Selamlar, bugün sabah 8 de eşimin B1/B2 mülakatı vardı, vizesi onaylandı. Yarım dakika sürmedi çok rahattı dedi. Afro-amerikan adamdan aldı, direk türkçe konuşmaya başlamış görevli türkçe devam etmiş. Neden gidiyorsun, nereye gideceksin, kaç gün kalacaksın, kiminle gidiyorsun ve işini sormuş. Ben Ocak ayında almıştım vizeyi ikimize de evli misin? diye sormadı, ben de aynı adamdan almıştım. Neden birlikte başvurmadınız sorusunu bekliyordum ama onu da sormadı. Herkese bol şans diliyorum arkadaşlar. Benim görüşmede yüzüme bakmadan 1 dakika içinde onay verdi, üstelik Pakistan'a 5 kez, Suudi Arabistan'a 3 kez, Sierra Leone, Mozambik gibi değişik afrika ülkelerine gitmeme rağmen. Bazı arkadaşlar bu tarz ülkelere girdiysen vize alınmaz diyor, yanlış! .. Bazı arkadaşlar türkçe konuşursan olmaz diyor, yanlış! .. Benim görüşmede de aynı şeyi düşündüm, 1 dakika içinde yüzüme bakmadan karar verdiğini düşünmüyorum. Ekranda hakkımızda nasıl bir puanlama sistemi varsa artık 70 (temsili) i geçen vizeyi alıyor, altında kalan alamıyor. Kaç yıl çalıştığın, daha önce yurtdışı seyehatlerin, mal-mülk vs kriterler de puanlama sistemi. belki de hiç bu kadar komplike değil ama ABD gibi bir ülkenin bu tarz verilere çok rahat erişeceğini bildiğim için, böyle bir sistem yapıp işi şansa bırakmayacak kadar gelişmiş bir ülke olduklarını düşünüyorum. Genel olarak olumlu geçiyormuş görüşmeler, bence hiç kasmadan direk ve net olun. Herkese iyi şanslar.
Son olarak danışmana neden 110 dolar veriyorsunuz arkadaşlar. Gerçekten ciddi bir para bu, DS-160 doldurmak öyle büyük bir mevzu değil. Kesinlikle danışmanın bir şeyi değiştirebileceğini düşünmüyorum. Verdiğimiz cevaplar mı sizce vizeyi aldırıyor ? yarım dakikalık bir olaydan öte bir durum, dolayısıyla danışman fikrine katılmıyorum ama herkese de saygı duyuyorum, belki ingilizce yeterli değilse formu doldurmak vs için anlaşılır ama danışman alamayacağınız vizeyi size aldıramaz.