Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kaptan 1099 daki miktar konusunda birsey diyemem ama lyft, uber gibi gelirleri vergilendirirken, bircok seyi deduct yapabilirsiniz:

    Surdugunuz mileage ve odediginiz tolls (ilk evden cikip ise vardiginiz, ve en son eve donerken ki mileage hesaplanmaz, cunku commuting distance olarak kabul edilir). Ama online mileage haricindeki musteriler arasindaki mileage falan da hesaplanabilir. Online haricindekiler icin tarihleri ile birlikte kayit tutmaniz lazim. Hesaplarken ki formula (mileage x $.58) yani diyelim ki 10,000 miles (10,000 x .58 = $5,800) + diyelim ki $500 tolls = $6,300 deduction

    Parking ucretleri

    Telefon masraflari ve aksesuarlari

    Diger extra masraflar (musterilere ikram ettiginiz snacks ve icecekler, araba tamir ve ilk yardim kits, flashlights, business lisans ve kayit masraflari, roadside assistance planlari ve hatta ofis malzemeleri vb).

    Note: Araba sigortasi masraf olarak kabul edilmiyor.


  • @kaptan Benimkileride maillemisler, henuz incelemedim ama dedigin durum var bende de. Onceki poastlarda yazmistim ya bunlar hep bana hep banaci.

  • ⭐⭐⭐

    Şuan amerikada uber için illa 1 yıllık amerika ehliyetimi istiyorlar yenimi geldi bu

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu Eyaletten eyalete değişiyor bu durum


  • @MySea, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @kaptan 1099 daki miktar konusunda birsey diyemem ama lyft, uber gibi gelirleri vergilendirirken, bircok seyi deduct yapabilirsiniz:

    Surdugunuz mileage ve odediginiz tolls (ilk evden cikip ise vardiginiz, ve en son eve donerken ki mileage hesaplanmaz, cunku commuting distance olarak kabul edilir). Ama online mileage haricindeki musteriler arasindaki mileage falan da hesaplanabilir. Online haricindekiler icin tarihleri ile birlikte kayit tutmaniz lazim. Hesaplarken ki formula (mileage x $.58) yani diyelim ki 10,000 miles (10,000 x .58 = $5,800) + diyelim ki $500 tolls = $6,300 deduction

    Parking ucretleri

    Telefon masraflari ve aksesuarlari

    Diger extra masraflar (musterilere ikram ettiginiz snacks ve icecekler, araba tamir ve ilk yardim kits, flashlights, business lisans ve kayit masraflari, roadside assistance planlari ve hatta ofis malzemeleri vb).

    Note: Araba sigortasi masraf olarak kabul edilmiyor.

    Selamlar.

    "(ilk evden cikip ise vardiginiz, ve en son eve donerken ki mileage hesaplanmaz, cunku commuting distance olarak kabul edilir). "

    demişsiniz.

    Bir youtuber indiana'da oturup, illinois'te çalışıyor (uber/lift) ve bu gel-git (100+100 mille) turbotax'a eklediğini ve tax return aldığından bahsetmişti. bu konu hakkında bilginiz güncel mi yoksa yotuber arkadaşın bilgisinde bir eksiklik mi var acaba? 🙂


  • @smyael Yanlis yapmis. Commuting distance vergi soz konusu olunca deductible degildir. Tek istisna bir yere gecici olarak calismaya gitmek.


  • Yalniz eger Indiana'dan Illinois'e musteri goturduyse veya getirdiyse, o zaman sorun olmaz. Mileage olarak hesaplayip, deduct yapabilir.


  • @MySea anladım.. teşekkür ederim cevabınız için.. bende planlarımı yaparken bu durumu değerlendireceğim.. 🙂


  • @kaptan @caglaror bu konu ile ilgili lyfte yazdım dönüş aşağıdaki şekilde oldu

    Hi Cuneyt,

    Thank you for taking the time to reach out to us, and for being a valuable member of the Lyft community.

    The gross earnings total includes any ride earnings, Lyft fee amounts, tips, tolls, and passenger cancellation fees. The gross earnings total will typically not match up exactly with the total amount actually transferred to you in the year.

    For the 2018 tax year and later, Lyft only reported earnings that you received to your Lyft account between January 1 and December 31 of the year. For example, if you gave a ride on December 31st, 2019, it will be counted toward your earnings for 2019, even if those earnings were not transferred to your bank account until January, 2020.

    If you qualified for a 1099-K, that form shows your "gross ride receipts," which means that they include Lyft fees, where applicable. The amount shown on the form is higher than your net take-home earnings.

    On a 1099-K, earnings listed for a month are based on earnings you received in your Lyft account during that month. The earnings listed for a month will not always match up with what you received in your bank account, since you may have had those earnings transferred to your bank account the following month.

    If you qualified for a 1099-MISC, that form includes any non-ride earnings (such as Ride Streaks and Personal Power Zone bonuses) you received to your Lyft account during 2019. This would include all bonuses issued to you by Lyft, as well as any referral bonuses, weekly guarantees, or any other incentives.

    The total ride count includes a count of each passenger pickup that you also ended the ride for. Each pickup from a Lyft Shared ride is counted separately. This total ride count also includes cancelled rides that automatically incurred a cancellation fee.

    Learn more about taxes.

    For additional questions about taxes, we recommend you reach out to a tax professional in good standing with the IRS.

