@orhanozbekk Chatgpt bazen yanıltıcı / hatalı cevaplar verebiliyor, resmi kaynak olarak kabul etmek doğru değil elbet. ama ben sizin paylaştığınız yasal açıklamayı da yorumlattım kendisine
özetle maddenin kapsamı geniş, içerisinde tüm başvuru ve vizeleri dahil etmeden genel bir açıklama yapılmış ve örnekler verilmiş. bahsedilen madde de sizin adınıza verilmiş tüm göçmenlik dilekçeleri ve başvuruları da dahil deniyor. ( kendi yaptığımız başvurular da bu kapsamda). Son cümlelerde de zaten uyarı niteliğinde bir açıklama mevcut:
In either case (whether as a beneficiary or self-petitioner), you must still determine whether such a misrepresentation was willfully made and whether it was material per 9 FAM 302.9-4(B)(1) above.
bu yüzden "evet" diyip geçmek, "hayır" demekten daha iyi. Chatgpt yorumlamasında dilekçeyi veren "DOS" diye yazmış, verilen değil. Diğer tarafta yasal madde de USCIS'e verilen dilekçeler deniliyor, burası biraz düşündürüyor. DOS, USCIS'e dilekçe vermiyor, vize aldıktan sonraki aşamayı USCIS yönetiyor ( green card verilmesi). CP için bu geçerli tabi, AOS için değil. AOS'ta USCIS ile muhattabız. açıklamanız için ben teşekkür ederim.