Türklerin pek az tercih ettiği Minnesota ya göç edeceğiz. Eyalette resmi verilere göre 1800 civarı Türk vatandaşı yaşıyor. Minnesota yı düşünen arkadaşlar görüş alışverişi için DM yazabilirler.
-
@ahuramazda South Seattle cok tehlikeliydi ben ordayken, ama simdi nasildir bilmiyorum...
-
Delaware hakkinda guncel haberler icin:
WDEL 101.7FM The Latest from WDEL News The Latest from WDEL News -
@Yusuf-Surmeli kesinlikle kabul etme.
2500 dolar saçma bir rakam. -
@zge Ben suan isyerime cok yakin oldugu icin Racine, Mount Pleasant'ta yasiyorum. Milwaukee buyuk bir sehir, is olanaklari epey cok bence bir sorun yasamazsiniz is bulma konusunda.
Guney eyaletlere tasinma fikrim simdilik askida bekliyor, duzen bozmak zor bir karar. Geldik, iyi kotu es dost edindik bir cevre yaptik 🙂
-
-
Selamlar, evet missouri hakkında çok çok az bilgi var. @gucarslan cevap bile verilmemiş zamanında @emrahka tarafından. Bizde kafayı yediğimiz için ufak araştırma yaptım. Tabi hep ilk karşımıza olumsuz kısım olan suç oranı yüksek St.Louis diyolar, ama gerçek bu olmadığını sanıyorum.
Güzel ve faydalı bir video buldum, youtube 'da. Bu video Haziran 2024 te yüklenmiş yani güncel diyebiliriz. Ingilizce dir -
@Senay-Sirin Senay Hanim merhabalar hala Birmingham’da mi yasiyorsunuz? Sevgiler
-
-
2 sene once tasindigim bu eyaletten ay sonu itibariyle Virginia'ya temelli tasiniyorum, tabi askeri birligim burada oldugu icin her ay 2-3 gunlugune buraya gelip geri donecegim, belki duruma gore ilerki yillarda Virginia'daki bir birlige transfer talebinde bulunabilirim.
Ben sahsen MA eyaletinin eski albenisini giderek kaybettigini dusunuyorum, zaten Vermont, Rhode Island, Maine ve New Hampshire gibi cevre eyaletlere cok goc vermeye basladi, eyalet bunu onlemek icin bir sey yapmiyor, zaten Best States siralamalarinda yavas yavas geriliyor. Insanlar buraya gelip universitesini okuyup veya is tecrubesi kazanip baska eyaletlere goc ediyor. Evet burada saglik ve egitim sistemi ABD ortalamasinin cok ustunde. Suc orani dusuk. Dogasi gercekten guzel. Insani soguk gibi gorulse de samimi ve canayakin, sahte degil. Yasam kalitesi yuksek bir eyalet. Yasam maliyetleri konusuna girmeyecegim, buranin Amerika'nin en pahali eyaleti oldugunu cogunuz zaten biliyordur.
Fakat burada yasadikca buranin benim hayat goruslerime ve is planima uygun bir eyalet olmadigini fark ettim, ozellikle son zamanlarda eyaletin izledigi politikalardan acikcasi cok da memnun degilim, bunun detayina girmeyecegim. Isci haklarininin kati olmasindan dolayi mavi yaka olarak gelmeyi dusunenler burayi tercih edebilir fakat ilerde is kurmak gibi bir hedefi olanlar icin acikcasi burasi gelinebilecek son eyaletlerden birisi.
Virginia'nin bana daha cok hitap ettigini dusunuyorum, zaten daha once egitim nedeniyle orada 2 ay bulunmustum ve gayet de hosuma gitmisti. Acikcasi burada mutluydum, fakat orada daha da mutlu olacagimi dusunuyorum.
-
@geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Ohio
@EzgiLera, içinde söyledi: Ohio
Ohio Eyaleti, Cleveland Şehri için
Kiralık Oda İlanıEv arkadaşım ve benimle beraber 2 kişi yaşadığımız evimizde boş olan odamızı hem kendi bütçemize katkı sağlamak hem de buraya gelmeyi düşünenlere fayda sağlar düşüncesiyle kısa dönemli kira veriyoruz. Odadan ve kiralama şartlarından bahsedeyim biraz:
Oda
Kendinize ait bir odanız olacak. Oda gayet sade, kullanabileceğiniz bir çift kişilik yatak, küçük bir gömme dolap ve bir tane masa var. Kendinize ait bir banyonuz olacak. Odaya ait bir banyo değil, odanın hemen yanında. Evde üst katta 1 tane, alt katta 1 tane olmak üzere toplam 2 tane banyo var ve biz sadece aşağıdakini kullanıyoruz. Üst kattaki banyo sadece odayı kiralayan kişinin kullanımına özel olacak.Ortak Alanlar ve Eşyalar
Mutfak, salon, bahçe gibi diğer alanları bizimle ortak kullanabilirsiniz. Evdeki çamaşır makinesi ve kurutma makinesi de dahil olmak üzere tüm beyaz eşyaları kullanabilirsiniz. Ayrıca kahve makinesi, airfryer gibi küçük ev aletlerini de kullanabilirsiniz, tabii ki temiz bırakmak şartıyla 🙂 Evdeki temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz. Süpürge, Vileda gibi temizlik aletleriyle beraber çamaşır deterjanı, ev temizlik ürünleri, şampuan, diş macunu, diş fırçası gibi tüketilebilir temizlik ürünlerini de kullanabilirsiniz (Kuponla alışveriş yapmayı sevdiğim için ucuz buldukça bolca alıyorum bunları ben zaten).Aslında kısaca kişisel eşyalarınızı valizinize doldurun gelin, yediğiniz içtiğiniz gezdiğiniz size ait, gerisi hazır.
Odayı Kiralamak Isteyecek Kişiden Beklentilerimiz ve Kiralama Sartları:
Tek kişi veya bir çift için oda uygundur. Çocuğunuz varsa bilemiyorum, dediğim gibi tek yatak var. Bebeğiniz varsa beraber yatarsınız belki ama çok konforlu olmaz gibi geliyor bana çift kişiden fazlaysanız. Odayı tutacak kişinin vize türü ne olursa olsun kesinlikle Amerika'da yasal statü ile bulunması gerekmektedir. İsterseniz odanın 10 katı ücret teklif edin, yine de kaçak gelmiş birini kabul etmeyeceğiz eve. O yüzden kaçak kişiler lütfen teklif bile etmesin. Anlaşması kolay, en azından kendi pisliğini kendisi temizleyebilecek düzeyde temizlik yapabilen, evin düzenini bozmayacak, mahallelinin huzurunu kaçırmayacak birini istiyoruz. Uzun dönemli birini aramıyoruz. Oda kiralamayı en fazla 1 aylık yapabilirsiniz. Uzun dönem Airbnb gibi düşünebilirsiniz ama ekstralarıyla 🙂 Bu süreyi kendinize düzenli kalacak bir yer ararken geçici konaklamak için veya Amerika'ya ilk giriş yaptığınızda SSN, Green Card, banka kartları, ehliyet gibi şeyleri halledecekseniz geçici konaklamak için veya Amerika'yı eyalet eyalet gezenlerdenseniz geçici olarak konaklamak için kullanabilirsiniz. Odanın ücretini, odayı tutmayı düşündüğünüz tarihleri rezerve etmek ve kiralamanızı kesinleştirmek için peşin olarak önden ödemenizi bekliyoruz.Peki Odayı Kiralayan Kişiye Ne Gibi Avantajları Olacak?
Öncelikle eğer Cleveland Hopkins International Airport'a inerseniz sizi indiğinizde havaalanından alabilirim. Odayı kiralayan kişi SSN, Green Card, banka kartları, ehliyet gibi belgeler için adresimizi kullanabilir, mülakatta da adresimizi verebilirsiniz. Olur da Green Card'ı falan beklemeden Türkiye'ye dönerseniz ya da başka yere taşınırsanız, isteğiniz doğrultusunda kartınızı size Türkiye'ye veya yeni adresinize postalayabilirim ya da bir sonraki gelişinize kadar saklayabilirim. Siz gelmeden veya geldikten sonra ilk telefon hattınızı almanıza destek olurum. Üyesi olduğumuz, normalde yıllık üyeliğin ücretli olduğu, üye olmayanlar içeri giremediği wholesale marketleri bizim üyelik kartımızla kullanabilirsiniz. Güncel olarak Costco ve Sams üyeliğimiz var. Ayrıca diğer ücretli üyeliklerden Walmart+ ve Amazon Prime üyeliğimiz de var. Walmarttan ve Amazon’dan ihtiyaçlarınızı eve ücretsiz sipariş verebilirsiniz. Şu anki işim buna müsait, ileride ne olur bilemem tabii ama yine de sorun olmaz gibi düşünüyorum: İlk banka hesabınızı açmanız için destek olurum, sizinle bankaya gelirim/sizi bankaya götürürüm. Aynı şekilde ehliyet sınavına girmeniz için de sizi götürebilirim ve henüz araba almadıysanız aracımla direksiyon sınavına girebilirsiniz (tabii önceden de şoförlüğünüz olduğunu varsayarak öneriyorum bunu). Ve bonus olarak: Havanın durumuna bağlı olarak bahçede bir mangal yaparız beraber ya da sizi bir restorana akşam yemeğine götürürüz 🙂Birkaç dezavantajı da olacak muhtemelen, baştan sayayım ki daha sonra kimseyle sorun yaşamayalım:
Evde ara ara tadilat yapıyoruz, genelde paramız ve vaktimiz olduğunda. Mesela şu an üst kattaki banyoyu yenilemeyi planlıyoruz. Çok fazla ses gürültü olan şeyler olmuyor genelde ama geçici olarak çok kısa süreli ses olabilir -makul saatlerde tabii ki-. Evin bazı kısımları kullanım dışı olabilir geldiğiniz zaman, mesela o an garajı yeniliyorsak, çamaşır makinesi ve kurutma makinesi garajda olduğu için birkaç gün kullanım dışı olabilirler. Driveway 3-4 araba sığacak kadar büyük ama 2 arabadan fazlasını aynı anda park edersek birbirlerini engellemeye başlıyorlar. O yüzden arabanızla acilen çıkmanız gerekirse istediğiniz kadar acil çıkamayabilirsiniz arabanızın konumuna bağlı olarak. Ev çok merkezi bir yerde değil ama 10-15 dakika yürüyerek (arabayla birkaç dakikada) gidebileceğiniz yerler var. Tabi eve çok yakın (2 dakika yürüme mesafesi) bir fast foodcu da var ama diğer gitmek isteyebileceğiniz yerler bu kadar yakın değil. Elektrikli aracınız var ise veya almayı planlıyorsanız maalesef evde şarj etmeniz mümkün değil çünkü evin elektrik sistemi buna uygun değil.Açıkçası şu an aklıma gelenler bunlar. Başka bir şey gelirse eklerim.
1 aya kadar odayı kiralama ücreti $1100.
Bu fiyata faturalar, aidatlar vs. tüm giderler ve yukarıda saydığım avantajlar dahil. Sadece kişisel harcamalarınız size ait ekstra olarak. Sessiz, sakin, güvenli bir mahallede ev. İsterseniz kendiniz de haritadan bakabilirsiniz, Painesville bölgesi. Arabayla eve 20 dakika mesafede ihtiyacınız olabilecek her şey var. Tabi her yer 20 dakika uzakta değil, 20 dakikalık alan içerisinde.
İletişim için DM gönderebilir veya bu postun altına yorum yazabilirsiniz. İsterseniz Ohio Telegram grubumuza katılıp oradan da iletişime geçebilirsiniz.
Telegram Grubu linki: https://t.me/+9iJwuMEaGIgxODVk
Merhaba, ilgili oda fiyatı 2 kişi için de mi 1100$ yoksa 2 kişi için aynı oda 2200$ mı oluyor?
Merhaba. Fiyat oda bazında, 2 kişi ya da çocukla beraber 3 kişi olması önemli değil. Toplam $1100.
-
-
https://www.usnews.com/news/cities/slideshows/safest-cities-in-america
haberine göre en güvenli şehrinde kalıyorum bunu hissettiriyor zaten arabanın kapısını açık bırak git 1 hafta sonra hiç bir şey çalınmadan bulursun ancak bazı mahalleler sıkıntılı, sıkıntılı dediğim beyaz amerikalıları sevmiyorlar orada ama sen ben göçmen oldugumuzu anlayınca kendilerinden sayıyorlar.
-
-
@NewyorkNewyork teşekkürler kardeşim
-
-
@Berkay-BHR Berkay merhaba bana cevap yazarmısın gelirsem yardımcı olurum
-
@ATS16 Bizim çocuğumuz olmadığı için okul puanları konusunda bir fikrim yok. Ancak görece üst düzey gelir gruplarının oturduğu bölge ve communityler var. Örneğin: Summerlin, Seven Hills, Inspirada gibi. Bunlar dışında yine iyi bölgeler olup buralar kadar üst düzey olmayan yerler var. Örneğin: Henderson, Green Valley Ranch gibi. Henderson biraz büyük bir bölge olduğu için tam olarak hangi kısmına bakacağınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ama bu saydığım bölgelere bakabilirsiniz. Kuzey Vegas, Strip gibi turistik yerlerden uzak durmak ve çok fazla doğuya da kaymamak lazım.
Washington (State)
-
seattle iyidir ama cok kapali, yagmur+bulut+ trafigi de pek lezzetli degildir
-
@roccorocco merhaba bir sorum var, Seattle da private park alanindaki ticket lara appeal edilebilirmi?
