J1 vize randevularını Ağustos ayı içerisine verdiler arkadaşlar. Randevular açılmaya başladı.
-
Merhaba. Reklam olmaması açısından özelden uygun diyebileceğiniz kurumları paylaşır mısınız?.
Şayet 4 8 haftalık eğitimler korkunç rakamlarda ( 3 6k arası ) Bunun ustune uçak bileti ve giderler eklenınce nerdeyse ortalama 100 150k Tl arasına geliyor.
F1 ile dil okulu serüvenini en uygun nasıl halledebiliriz, illa Türkiye'deki kurumlar ile anlaşmak mı gerekiyor kendimiz amerikadaki okullara müracaat edemiyor muyuz?
Herhangi bir püf noktası yok mu bu işin 🙂
-
Merhabalar,
5 aydir j1 vizesi ile ABD de kalmaktaydim. Ancak ailevi ve sahsi saglik sorunlarim yuzunden programimi birakmak zorunda kaldim. Geriye kalan 7 ayimi ABD de geciremeyecegim. Bu durum ileriki vize alim sureclerimi (gocmen veya gocmen olmayan) nasil etkileyecektir?
Tesekkur ederim
-
arkadaşlar bu ayın sonunda f1 öğrenci randevum var, önerileriniz varsa lütfen yazabilir misiniz?
-
@qwertycell, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
J-1 vizesi sahibiyim. 2-yil kuralina tabiyim. Esim green card sahibi ve 21 yasindan kucuk bir cocugumuz var. Bu durumda J-1 waiver almak icin nasil bir yol izlemeliyim?
Kendiniz icin Green Card basvurusu mu yapacaksiniz? ABD'de misiniz?
-
Herkese merhaba,
Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
-
J1 vize randevularını Ağustos ayı içerisine verdiler arkadaşlar. Randevular açılmaya başladı.
-
@crazycells Teşekkürler yanıtınız için. Ama şöyle ki bir yıldır aynı dil okulunda öğrenciyim ve baya kontrollü bir okul üstelik okuldan alacağım belge ile giriş çıkış yapacam bu bilgi de mi benim öğrenci olduğuma kanıt olmaz. Neticede gerçekten öğrenciyim dil gelişimim için devam ediyorum buna nasıl ikna edebilirim ki bilemedim . Bir de green carda hemen girdikten sonra başvurmicam yine de AOS başvurusu yapmam yarar sağlar mı ?
-
yapacağım program 'uzun dönem staj' adı altında satılıyor
-
Şimdiye kadar sosyal medya hesaplarından dolayı elenen duymadık galiba. Boş bırakabilirsin kullanmamakta özgürsün sonuçta. Kullandığın sosyal medya hesaplarındaki mail adresin form a yazdığın mail adresinden farklı olsun, inan adımı google a yazınca bütün hayatım resimlerim çıkıyor ama bu şimdiye kadar hiç bi artı kazandırmadı bana konsoloslukta
-
Merhaba arkadaslar.
Bir arkadasim Florida da bulunan bir akademiye 2 aylik bir kurs icin kaydini yapacak. Okulla gorustu ve doldurmasi gereken belgeleri aldi fakat bir sorun var. Iki aylik egitim suresince bir otel de kalmayi planliyor. Bunun icin yeterince parasi var. Birinci sorum; kalacak yer olarak bir otel adresi yazilabilir mi? Ikinci sorum ise otel masraflarini karsilayacak bir para banka hesabinda gostermeli miyiz?
Tesekkurler
-
F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda
-
@Ferecov11
Merhaba,
Yardimci olur mu bilmiyorum ancak durumumu paylasayim.
Postdoc olarak ABD'de gelmek icin SEVIS ucretini 3 yil once odedim. ilk odemeden 2 yil sonra universite degistirdim. Yeniden ucret odemem gerekmedi. Sadece eski universitem transfer islemini baslatti, yeni universitem ise kendi uzerine aldi. SEVIS numaram dahi degismedi.
Dil okullari icin durum farkli midir bilemiyorum. Ancak DHS web sayfasindan anladigim kadariyla ucreti tekrar odemenize gerek yok.
Kolayliklar. -
@mlhcnky merhaba ben mesajınızı şimdi gördüm uzun zamandır girmiyordum foruma..
biz marttan beri chicagodayız korktuğum olmadı ,turist vizemiz varken f1 vizemizi de aldık 🙂
mülakata ayrı ayrı değil beraber giriyorsunuz yani bu durumda çıkarsa ikinize de çıkacak olmazsa maalesef ikiniz de alamayacaksınız..
o yüzden f1 -f1 olarak başvurmak eğer çalışmak istiyorsanız en mantıklı yol fakat çalışmak için yani cpt için 9 ay beklemeniz gerekiyor.. -
@mrblack, içinde söyledi: ABD'ye yakın bir ülkeden F vizesi alıp ABD'ye yeniden giriş yapmak
@bekirozuysal o durum özel olarak J1 vize sponsorlarının baskısı sonucu oluşturulmuştu. Emsal bir durum çıkarmak doğru olmayabilir. An itibariyle J1 ve F1 için yüksek red oranları var Türkler için yurtdışında. İtalyada, Bosnada ve Polonyada totalde 10a yakın bildiğim red var. Bu insanların hepsi orada oturuma sahip insanlar onu da atlamamak lazım.
hocam merhaba f1 vizesine geçebildiniz mi?
-
@vartorian, içinde söyledi: Vize mülakatı için verilen tarihler
Malesef şuan bu durumdan herkes mağdur ve durumun ne zaman düzelebileceğini kestirmek zor, bilen birisinini çıkacağını sanmıyorum.
Ben 26 Ocak'ta L1-B vize randevumu 7 Mart 2023'e alabildim sonrasında konsolosluk 3 Ekim 2022'ye çekti ancak daha erkene almadılar, umutla bekliyorum belki Ağustosa çekerler diye.Birçok arkadaş aynı durumda... Umarım en kısa zamanda düzelecektir.
Çok teşekkürler paylaşım için. Insallah en kısa sürede durum toparlanır. Bizde Tubitak burs sonucunu bekliyoruz. Temmuzda açıklanır açıklanmaz vize tarihi almak için kosacağız ama bu gidişle durum sıkıntılı ....
-
@sahrud, içinde söyledi: Süresi bitmemiş F1 vizesi ile ABD'ye tekrar gitmek
Merhaba, 2019 yılında F1 vizesi başvurusu yaptım ve 5 yıllık vize aldım. Yaklaşık 5 ay dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm. Yani hala vize sürem dolmadı, aynı vizeyle tekrar dil okuluna kayıt olup gidebilir miyim yoksa tekrar vize mi almam gerekiyor? Bilgisi olan veya daha önce bu şekilde tekrar giden varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
Okul yeni bir I-20 formu hazirlayacak. Yeni ve gecerli bir I-20 formuyla ve suresi gecmemis vize ile ABD'ye giris yapabilirsiniz.
-
@speedystop abim merhaba turist vizesiyle gidip orda öğrenci vizesi alınıyor mu ?ve öğrenciden kastın yani ingilizce ogrenmekmi oluyo ?
-
F-1 Acil Randevu Talebi Hakkında
Hepinize İyi Günler Dostlar.
23 Nisan tarihin de I-20 dosyam ile beraber DS-160 dosyasını doldurdum. En erken görüşme tarihi olan 7 Mart 2023 tarihine ise randevu aldım. Lakin benim okulum 15 Ağustos 2022 de başlayacak. Bundan ötürü ise Acil Randevu Talebi oluşturdum. Talep sayfasında ki bütün bilgileri vermeme rağmen ve okulumun bahsettiğim tarihlerde açılacağını bahsetmeme rağmen (Acil Randevu Katagorisinde) başvurum olumsuz sonuçlandı. Konsolosluk sitesin de ise yeniden acil randevu için mail atmayın diyor. İki gündür ise sistemden randevu tarihini daha geri bir tarihe çekmek için uğraşıyorum. Şuan sizce ne yapmam lazım. O tarihlere gelir mi? Yoksa boşuna umut bağlamayayım mı? Bilgileriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. -
Bir çok arkadaşım şu an wat ile aldılları ssn i dil okulı ile gelip kullanabiliyolar tüm appleri açıp çalışabiliyolar
Bu yasal değil ama vergi zamanı tax yaptırıp hesaplar kapanmadan vergi ödeyip devam ediyolar ancak geçen gün managerim den öğrendim böyle bir durumda iken green kartlı biriyle evlenirseniz problem olabiliyomuş ve eğer eb 3 gibi vasıfsız yoldan sponsor ile green kart almal isterseniz bu büyük problem. Çünkü avukatlar ilk bunu soruyolar ssn ile çalıştın mı
Amerika da dil okulları 2 ye ayrılıyor
Eğer siz bir üni ya da college a giderseniz oradaki esl progmına katılıp dil öğrenirken kampüs içinde ders dönemindeyken haftada 20 saat
Ders dönemi dışında 40 saat çalışabilirsiniz
Ve ayrıca bir dönem sonra bir avukatla fakirleştim sebebiyle 1 yıllık çalışma iznine başvurabilirsiniz
Yanlış bilmiyosam 2 yıla da çıkmış olabilir
Yasal yollarda kalın bence ya da nakit çalışmaya bakın çünki bunların problem olma ihtimali her zaman var -
@Furkan-Akayküçük, içinde söyledi: J1 program sonlandırma (termination) ardından tekrar vize almak
[18:54, 11.03.2022] Furkan: arkadaşlar merhaba internship için j1 vizesi ile 6 ay önce amerikaya geldim fakat çalıştığım yerde yarım kalan bir alkol şişesini aldığım için programım sonlandırıldı. Sponsor 15 gün içerisinde ülkeye dönmem gerektiğini 10 şubat tarihine kadar . ileride herhangi bir abd vizesi almamda sıkıntı yaşıyacağımı söyledi. bende söyledikleri tarihten önce 6 şubatta çıkış yaptım. Fakat şuan bildiğiniz üzere pasaportumda 2 yıl kuralı var bunu türkiyeden kaldırıp başvurabilir miyim tekrardan. 13 şubatta da ameliyat oldum ameliyat belgelerim var bunu sunabilirim dönme nedenim olarak. Ve türkiyeye döndüğümde tekrardan sponsora yazdım ileride vize alırken herhangi bir sıkıntı yaşamamalısın dediler. asıl sormak istediğim 2 yıl sonra başvurduğumda bie problemi yaşar myım bir kaç avukatla konuşmamın ardından mahkemelik bir durum olmadığı sürece konsoloslukta sıkıntı çıkacağını sanmıyorum dediler fakat kafam çok karışık . Ve 6 şubatta ülkeden çıktım fakat vizem 6 eylülde bitiyor fiilen halen devam ediyor gözüküyor. pasaporttaki vize bittikten sonra 2 yıl mı beklemem gerekiyor yoksa ülkeye giriş yaptıktan sonra mı acaba ? yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏
Bahsi geçen iki yıl kuralı genellikle ABD'de yapacağınız vize statünüzü değiştirme işlemlerinde sorun yaratıyor.Internship programı biteli 2 3 ay olmasına rağmen vize alıp tekrardan gelen bir çok tanıdıgım var.Türkiyedeyken iyi yıl kuralınızı dert etmeyin diyebilirim.
J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
2 adet legal size S.A.S.E.(self addressed stamped envelope) ekstra aciklama icin en asagidaki diger bilgilere bakin
Arkadaşlar bu denilen zarfı ben unutmuşum göndermeyi yarın tekrar post office gideceğim ,bu nasıl bir şey ben googleden bakınca çeşitli şeyler çıkıyor hangisini nerden alacağımı şaşırdım
-
@Ramazan-Yıldız gunaydin herhangi bir fikri olan varmidir acaba ?
-
@Ramazan-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba iyi günler
Askerliğim 2023 ekime kadar tecilli ve herhangi bir kyk borcum yok sizce J1 waiver yapabilirmiyim yoksa askerliğimi mi öncelikle tamamlamalıyım?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
askerlik problem yaratmiyor, bilginize.
-
@benjaminblacks, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
2 adet legal size S.A.S.E.(self addressed stamped envelope) ekstra aciklama icin en asagidaki diger bilgilere bakin
Arkadaşlar bu denilen zarfı ben unutmuşum göndermeyi yarın tekrar post office gideceğim ,bu nasıl bir şey ben googleden bakınca çeşitli şeyler çıkıyor hangisini nerden alacağımı şaşırdım
bir mektup zarfi alip, pulu siz yapistiriyorsunuz ve adresi siz yaziyorsunuz. Dolayisiyla disisleri bakanligi belgeyi gonderirken bu zarfin icine koyup postaya veriyor...
ornek surada:
-
@Ramazan-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@Ramazan-Yıldız gunaydin herhangi bir fikri olan varmidir acaba ?
askerlik yapmamis olmaniz bir problem degil
bu durumda da NOS cikiyor...
-
@crazycells cok tesekkur ederim
-
Neden bazi dosyalarda gecikme oldugunu bilen var mi? Benim 17 hafta oldu butun evraklari sisteme girmelerinden beri ve hala pending durumunda. Dosyalari da 16 hafta sonra yuklemislerdi. Congressman yardimi da aldim ama hep ayni cevabi veriyorlar.
-
@Tugba-Piskin 17 hafta da bir şey mi? Bizim 28 Temmuzda tam 11 ay doluyor! Hala pending!
-
Yuh ya! Ben de Kasim 11de gonderdim belgeleri. @irmakss herhangi bir aciklamaya ulasabildiniz mi peki?
-
@Tugba-Piskin mail atmıştık aylar önce, "elimizden geldiğince hızlı yapmaya çalışıyoruz" tarzı bir açıklama yaptılar. Geçen ay yine mail attık ve cevap bile vermediler :((
-
Amerikanın en sevmediğim yanlarından birisi resmi işlerde hiç de iyi olmamaları
-
J-1 vizesi sahibiyim. 2-yil kuralina tabiyim. Esim green card sahibi ve 21 yasindan kucuk bir cocugumuz var. Bu durumda J-1 waiver almak icin nasil bir yol izlemeliyim?
-
Eveeet arkadaslar, sonunda sayfada ufak da bir gun isigi olsa gordum.
No Objection Statement kismi eklenmis ve Received kisminda 21 March yaziyor. Site saniyorum 3 ay geriden geliyor.
Umarim yakin zamanda daha hizlanir ve waiverimi alirim.
Merak edenler icin, September 28,2021 de basvurumu yapmistim hala bekliyorum.
🥺
-
@mertbayar
Selam Mert,
28 Kasim'da dosyalarimi iletmistim. Sistemde 22Mart olarak girildi gorulmekteydi ve bir turlu NOS'u yuklemiyorlardi.
Bagli bulundugum Congressperson uzerinden talepte bulundum. 10 gun icerisinde hem sayfa guncellendi, hem de Favorable Recommendation "Sent" olarak sistemde gorundu.
Tavsiyem: Congressperson uzerinden derdini anlat ve durumunu sordur. Cok hizli bir sekilde cevap alacagini dusunuyorum.Not: Rastgele numaralari deneyerek DOS'un icinde bulundugu hali anlamaya calistim. Gordugum kadariyla, Mart 28'de evraklari sisteme girip, Mayis ayi basindan FRL alan var. Benzer sekilde 22 Mart'ta evraklari sisteme girip, halen bekleyen de var. Olay sadece sans degil, sanirim biraz da durtmek gerekiyor ilgili birimleri.
-
@irmakss, @Tugba-Piskin ,
Selamlar, sanirim sizinle cok benzer durumdaydim. 28 Kasim evrak gonderimi, 22 Mart ise sisteme yuklenmesi (NOS haric). Congressperson'a ise Temmuz 14 gibi yazdim. Temmuz 21'de congressperson ofisinden bir e-posta aldim ve klasik cevap olan "dosyalara siraya gore bakiyoruz!" cevabini almislar. Ancak 28 Temmuzda sistem'de gordugume kadariyla Favorable Recommendation Letter "Sent July 27' olarak sisteme girilmis. Bu ikisi arasinda bir alaka oldugunu dusunuyorum. Followup maksatli olarak congressperson'a tekrar yazabilirsiniz diye dusunuyorum. Selamlar. -
Ds formlarinizin bitis suresi ne zaman? @irmakss @mertbayar Benimkisi 2025. BU yuzden mi gecikiyor anlamaya calisiyorum.
@SAYIM-GÖKYAR maalesef congressperson' a da ayni cevabi verdiler. Sizin Ds formun bitis tarihi ne zaman?
-
@qwertycell, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Kendiniz icin Green Card basvurusu mu yapacaksiniz? ABD'de misiniz?
Benzer Başlıklar
57
22.8k
Users
4.2k
Topics
293.4k