merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
@ehan93 merhabalar sorularınız bildiğim kadarıyla cevaplayım
Benim randevum 2026 ocandan aralık 2024 çekmiştim ds160 forumunda ise seyahat planımı 2025 yaza göre planlama olarak girdim. bununla ilgili tarafıma bir soru sormadılar ne zaman gideceksiniz gibi soru sormadılar sadece nereye gideceksiniz dediklerinde ds160 formuna yazdığım plana bağlı kalarak sorusuna cevap verdim.
ds160 formundaki beyanlar sizin sözlü beyanlarınızın tutup tutmadıklarını kontrol ediyorlarsa tatil planınız ne diye sorduklarında bunu söylemeniz sizin için artık olacaktır tahminimce..
-
-
Öyle yapacağım teşekkür ederim 🙏 @gucarslan
-
Merhaba,
Yeğenim ve annesi için randevu oluşturacağım. Yeğenim 15 yaşında annesi de bağkur sigortalı olarak görünüyor. DS160 formunda Bağkurlu olduğunu nasıl ve ne şekilde belirtebilirim? Yardımcı olmanızı rica ederim. -
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
-
Merhaba,
Ds160 formu doldururken Amerika’da bulunan bir yakınınız var mı diye sorulan soruya o zaman olmadığı için yok demiştim ancak şu anda kardeşim orda formu güncellemem gerekiyor mülakat öncesi değişiklik yapmam mümkün mü
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar. -
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
-
@crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler
ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak?

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Mülakata giren arkadaşlar belirtilen durumları desteklemek için hangi evrakları sundunuz yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
-
Merhaba, vize görüşmesine giderken bakılmayacağını düşünüyorum ancak yine de bazı dosyaları toparlıyorum. Amerika seyahatimde harcamak üzere mevcut paramı da hesabımda göstereceğim fakat bunu tl olarak mı göstermeliyim yoksa dolar olarak mı? böyle bir kaide var mı? Tl hesabımın olduğu bankamda dolar hesabımda mevcut. Bilen biri var mı? Teşekkürler.
-
@gamzeuslu1 bunun bir önemi yok ve bakılmayacak bir belge. DS-160 formunda belirttiğiniz aylık ortalama gelir ve bunu destekleyecek belgeler olması daha sağlıklı( bakılmayacak ama yanınızda destekleyici belgeler taşımaktan zarar gelmez. Örnekse; maaş bilgisi, şirketiniz var ise mevcut durumu, kira vb gelirleriz)
-
DS-160 formunda calistigimiz her yeri ekleyecek miyiz? Annem icin basvuruyorum ama kadin mesela en son calistigi yerde 90larda basladi, ondan oncesinde de tarihleri tam hatirlayamiyor, memur idi 2 yerde. Bunlari eklemesem sorun olur mu?
-
@Nezzst son 10 sene içerisindekileri yazmanız gerekiyor.
-
@nbbyr merhaba vize görüşmesine sana sorulabilecek tüm soruları kanaıtlayacak belgelerin elinde olsun ancak bazen bakmak istiyorlar bazende bakmıyorlar... eğer cevaplarında çelişki hisseder yada önğndeki ekranda nelerin olduğunu çok net kimse bilmediği için oradaki bilgilerle çakışan yada değişmiş bilgiler olursa bakıyım diyor sadece... sen yine de buradaki bağlarını kuvvetli gösteren, gittiğinde yapacaklarını güzel bir dille anlatırsan bu iş olur
-
Gelecek hafta konsolosluk randevumuz var eşim ile birlikte. DS-160 formunu güncelledim AIS 'e yenilerini girdim. Yeni girdiğim DS-160 formunda eşimin eski isim, soy isim kısmını eklemeyi atlamışım. yeni form doldurup götürelim mi ? ya da ne yapalım bilemedim.
-
@Ferhat-ŞENER bu saatten sonra değiştirebilir misin bilmiyorum ama vukuatlı nufus çıktısı alın e devletten sıkıntı yaşanırsa dökümde herşey görünüyor zaten... sonuçta bir sahtekarlık yok işin içinde güzel bir dille anlatabilirsiniz eğer geç kalındıysa... ama değiştirebilirseniz değiştirin içiniz rahat etsin... evlik cüz<danı vs ne olur ne olmaz hepsini alın yanınıza tam donanımlı gitmekte fayda var... belkide bakmazlar bile
-
@EasternStar Yardımlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim. Görüşmede dediğim gibi dürüstçe cevap verdim. Nereye gitmek istediğimi sorup vizemi onayladı konsolosluk çalışanı. Diğer bütün arkadaşlara da başarılar görüşmelerinde
-
@FrankSinatra Çok sevindim. Hayırlı olsun vizeniz. Detayları bekliyoruz
-
@nbbyr merhabalar . 19 Ocakta vize görüşmem vardı , vizem onaylandı . Ben tüm evrakları yanımda götürmüştüm . Tapu , banka dekontu vb… tek görmek istediği pasaportum oldu geçmiş Schengenlerime baktı o kadar .
-
Merhabalar,
Biraz tuhaf bir durumla karşı karşıyayım ve fikirlere ihtiyacım var. 21 Şubat'ta annem ve babam için vize randevusu aldım. Fakat yeni öğrendiğim üzere, 24 Şubat'ta Umre'ye gideceklermiş. Vize onaylansa bile, o tarihlerde pasaportlarını konsoloslukta bırakmayacaklar.
Vizeler onaylandıktan sonra pasaportların posta yoluyla gönderilmesi mümkün mü?
Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mı?
En iyi çözüm yolu nedir?Her türlü fikir ve öneri için şimdiden teşekkür ederim.
-
@fxu Daha önce hiç böyle bir durum okumadım; ama sizin için en güzel yöntem Konsolosluğa e-posta ile durumu sormak olacaktır. Mülakatı ertelemek de etkin bir yöntem olabilir. Eğer ABD ziyaretiniz acil değilse suyu bulandırmadan mülakatı erteyebilirsiniz.
-
@fxu benzer durum basima geldi. Persembe basvurmustum, sali gunu kolombiyaya gidecektim. Durumu anlatinca vize memuru(zenci olan) Geri geldikten sonra pasaportu yollayabilecegimi soylemisti.
Ok demedim, cumartesi passport elimdeydi. Istanbul icin konusuyorum. -
@fxu çift pasaport işinizi görebilir ama bu kadar kısa zamanda ikinci pasaport da çıkartmak da zor olabilir. Onun da yetişmesi zor
-
Merhaba, Ankara vize randevusunu yakın zamanda öne çekebilen oldu mu? Bir yakınım için vize başvurusunda bulunacağım ancak mart ayına alamazsam randevuyu çok anlamlı olmayacak. Eğer öne çekebilirsem başvuracağım. Şu an 1 sene sonrasına randevu veriyor, ama bazen boşluklar olabiliyor. Riske atmaya değer mi bilemedim.
-
This post is deleted! -
@duzmuhendis Eğer çok önemli ve çok acilse randevuyu öne alma hizmeti veren kuruluşlarla irtibata geçebilirsiniz. Diğer durumda riskiniz artacaktır, tek kişi için boş slot bulabilirsiniz; ama bu ciddi risk içerir.
-
merhaba ben itude cift anadal ogrencisiyim yakin bir aile dostumuz amerikaya bir sene once green card yolu ile gitti. bu yuzden henuz vatandasligi yok. bana turist vizesi icin davet mektubu yollamasinda herhangi bir sikinti olur mu? (daha once yurtdisina ciktim ingiltere hollanda belcika vs)
-
@rhyten ABD vize başvurularında davet mektubu gibi bir belge talep edilmemektedir, siz konaklayacağınız ve ABD'de irtibat kuracağınız kişi bilgilerine bahsettiğiniz kişinin ev adresini ve bilgilerini girebilirsiniz. Mektup yazsa da görmek isteyeceklerini sanmıyorum, profinize ve eğitiminizden ötürü ülkeye geri döneceğinizden emin olmak isteyeceklerdir. Bu noktada, ABD'de 3. derece kan hısmınız olmayan birinin bilgilerini vermek olumlu karşılanır mı o konuda da emin değilim.

Benzer Başlıklar
71
51.1k
Users
4.8k
Topics
475.0k