Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule

    Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz.


    Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi.

    Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim.

    Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim...

    Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil)

    yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim

    Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum