@ReLoad, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
AIS formunda hata yaptım sanırım !
Merhabalar, başlıktan da anlaşılacağı gibi ais bilgilerinde bir hata yaptım sanırım ama nedenini anlamadım ve düzeltemiyorum da.
Ekte ekran görüntüsü var, görüldüğü üzere ben ve iki çocuğum tek bir listede eşim ise ayrı bir listede tek olarak duruyor. Eşimin olduğu kısmı nedense hiç bir şekilde silemiyorum aynı zamanda da kendi olduğum listeye de ekleyemiyorum.
Bu şekilde ayrı olduğu için randevu tarihi de aynı olmayacak diye düşündüğüm için her ne kadar uğraşsam da düzeltemedim.
Sadece çocukların ve benim olduğum listede ayar işaretine tıkladığımda "KALDIR" seçeneği çıkıyor ama korkarım ki 2 çocuğu çıkardıktan sonra kendim o kısımda tek kaldığımda "KALDIR" seçeneği çıkmayacak. Ayrıca kaldırdığım çocukları yeniden ekleme şansım var mı bilmediğimden kaldırmaya da korkuyorum.
Biraz uzun oldu umarım derdimi anlatabilmişimdir dostlar. İlgilenen, okuyan ve yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın hepiniz...

Sorunu çözdüm bilgi olması açısından buraya da yazayım.
Yeni bir ais hesabı açtım başka bir mail adresimle, diğer bilgilerin tamamı aynı olarak. Sonra grup oluşturdum ve herkesi o gruba yeni mail adresi ile ekledim. Takibin kolay olması amacı ile kendi kullandığım ikincil mail adresini herkes için kullandım. Sonrasında ilk açtığım hesabın mail adresini ve yeni açtığım hesabın mail adresini çapraz olarak değiştirdim ve sorunu çözmüş oldum.
İlk mail adresini kullanmaya neden inat ediyorsun derseniz o adresi hem yıllardır kullanıyorum hem de takibi benim için daha kolay. Benim gibi hata yapan olursa (umarım hata yapmazlar) bu tecrübemden faydalanabilirler ve en azından bir vatandaşımızın sorununa çare olur.
Şimdi ikinci sorunum
: Çocuklar için DS160 doldururken vize kısmına B1/B2 olarak işledim bu çocuklar için sorun olur mu yoksa sadece B2 mi işlemem gerekirdi. Eğer sorun olma ihtimali var ise çocuklar için yeniden DS160 doldurayım mı? Malum ki çocuklar o yaşta iş seyahati yapmazlar ve bunun da vize görüşmesinde sıkıntı çıkarması ve vizenin red olması ihtimali beni tedirgin ediyor.