-
@portl merhaba, private park alanlarindaki ticketlerla ilgili cok bir fikrim yok. Hatta bende gecenlerde bu alanda ticket almistim ve odemek zorunda kaldim. Biraz arastirdim o alanlar ozel mulkiyet oldugundan fee tahsil etme veya tow yaptirma yada ticket kesme haklarini kullanabileceklerini yaziyordu. Buradaki belediye ve ozel mulkiyet park alanlari bu konuda iyi calisiyor aninda ticket veya tow yaptirabiliyorlar.
-
Yaşadığım yeri anlatan güncel bir video.
-
MArt ayında geleli 2. yılım olacak. Diyebilirimki WA eyaleti amerikadaki en yaşanası eyalet bence, çok doğru yere gelmişim. Havası, suyu, iş fırsatları gayet güzel bir yer. Herkese tavsiye ederim.
-
This post is deleted! -
@nicely Vancouver Kanadada bilader yanlis olmasin ?
-
@ismailayaz, içinde söyledi: Washington (State)
@nicely Vancouver Kanadada bilader yanlis olmasin ?
Ayni isimli sehirler Amerika’da olabiliyor. Zaten videonun basinda da bu vancouver o vancouver degil diyor
-
@portl tow etmediyse ben olsam odemem
-
@ismailayaz Selam sen zaten Vancouver, WA da yaşamıyor musun? Vancouver, WA da yaşayan toplam türk heralde 3-4 kişidir
-
Buralardan gideyim diyorum ama yapamiyorum cunku cok guzel bir yer sadece biraz pahali
-
@nicely evet 3 veya 4 ten fazladir ama
-
soyle bir video var meraklisina:
-
This post is deleted! -
Washington`un Havasi da cok guzeldir, sekilde goruldugu gibi
-
Selamlar, şu anda TR'de çalıştığım şirkette, ABD pasifik saat dilimine uygun olan bir yerde, remote olarak çalışacağım bir pozisyona geçeceğim. Hal böyle olunca, çok fazla seçenek kalmıyor. Los Angeles ve Seattle'da arkadaşlarımız olduğundan, bu bölgeler her ne kadar cazip gelse de, ilk adaptasyon sürecinde maliyetler gözümüzü korkutuyor. Alternatif yerler bakıyoruz.
WA içerisinde, Seattle civarında -güncel- durumlar itibariyle, küçük çocuklu bir aile olarak ve yaşam maliyeti kabul edilebilir seviyede diyebileceğimiz yaşanacak bölge tavsiyeleriniz var mıdır?
Ayrıca, her ne kadar kişiye göre değişken bir durum olsa da, tahmini olarak 3 kişilik bir ailenin aylık ortalama masrafı, şu anda WA içerisinde ne kadar öngörülmelidir?
Şimdiden teşekkürler.
-
@boraozc Çok istekli görünmüyorsunuz ama bence Seattle çok güzel gözüken bir şehir. Ben de ilk gidiş için Seattle'ı araştırmıştım, maliyet biraz gözümü korkutmuştu. Siz iş olayını da çözmüşsünüz, çok şanslısınız. Umarım istediğiniz gibi bir yaşantıyı kısa sürede sağlar ve Seattle'ı da seversiniz. Biz de ilerleyen süreçte deneyimlerinizi keyifle okuruz.
-
Seattle şuan crime uçtu gitti. Zengin maalleler dışında yaşanacak bir şehir olmaktan çıktı. Tavsiye edeceğim yerler. Bothell, WA Redmond, WA Sammamish, WA Kirkland, WA buralar yaşamak için gayet güzel 1+1 ler $1700 den başlıyor.
Tacoma, Everett, Olympia sakın buralara gideyim demeyin sıkıntı, çeteler esir almış. Downtown da zaten yürünmüyor evsizlerden.
Vancouver, WA aile için nispeten daha uygun hatta Camas, WA baya iyi ama Seattle'a arabayla 2 saat 40 dk sürüyor.
-
@Stiff Çok teşekkürler. Aslında tam aksine, batıda en çok ilgimi çeken yer WA eyaleti diyebilirim. Hatta ilk etapta düşük yaşam maliyetine sahip şehirlerden başlayıp, sonrasında Seattle civarına gitmenin planlarını dahi yapıyorum Küçük çocuk olunca karar vermek bir miktar daha zor oluyor ister istemez, umarım hepimiz gönlümüzdekine göre bir yer ve yaşama kavuşuruz
-
@nicely Tam da Olympia'yı yeni keşfetmiştim, sizin mesajınızı gördüm biraz daha araştırmak lazım.
Vancouver, WA dikkatimi çeken yerlerin başında geliyor. Tek konu dediğiniz gibi mesafe ancak çok keyifli, doğası çok güzel bir yere benziyor. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
60
46.8k
Users
4.6k
Topics
458.4k