Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@kilroy Şengen ülkelerinin sınır geçişleri açık.Herhangi bir pasaport kontrolü yok.

• @kilroy Avrupa içi seyahat yapmamanız gerekir mühür pasaport kontrol sırasında basılıyor avrupa içinde seyahatlarda pasaport kontrol yapılmıyor gördüğüm kadarıyla.. bu mantıka ucuz bilet buldukça bir ülkeye gitmek olacak gökdenizgök isminde bir kişi var sürekli ucu biletler paylaşıyor.
    örnek bugun sabah paylaştı ankara paris 4600tl gidiş dönüş uçak bileti aktarmasız dünde italya gidiş dönüş 3050tl paylaşmıştı schengen vizem olsa alırdım bu bileti italya alışveriş konusunda çok ucuzdu

gökdeniz gök

italya bulunan outlet taxfree de var türkiyede 15k satılan montu 60euro aldım 2 valiz alışveriş yapmıştım türkiyeye göre 4de 1 yada 3 de biri 1 fiyatına herşey burayı gezmek için 1 veya 2 günü ayırmanız lazım çok büyük ve kalabalık mağzalara girerken sırada bekliyorduk 4 saat kaldım orada sadece 8 mağaza gezebildim kabinde sıra içeri girerken sıra kasada sıra 🙂

• 18 şubatta randevum var. Eski pasaportumun süresi bitti yeni pasaportla başvuru yaptım ABD vizesine. Eski pasaportumda 2 adet transit schengen ve 1 adet transit bulgaristan vizesi ek olarak 7 adet bosna hersek de senelik oturum izni ve bir çok balkan ülkesine + yunanistan ve bulgaristana giriş çıkışlar mevcut. Yeni pasaport tertemiz olduğu için bi sıkıntı çıkar mı? eski pasaportumu da yanımda götüreceğim

• @T-C-Kubilay-Dikici ben de biraz araştırdıkça gerçekten şaşırtıcı derecede ucuz biletler gördüm. Bir seyehat planı oluşturdum bakalım

• merhaba ayın 25 inde vize randevumuz var eşimle beraber, ds formunda güncellemem gereken noktalar var , ama süre yaklaştığı için değiştirmemde herhangi bi problem olurmu

• ⭐⭐

@Hüseyin-Cansız yunan giriş çıkışları olumlu.
    gerisi çok işe yaramaz.
    eskisini de götürün, ds160i düzgün doldurun(giriş çıkışlar vs).

bol şans.

• Merhabalar öncelikle
    3 Subat tarihinde b1/b2 randevum var profilime göre onay alma sansim nedir sizce?
    Üniversite son sınıf ogrencisiyim, iki sene önce work and travel reddi aldım, bu basvuruyu yaptıgim sırada hic yurt disina cikmamistim bundan dolayı oldi sanırım. Yesil pasaportum var ve daha once ingilitere, isveç, danimarka, hollanda, belcika, fransa, italya, yunanistan ve Gürcistana gittim. Bütün bu seyahatlerimi 2 yil içinde gerçeklestirdim. Vizeyi alma sansim nedir ve sizce nasil bir hikaye alma ihtimalimi arttirabilir? Tesekkurler.

• @kilroy şimdiden bol eğlenceli bir seyahat olur sizin için yeşil pasaportum olsaydı hafta sonu bile farklılık olması adına ülke değitirirdim:)

• @Alper-Durmaz Merhabalr gitmiş olduğunuz ülkeler çok güzel güzel bir artı olacak üniversite de iyi bir bölümdeyseniz bunu özellikle söyleyin derim özellikle aile bağlarınızı bahsedin derim döneceğinize memuru ikna ettikten sonra geri kalan ufakda olsa şans olacak

• ⭐⭐⭐

@Alper-Durmaz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar öncelikle
    3 Subat tarihinde b1/b2 randevum var profilime göre onay alma sansim nedir sizce?
    Üniversite son sınıf ogrencisiyim, iki sene önce work and travel reddi aldım, bu basvuruyu yaptıgim sırada hic yurt disina cikmamistim bundan dolayı oldi sanırım. Yesil pasaportum var ve daha once ingilitere, isveç, danimarka, hollanda, belcika, fransa, italya, yunanistan ve Gürcistana gittim. Bütün bu seyahatlerimi 2 yil içinde gerçeklestirdim. Vizeyi alma sansim nedir ve sizce nasil bir hikaye alma ihtimalimi arttirabilir? Tesekkurler.

Genç bekar erkeklerin, ne kadar seyahat geçmişi olsa bile üzülerek söylemeliyim ki alma şansı düşük. Sizin gitme amacınızı sorduğunda ne ise onu anlatın, rahat olun ve beklentinizi düşük tutun 😞

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba cevabınız için teşekkür ederim, şuan bir tez yazıyorum ve bu tez için Museum Of Modern Art a gideceğim. Psikoloji okuyorum ve oradaki bazı Eseleri bu konuda inceleyeceğim. Bunu görevliye açıklamamın bir pozitif etkisi olurmu sizce? Teşekkürler.

• ⭐⭐

@Alper-Durmaz Hemen analiz edeyim;
    -Work and travel reddi = negatif. Özellikle ülkeye geri döneceğinize inanmamışlarsa(red kodu söylenir size, 214b). Work and travel genelde kolay alınan bir vize.

• Genç yaş, bekar erkek = negatif.
    • Seyahat geçmişi olumlu ama çok olumlu diyemeyiz çünkü yeşil pasaport zaten bu ülkelere vizesiz girebiliyor. İngiltere vizesi = olumlu.
    • Gidiş sebebiniz mantıklı. Eğer bunu görüşme sırasında düzgün ve net açıklayabilirseniz bu olumlu olur.
    • Aile zenginse, ev vs. sahibi ise bu olumlu olur.

Ben olsam başvurmam. Profilinize bir kez daha red gelirse daha sonra başvurmanız için çok beklemeniz gerekebilir.
    Hoş gerçi bu vize memuruna göre çok değişir. Eşime vize veren vize memuru(kolombiya) vize vermek için soru sordu resmen ve sıradaki herkese vize vermiş sağlı sollu.

• @charon öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Vize reddini Türkiye’den almadım Stockholm den aldım. O gun orada wat için görüşmeye giren 20 Türk vardı ve hepimiz red aldık. Yapılan şey bireysel değil bir Türkler gelmesin diye bir yıldırma politikasıydi. Wat da az randevu açtıkları için randevu alamayanlar yurt dışına gidiyor.

• ⭐⭐

@Alper-Durmaz Siz mülakatta tutarlı cevap verin gerisi şans... Yeşil pasaportlu olmanız ve o kadar mühürün olması artı bence

Şu yeşil pasaport nimetlerinden bir ben faydalanamadım, alma hakkım var ama yaş 25 i geçtiği için alamıyorum, sizde varken tadını çıkarın bence

• Merhaba bu aralar Ankara dan randevu alabilen var mi

• ⭐⭐

@Alper-Durmaz hocam sıkıntı şu;
    Yıldırma politikası olsa bile profilinize 214b notu düşülmüştür, immigrant intent var diye. Sonraki başvurularda vize memuru bu nota bakar.
    Vize almanız imkansız demek değil, sadece daha zor.

• @charon Evet orası dogru maalesef. Sanırım ben tam orta noktadayım red veya onay almak için. Artık gerisi sansima kalıyor. Öncesinde bir Kanada vizesi almadigima pismanim sadece. Mulakat olmayan yazıli basvurularda vizeyi alırdım. Artik göreceğiz 3 Subatta.

• Herkese Merhaba bir sorum daha olacak.
    Ais üzerinden basvurumu 2 sene önce yaptım ve daha sonrasında oraya yazdigim pasaportum çalındı. Pasaport numarası guncelleme kısmı kilitli. Bu durumu duzeltmek için ne yapabilirim? Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐

@Alper-Durmaz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese Merhaba bir sorum daha olacak.
    Ais üzerinden basvurumu 2 sene önce yaptım ve daha sonrasında oraya yazdigim pasaportum çalındı. Pasaport numarası guncelleme kısmı kilitli. Bu durumu duzeltmek için ne yapabilirim? Tesekkurler.

Mülakata giderken hem eski hem de yeni pasaportu götürün. Ben önce mail ile sormuştum, bu şekilde yapmamı söylemişlerdi, öyle yapmıştım, sorun olmuyor. Başarılar.

• @Serapp Maalesef pasaportum çalındı...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

50.5k
Users

4.8k
Topics

473.3k

| | | |