    Cheers,


  • @ckanak Paylastigin icin tesekkur ederim. Cok bir aciklama getirmemisler aslinda. Aradaki farki aciklamakta yetersiz kalmis bence. Aslinda yapacak cok fazla bir sey yok ama risk yaratmayacak sekilde degerleri vergi beyaninda kullanmak gerek. GIG isleri maalesef boyle. Milage ile belli bir yere kadar oynanabilecegini soyluyor arkadaslar. Lyft sadece bookin zamanlarini hesaba katiyor sanirim.Evden cikip Lyfte giderken ya da eve donerkenki mesafeleri de hesaba katmiyorlar.
    Su, sakiz, yikama gibi giderlerde yok.
    Bu ay sonunda ben bildirimi yapacagim. Bakalim ne gelecek.


  • @caglaror Çağlar hocam merhaba, son dönemde ki yazılarınızı takip ettiğim kadarı ile Austin özelinde Lyft'in az kazandırmaya başladığını söylüyorsunuz. Biraz motivasyonum düştü, gelir ve giderler hakkında kısa bir özet geçermisin güncel. Maksat kış aylarında neler olduğunu da görmek isteriz. Teşekkürler.


  • @FreeMen Universite tatil ve yagmurlu gunler. O yuzden Aralik ve Ocak olu ay gibi dusunmek gerek. Ama yine de kazandiriyor. Benim soylemlerimde saatlik ucretteki dususe dikkat edin. 20+'dan 10+ a dustu. Son hafta 13$/saat kazandigim oldu. Eskisi kadar uzun suremiyorum, cabuk yorulmaya basladim o yuzden erken donuyorum. Ama dun calisan arkadaslar yine isler guzel demis, surge olmus. Gidilecek sehirde ucuz yasam maaliyetleri ile gig islerinin kazancinin dengesi is buluncaya kadar onemli. Surekli bir is olunca kazanc yuksek olmasa da imkanlara kavusuluyor.
    Kis aylarinda aylik gelir giderinizi ucu ucuna karsilar. Ama diger aylar fazla kazanacaksiniz. Bunu dengelemeniz gerek. Ben Aralik ve Ocak ilk hafta hic calismadim. Isler dusuktu ve ben derslere odaklandim. Sadece 2 hafta delivery yaptim onlari da yazdim. Aralik-Ocak tatil sezonu. Mayis sonu ve Haziran okullarin ilk tatil oldugu donem. Bu iki donem disinda isler acik, festivaller girla.


  • @caglaror Lyft ve Uber ulke genelinde her sene daha az kazandiriyor. Henuz kendi risklerinin taban fiyatina ulasmadilar ama calmaya devam edecekler. Son 5 yilda sistemli olarak surucunun aldigi mil basi parayi azaltiyorlar. Bunla ilgili blog yazilari var webte.


  • @fragmore Arizona'da uber/lyft kazançları hakkında bilginiz var mı?


  • @caglaror söylediğin gibi geçiştirme amaçlı bir mail döndüler fakat bu işin peşini bırakmayacağım maile dönüş yaptım tüm gelirlerimi hesapladım yine büyük fark var gelirlerimi tek tek kontrol etmenizi istiyorum dedim. Bakalım dönüş yapacaklar mı..


  • @caglaror Anladım, umarım kısa sürede düzeltirsiniz. Motivasyonunuzun düştüğünü sezdim o yüzden yazmak istedim, ilk etap için kendi işinin patronu olmak ve sosyalleşebilmek için bu tarz delivery işleri çok güzel. Kırmayın motivasyonunuzu. Eminim kendi mesleğiniz içinde iş aramalarını yapıyorsunuzdur zaten.


  • @FreeMen Tesekkur ederim. Motivasyon cok onemli kesinlikle. Soyle bir mesaj vermis olmadim umarim, "Buralarda is yok, olanisler de gecinmeye yetmiyor." Is de cok gecinmeye de yetiyor. Ama istediginiz meslegi yapmaniz zaman alabilir. Bu biraz sans biraz da hazirlik meselesi. Yazilim da eninde sonunda bir yerden baslayacagim. Sevdigim is bu. Ilk gelenler benzer hatalari yapmasin diye hatalarimizi ve zorluklari detayli paylasmaya calisiyorum.
    Umarim ise yariyordur 🙂


  • @kaptan bildiğim kadarıyla yolculuklardan elde edilen tüm geliri yazıyorlar ve kendilerine ait payın ne olduğunu da yazıyorlar. bu durumda muhasebeci gelirden uber in payını düştükten sonra size gelir olarak işliyor.


  • @caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @kaptan Cok takip edeceklerini sanmiyorum. Ozellikle gun gecislerinde sure sifirlanacagi icin anlamsizlasacak. Otoritelere hos gorunmek icin yapiyor olabilirler.
    Duzenli olarak gunde 14 saat bir fiil arac kullanan varsa helal olsun. 10 saat nonstop kullandigim gunlerde aractan inince dizlerim titriyor.
    10 saat, Adana Ankara gidip gelmek demek ama aktif trafikte.
    Ha soyle yapsalar anlamli olurdu, uygulama tek seferde 8/24 saat kapali kalmak zorundadir. Bu durumda kisinin baskasina araci vermesi de engellenmis olur.

    Ben 12saat yapıyorum bazen ama şu şekilde akşam 6 sabah 6.zaten colorado springs küçük biyer 12den sonra yollarda in cin top oynuyor


  • Uber ve lyft indirdim fakat uye olmak icin tel no istiyor acaba turkiye de kullandigim tel no ile uyelik acmaya kalksam problem yasarmiyim illa usa no olmak zorunda mi? Bir diger sorum ise ornegin 1 hafta sonraya uber ve lyft den rezervasyon yapsam bugunden ve bugunun fiyati ile 1 hafta sonraya yapilan rezervasyonu fiyatinda degisik olur mu ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum