaşa
KG: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
M: İtalya, Almanya
B: Ve Amerika
K: Any other? (İngilizce'ye devam )
M: Bu ülkelere gittik ama yurtdışına çıkmak için çocukların büyümesini bekledik. Artık büyüdüklerine göre çıkmaya başlayabiliriz.
K: Anladım.
KG: Amerika'da nereye gideceksiniz?
B: 2 haftalık bir Los Angeles/California tatili planladık.
KG: Vizenizi onaylıyorum.
B: Teşekkürler. (Normal)
M: Teşekkürler. (Aşırı )
Bizim tecrübemiz bu kadardı arkadaşlar. Aslında 3 soru sorup bitiyor normalde ancak bizim özel durumlarımız(1- Eşimin daha önce Amerika vizemin olması, 2-Eski pasaportlarımızı çaldırdığımızdan dolayı yeni pasaportlarımızın damgasız olması) olduğundan dolayı ekstra birkaç soru daha ekleniyor.
Konsolosluk görevlisi arkadaşlar Türkçe'yi sizin kadar bilmedikleri için arada İngilizceye kaçıyor aklınızda bulunsun. Bize soruların birkaçını İngilizce sordu ancak biz ıslarla(!) Türkçe yanıtladık. İtalya'daki hırsızlık olayını Türkçe anlamayınca İngilizce anlatmak zorunda kaldığımızdan dolayı böyle oldu. Siz sakın böyle bir şey yapmayın. Tane tane, yavaş yavaş Türkçe konuşun. Bizim gibi spesifik durumunuz olmadıkça zaten zaten Türkçe olarak anlayabileceği cevapları vereceksiniz.
Bu arada profilimiz şöyle:
Ben 37 yaşındayım, eşim 38. İkimiz de kamuda çalışıyoruz yeşil pasaportumuz var. 2 kızımız var ama onlar için başvuru yapmadık henüz, sonrasında posta yoluyla onlara da alacağız. Yurtdışı sadece geçen hafta 3 günlük italya ve Almanya gezimiz vardı onlar da pasaport çalınınca tertemiz bir yeşil pasaportla girmiş olduk ama hem İtalya polis raporunu sunduk hem de Almanya mührünün olduğu pembe geçici pasaportu. Bu 2 belge çok destekleyici oldu bence. Aklımıza gelen her türlü destekleyici belgeyi götürmüştük ama hiçbirine bakmadılar, hatta pembe pasaport ve polis belgesini de o istemedi biz diğer pasaportla birlikte araya sıkıştırdık
Bize gelen kumral saçlı kadın Türkçeyi zor anlıyordu eşim başta hızlı konuştu bize yavaş lütfen dedi yavaş yavaş tane tane konuştuk, çoğu soruyu o ingilizce sordu biz Türkçe cevap verdik ama tavrı hep olumluydu en baştan onay vereceğini hissetmiştim.
3 onay gördüm 3ü de genç 25 30 yaşlarında genç kadınalardı. 1 tane sarı kağıt verilmiş AP gördüm o da genç bir kadındı. Ama o kişilerin profilleri ile ilgili yorum yapamayacağım çünkü hiç birini duyamadım. Bir de öncesinde cafede otururken bir gençle sohbet ettik geçen hafta Amerika’da bir üniversiteden %100 burs almasına rağmen F1dan red almış çok üzgündü, bugün de kuzeni için gelmiş onun sonucunu öğrenemedim.
Bizim deneyimimiz bu şekilde oldu, bu vesileyle bu forumda bilgi paylaşımı yapan sorduğumuz sorulara en ince detayına kadar cevap veren herkese çok teşekkür ederim
Vize görüşmesine girecek tüm arkadaşlara gönülden başarılar.