GÜNCEL KONULAR


Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler! Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar, kullanıcı adı seçerken şu iletideki kurallara dikkat etmeliler.

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak



  • Merhaba,
    Tip doktoruyum.
    j1 vizesi ile Mart 2015- Subat 2018 arasinda ABD NIH'de researcher olarak calistim. (NIH devlet kurumu)
    Subat 2018de burda Green Card'li olan esimle evlendim ve Boston'daki bir universiteye j1 vizemle transfer oldum. (yine research). Mart 2018'den beri Boston'da calisiyorum. J1 waive icin basvurdum. Benim zaman cizlgem soyle:
    29 Mayis 2018: Evraklar Buyukelcilik ve DOS eline gecti
    13 Agustos 2018:Elcilikten No objection letter cikti.(baska milletler icin bu is 1 hafta suruyor, bizde nedense 2.5 ay neyse...)
    20 Agustos:NOS DOS'un eline gecti.
    Sizden ogrenmek istedigim, daha once calistigim kurum devlet kurumu oldugu icin islem biraz daha farkli oluyormus. DOS ordaki hocama sorup tavsiye alacakmis. Bu islem ne sekilde yurumektedir? Yabanci forumlarda asil bu asamadan sonra cok beklendigini duyuyorum. Bilginiz, tecrubeniz nedir bu bakimdan?
    Bu arada pasaportumda transfer oldugum icin stamp yok. Turkiye'ye gitmek istiyorum tatil amacli. J1 waive islemim surerken bunu yapmak sorun cikarir mi? Tekrar vize almam gerekecek, yaptigim evlilik tekrar vize almama engel olur mu?
    Su anda J1 waive icin bekleyen arkadaslarla yazismak isterim. Ne durumdasiniz?
    Yenilenmis olan vizemin bitmesine 6 ay var. Zor ve stresli bir surec.
    Herkesin bu isi en kolayindan halletmesini dilerim.
    Cevaplariniz icin gonulden cok tesekkurler.
    Elvin


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drelvin j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    Merhaba,
    Tip doktoruyum.
    j1 vizesi ile Mart 2015- Subat 2018 arasinda ABD NIH'de researcher olarak calistim. (NIH devlet kurumu)
    Subat 2018de burda Green Card'li olan esimle evlendim ve Boston'daki bir universiteye j1 vizemle transfer oldum. (yine research). Mart 2018'den beri Boston'da calisiyorum. J1 waive icin basvurdum. Benim zaman cizlgem soyle:
    29 Mayis 2018: Evraklar Buyukelcilik ve DOS eline gecti
    13 Agustos 2018:Elcilikten No objection letter cikti.(baska milletler icin bu is 1 hafta suruyor, bizde nedense 2.5 ay neyse...)
    20 Agustos:NOS DOS'un eline gecti.
    Sizden ogrenmek istedigim, daha once calistigim kurum devlet kurumu oldugu icin islem biraz daha farkli oluyormus. DOS ordaki hocama sorup tavsiye alacakmis. Bu islem ne sekilde yurumektedir? Yabanci forumlarda asil bu asamadan sonra cok beklendigini duyuyorum. Bilginiz, tecrubeniz nedir bu bakimdan?
    Bu arada pasaportumda transfer oldugum icin stamp yok. Turkiye'ye gitmek istiyorum tatil amacli. J1 waive islemim surerken bunu yapmak sorun cikarir mi? Tekrar vize almam gerekecek, yaptigim evlilik tekrar vize almama engel olur mu?
    Su anda J1 waive icin bekleyen arkadaslarla yazismak isterim. Ne durumdasiniz?
    Yenilenmis olan vizemin bitmesine 6 ay var. Zor ve stresli bir surec.
    Herkesin bu isi en kolayindan halletmesini dilerim.
    Cevaplariniz icin gonulden cok tesekkurler.
    Elvin

    Bu bahsettiginiz devlet kurumundaki hoca tavsiyesini daha once duymamistim, dediginiz gibi olabilir ama sorun cikacagini zannetmiyorum, belki sadece islemler biraz uzayabilir ama DOS USCIS'e favorable recommendation verecektir.

    Kafanizdaki zaman cizelgeniz nasil? Biraz karisik olmus gibi... Aldiginiz yeni J1 statusu Subat sonuna kadar mi sadece? Ondan sonra ne yapmayi planliyorsunuz? Eger yeni bir J1 alirsaniz yine waiver almaniz gerekecek.

    Green Card'li biriyle evlilik yapmis olmaniz, vizeyi almanizi engelleyebilir. Ben yerinizde olsaydim, ABD disina cikmamaya calisirdim. Geri donemeyebilirsiniz.

    F2A surecine baslamadiniz, ve baslasaniz bile bekleme sureniz olacak. Bu sureci ABD'de mi yoksa Turkiye'de mi gecirmeyi dusunuyorsunuz?



  • Merhaba,
    Cevabiniz icin tesekkurler. Yeni J1 subat sonuna kadar. Yeni br J1 alamam diye biliyorum, cunku waive icin zaten basvurdum degil mi?
    Gercekte planim su: H1 almam gerekiyor bundan sonra ve bu cok zor. Kisisel baska sebeplerden dolayi Turkiye'ye gitmeyi dusunuyorum, ama waive orda hapis kalmami onleyecegi icin bu nedenle cok onemli. Zaten waie alamadigim durumda GC'a da basvuramam. Turist vizesine gecmek ve GC icin beklemek planim. F vizesi ile bir okula da yazilabilirim belki de...
    F2A tam olarak nedir? GC oncesi bekleme sureci mi?Cok tesekkurler


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drelvin j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    Merhaba,
    Cevabiniz icin tesekkurler. Yeni J1 subat sonuna kadar. Yeni br J1 alamam diye biliyorum, cunku waive icin zaten basvurdum degil mi?
    Gercekte planim su: H1 almam gerekiyor bundan sonra ve bu cok zor. Kisisel baska sebeplerden dolayi Turkiye'ye gitmeyi dusunuyorum, ama waive orda hapis kalmami onleyecegi icin bu nedenle cok onemli. Zaten waie alamadigim durumda GC'a da basvuramam. Turist vizesine gecmek ve GC icin beklemek planim. F vizesi ile bir okula da yazilabilirim belki de...
    F2A tam olarak nedir? GC oncesi bekleme sureci mi?Cok tesekkurler

    Halihazirda hangi vizeleriniz mevcut?

    J1 iki yil kurali, sadece Green Card, ve gocmenlik niyeti de bulunan K, H1B ve L vizelerini ilgilendiriyor. Normal sartlarda waiver olmadan da yeni bir J1 alabilirdiniz ama artik evlilik durumundan dolayi gocmenlik niyetiyle bu vizeyi alabileceginizi zannetmiyorum.

    F2A, Green Cardli es uzerinden Green Card basvurusu oluyor:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari



  • Merhabalar,
    Benim case numaram 2019EU27xxx. Geçen seneki istatistiklere göre konuşacak olursam mülakat sırası gelme olasılığı biraz düşük ama ne olacağını tabiki de bilemeyiz. Umarım herkesin numarası current olur. Ben 3 yıl önce w&t yapmıştım ve şuandada yeni mezun beyaz yakayım. Numaramdan dolayı mülakat tarihi verilmesi bir sonraki seneyi bulacak ve açıkcası burada yeni mezun olarak vakit kaybetkmektense oraya biran önce gidip bir şeylerin ucundan tutmak istiyorum. Mülakat zamanıma kadar j1 vizesine başvurarak eski çalıştığım yere gitmem green card şansımı yakar mı? ve eğer gidebiliyorsam süreçte ne yapmam gerek ve mülakat yerimi amerika olarak seçebilir miyim?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cancakicitr Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    Merhabalar,
    Benim case numaram 2019EU27xxx. Geçen seneki istatistiklere göre konuşacak olursam mülakat sırası gelme olasılığı biraz düşük ama ne olacağını tabiki de bilemeyiz. Umarım herkesin numarası current olur. Ben 3 yıl önce w&t yapmıştım ve şuandada yeni mezun beyaz yakayım. Numaramdan dolayı mülakat tarihi verilmesi bir sonraki seneyi bulacak ve açıkcası burada yeni mezun olarak vakit kaybetkmektense oraya biran önce gidip bir şeylerin ucundan tutmak istiyorum. Mülakat zamanıma kadar j1 vizesine başvurarak eski çalıştığım yere gitmem green card şansımı yakar mı? ve eğer gidebiliyorsam süreçte ne yapmam gerek ve mülakat yerimi amerika olarak seçebilir miyim?

    J1 vizesinin 2 yil kurali, teorik olarak green card almaniza engel oluyor (waiver almazsaniz).

    Sadece green card talihlisi oldugunuz icin j1 vizesine hak kazanmiyorsunuz, j1 vizesi sartlarini ayrica saglamaniz lazim. Turkiye'ye geriye donmeyeceginizi dusunurlerse (ki amaciniz ABD'de kalip Green Card surecine devam etmek sanirim) vize basvurunuzu reddederler.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri



  • Esimin yaninda kalabilmek icin waive sonrasi F vizesi dusunuyorum. Evli oldugum icin F vizesi almamda bir sakinca olur mu?
    Bugune kadar ABD'e sadece J1 ile giris yaptim(hic kullanmadigim turist vizem de mevcut).
    Su anda en onemlisi J1 waive. NOS 20 Agustosta DOS eline gecti. Sonuclanmasi ne kadar surer sizce?
    Bu konuda ulkeye gore farkli davranis sergiliyorlar mi?
    Cok tesekkur ederim.
    Selamlar


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drelvin j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    Esimin yaninda kalabilmek icin waive sonrasi F vizesi dusunuyorum. Evli oldugum icin F vizesi almamda bir sakinca olur mu?
    Bugune kadar ABD'e sadece J1 ile giris yaptim(hic kullanmadigim turist vizem de mevcut).
    Su anda en onemlisi J1 waive. NOS 20 Agustosta DOS eline gecti. Sonuclanmasi ne kadar surer sizce?
    Bu konuda ulkeye gore farkli davranis sergiliyorlar mi?
    Cok tesekkur ederim.
    Selamlar

    Evet, buyuk ihtimal sizin durumunuzda F vizesi basvurusu onaylanmaz diye tahmin ediyorum. F vizesi gocmenlik amaciyla ABD'de kullanabileceginiz bir vize degil maalesef.

    Waiver konusunda sorun yasamazsiniz kanimca. Ulkeden ulkeye ayri bir uygulama var mi emin degilim.

    Eger hala gecerliyse, J1 suresi bittikten sonra ABD'de gecici olarak kalmak icin turist vizenizi kullanabilirsiniz.



  • Merhabalar, ben waiver için başvurdum, No Objection Statement çıktı ve şu an DOS'a gönderilmiş gözüküyor. Bundan sonrası sizde yaklaşık ne kadar sürmüştü hatırlıyor musunuz?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asg Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    Merhabalar, ben waiver için başvurdum, No Objection Statement çıktı ve şu an DOS'a gönderilmiş gözüküyor. Bundan sonrası sizde yaklaşık ne kadar sürmüştü hatırlıyor musunuz?

    Tam hatirlayamiyorum maalesef, fakat bu siralar waiver'larda bir gecikme yasaniyor. Waiver basvurusu yapan bir arkadasimdan gecen haftalarda duymustum, 2 aydir hala cevap gelmedigini.
    Size tavsiyem biraz daha beklemeniz, sizden kaynaklanan bir sorun oldugunu sanmiyorum.

    Ayrica waiver sureci bittiginde, surecinizi yaklasik tarihlerle konuya aktarabilirseniz sevinirim.



  • Tabiki, aktarırım. Umarım çok uzamaz. Teşekkürler..


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asg Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    Tabiki, aktarırım. Umarım çok uzamaz. Teşekkürler..

    Bugun arkadasa sordum, DOS butun belgeleri aldiktan sonra favorable recommendation icin 6-8 hafta suresi veriyormus ama DOS'a butun belgeler ulastiktan sonra.

    No Objection Letter, DOS'a ulastiktan sanirim 2-3 hafta sonra isleme gecmis. Dolayisiyla toplam bekleme suresini 2-3 ay gibi dusunebilirsiniz.



  • İyi günler, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler öncelikle. Size bir sorum olacak;
    Türkiye de 5. sınıf tıp öğrencisiyim. Geçen yaz 2 ay boyunca ABD'de visiting scholar olarak araştırmada bulundum, hiç bir maaş almadım ve 2 yıl kuralına tabi tutuldum.
    No objection statement için göndereceğim dilekçede öğrenci olmamın bir sakıncası olur mu? Ve Türkiye'den belgeleri gönderme şansım oluyor mu yoksa ABD'deki tanıdığım kişiler aracılığıyla mı yapmam gerekir.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler..


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayriye-bircan j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    İyi günler, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler öncelikle. Size bir sorum olacak;
    Türkiye de 5. sınıf tıp öğrencisiyim. Geçen yaz 2 ay boyunca ABD'de visiting scholar olarak araştırmada bulundum, hiç bir maaş almadım ve 2 yıl kuralına tabi tutuldum.
    No objection statement için göndereceğim dilekçede öğrenci olmamın bir sakıncası olur mu? Ve Türkiye'den belgeleri gönderme şansım oluyor mu yoksa ABD'deki tanıdığım kişiler aracılığıyla mı yapmam gerekir.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler..

    hic maas almadim derken, Turkiye'den mi, ABD'den mi, yoksa ikisinden mi?

    Ogrenci olmanizin hicbir sakincasi yok, MD'lerin "No Objection" almasi normalden daha zor oluyor bilginize. Turkiye'den belgeleri gonderebilirsiniz, bir sakincasi yok.



  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Hem türkiyeden hem de ABD'den maaş almadım, sadece kendimi geliştirmek için araştırmaya katıldım. Şu an için MD değil öğrenciyim. Türkiyeden SASE nasıl alacağımı bilmiyorum, bu konuda bilginiz var mı acaba?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayriye-bircan j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Hem türkiyeden hem de ABD'den maaş almadım, sadece kendimi geliştirmek için araştırmaya katıldım. Şu an için MD değil öğrenciyim. Türkiyeden SASE nasıl alacağımı bilmiyorum, bu konuda bilginiz var mı acaba?

    SASE'yi satin almiyorsunuz zaten, siz hazirliyorsunuz. Ilk iletinin alt kismina ayrintili bilgi icin bakabilirsiniz.

    Pul ve money order'i ABD'den biri ayarlayip size gonderebilir.



  • Çok teşekkür ederim yardımınız için



  • @crazycells DOS'daki süreç mi toplam 2-3 ay, yoksa USCIS'le beraber mi?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asg Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    @crazycells DOS'daki süreç mi toplam 2-3 ay, yoksa USCIS'le beraber mi?

    Hayir, sadece DOS'taki sure icin soyledim.



  • @crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    Eger o kurum baska bir J1 verecekse o durumda J1 waiver almaya gerek yok, cunku bir daha 2 yil kuralina tabi olmasi cok olasi. 2 yil kurallari accumulative degil, yani ust uste toplanmiyor, 2 tane J1 alirsaniz ve ikisinin 2 yil kurali varsa, en son alinan gecerlidir. Yani yurtdisinda kalma kurali hala 2 yildir.

    Merhaba,

    Öncelikle açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. 2 yıl kuralını kendi başıma kaldırmak için cesaretlendirdiniz.
    Aslında J1 kümülatif değil diye yazmışsınız ama ben yine de emin olmak için size durumumu anlatayım:

    Ben Kasım 2017 - Şubat 2018 arası J1 vizesi ile Amerika'da idim ve 2 yıl kuralına tabi idim. 4 ay Türkiye'de kaldıktan sonra tekrar J1 vizesi ile Amerika'ya geldim. Bu sefer 1 yıllığına. Ve yine 2 yıl kuralına tabiyim. İki yıl kuralını kaldırmak istiyorum. Sorum şu: Sadece ikincisi için mi kaldırmaya başvuracağım? Bir de bu bilginin kaynağını gösterirseniz çok memnun olurum.
    Çok teşekkür ederim.

    Bahtiyar



Benzer Başlıklar

  • 144
  • 8
  • 29
  • 1

Çevrimiçi Kullanıcılar

34
Online

5.1k
Users

1.8k
Topics

78.9k
Posts

| | | |

Powered by NodeBB