Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov hos geldin abi 🙂 orada bol sanslar bol kazanclar


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    SOZLUKDEN ALINTIDIR

    avrupa’da 10’dan fazla ulke gormus ikisinde toplam 5 yil yasamis, simdi de amerika’da 1. yilini doldurmak uzere olan birisiyim. sanirim bir kac kelam edebilirim.

    oncelikle burada ki mentalite cok farkli ve avrupa’dan dahi ustun. tabi ki bu bolge bolge farkedebilir ama ben genel amerika algisindan bahsediyorum. beni ilk geldigimde en cok sasirtanlardan birisinin gece vakti ve kimse yollarda dahi olsamasa “stop sign” larda durulmasi etkilemisti. yani yavaslamasini anlarim ama kimse yollarda yoksa bile, denetim olmasa bile insanlar kurallara uyuyordu.

    cogunlukla herkes isini cok ciddi yapiyor. guvenlik gorevlisinden tutun, kan verme merkezindeki alt calisanlara kadar. ve oyle ahbap cavus iliskisine de rastlayamazsiniz. en azindan ben rastlamadim.

    ıkinci olarak deneyimlemem polis ile olmustu. gercekten filmlerde gordugumuz seyler belki az bile kalir. polis’in genellikle iki farkli yuzu var, karsisindaki kisiye/olaya gore 180 derece degisebiliyorlar. cok iyi egitim aldiklari kesin, makina gibiler. ve kesinlikle herseyi cok ciddiye aliyorlar, yani en ufak bir olayda dahi tum sokagi kapatmakta tereddut etmezler. kurallarin ve uygulamanin bu kadar sert ve net oldugu bir ulkede nasil bu kadar suc isleniyor onu da anlamis degilim.

    sagligi en sona birakacam tadi kacmasin, yasam kosullarina gecelim. amerika’da maddi durumun/gelirin iyiyse muhtesem bir hayat yasamaman icin cok bir sebep yok. alim gucun zaten cok yuksek, ve avrupa’da bir doktorun/muhendisin kazancina es deger normal siradan islerle daha iyi bir hayat yasaman mumkun. firsatlar ulkesi denmesi de aslinda bosa degil zira basarili bir is yaparsaniz kimse sizin onunuzu kesemez. yeterki basarili olun destek olacak o kadar resmi ve ozel kurum var ki.. zor kolay degil ama bir kere basladiginiz zaman devami geliyor.

    herkesle tanisabilirsiniz ve hemen hemen her ortama girebilirsiniz. ben ilk gece clubune cikisimda meksika asilli unlu bir sarkiciyla takilmisim, haberim cikista instagramini vermesi ile oldu. yaklasik 3 milyon takipcisi ve milyonlarca dinlenmis sarkisi varmis. network yapmak icin de oyle aman aman paralar harcanacak mekanlara gitmenize gerek yok. belki de sizin icin gerekli bir insanla tanisip hayatinizi degistirebilirsiniz.

    kesinlikle suc islememelisiniz. gercekten sistem oyle bir kurulmus ki bir kere disina cikinca icine girmeniz tekrar oyle kolay degil. kredi skorunuz ve background check’iniz herseyiniz. kredi skorunuz kotu ise bir ev dahi tutamayabilir back ground’nuz da bir suc var ise en basit isleri bile yapamayabilirsiniz. bu sebeple bu kadar kati bit sistemde bir kez sistem disina cikani tekrar kazanmak kolay degil. kisi kriminal olarak hayatina devam etmek zorunda kalabiliyor.

    gelelim malum saglik konusuna, bana gore amerika farkli bir dunya ve diger hic bir ulke ile kiyaslanamaz dahi fakat saglik sistemi nasil bu kadar kotu olabilir ve cozum bulunamaz anlayamiyorum. avrupa’da dahi herhangi bir ozel hastaneye gidip ne kadarla cikarim acaba diye dusunmeden tedavi olamazsiniz fakat amerika’da sigortaniz dahi olsa her zaman kafanizda cikacak faturayi dusunup ayaginiz geri geri hastaneye gidersiniz. ılac vs almak bizim turkiye’de ki gibi kolay degil. sadece cok basit ilaclari cvs givi yerlerden, doktora gitmeden alabilirsiniz onun disinda doktora gitmeye mecbursunuz. cikacak fatura da genellikle surprizidir.

    geneli dusundugumuzde ben amerika’yi herseyiyle seviyorum, baska herhangi bir ulke ile kiyas dahi edilemez.||

  • ⭐⭐⭐

    @celica Arkadaş güzel ve kısa şekilde özetlemiş. Güzel bir anlatım.


  • @celica İyi olduğunu düşündüğü eyaletlerden de bahsetseymiş keşke yine de iyi ve kötü yönleriyle güzel bir şekilde değinmiş.

  • ⭐⭐

    Gene uykusuz gecelerde beni forum hayata bağlı tutuyor. Başkalarının deneyimlerini okumak kadar bana keyif veren bir şey yok. İyi ki varsınız umarım Amerika’da çok mutlu olursunuz.


  • Ozellikle Turkiye'den gelen arkadaslara tavsiye niteliginde olacak bu,

    Burada hep bana hep bana yok kardeşim. Burada kazan kazan mantigi var ve bu her yerde.

    Birisiyle sohbet ederken bile bu geçerli, eger karsindaki adam birseyler verip o sohbetten birseyler alamiyorsa, seninle sohbeti bile keser.

    Her alanda, is yaparken, gezerken, tozarken bu mantikla hareket etmenizi öneririm. WIN WIN.

    Bunun haricinde Turkiyedeyken hep duydugum, "Amerikada paran yoksa bir hicsin." Yalan.

    Eger sen dogru zamanda dogru yere gitmeyi bilirsen Amerika'da ki imkanlarin %1'ini dahi bulamazsin Turkiye'de.

    Birde son olarak, eger DURUST bir insansan sana burada acilmayacak kapi yok!


  • Yaz oncesinde esim bir takim tibbi testler yaptirmisti. Kendisinden, testlere baslandigi zaman, sigorta hepsini kapsamiyor diye aciklama yaparak $450 para istemisler. Kredi karti ile odeme yapmis. Ben de sonradan sigortayi aradim ve biraz kurcaladim. Ozellikle de niye test sirasinda para istediklerini, aslinda daha sonra mektupla faturayi bize gonderebileceklerini, bu uygulamanin biraz yakisiksiz oldugunu belirttim. Sigorta gorevlisi inceleme baslatacagini soylemisti. Gecen hafta testlerin yapildigi yerden bir mektup ve esimin adina cek geldi. Mektupta, yapilan inceleme sonucunda esimden yanlislikla fazla para alindigi ve bu miktarin ilisikdeki cek ile return yapildigi yazmaktaydi. $450'i cek ile return yapmislar 🙂


  • @bco2023 süper bir soru bende tr de komu bankasında personelim başvuru yaptım çıkarsa inşallah bu tecrübemiz fayda sağlar mı diye düşünüyordum (zırhlı araç şoförü yum

  • ⭐⭐⭐

    @MySea benim gibi haksızlığa gelemeyen birisi için hakkını aradığında istediğin sonuca ulaşabileceğini bilmek mükemmel bir duygu☺️ Bu ve bunun gibi bir sürü şey için artık orada yaşamak istiyoruz. Teşekkürler bu deneyimi aktardığınız için 🙏🏻


  • @sytahmt, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @bco2023, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Merhabalar,

    Bu gruptaki çoğu kişi sanırım şu an ABD de yaşıyor. Tecrübe eden veya duyan vardır diye bir sorum olacak. Finans/ Bankacılık sektöründe TR deki iş tecrübesiyle ABD de iş bulunabilir mi ? TR deki iş tecrübesinin orada geçerliliği oluyor mu ?

    Ben de aynı konuyu araştırıyorum yaklaşık 9 yıllık bankacılık deneyimim var TR'de ancak araştırmalarım neticesinde buradaki tecrübe orada herhangi bir işe yaramıyor. LinkedIn'den BOF'un ilanlarına vs. baktım. Genellikle part time personel ilanları var ve herhangi bir tecrübe de istemiyorlar.

    Bu soruyu atlamisim! Burada bankacilik sektorunde teller, yani banka giselerindeki gorevli pozisyonu icin genellikle lise mezunu ve customer service tecrubesi olanlar ise baslarlar. Kredi ve daha baska pozisyonlar icin tecrubenin yaninda egitim de devreye girer.

    Tanidigim birisi, Turkiye'den Ingilizce dili ve edebiyati mezunu idi ve ilk basvurusunda bir bankaya teller olarak baslamisti. Daha once bankacilik deneyimi yoktu, sadece restaurantlarda garsonluk yapmisti.

    Baska bir tandigim ise Turkiye'den isletme mezunu idi. Daha once Macy's de satis elemani olarak calismisti. O da bir bankada teller olarak baslamisti.

    Turkiye'deki bankacilik deneyiminin burada direk bir etkisi olmaz. Ama eger resume de duzgunce ifade edilirse, tecrube olarak belki etkisi olabilir. Ingilizce seviyeniz de burada onemli bir faktor olacaktir.

  • ⭐⭐

    @MySea teşekkür ederim yanıtınız için 🙂


  • Arkadaşlar selamlar,

    Amerikaya eylül ayında ayın 7 sinde giriş yaptım yaklaşık 3 hafta sonra SSN kartım geldi fakat hala Green Card'ım elime ulaşmadı. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar var mı ne yapmam gerekli tavsiyeniz neler? Ne kadar sürede Green Card fiziksel olarak adrese ulaşmalı?

  • ⭐⭐⭐

    @fenercag belirli bi süresi yok en geç 180 gün oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new jersey de yaşayan aile üyeleri toplanabilir misiniz. Forum ailemizden bir kişi 18 ekim de ayak bastı şu anda north berge bölgesinde bir oda için 1.000 dolar ödüyor başka bölgelerde daha uygun vardır acaba bu aile üyemize yardımcı olur musunuz.

    +1 551 722 01 53
    hakan karademir


  • New york bolgesinde daha uygun Türklerin işletti bir kuçuk odaları olan bir yer …

    abi bunu türkler işletiyor ücretler daha uygun lütfen buna bir baksın

    teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist kolluk kuvvetleri iş başında çok teşekkür ederim


  • @ayvalik10 Türkiyeden işleri halletmeye devam Abi ne demek 🙂
    işallah uygun yerler bulur. Selamlar.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Malkoç-Ömer üstad nasılsın ? tesadüf forumu dolaşırken bu bölüme denk geldim , bu forumu senin sayende bildim kayıt oldum çok fazla bilgi var ancak indeksi iyi değil birşey bulmak insanın zamanını çok alıyor bende biraz dikkat dağınıklığı var . umarım iyisindir ! benim üniversiteden arkadaşım vardı halde iyi işleri vardı sonra işleri kötü gitti babası vefat etti kardeşi vefat etti vs darlığa düştü green cardı kazınmıştı gitti orda yaşadı sonra buraya geldi çiğköfte cide müdür oldu , sonra evlendi çocuk oldu derken amerikaya dönmüş bana o green carda başvur ben sana yardım edicem demişti kazandığım zaman abd deymiş ulaşamadım biliyosun çok geç submit yaptım , beni aradı konuştuk dedim geleyimmi 41 yaşından sonra sürünmeyelim boşuna vs bana manyakmısın Allahın sevgili kuluymuşsun hemen gel dedi benim durumum iyi dedi uber yapıyormuş DC de yaşıyor ilk gittiğinde doğru valelik yapıyordu üst bölümlerde biri yazmış türk mafyası olmuş valeler gibisinden evet o bölgede çok türk var bana günde 250 dolar kazanıyorum dedi kesintileri bile olsa bence iyi para eğer biriktirirsen , mülakat alırsam dostum NJ ye giderim sanırım sanki orası daha iyi gibi geldi ehliyet avantajı var sadece oda bence önemli birşey new hampshire dedim texas wyoming illionis vs derken baya karar değiştirdim kolay değil bilmediğin bir dünya bende tır şoförlüğü yapıcam kotarabilirsem akşam kaydı yaptırırım sabahları çalışırım diye plan yapıyorum londrada baristalık yapıyordum o olmazsa başka işler bakarım araba alırsam lyft yaparım doordash yada diğer delivery işleri uyar , seni gaza getirmek istemem ancak bu tecrübe ile burda duruyorsan ya gelirin iyi yada çoluk çocuk seni bağlıyor derim eğer iyi bir gelir yoksa bence bizim ülkede çalışmaktansa amerika avrupada çalışmayı tercih ederim 20 lira oldu nerdeyse dolar böyle kötü bir ekonomi olamaz hergün zammı gelir artık cılkı çıktı , hakkımızda hayırlısı değil iyisi olsun kolayı olsun hayırlısı olsun demek evliya duasıymış bizde öyle çelik gibi sabır yok ya sabır değil selamet istemek doğrusuymuş bunları da yeni öğrendim , sana iyi işler olsun dostum sağlıcakla


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum