Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @saulgoodman Zorunluydu. Aracin kontrollerini de yapiyorlar. Oryantasyon dedikleri 10 dklik video ve bir iki soru. Bir de stickerlari veriyorlar.


  • @caglaror Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    Bu gun randevu ile Lyft Hub denilen bir tur oryantasyon merkezine gittim. Trafik berbatti ve yol hesapladigimdan uzun surdu gec kaldim. Giriste kiosk uzerinden telefon ve isim yaziyorsunuz. Bekleme salonuna aliyorlar. Teoride txt mesaji ile cagiriliyorsunuz ama ben yanlislikla islem bolumune gecince madem geldiniz baslayalim dediler. Bir takim bilgiler sordular, araca ait bilgileri de istediler, sigorta, registration belgesi vb. VIN var araca ozel tekil bir kod (uzunca bir alfanumerik metin). Sonra disposible bir kulaklik verdiler ve baska bir kioska oturtup Vimeo ya yuklenmis bir Lyft videosu izlettiler. Kabaca bilgiler veren 10dk civari suren bir video.
    Daha sonra bir gorevli ile araca gittik, elindeki bir uygulama ile camlar acik vaziyette fotograflar cekti, DMV benzeri sorularla sileceklerden sinyallere, kornadan farlara herseyi check etti. ARaci calistirdim, geri vites isiklari vb. Hepsine bakinca ok dedi.
    Tekrar iceri girdik bir iki islem daha yaptilar ve bana bir zarf ile 2 karton verdiler. Kartonlardan birisinde bilgiler yaziyor. Digeri havaalani girisi icin bir nevi pass.
    Zarftan iki tane sticker cikti. Meshur Lyft stickerlari. Nereye yaptirmam gerektigini de kabaca belirtiyorlar.
    Yapistirdik, Toplam 1 saat kadar surdu islemler ama geldi gittisi ile neredeyse tum ogleden sonrami aldi.
    Yarin basliyoruz Lyfte.

    Hayırlı olsun bol kazançlar


  • Cuma gunu ogleden sonra 15:00 gibi Lyft acip basladim gezmeye. Bazi yogun olabilecek noktalarda bekledim. Ama hic cagri alamayinca buradaki arkadaslarin tavsiyesine uyarak SF direction verip gittim. O yone dogru da hic ride cikmadi. SF de bir iki turlarken is cikis saati geldi.
    Ilk ride bir yazilim firmasinda calisan iki arkadas. Aksam yemegine biraktim onlari. Uygulama arayuzu anlatan videolara hic bakmamistim biraz sikinti yasadim.
    Cok kisa mesafe ama trafik nedeniyle uzun surdu. 10$ +tip.
    Neyse uzatmayayim aksam uzeri ve gece 12 gibi aldigim ride ile toplam 4 ride aldim. Uzak yere ride guzel ama donuste bos olabiliyor veya daha uzaga savrulabiliyorsunuz. Beni son cagiran hanimefendi dagin basinda kor itin oldugu yerde oturuyormus. TR de oyle yere gidilmez, birak oturmayi.
    Cok detay var ama zaman darligindan soru cevap gideriz soran olursa.
    Gunduz aylak gezmeleri ve bos beklemeleri saymazsak (toplamda 7-8 saat yaptim). Tiplerle birlikte 81$ kazandim. Ride yaptigim sure (pespesedir hepsi) 3 saat kadar.
    Saate vurmak cok anlamsiz. SF gitgel bosa benzin yaktim. Benzin yarim depo gitti gibi geliyor bana (20$).
    Vergi haric ve aracin asinma payini saymazsak neti 50$ ya eder ya etmez. Bu arada, ben SF gecesine denk gelemedim cunku son ride beni korfezin ic bolgesine ve arkalarda bir yere goturdu oradan ev ile SF esit uzakliktaydi, eve dondum.
    Bir kopru gecisi gelecek.
    Bir de kirmizida gecer gibi oldum onu da ceza olarak gondermezlerse iyi.
    Bu isi biraz daha yaparak ogrenip daha fazla detayi aktarmaya calisirim.
    Bu is ile ev gecindirilir. Ama isin ne kadar surdurulebilecegi tartisilmali. Gece eve 01:30 da girdim. Sabah erken bilgisayar calisma planlarim vardi yalan oldu.
    Trafikte olmanin riski surucu olarak kendi araciyla surenlerden fazla. Surekli aktif trafik ve surekli bilinmeyen rotalar isi riskli yapiyor. 6-7 saat direksiyon sallamanin da yorgunlugu muazzammis.
    Boylelikle Lyft ve Uber yapanlara sonsuz saygim olustu.
    Tecrube paylasmaya devam.


  • Tmobile ile houston george bush havaalanında sıkıntı yaşayan var mı? Telefon o bölgede çekmiyor ve sürekli sıranın gerisine atıyor. Diğerleri müşteri bırakıp geliyor, ben hep sırada kalıyorum.


  • Telefon modeli ile ilgili olabilir mi? GPS sinyali zayif oldugunda Lyft donuyor, mode on olmasina ragmen off gibi davraniyor ya da haritada geride kaliyor. Benim S9+ da boyle bir sorun var. Takilinca ac-kapa yapiyorum TR usulu. Ozellikle yuksek binalarin arasinda donmalar oluyor.


  • Bu arada dun Mountainview civarina is cikis saati gittim. NASA, Amazon. LinkedIn, Google musterilerim oldu. NASA'da calisan US abimiz psikologtu. Epey konustuk. En gulec en samimi musterim oldu. Bay Area'nin pahaliligindan, kendi maasinin azligindan, dunyanin her yerinden insanlarin burada bir sey var sanip gelmesine kadar cok fazla bilgi verdi bana. Buranin sadece iklimi guzel dedi 🙂
    Sonra Indian bir Teyzem bindi, onunla da epey siyaset konustuk. Ben olmayan Ingilizcemi tamamen parcalamis olabilirim. Ama ozetle bana burada bile irkcilik var cocugunuzu dogru okula kaydettirin, dikkalti olun dedi.
    alinan ucretler ile yasam giderleri arasinda ucurum var. Bazi yazilimci cocuklar 30 dk mesafede yasiyorlar. Aldiklari maasin az olmadigini tahmin ediyorum, ona ragmen yolu goze alip gorece ucuz yerlerde oturuyorlar.
    Lyft yaparken konustugum insanlar bazi konularda ufkumu actilar.
    Yakinda bomba bir yazi ve karar ile karsinizda olacagim 🙂


  • @caglaror bu bomba karar welcome to houston mu yoksa ?


  • @roccorocco merhaba, siz Seattle'da mesleginiz uzerine is bulabildiniz mi? Ya da su an ne isle mesgulsunuz orada?

    @redsat2000 mumkunse sizden de durum guncellemesi alabilir miyiz? Turkiye'de misiniz yoksa ABD'de mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @newman Şuan Türkiyedeyim. Temmuz sonu 6 ay dolmadan USA giriş yapma niyetindeyim. Bu sefer uzun kalmak durumundayım. İş başvuruları Türkiyeden hala devam ediyor. Ancak sonuçlar olumlu gitmiyor. En azından USA da 2 ay kadar aktif deneme yapmak istiyorum. Bu arada US gemi adamı cüzdanı başvurusunu halledeceğim. Olumsuz durumda re-entry permit yoluna başvuracağım.


  • @newman merhaba. Su an restoranda busser im. Kendi alanimda is bulmam su an icin cok zor. Hem dilim yeterli degil hemde sertifika gerekiyor. Tr de muhasebeciydim.


  • @roccorocco cok populer bir mesleginiz varmis. Amerika gibi ulkelerde insanin en cok ihtiyaci olan iyi bir muhasebecidir. busser, kitchen-hand gibi gecici isleri hepimiz yaptik. Birkac sene sonra mesleginizi yapmayi basarabilirseniz cok refah bir hayatiniz olur. Bekarlar icin dil ogrenmenin en garantili ve hizli yolu ise "native english speaker" bir kiz arkadas bulup beraber yasamaktir. 6 ay sonra akici bir ingilizceniz olur.


  • @newman evet 1.5 ay kadar issiz veya bir ugrasi olmadan durmak ciddi derecede rahatsiz etmeye baslamisti beni. Maalesef yeni gelenlerin is secme sansi olamiyor. Dil gelistirme konusunda size katiliyorum. Kiz arkadas sart 🙂 siz hangi sehirdeydiniz?


  • @caglaror Musterilerle olan diyaloglarimi mi yazsam acaba 🙂
    Saglam bir blog zinciri olur. Ingiliz bir cift aldim. Benle fazla muhattap olmadilar ama kendi aralarindaki konusmalara da kulaklarimi tikayamadim.
    Erkek olan GC ile gelmis/kaliyormus. Ingilteredeki ozledigi yemekleri vb anlatti. Kadin gitsene o zaman dedi, adam GC hakkimi kaybetmek istemiyorum dedi.
    Amazonun yan blogundaki binadan almistim. "Aksam 5 olsa" isimli bir toplantidan cikmis ve cok bunalmis. Ingiliz aksanlari kulagimi tirmaladi resmen. Irish kanala gecen bir cift almistim SF'te, onun bile bir ahengi var. Yasasin Amerikanca dedim.

    Ya da
    Iki yazilimci genc almistim SF'te. Birisi digerine dillerden hangisinin iyi oldugunu sordu (klasik sorudur). Iyi diller arasinda js de saydi. Rust'i dilden saymadi, Scala Java'nin bir nevi frameworku dedi.
    Yuru be dedim icimden. Ama sonra js'ye de bok atti.
    Tam inerken ben de "ben de javascript developer'im " dedim, soguk bir ruzgar esti aramizda.


  • Lyft ile ilgili not, kopru gecislerini otomatik algiliyor ve size +deposit olarak yatiriyor. Sizden zaten dusecek diye dusunuyor.


  • Telefon donmuyor. Telefonla ilgili değil, şebeke gittiğinden sinyal alamıyor, sadece lyft değil diğer internet gereken şeylerden de faydalanılmıyor orada. Att kullanan arkadaşla konuştum sırf bu yüzden tmobile dan att ye geçmiş


  • @roccorocco ben Turkiye'deyim kardesim ama arasira gezme amacli gelip gidiyoruz.


  • @schadow Benim att. Ben de telefondan diye dusunuyorum. Uber & Lyft tricklerini paylasalim burada bence.
    Madde madde mi yazalim? Nasil bir yol izleyelim?


  • Herkese merhaba arkadaslar araniza yeni katildim hiz limitim yuzunden uber yapamiyorum ama lyft 1 aydir yapiyorum washington DC de oturmuyorum ama orda takiliyorum malum bonus icin.. asburn,dullas international airport gibi yerlerde takilan yasayan varmi aranizda ?


  • @kaptan @kaptan selamlar..
    Tam zamanlı mı yapıyorsunuz? Sorması ayıp ama Kazancınız nasıldır? Bol kazançlar..


  • @caglaror sanırım houstonda yaşamıyorsunuz. O yüzden sorunumuz aynı değil. Att veya verizon kullananlar o bölgede sıkıntı yaşamıyormuş.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum