Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, öncelikle forumda yeniyim ve nasıl kullanılır pek bilmiyorum eğer bir yanlisim olursa şimdiden kusuruma bakmayın.
    ABD turist vizesine başvuracağım Ds-160 formunu doldururken okul bilgileri kısmına Ataturk Üniversitesi bilgilerini girmek istiyorum ama sürekli hata veriyor kabul etmiyor . Bunun nedeni ne olabilir bilgi sahibi arkadaşlar yardimci olabilir mi ?

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Buse-Genel-Yüce büyük harfle türkçe karakter kullanmayın genelde sorun bundan kaynaklanıyor. Siz ü ye bile bassanız büyük harf çıktığı için u gibi görünüyor ama hataya sebep oluyor. Komple her şeyi ingilizce karakter ile yazın

• @newbie97 Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için.

Bir sorum daha var eğer forumda genelinde bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Eşim Ds 160 formunu doldurdu ve gönderdi sıra benim forma geldiğinde fark ettik ki ABD ziyareti için girmiş olduğumuz tarihi not almamışız ve şuan benim formumda farklılık olma ihtimali var . Bunu nasıl düzelteceğiz ?Eşime yeni bir DS 160 formu doldurarak mı ilerlemeliyiz acaba ?
    Şimdiden teşekkürler.

• İyi akşamlar herkese. Turist vizesi ile Amerika’da 1 haftalık tatil - kısa süre olarak değerlendirilip- girişteki memurlar tarafından sorun edilebilir mi sizce ya da bu hususta sorular sorulabilir mi?
    Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@waroflaw

Olası sorular ne kadar süre kalacağınız, dönüş uçak biletinizin olup olmadığı, nerede konaklayacağınızı kanıtlar bir belge (otel rezervasyon konfirmasyon) veya arkadaşınızda kalacak iseniz adresi olacaktır. CBP memuru için 24 saat veya 1 hafta veya maksimum kalış süresi olan 180 gün arasında büyük bir fark yok. Önemli olan vize turunuz ile seyahat planinizin örtüşmesi. İyi yolculuklar

• @ATS16 çok teşekkür ederim. Ds 160 formunda ağustos ayında New York girişli chicago çıkışlı olmak üzere 9 günlük bir tatil planlamıştım ancak değişiklik yapıp 7 günlük yalnızca Chicago planı yaptım daha erkene çekerek.

Sizce bir sorun teşkil eder mi bu?

• ⭐⭐⭐

@waroflaw

Mülakat esnasında gelecek sorular için DS160 formunda beyan ettiğiniz plana bağlı kalmanızı tavsiye ederim, vizenizi aldıktan sonra isterseniz tüm tatilinizi Hawaii’de geçirebilirsiniz. Bol şans

• ⭐⭐⭐

@Buse-Genel-Yüce ben değiştirmediğim için bilmiyorum fakat ds160 sanırım 1 sefer değiştirilebiliyordu. Bu konuda olması lazım birkaç sayfa geriye gidin biri daha sormuştu diye hatırlıyorum

• @Buse-Genel-Yüce DS de yazdiginiz bilgilerden emin degilseniz yeniden bir DS doldurup, gorusmeye bu sekilde katilabilirsiniz. DS-160 formu doldurmakta bir sinir yok. Dilediginiz kadar doldurabilirsiniz. Gorusmeye giderken elinizde guncel olani goturmeniz yeterli. Bol sanslar simdiden

• @ATS16 çok teşekkür ederim.

• Vizesi onaylanıp pasaportu gelmeyen var mı? 30 günü geçti hala Approved görünüyor.

• @komsamet 18 aydır bekliyorum 🙂

• @miyagisan senin konu farklı 😄

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba , biz İstanbul olarak girdik mülakat yerini 2027 ye alabildik . 2025 e cekebilmemiz gercekci bir senaryo mu ? Ankara'dan veya İstanbul'dan olması çok fark ediyor mu bilginiz var mı ? Bir de Ankara olarak değiştirmek istesek değiştirebiliyor muyuz ?
    Teşekkürler

• @Buse-Genel-Yüce merhabalar istediğiniz şehirden vize randevusu alabilirsiniz eğer bilgisayar başında sık sık kontrol ederseniz özellikle pes etmemiz önemli hergün bakıyorum ama yok.demeyin ben kendim için kontrol ederken onlarca yer denk geldi 1 ay içinde 5 aralık çektim bir.kaç.dakika sonra Kasım içine de denk geldi ben taşımak istemedim.aralık içinde kaldım

• DS-160 doldurduğumuz tarihten sonra bir ülke daha gezdik ve ds-160'a mülakat yeri için istanbul seçmiştik ama Ankara daha önce açılınca Ankara'ya aldık randevuyu.

Bu iki olay için ds-160 değiştirilmeli midir? Sorun olur mu

• ⭐⭐⭐

@aysenalkan yeni gittiğiniz ülkeler Kuzey Kore veya Küba gibi ABD ile siyasi sorun yaşayan ülkeler değilse değiştirmeye gerek yok, sorun olmaz. Mülakat esnasında sorulursa DS160’da beyan ettiğiniz ülkelere ilave olarak yeni gittiğiniz ülkeyi de söyleyebilirsiniz.

• @ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@aysenalkan yeni gittiğiniz ülkeler Kuzey Kore veya Küba gibi ABD ile siyasi sorun yaşayan ülkeler değilse değiştirmeye gerek yok, sorun olmaz. Mülakat esnasında sorulursa DS160’da beyan ettiğiniz ülkelere ilave olarak yeni gittiğiniz ülkeyi de söyleyebilirsiniz.

yok yok UK'e gittim :))

mülakat yeri istanbul olarak kaldı o sorun olur mu peki ankarada giricez mülakata

• Merhaba 2-3 aydır randevuyu öne çekmeyi denemiyodum bugün baktıgımda randevuyu yeniden zamanla seçeneği yoktu artık öne çekilmiyor mu ?

• ⭐⭐⭐

@aysenalkan Hayır, bu şekilde değiştiren birçok kişi var, herhangi bir sorun olmaz.

Benzer Başlıklar

• 1028
  • 5
  • 38
  • 192
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

47

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |