GÜNCEL KONULAR


Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler! Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar, kullanıcı adı seçerken şu iletideki kurallara dikkat etmeliler.

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells birsey daha sormak istiyorum ,polis raporlarına ulaşabiliyorlar orda yaşadığımız için..2 year waiver’ın da approved oldugunu göremiyorlar mı?
    Ve esas belgeleri verirken bu belgeyi koymalı mıyım? Yoksa isterlerse mi vermeliyim?kusura bakmayın lütfen bilmediğim için umarım sıkmamışımdır

    J1 waiver'lar, DOS tarafindan degil USCIS tarafindan veriliyor. DOS surecte etkili ama son karari USCIS veriyor, o nedenle birebir her bilgiye ulasabildiklerini sanmiyorum. Konsolosluklar USCIS'e degil, Disisleri Bakanligi'na (yani DOS'a) bagli.



  • @crazycells tamamdır çok teşekkürler 👍🏻



  • @crazycells Merhaba. Green card'a basvurmak icin J1 waiver'a basvurmustum. Yazilarinizi okudum ancak onemli bir konuyu netlestirmek icin fikrinize danisacaktim. No Objection based J1 waiver'a basvurdum. DoS'tan favorable recommendation letter'i bu hafta aldim. Final decision icin DoS favorable recommendation letter'i USCIS'ede gonderiyor ancak benim bu durumda yapmam gerekli herhangi birsey var mi, yani green card mulakatina giderken bu DoS'tan aldigim Favorable recommendation letter'i goturmem yeterli mi? Ornegin I-612 formu diye bir formda gordum. O sanirim No objection degilde hardship ve persecution waiver'da gerekli diye algiladim? Cok tesekkurler


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Green card'a basvurmak icin J1 waiver'a basvurmustum. Yazilarinizi okudum ancak onemli bir konuyu netlestirmek icin fikrinize danisacaktim. No Objection based J1 waiver'a basvurdum. DoS'tan favorable recommendation letter'i bu hafta aldim. Final decision icin DoS favorable recommendation letter'i USCIS'ede gonderiyor ancak benim bu durumda yapmam gerekli herhangi birsey var mi, yani green card mulakatina giderken bu DoS'tan aldigim Favorable recommendation letter'i goturmem yeterli mi? Ornegin I-612 formu diye bir formda gordum. O sanirim No objection degilde hardship ve persecution waiver'da gerekli diye algiladim? Cok tesekkurler

    Siz henuz sureci bitirmemissiniz. Son karar USCIS tarafindan veriliyor.
    Sizin su an yapmaniz gereken tek sey beklemek, USCIS son karari verdiginde waiver formunu (I-612) sizin verdiginiz adrese gonderecek.



  • @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Green card'a basvurmak icin J1 waiver'a basvurmustum. Yazilarinizi okudum ancak onemli bir konuyu netlestirmek icin fikrinize danisacaktim. No Objection based J1 waiver'a basvurdum. DoS'tan favorable recommendation letter'i bu hafta aldim. Final decision icin DoS favorable recommendation letter'i USCIS'ede gonderiyor ancak benim bu durumda yapmam gerekli herhangi birsey var mi, yani green card mulakatina giderken bu DoS'tan aldigim Favorable recommendation letter'i goturmem yeterli mi? Ornegin I-612 formu diye bir formda gordum. O sanirim No objection degilde hardship ve persecution waiver'da gerekli diye algiladim? Cok tesekkurler

    Siz henuz sureci bitirmemissiniz. Son karar USCIS tarafindan veriliyor.
    Sizin su an yapmaniz gereken tek sey beklemek, USCIS son karari verdiginde waiver formunu (I-612) sizin verdiginiz adrese gonderecek.

    Cok tesekkurler verdiginiz bilgi icin cunki ben sadece o recommendation letter yeterli saniyordum. Yani yanlis anlamadiysam USCIS'in bana gonderdigi I-612 formunu green card mulakatina goturecegim sanirim. Peki bu I612 formunun bize ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Ve ben o I-612 yi beklemeden green card mulakatina basvurmak icin DS-260 formunu doldurabilir miyim? Cok tesekkurler


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Green card'a basvurmak icin J1 waiver'a basvurmustum. Yazilarinizi okudum ancak onemli bir konuyu netlestirmek icin fikrinize danisacaktim. No Objection based J1 waiver'a basvurdum. DoS'tan favorable recommendation letter'i bu hafta aldim. Final decision icin DoS favorable recommendation letter'i USCIS'ede gonderiyor ancak benim bu durumda yapmam gerekli herhangi birsey var mi, yani green card mulakatina giderken bu DoS'tan aldigim Favorable recommendation letter'i goturmem yeterli mi? Ornegin I-612 formu diye bir formda gordum. O sanirim No objection degilde hardship ve persecution waiver'da gerekli diye algiladim? Cok tesekkurler

    Siz henuz sureci bitirmemissiniz. Son karar USCIS tarafindan veriliyor.
    Sizin su an yapmaniz gereken tek sey beklemek, USCIS son karari verdiginde waiver formunu (I-612) sizin verdiginiz adrese gonderecek.

    Cok tesekkurler verdiginiz bilgi icin cunki ben sadece o recommendation letter yeterli saniyordum. Yani yanlis anlamadiysam USCIS'in bana gonderdigi I-612 formunu green card mulakatina goturecegim sanirim. Peki bu I612 formunun bize ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Ve ben o I-612 yi beklemeden green card mulakatina basvurmak icin DS-260 formunu doldurabilir miyim? Cok tesekkurler

    Sanirim en gec 2.5-3 ayda elinize gecmis olur. Evet, o formu mulakatta yaninizda bulundurmaniz yeterli (gecmis yillardaki deneyimlerden hareketle, Ankara'daki ABD konsoloslugu bu belgeyi cok onemsemiyor diyebiliriz; ama tabii ki siz yine de yaninizda bulundurun.)

    Formu doldurmaya baslayabilirsiniz, hicbir sorun olmaz, hatta iyi olur 🙂 En yakin zamanda tamamlayip gonderin.



  • @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Green card'a basvurmak icin J1 waiver'a basvurmustum. Yazilarinizi okudum ancak onemli bir konuyu netlestirmek icin fikrinize danisacaktim. No Objection based J1 waiver'a basvurdum. DoS'tan favorable recommendation letter'i bu hafta aldim. Final decision icin DoS favorable recommendation letter'i USCIS'ede gonderiyor ancak benim bu durumda yapmam gerekli herhangi birsey var mi, yani green card mulakatina giderken bu DoS'tan aldigim Favorable recommendation letter'i goturmem yeterli mi? Ornegin I-612 formu diye bir formda gordum. O sanirim No objection degilde hardship ve persecution waiver'da gerekli diye algiladim? Cok tesekkurler

    Siz henuz sureci bitirmemissiniz. Son karar USCIS tarafindan veriliyor.
    Sizin su an yapmaniz gereken tek sey beklemek, USCIS son karari verdiginde waiver formunu (I-612) sizin verdiginiz adrese gonderecek.

    Cok tesekkurler verdiginiz bilgi icin cunki ben sadece o recommendation letter yeterli saniyordum. Yani yanlis anlamadiysam USCIS'in bana gonderdigi I-612 formunu green card mulakatina goturecegim sanirim. Peki bu I612 formunun bize ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Ve ben o I-612 yi beklemeden green card mulakatina basvurmak icin DS-260 formunu doldurabilir miyim? Cok tesekkurler

    Sanirim en gec 2.5-3 ayda elinize gecmis olur. Evet, o formu mulakatta yaninizda bulundurmaniz yeterli (gecmis yillardaki deneyimlerden hareketle, Ankara'daki ABD konsoloslugu bu belgeyi cok onemsemiyor diyebiliriz; ama tabii ki siz yine de yaninizda bulundurun.)

    Formu doldurmaya baslayabilirsiniz, hicbir sorun olmaz, hatta iyi olur 🙂 En yakin zamanda tamamlayip gonderin.

    Cok cok tesekkurler. Bilgileriniz cok yardimci oldu. Peki son olarak ufak bir soru daha sormak istiyorum, Hani cok onemsenmiyor dediniz ancak I612 nin elime gecmesinden once mulakata cagirilirsam favorable recommendation letter i mulakata goturmem kabul gorulur mu, bununla alakali bir tecrubeniz var mi? Hani ne olur ne olmaz niyetiyle soruyorum. Cok tesekkurler


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @doctor j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Green card'a basvurmak icin J1 waiver'a basvurmustum. Yazilarinizi okudum ancak onemli bir konuyu netlestirmek icin fikrinize danisacaktim. No Objection based J1 waiver'a basvurdum. DoS'tan favorable recommendation letter'i bu hafta aldim. Final decision icin DoS favorable recommendation letter'i USCIS'ede gonderiyor ancak benim bu durumda yapmam gerekli herhangi birsey var mi, yani green card mulakatina giderken bu DoS'tan aldigim Favorable recommendation letter'i goturmem yeterli mi? Ornegin I-612 formu diye bir formda gordum. O sanirim No objection degilde hardship ve persecution waiver'da gerekli diye algiladim? Cok tesekkurler

    Siz henuz sureci bitirmemissiniz. Son karar USCIS tarafindan veriliyor.
    Sizin su an yapmaniz gereken tek sey beklemek, USCIS son karari verdiginde waiver formunu (I-612) sizin verdiginiz adrese gonderecek.

    Cok tesekkurler verdiginiz bilgi icin cunki ben sadece o recommendation letter yeterli saniyordum. Yani yanlis anlamadiysam USCIS'in bana gonderdigi I-612 formunu green card mulakatina goturecegim sanirim. Peki bu I612 formunun bize ulasmasi ortalama ne kadar suruyor? Ve ben o I-612 yi beklemeden green card mulakatina basvurmak icin DS-260 formunu doldurabilir miyim? Cok tesekkurler

    Sanirim en gec 2.5-3 ayda elinize gecmis olur. Evet, o formu mulakatta yaninizda bulundurmaniz yeterli (gecmis yillardaki deneyimlerden hareketle, Ankara'daki ABD konsoloslugu bu belgeyi cok onemsemiyor diyebiliriz; ama tabii ki siz yine de yaninizda bulundurun.)

    Formu doldurmaya baslayabilirsiniz, hicbir sorun olmaz, hatta iyi olur 🙂 En yakin zamanda tamamlayip gonderin.

    Cok cok tesekkurler. Bilgileriniz cok yardimci oldu. Peki son olarak ufak bir soru daha sormak istiyorum, Hani cok onemsenmiyor dediniz ancak I612 nin elime gecmesinden once mulakata cagirilirsam favorable recommendation letter i mulakata goturmem kabul gorulur mu, bununla alakali bir tecrubeniz var mi? Hani ne olur ne olmaz niyetiyle soruyorum. Cok tesekkurler

    Eger illaki sart oldugunda kanaat getirirlerse, o durumda mulakattan sonra elinize gectiginizde gondermenizi isterler. Belge tamamlanana kadar dosyaniz acik kalir.



  • tekrardan selam! waiver için tr de olumlu yanıt geldi.tam 2.5 ay oldu başvuralı.bu saatten sonra hala bu işin olmama ihtimali var mıdır? ayrıca j1 vizesinden öğrenci vizesine geçiş mi yoksa turist vizesine geçiş mi daha kolay olur?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    tekrardan selam! waiver için tr de olumlu yanıt geldi.tam 2.5 ay oldu başvuralı.bu saatten sonra hala bu işin olmama ihtimali var mıdır? ayrıca j1 vizesinden öğrenci vizesine geçiş mi yoksa turist vizesine geçiş mi daha kolay olur?

    son karari USCIS verecek. Olmama ihtimali cok dusuk.

    J1'den F'ye gecis daha rahat olur kanimca, ikna etmesi ve neden bulmasi daha kolay olur. Ama siz durumunuza hangisi uygunsa o sekilde basvuru yapmalisiniz tabii ki.



  • DoS'tan olumlu görüş geldi. Sürecin ne kadar sürdüğüne ilişkin fikir vermesi açısından paylaşıyorum:

    Recommendation Sent February, 21 2019
    No Objection Statement Received January, 29 2019
    Fee Received January, 22 2019
    Form DS-3035 Received January, 22 2019
    Form DS-2019 Received January, 22 2019
    Passport Data Page Received January, 22 2019
    Statement Of Reason Received January, 22 2019

    Yardımınız için teşekkür ederim @crazycells


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nejat63 j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    DoS'tan olumlu görüş geldi. Sürecin ne kadar sürdüğüne ilişkin fikir vermesi açısından paylaşıyorum:

    Recommendation Sent February, 21 2019
    No Objection Statement Received January, 29 2019
    Fee Received January, 22 2019
    Form DS-3035 Received January, 22 2019
    Form DS-2019 Received January, 22 2019
    Passport Data Page Received January, 22 2019
    Statement Of Reason Received January, 22 2019

    Yardımınız için teşekkür ederim @crazycells

    sizinki cok hizli ilerliyor 🙂 en gec Nisan sonu belge elinize gecer diye dusunuyorum.
    Sureci tamamlayan cevremdeki baska bir arkadasin DOS sureci ~5-6 ay, USCIS sureci de ~1.5-2 ay surdu diye hatirliyorum.



  • Peki bu kurali sadece Abd'de iken mi kaldirabiliyoruz? Tr'ye donunce herhangi bir sans yok degil mi?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nhilalkoc j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    Peki bu kurali sadece Abd'de iken mi kaldirabiliyoruz? Tr'ye donunce herhangi bir sans yok degil mi?

    Turkiye'deyken de kaldirabilirsiniz. Ama money order'i Turkiye'den yapamazsiniz, yani ABD'de bulunan bir arkadasinizin size yardimci olmasi gerekiyor.



  • waiver ım geldi hayırlı olsun) yardımlarınız için teşekkürler.şimdi statu değişikliği yapma zamanı


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguzcansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    waiver ım geldi hayırlı olsun) yardımlarınız için teşekkürler.şimdi statu değişikliği yapma zamanı

    hayirli olsun, No Objection, DOS ve USCIS asamalarinin kac hafta surdugunu ayri ayri yazabilir misiniz?



  • 15 aralık'ta başvurumu yapmıştım.12 mart'ta işlemlerim tamamlandı.
    Recommendation Sent February, 14 2019
    No Objection Statement Received February, 04 2019
    Fee Received January, 10 2019
    Form DS-3035 Received January, 10 2019
    Form DS-2019 Received January, 10 2019
    Passport Data Page Received January, 10 2019
    Statement Of Reason Received January, 10 2019
    araya yılbaşı ve tatiller girdiği için süreç 3 ayı buldu normalde en fazla 2 ay sürmesi gerekiyordu diye düşünüyorum.



  • sizin tavsiyenize uydum @crazycells statümü sonuna kadar kullanacağım.yakında f1 vizesi için başvurumu yapacağım.bu konuda tavsiyelerini ve şansımı arttıracak önerilerinizi bekliyorum


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguzcansel abd'ye giris ve vize tarihlerinizi hatirlatmaniz mumkun mu acaba? Bundan sonraki sorulari isterseniz su konuda konusalim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme



  • merhaba. Ben amerikaya j1 vizesi ile geldim. Sonra evlendim. Sanırım işlemler için iki yıl kuralını kaldırmam gerekiyo. Eşime anlattım formu doldurmaya başladık ama çok karışık.

    Bunlardan hangisini yanıtlamalıyım?

    No Objection statement from the home government State Health Agency Request Has the exchange visitor's government funded any portion of his/her program while under a "J" visa? Yes No Request by an Interested (U.S.) Government Agency, or IGA Other Physician Exceptional hardship to a United States citizen (or permanent resident) spouse or child of exchange visitor Persecution



Benzer Başlıklar

  • 8
  • 2
  • 1
  • 3

Çevrimiçi Kullanıcılar

30
Online

5.1k
Users

1.8k
Topics

78.9k
Posts

| | | |

Powered by NodeBB