Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Açıklamanız için gerçekten çok teşekkür ederim. Diğer konuda da bahsettiğim gibi bu bilgilere ulaşmak için gerçekten günlerdir çabalıyorum, çok sağolun.

    Avukat hanımla da konuştuk bugün, kendisi çok ilgiliydi ve çok yardımcı oldu. Sizin yazınızı da okudum ona. Sizin dediğiniz gibi DS-260’ı göndermemizi görmemesi konusunda o da emin değil. Sizle ve avukat hanımla da görüştükten sonra ben de araştırdım ve daha önce gözümden kaçan bir şey farkettim. SEVP (Student Exchange Visitor Program) DHS adına F ve M vizeleriyle ilgileniyor ve SEVIS sistemini kullanıyor. DOS da J vizeleriyle ilgileniyor ve yine SEVIS sistemini kullanıyor. Yani anladığım kadarıyla J1 vizesi DOS kontrolünde. Şu linkte görülebilir;

    Bizimle DOS ilgileniyor olsa da muhtemelen dediğiniz gibi DS-260 formunu göreceklerini ben de zannetmiyorum. Fakat eşim de ben de Amerika’da GC olmasa da uzun süreli kalmayı düşünüyoruz. Dediğiniz gibi düşük bir ihtimalle de olsa eğer DS-260 gönderdiğimizi görürlerse J1’ı uzatmayabilirler, ki tıp alanında özgeçmişimizde “gap” olması çok kötü bir izlenim bizim için.

    Dolayısıyla, mevcut durumunuzu riske atmamak için CP yerine AOS yolundan gitmeyi düşünüyoruz. Anladığımız kadarıyla DS-260ı erken göndermek AOS için CP kadar elzem değil. DS-2019 yenilenir yenilenmez hemen “waiver” ve AOS için işlemlere başlayacağız Ağustos ayı içinde. Umarım yetiştirebiliriz.

    Yaptığımız planda bir eksiklik/hata olduğunu düşünüyorsanız, düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

    Her şey için teşekkürler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells benım J-1 formumda 'not subject to the two year residence requirement ' ibaresi işaretli. bir avukata da teyit ettirdim iki yıl kuralı yokmus vizemde. fakat kafam hala karısık. AOS yapmam gerekicek mi bu durumda yoksa DS 260 formunu doldurup maili beklemem yeterli olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dennisgundog, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba, tum bilgiler icin tesekkur ederm. Gercekten cok faydali isler yapiyorsunuz.
    Benim durumum ozetle soyle:
    Yaklasik 6 ay once waiver sureclerine basladik, su anda DOS'ta pending asamasindayiz.
    2 sorum var:
    1 - Waiver sureci sonuclanmadan, Mart basinda baslayacak olan H1-B petition'ina basvurabilir miyim? Isverenim basvurmak icin gonullu.
    Bu soru icin yaptigim arastirmada, " basvurabilirsin ama visa stamp asamasina kadar waiver'in onaylanmasi gerekir" gibi yorumlar buldum. Sizce bu yorumlara guvenebilir miyim?
    2- Ben J-2 statusundeyim, butun islemleri esim uzerinden yaptik. Bu durumda benim ekstra bir belgeye ihtiyacim olur mu?

    Cok tesekkurler.

    Bol sabirli beklemeler...

    1. Evet, teorik olarak basvuruyu baslatabilirsiniz, waiver olmadigi icin RFE gelecektir diye tahmin ediyorum. Islemler waiver olmadan sonlanmayacaktir. Her ne kadar cogunlukla Turkiye'den gidenler icin waiver almak sorun olmasa da bu herkes icin boyle olmayabiliyor, ve waiver almak garanti olmadigi icin H1B'ye baslamamayi tercih edebiliyorlar. Ama eger alacaginiza eminseniz (yani devlet parasini bu J1 programi icin kullanmadiysaniz) bu durumda baslatmanizda bir sakinca yok diye dusunuyorum.

    2. Hayir, zaten kendisinin waiver sonucu sizin icin otomatik olarak gecerli oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cculaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba
    Şu anda Kuzey Carolinada kısa dönem J1 vizesi ile doktora araştırmalarımı sürdürmekteyim. 2019 senesinde 1 senelik vizeye başvurduğum için 2. Gelişimde short term Scholar vizesi ile gelebildim. Vize sürem Nisan ayında sona eriyor. Bir 6 ay daha uzatma almak istiyorum. Kısa dönem araştırmacı vizesinde uzatma form güncellemesi ile yapılabiliyor mu? Güncel davet mektubum hazırlandı. Vize ofisindeki ilgili kişi net bir cevap veremedi Bu gibi bir durumda vize tarihi bitiminde türkiyeye dönüp yeniden hazırlanan güncel DS formu ile yeniden vize başvurusunda mı bulunulması gerekiyor?

    Hayir, ABD icindeyken guncellenmis bir DS-2019 formuyla statunuzu uzatabilirsiniz.

    Vizeyi sadece ABD'ye giris icin kullanacaksiniz, ABD'den cikmadiginiz surece vizeyi guncellenmenize gerek yok, eger ABD'den cikarsaniz , o durumda guncellenmis DS-2019 ile yeni bir J1 vizesi alarak giris yapabilirsiniz; ama ABD'de kaldiginiz surece yeni vizeye ihtiyaciniz olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Canscg1907, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells merhabalar. 2018 yazında WAT yaptım. 48 hafta dolmadı henüz. Vize yenileme başvurusunda bulunacağım fakat vizemin olduğu pasaportu amerikada iken kayboldu. Vizenin olduğu pasaport olmadan vize yenileme başvurusunda bulunabilirmiyim sizce? ABD vizeli pasaportumun olduğunu kanıtlayan belgeler ile başvurma şansım varmı acaba ?

    Maalesef ben de net olarak bilemiyorum, konsolosluga ulasip sorabilirseniz daha iyi cevap alirsiniz. Ellerinde vizenin bilgileri olacagi icin yenileme ihtimali var diye dusunuyorum.

    Pasaport kayboldugunda "police report" tutturduysaniz bunu da belgelere eklemenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylo, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar,
    Oncelikle detayli bilgilendirme icin tesekkur ederim ama benim biraz daha farkli bir durumum var. J1 intern vizesiyle amerikada bulunmaktayim ve uzun sureden beri beraber oldugum erkek arkadasimla evlendim ve kendisi amerikali.Simdi calisma ve oturma iznini basvurucam ama Eylul 2022 de de Turkiyede dugunumuz var dolayisiyla oturma iznini dugunden sonra yapmaya karar verdik ulkeye giris cikis yapabilmem icin. Sorularimda soyle,

    1. Soyadim degisti dolayisiyla pasaportumda J1 vizem eski soyadimla eski pasaportumda bu amerikaya tekrar giris yaparken sorun cikartir mi?
    2. Simdi No obligation statementa basvuru yaparsam stajima devam edebilir miyim? ve no obligation statement almak ulkeye giris cikisi engeller mi?

    Simdiden tesekkur ederim.

    Bu dediginiz cok sorunlu bir plan maalesef...

    Eger evlendiyseniz ve gocmenlik isteginiz varsa J1 vizesiyle ABD'ye giremezsiniz. J1 vizesiyle sadece ABD'ye gocmenlik amaci gutmuyorsaniz giris yapmalisiniz.

    Sizin yapmaniz gereken direkt IR-1/CR-1 surecini baslatmak ve seyahat izni almak olmali... NOS sureci ABD'den cikisinizi engellemez, ama girisinizde problem yaratabilir...

    Diyelim ki J1 vizesiyle ABD'ye giris yapabildiniz ve CBP'nin gozunden kacti, ama yine bu surec basvurunuz sirasinda USCIS'te basinizi agritabilir. Cunku J1 ile giris yaparken kapida egitim icin girdiginizi soyleyeceksiniz, oysaki giris amacinizin "gocmen olmak" olduguna kanaat getirecekler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @northern, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Herkese merhaba yeni uyeyim:)
    Burslu ve asistan olarak Abd'de bir universitede mastera baslayacagim (Fall2022) Esim ve oglum a benimle gelecek. F1 vizesi alip devaminda kalabilmek daha mi kolay oluyor, yoksa benim durumumda Tr'den bir borcun bursun yoksa da J1 waiver kolayca alinir mi?
    Maddi olarak esimin de geldiginde calisabilmedi cok iyi olur ama waiver olumsuz sonuclanmaindan korkuyorum. Cunku doktoraya devam etmek ya da universitemde calismaya devam etmek isterim Abd'de.
    Siz neyi onerirsiniz?
    Hepinize sonsuz tesekkurler, iyi ki var bu site!

    master sonrasinda direkt doktoraya devam edecekseniz veya universitede J statusunde calisacaksaniz o durumda waiver almaniza gerek yok diye dusunuyorum, eger medikal alanda calisma yapmiyorsaniz (hasta gormuyorsaniz) o durumda genelde waiver almakta sorun yasamiyorsunuz.

    waiver alinca doktora sonrasi "OPT" sureciniz etkilenecek, bilginize. waiver alanlarin OPT almasina izin vermiyorlar. Yani o siralarda bir is bulup H1B veya GC yolu aramalisiniz...

    Dediginiz gibi esiniz J2 statusune sahip olursa calisabilir. Eger kendisi master sirasinda bir is yeri bulup sponsorluk alabilirse, sonrasinda sizin de statunuzu olumlu etkileyebilir (ABD'den cikmak yerine, esinizin statusunun "dependent" statusunu alabilirsiniz en kotu durumda)...

    Gocmenlik surecine giris yapmadan ya da onunuzu gormeden waiver surecini baslatmamaniz iyi olur, cunku waiver surecini baslatinca bunu "gocmenlik istegi" olarak gorecekler. waiver basvurusundan sonra J, F gibi statulere girisiniz oldukca zorlasir, ancak H, EB gibi calisma vizelerini veya gocmen statuleri alabilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @icseluyanis, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Arkadaslar merhaba.
    J1 vizesi ile amerikadayim. Yakinda programim bitecek donecegim. Pasaportumda 2 yil kurali var. Donunce de H2B basvurmak istiyorum cunku buradan bir is yerinden teklif aldim. Doner donmez kyk borcumu odesem sonrasinda 2 yil kuralimi kaldirmak icin basvurabilir miyim ve ne yapmam gerekiyor. Sizce surec ne kadar surer? Lutfen yardimci olur musunuz?

    KYK borcunuzu odeyeceginize birileri kefil olabilirse (anneniz, babaniz?) tamami odenmemis olsa bile Disisleri Bakanligi'na olumlu sonuc gonderebiliyorlar. Disisleri Bakanligi da NOS'u onaylayip Washington DC Konsolosluguna gonderiyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onder-Erin, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells merhaba, forumdaki diger sorulara baktim ama kendi durumumla ilgil tam ayni durumu goremedim (benzerini gordum). Size sormak istedim. 2013 yilinda alinmis bir J-1 vizem var 2-year home rule ile. Bu vizenin uzerine F-1 vizesi cin istanbul konsolslugunda gittigimde eski j-1 vizemin ustune 'cancelled without prejudice' damgasi basildi ve f-1 vizemi aldim. Yil oldu 2022, ben 2-year home rule'umu karsilayacak sekilde turkieyede hic 2 yil bulunmadim. Ve su anda yeni bir J-1 vizesi ile Amerika'dayim. Yine 2-year home rule var. Sorum su olacak: Bu 2013 yilindaki j-1 vizemi de waive etmem gerekli mi yoksa sadece 2022 yilindaki vizenin two-year-home rule'unu waive etsem yeterli olacak mi? Bir de bu 2013 J-1 vizesinin DS-2019 formu kayip. Bu durumda ne yapmami onerirsiniz?

    Tesekkur ederim!

    Evet, waiver basvurusu yaparken onceki vizenin de (DS-2019 formlarinin da) bilgilerini yazin, bu sekilde hepsi icin ortak bir waiver almis olacaksiniz.

    Vizenizin iptali onemli degil, sureci etkileyecek bir durum degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semih-Aykutalpoğlu, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    selamlar merak ettiğim bir soru var cevabını malesef bulamadım, askerlik durumu 2 yıl kuralının kaldırılmasına engelmi ?

    hayir, degil. askerlik yapmamis olsaniz da waiver alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dursunpinar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @ali-asma-0 Merhaba, bizim basimiza gelen durumu aciklamak istiyorum belki bir faydasi olur. Biz Eylul sonunda basvurduk, iki hafta kadar sonra Turkiye konsoloslugundan NOS'u gonderdiklerine dair mail aldik. DOS'un sisteminde evraklar 11 Ocak'ta alindi olarak goruldu (NOS haric). Beklemeye devam ettik ama NOS ile ilgili hic bir guncelleme olmayinca 15 Mart'ta Turkiye konsoloslugu ile iletisime gectik. Onlar NOS'unuz dosyaniza ulasmamis o sebeple tekrar gonderecegiz DOS'a dediler, size de bir kopya gonderecegiz dediler ve gonderdiler. Kisa bir sure sonra belge benim elime ulasti, DOS'ta da alindi olarak goruldu ama alinma tarihini 10 Ocak yapmislar. Bizim Turk konsoloslugu ile iletisime gecmemiz onlarin yeniden gondermesi etklili oldu mu yuzde yuz emin degilim ama bir mail atmanizi tavsiye ederim.

    Bizim su anki durumumuz ise hala pending. Eger bir sure sonra hala gelmemis olursa j-1'imi uzatmam mumkun olur mu acaba? Yoksa vizesiz kalacagiz 🙂

    Uzatmamak en iyisi... Burada iki durum var, birincisi waiver'a baslamis olmaniz uzatmanizi engelleyebilir, ikincisi ise eger uzatma onaylanirsa yeni bir DS-2019 almis olacaginiz icin onun icin de waiver surecini baslatmaniz gerekecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dursunpinar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @ali-asma-0 Avukatının soyledigi seyi tam anlayamadım, eger J-1'da maksimum sureyi gecmemissen ve de calistigin kurum da isterse daha fazla da uzatilamaz mi? Neden bir kaç ay uzatmak isteyesinki bu durumda. Burada RO ile belirtilen sey calistigin kurum oluyor di mi? Tekrar surece baslanacaksa uzun zaman lazım... Benim Eylül ortasinda bitiyor kontratım, bir miktar daha fazla zamanım var fakat h1b'ye gecmek icin de bir miktar zaman lazım, son anda halledilebilir mi bilmiyorum. Nasıl hızlandırabiliriz bu sureci acaba, keske bir yolu olsa.

    waiver surecini hizlandirmaniz pek mumkun degil maalesef, ama H1B surecini "premium processing" ile hizlandirabilirsiniz, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SAYIM-GÖKYAR, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Herkese selamlar,
    Bilgi olmasi acisindan benim durumumu paylasiyorum.
    Evraklarimi 28 Kasim 2021'de hem buyukelcilige hem de DOS'a gonderdim. Buyukelcilik tarafindan NOS icin 06 Ocak 2022'de e-posta ile bilgilendirildim. DOS ise 22 Mart 2022'de alindi seklinde evraklari sistemde gosteriyor. Su anda 'Advisory Opinion Finding: Pending' gibi bir ibare gorunuyor. Advisory opinion, eger her durumda gerekecektiyse, aslinda waiver'a basvurmadan once alip, basvuru evraklariyla gondermek bu sureci hizlandirabilirmis sanirim. Waiver aldiktan sonra I-485 ile Adjustment of Status planliyorum. Umarim yetisir. Selamlar herkese.

