Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Abd'ye tek başına bir kadın olarak giden var mı ? Tecrübelerini merak ediyorum.


  • @Hopes1, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Abd'ye tek başına bir kadın olarak giden var mı ? Tecrübelerini merak ediyorum.

    Ben. Ama daha onceden yillarca Amerikada yasadigim icin zorlanmadim. TR- USA arasi bir kac kez "kesin donus" yaptigimiz icin her seferinde sifirdan basladik. Specific sorulariniz olursa, yardimci olmaya calisirim. Amerikada kadin olmak TR kadin olmaktan cok daha kolay bu arada.


  • Bu ileti silindi!

  • @Sadullah-Baçin Eyvallah, Sadullah kardeş, teşekkür ederim iyiyim. Benim Türkiye'de şuan keyfim yerinde. Amerika'ya dönmek için planlar aklımda hep var hatta, Amerika'ya dönmek için kafamda planlar yapıp duruyorum 🙂 Tır şoförlüğü iyi kazandırıyor. Eyalet seçerken benim 3 kuralım var
    1-Türkiye'ye direk uçuş imkanı olsun, ya da bir kaç saat araba yolcuğu yaparsam direk uçuş olan yere gidebileyim.
    2-Vergi oranaları düşük olsun.
    3-Loto oynanabilir bir eyalet olsun 🙂
    Amerika'ya gitmek için yaştan ziyade yeterli yürek varsa gitmek gerek. Mesleği iyi, yaşı 30 larda olan arkadaşlar Amerika'ya gelip 1 ayda döndü. 50 yaşında gelen düzen kurdu. Biraz kendine güven biraz şans biraz mantıklı tercihler yapmak gerek. Gerisi kısmetse oluyor bir şekilde

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Malkoç-Ömer eyalet sorunun cevabı Florida . Çift vergi sisteminde olan yerlerde yaşam daha zor . Fort Lauderdale Orlando West Palm Beach tarafları yaşam için daha uygun . Miami’den uzak dur . Lottery konusunda en iddialı yerlerden birisi diyebilirim.

  • ⭐⭐

    @uzaysan, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Buraya geldim yine bunalıma girdim. 😃 Dünde beri ağlamalarım geri başladı. Eskiden sadece ailem için ağlardım şimdi NYC’deki arkadaşlarım içinde ağlıyorum.

    Sevgili Orhan lütfen beni yanlış anlama ama bence bu davranışlar normal değil. Bunun altında yatan senin bile bilmediğin ama çözülebilir bir sebep olabilir. Çocukluk travması olabilir mesela. Hatta hiç bir sorun yoktur ama uyum problemi yaşadığın için yine bir psikolog yardımıyla mental destek alabilirsin. Türkiyede psikolog deyince yanlış anlaşılıyor biliyorum o yüzden bu dediklerim yanlış anlaşılabilir ama bunları kötü bir niyetle söylemiyorum emin ol.

    Sevgili Orhandan herkes icinde ozur diliyorum. Yabanci memlekette tek basina yasamak gorundugunden daha zormus. Irlandaya geldim yaklasik 7 aydir yasiyorum ancak her seyi bana batmaya basladi. Turkiyeye surulen balkan gocmenleri gibi ulkeye girince secde edecek duruma geldim. Muhtemelen bir kac ay daha kalir sonra turkiyeye donerim. Oleceksem de turkiyemin irmagina oleyim.


  • @uzaysan Irlanda bir göçmen için çok fazla zorlayicidir hayal edebiliyorum.


  • @uzaysan Detay verir misiniz? Hangi ozellikleri batiyor, nelerini sevemediniz? 7 ay cok erken boyle radikal bir karar almak icin bence. Kultur sokunun erken asamalarinda olabilirsiniz. Turkiye’ye donunce pisman olmasi da var. Sorunun Irlanda’da oldugundan eminseniz alternatifleri deneyin eger imkaniniz varsa ve yapabiliyorsaniz, bence. Ingiltere, Hollanda, vs.

  • ⭐⭐

    @Haliax, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @uzaysan Detay verir misiniz? Hangi ozellikleri batiyor, nelerini sevemediniz? 7 ay cok erken boyle radikal bir karar almak icin bence. Kultur sokunun erken asamalarinda olabilirsiniz. Turkiye’ye donunce pisman olmasi da var. Sorunun Irlanda’da oldugundan eminseniz alternatifleri deneyin eger imkaniniz varsa ve yapabiliyorsaniz, bence. Ingiltere, Hollanda, vs.

    Ozellikle batan bir seyi yok ben sadece homesick yasiyorum sadece. Alistigin seyi bildigin seyi geride birakip sifirdan hayat kurmak bana gore degilmis ben onu anladim.


  • @redsat2000 hocam ispanyolca olmadan florida zor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @redsat2000 hocam ispanyolca olmadan florida zor.

    İspanyolca olmadan yaparsın ancak İngilizce konuşma inadın bir zaman sonra sinir yapıyor. Walmartta her gün 100 kişi İspanyolca bilip bilmediğimi soruyordu. Bir şekilde anlaşıyorsun Google translate ile kolay anlaşıyorduk .


  • @Hopes1 Ben! 1 sene oldu. Dilediğinizi sorabilirsiniz 🙂

  • ⭐⭐

    @mulus hic birileri buradaki gibi ozgurlugunuze yani giyiminize laf atti mi --amerikalilarin medeniyetini biliyoruz zaten de :)) afrikali/arap/turk gocmenler ozellikle--


  • @celica O tarz düşünceler her yerde illaki vardır bence 😃 Geçen bir program izledim. Amerika'da yanılmıyorsa Alabama eyaletindeydi. Bir kadın, başka bir kadının biraz açık gelinliğine bu baya açık bu eyalet için vs dedi. Kadın başka bir sebepten alamadı gelinliği ve diğerinin cevabı büyük bir faciadan kurtulduk 😃 😃 Çok da açık görünmemişti açıkçası gözüme ama anladığım kadarıyla kırsal yerlerde bu tarz fikirler olabiliyor. Avrupa'nın kırsalında da bulursun böyle düşünen insanlar.


  • Benim de buraya bir seyler yazma vaktim geldi. 10 eylul 2022'de ABD'nin Boston sehrinden girisimizi esimle beraber yapmistik. Bizi esimin bir akrabasi havalimanindan aldi ve onun yasadigi Maine eyaletine arabayla iki bucuk uc saat süren bir yolculuk yaptik. Green cardlarimiz, SSNlerimiz hemen geldi. Facebook marketten araba bakmaya basladik ve 2008 model honda accord bulduk. Fiyati da makuldu ve satin aldik. Sonra ehliyet icin yazili sinava basvurduk. Tr'de ehliyetimiz yoktu, olsa da sanirim illaki direksiyon sinavina sokacaklardi cunku burada Türkler ya da baska milliyetten pek insan yok. Yani Amerikali beyazlardan baska hicbir grup represented edilmiyor, yüzde 97 white bir eyalet. Yazili sinava basvurduk, 3-4 hafta sonra mail kutunuza randevu kagidi gelecek denildi ve oyle oldu. Yazili sinav cok basitti, Ingilizcesi olan herkes geçer. Tabi o sirada is de ariyorduk. Fedex ve UPS'de calistik. Asiri fiziksel is gerektiren isler bunlar. Direksiyon sinavina da BMV'ye giderek basvurduk. Yine 3-4 hafta sonra mail kutunuza randevu kagidi gelecek dediler. Ama oyle olmadi. 1 ay gectikten sonra BMV'yi arayalim dedik ve 8 hafta ile 10 hafta arasi sürer dendi. Inanamadik. Nüfus cok az diye boyle seylerin kisa sürecegini dusunurken, nüfusu fazla olan yerlerden daha uzun sürüyormus. Direksiyon sinavi icin tam 8 hafta bekledim ve sinavdaki adam bana serit degistirirken you didn't look back enough dedi ve bu yüzden beni birakti. Toplam 12 hafta direksiyon sinavina girmek icin bekle ve sinavdan kal. Moralimiz baya bozulmustu. Ikinci bir sinav icin kaldigim gün tekrar basvuru yaptik ve 1 ay sinav tarihimin gelmesini bekledim. Cok sükür ikinci denememde geçtim. Maine eyaleti ve genel olarak New England bölgesi hakkinda fikirlerimi ve gözlemlerimi eyalet seçimi ve Maine basliklari altinda yazacagim.


  • @celica Bana denk gelmedi ama bilemem başka tecrübe eden olmuş mudur..

  • ⭐⭐⭐

    @celica, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @mulus hic birileri buradaki gibi ozgurlugunuze yani giyiminize laf atti mi --amerikalilarin medeniyetini biliyoruz zaten de :)) afrikali/arap/turk gocmenler ozellikle--

    Bende hiç görmedim forumda YouTube’da vs falan genelde bu tarz sosyal deneylerde hatta insanlar tepki gösteriyor istediğini giyebilir diye


  • @sadıkkurtoglu Fedex ve UPS deki tecbürbenizle ilgili biraz daha bilgi verirmisiniz. Kargo işlerinde çalışan çok Türk var sanırım.


  • @Ayhan2023 Kamyonetlerden kargo indirmek ya da yüklemek. UPS'i Fedex'e tercih ederim. Gözlemlerime göre UPS daha derli toplu calisiyor. Fedex Allah'a emanet.


  • @sadıkkurtoglu 8 hafta ne ya müebbet vermişler bildiğiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum