Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

• @lumos Paylasim ve detaylar icin tesekkurler!!

• @lumos tecrübeleriniz çok kıymetli Tuğba hanım.Mücadeleci ruhunuza hayran olmamak elde değil 🙏🏻2 sorum olacak size 1. Sorum hangi eyalettesiniz? 2. Sorum ise biraz daha spesifik. İşle ilgili sürecinizi merak ettim alaniniz dışında bakmıyorsunuz anladığım kadarıyla ama mesela başlangıç işlerini tercih etseydiniz ayni zamanda is arayışınız devam etseydi nasıl ilerlerdi süreç? Yani tabiki tercih meselesi fakat kafamdaki listedeki maddelere (ev bul, iş bul, cocuğu okula yazdir vs.vs.) bir bir tik atmak pahasına ilk bulduğum herhangi bir geçici işte çalışmak var planlarım arasında. Bu durumda endişelenmeli miyim sizce? Yine de süreç zor olur mu acaba? Herkesin gecmisi hayattan beklentisi ekonomik durumu bambaşka dolayısıyla dediginiz gibi deneyimleri de tek ve biricik.
    En önemlisi herseyin başı sağlık Tuğba hanim geçmiş olsun tüylü dostunuza çözümü olsa da umarım yasamazsiniz bir daha. 2 gün sonra uçağımız var. Girdiğim konularda canınızı sıktıysam kusura bakmayın lütfen 🙈 30 küsür yıldır yaşadığım hayati geride birakmanin duygusallığı var üstümde. Evde yüzüne bakmadığım köşesi kırılmış kupam bile bi güzel geliyor gözüme şu sıralar vay halime 😅

• ⭐⭐⭐

@zge, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@lumos tecrübeleriniz çok kıymetli Tuğba hanım.Mücadeleci ruhunuza hayran olmamak elde değil 🙏🏻2 sorum olacak size 1. Sorum hangi eyalettesiniz? 2. Sorum ise biraz daha spesifik. İşle ilgili sürecinizi merak ettim alaniniz dışında bakmıyorsunuz anladığım kadarıyla ama mesela başlangıç işlerini tercih etseydiniz ayni zamanda is arayışınız devam etseydi nasıl ilerlerdi süreç? Yani tabiki tercih meselesi fakat kafamdaki listedeki maddelere (ev bul, iş bul, cocuğu okula yazdir vs.vs.) bir bir tik atmak pahasına ilk bulduğum herhangi bir geçici işte çalışmak var planlarım arasında. Bu durumda endişelenmeli miyim sizce? Yine de süreç zor olur mu acaba? Herkesin gecmisi hayattan beklentisi ekonomik durumu bambaşka dolayısıyla dediginiz gibi deneyimleri de tek ve biricik.
    En önemlisi herseyin başı sağlık Tuğba hanim geçmiş olsun tüylü dostunuza çözümü olsa da umarım yasamazsiniz bir daha. 2 gün sonra uçağımız var. Girdiğim konularda canınızı sıktıysam kusura bakmayın lütfen 🙈 30 küsür yıldır yaşadığım hayati geride birakmanin duygusallığı var üstümde. Evde yüzüne bakmadığım köşesi kırılmış kupam bile bi güzel geliyor gözüme şu sıralar vay halime 😅

Cok rica ederim. Arizona'dayim. Soyle ki, profesyonel gecmis itibariyle alanim oldukca nis, ve bunu degerlendirmem de tipik anlamda bir sureci barindirmiyor. Is arama surecim oldukca yogun gectigi icin acikcasi baska bir alanda calismayi oncelik edinmedim, tek maas yasamak ebette ki anlamli degil, her ne kadar gecinebilseniz de. Once mevcut emegime sans vermek istedigim icin esasinda bu sorunu(!) yasiyorum. Eger tedirginlik yarattiysam kusura bakmayin. Soyle anlatayim, benim bir ise basvurmam sadece cover letter, resume, cv veya portfolio ile olmuyor, proposal yazmam, arastirma yapmam gerekiyor. Sadece ilk yazdiklarim bile gunler alabiliyor ise gore, tamamen sektorle ilgili. Tabii bana ayrilan surenin de sonuna geldim esasinda, kafamda bir sure vardi o baglamda, sadece benim ozelimde bir terslik/degisiklik bu (benzer akademik ve endustri arasinda sikismis mesleklerde olanlar anlayacaktir). Hep derim Mars'a da gitsek yanimizda gotureceklerimiz bizimle ilgilidir, o yuzden beni ornek almayin, biraz gercekci ve seffaf aktarmis olabilirim.
    Gecmis olsun dilekleriniz icin de tesekkur ederim, gayet iyi.

Simdiden iyi yolculuklar dilerim hepinize. Nereden baslayacaksiniz bilmiyorum ama guzel bir sezonda geliyorsunuz, her yer isil isil.
    Ozlemle ilgili bir yorum yapmam hatali olur, bende pek olmadi zira. Elbette ki alisma sureciniz olacaktir, kendinize en az iki sene verin, ve yilmayin, cunku guzel seylere alismak da zaman aliyor, hatta bazen daha yorucu oluyor kaos'a alisinca gordugum kadariyla. Bu kural her turlu deneyim icin gecerli bana kalirsa.

• @lumos İş alanınız hangi alan merak ettim. Ben de benzer sorunlar yaşıyorum maalesef. Eğer niş bir alanda iş arıyorsanız daha fazla iş imkanının olduğu California, New York, New Jersey gibi eyaletlerde değilseniz maalesef sorun yaşıyorsunuz. Online imkanlar eskiye göre azaldı, birçok firma en azından Hybrid olmanızı bekliyor. Online olanlarda da eyalet kısıtına takılıyorsunuz dediğiniz gibi. Full online diye başvurup lokasyon nedenli elendiğim çok oldu. Eşimin yaşadığımız yerde düzenli işi olmasa relocation düşüneceğim ama maalesef bizim durumumuzda o da çok mümkün değil. Yıllarca Türkiye’de inşa edip çok güzel bir noktaya getirdiğim kariyerimin burda bir işe yaramıyor gibi olması üzüyor. Neyse yeni yıl gelsin, yeni yıldan umutluyum.

• Arkadaşlar hepinize selamlar, Tuğba hanımın aktardıklarına ve kıymetli arkadaşlarımızın sorularına binaen bende iş arama sürecimle ilgili son birkaç ayda yaşadığım tecrübeleri ve yol haritamı paylaşmak istiyorum. Belki bazılarınıza fikir verebilir.
    İletilerimi takip eden arkadaşlar bilirler, ben bekar ve çocuksuzum, çoğunuza göre işlerim nisbeten daha kolay gibi görünüyor, AOS yoluyla green cardımı ve ssnimi aldım ve takip eden ay Türkiye’ye dinlenme ve yeniden Amerika’ya dönme amaçlı döndüm. Bu süreçte başvurularımı hep LinkedIn üzerinden yaptım, benim alanım da çok niş. Finans ve bankacılık tecrübemin üzerine, son beş yıl yurtdışında solar enerji proje finansmanı ve iş geliştirme tarafındaydım. İngilizcem çok iyi olsa da, alanımda tecrübem olsa da, resumeyi, cover letterları çok güzel hazırlamış olsam da, Amerika içinde hiç iş tecrübem, sertifikasyonum ve college derecem olmadığı için ya hiç geri dönüş alamadım ya da olumsuz geri dönüşler alıyorum. Solar enerji ile ilgili genelde sadece komisyon ödemeli satış işleri ok diyor, onu da ben çok istemiyorum. Çatı projelerini hanehalklarına anlatmanız ve satmanız bekleniyor, ki bu işte bile satış tecrübesi soruyorlar, ayrıca sistem süreç nasıl işliyor pek bilmiyorum, ki benim tecrübem residential’dan ziyade utility-scale olduğu için arayışımı o yöne devam ettiriyorum. Sadece Chicago’da çok büyük bir firmadan 120 k üzeri bir yıllık maaş paketi olan ilandan dönüş oldu ancak onlar da hali hazırda Amerika’da olmadığımı anlayınca geldiğinde görüşelim dediler.
    Açıkçası Amerika’ya dönmeyi planladığım Ocak ayından sonra orda çalışmadan kalacağım her gün eksi yazacağı için (AOS süresince 10 aya yakın cepten yedim) başlangıçta lyft, amazonflex vs başlayıp 3-4 ay geçici oda kiralayıp, sonrasında arayış sürecimi Amerika’da iken evdeyken akşamları sürdürüp, artık hangi şehir eyalet denk gelirse oraya relocate olmayı düşünüyorum. Bu arada amatör (yarı profesyonel) müzisyen olduğum için, gitar ve aparatları ile haşır neşir olduğum için bir müzik aletleri marketinde de yarı zamanlı (hatta belki de tam zamanlı) çalışmayı düşünüyorum 🙂

Şunu da belirteyim; arada yaptığınız geçici işleri özgeçmişinizde belirtmek zorunda değilsiniz, kaldı ki Amerika’da kimse sizi bunun için eleştirmez, ihtiyacınız varsa boş durmamak adına herhangi bir işte bile çalışabilirsiniz.

Son olarak; LinkedIn’de sahte iş ilanları dahi olabiliyor, sırf sizin kişisel verilerinizi toplayabilmek adına. Başvuracağınız şirketi mutlaka inceleyin.

• This post is deleted!

• @Houstonwehaveproblem
    Katkı ve iyi dilekleriniz için teşekkürler 🙂
    Evet o firmayı biliyorum, Allah işlerini rast getirsin, lakin ben Amerikalılarla çalışıp onların mindseti ile tecrübemi ilerletmek istiyorum.

• ⭐⭐

@Houstonwehaveproblem abdde iş konusunda akıl sağlığını korumak istiyorsanız türkten, hintliden ve bilimum 3.dünya ülkesi insanından uzak durun.
    iş yapacaksanız yada altında çalışacaksanız.

• Cahilligimi bagislayin, nis isler tam olarak hangi isler??

• @MySea Alanın alanı gibi düşünebiliriz, benim örnekte solar enerji genel anlamda niş sayılmaz, ancak onun proje finansmanı kısmı niş bir alan oluyor. Telekomünikasyon sektörü mesela, onun kulelerinin yazılımını yapan elektronik mühendisliği niş bir alan, gibi…

• @erenotti Bir alan veya sektordeki daha specific isler yani.

• ⭐⭐⭐

@MySea Evet evet, bunun yanisira daha disiplinlerarasi uzmanliklar da diyebiliriz.

• Delaware de benzin fiyatlari gallon da $2.69'a kadar dustu bu hafta.

• @MySea Ben dün 3.8$’a aldım costco’dan. Konum Seattle.

• @Manushaqe evet dogru okumussunuz fakat benim girisimde veya baska birisinin girisinde asi felan sormuyorlardi. Suan ne durumda bilmiyorum. Asi sadece mulakat almaya engeldi, cunku o zamanlar saglik raporu alamiyordunuz. Eger vizenizi aldiysaniz sorun olacagini dusunmuyorum. Vize polisi sadece evraginizi aciyor, dumenden 3-5 soru soruyor ve devam ediyorsunuz 🙂 Saglik CD'si vs felan bile bana kaldiydi xD

Cok ekstrem olarak, ayni donemde kazanan arkadaslardan duyudugum kadariyla, aranan kisilerle isim benzerligi veya vize sirasinda eksik evrak verenler giriste biraz sorun yasadilar ama kimseyi geri cevirmediler.

• ⭐⭐

@emirgenco, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@Chromium insallah bir gun senin deneyimlerinde gelir

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim eğer gerçekten bir gün kısmet olur da yerleşirsem içtiğim bir damla suya kadar yazarım.

Forum sayesinde o kadar çok şey öğrendim ki gidemediğim halde bile borçlu hissediyorum kendimi. 🙂

• Banned

@charon hintli berbat çalışır ama turkte 2 gunde kendini amerikali sanir aynı parayı ister.amerikali atiyorum 1000 dolar isterse turkte en az bunu ister ama hintli 500 e yapar.Bense direk latine 200 doları tercih ederim ama çok spesifikse amerikaliyi alırım.

• Şöyle komik bir içerik gördüm arkadaşlar, ben baya tebessüm ettim sizlerle de paylaşmak istedim 🙂

• @erenotti, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Şöyle komik bir içerik gördüm arkadaşlar, ben baya tebessüm ettim sizlerle de paylaşmak istedim 🙂

😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.5k

| | | |