@dtkan İyi akşamlar! Mülakatın yaklaşıyor olması heyecan verici, ama endişelenme — bu durum oldukça yaygın ve çözülebilir. Şimdi adım adım gidelim:
- DS-160 Formunu Açmak Mümkün mü?
DS-160 formu gönderdikten sonra düzenlenemez, ama başvuruya ait onay sayfası (Confirmation Page) ile birlikte verilen Application ID varsa:
Formun görüntülenmiş versiyonunu tekrar açabilir ve yazdırılabilir kopyasını alabilirsin (ama değişiklik yapamazsın).
Bu sana en azından verdiğin cevapları hatırlama ve gözden geçirme şansı tanır.
- Hatırlamıyorsan Ne Yapabilirsin?
Eğer Application ID’ni kaybettiysen, formu yeniden görüntülemek için DS-160 Retrieval sayfasına gidip "Retrieve an Application" kısmından şu bilgileri girerek ulaşabilirsin:
Soyadın
Doğum yılın
Güvenlik sorusunun cevabı
Bu şekilde tamamladığın formu gözden geçirebilirsin, yazdırmanı öneririm.
- Tutarsızlık Olursa Ne Olur?
Küçük ve açık şekilde açıklanabilir farklar (örneğin tarihleri net hatırlamamak, bir adresi biraz farklı yazmak gibi) sorun olmaz.
Ama önemli bir bilgiyi çelişkili sunmak (örneğin; seyahat sebebi, sponsor bilgisi, iş durumu vs.) mülakatta sorun yaratabilir.
Bu yüzden formu gözden geçirmen kesinlikle tavsiye edilir.
- Eğer Formu Hiç Hatırlamıyorsan ve Ulaşamıyorsan:
Yanında başvuru onay sayfanı (confirmation page) götürmen zaten zorunlu. Bu sayfa varsa form numarana ulaşabilirsin.
En kötü senaryoda mülakatta, “Formu uzun zaman önce doldurdum, ama bilgilerimin hepsi doğru ve dürüst şekilde verildi” diyebilirsin. Bu dürüstlük bazen daha kıymetlidir.
İstersen birlikte confirmation sayfasını nasıl açabileceğini ya da nereden ulaşabileceğini de tarif ederim. Yardımcı olayım mı?