    bilgilendirme icin tesekkurler, surecinizde bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokceyurt, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    herkese merhaba, benim bu konuyla ilgili bir sorum var. fulbright flta bursuyla amerika'ya geldim ve j1 vizesi ve 2 yıl kuralına tabiiyim. mayısta burada evleniyorum. nişanlım amerikan vatandaşı. haziranda da türkiye'ye dönüp bir yıl kaldıktan sonra buraya kesin dönüş yapmayı planlıyorum. özellikle fulbright'ın bu 2 yıl kuralını kaldırmak konusunda sıkıntı çıkardığını duydum. benimle benzer süreçten geçenleriniz oldu mu, nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? şimdiden çok teşekkürler..

    ABD'ye yeniden geldiginizde hangi statu ile gelmeyi planliyorsunuz?

    Evet, dediginiz gibi "Fulbright" bursiyerlerinin waiver almasi biraz zor maalesef, benim size tavsiyem su olur. ABD'den cikmadan waiver surecinizi baslatin.

    Ve sonrasinda esiniz "IR-1/CR-1" surecini baslatsin. Ankara'daki ABD konsoloslugu bazen waiver olmadan da gocmen vize veriyor, boyle bir inisiyatif yetkileri var. Fakat tabii ne olur bilinmez...

    Sizin durumunuzda en kotu durumda Turkiye'de 2 yil kaldiktan sonra gocmen vizeyi alabilirsiniz, ama waiver alabilirseniz siraniz geldiginde vizeyi alabileceksiniz; veya Ankara'daki konsolosluk waiver olmasa da size vize verirse ABD'ye giris yapmakta sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tanju-Sahin, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba Arkadaşlar bu bilgilendirici bilgisel için hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Benim bir sorum olacak daha önce 2019 Haziran-Aralık arası 6 aylık bir dil kursu için ABD'ye gittim. İki yıl kuralına tabiydim. 2021 Ağustos ayında tekrar yeni bir J-1 vizesi ile ABD'ye master yapmak için gittim fakat işler istediğim gibi ilerlemeyince 1 ay sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kalıp DS-2019'umu iptal ettirdim. Yani iptal tarihinde de 23 Eylül 2022 yazıyor. Bu durumda GreenCard talihlisi olarak mülakat esnasında waiver olayına tabi miyim? Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

    Eylul 2021 mi yaziyor? 2022 mi?

    DV2022 talihlisi misiniz? Yoksa DV2023 talihlisi mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @owlili, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar, bilgilendirmeler icin çok teşekkür ederim. Ben iki hafta once J-1 waiver'a başvurdum. No objection Statement (NOS) icin gerekli belgeleri TC Washington büyükelçiliğine gönderdim. Dun büyükelçilik belgemin hazır oldugunu ancak State Department'in sitesinde başvurum girilmediği icin gönderemeyeceklerini söylediler, başvurum internete girildiği zaman kendilerine haber vermelerini ancak o zaman göndereceklerini bildirdiler. Bunu ilk defa duyuyorum, genelde direk gönderirlerdi, belki yeni bir prosedürdür. Biliyorsunuz, genelde belgelerin sisteme girilmesi 3 - 4 Ayi alıyor. Sizce konsolosluğa yazıp, başvurunun sisteme girilmesini beklemeyip direk göndermelerini isteyeyim mi ? Seneye Mart aylarında H1-B cekilisine gireceğim, vaktim var bu prosedür icin ancak bilemedim. Yardimci olursanız çok sevinirim.

    DS-3035'in kopyasini Washington'daki TC Konsolosluguna gonderdiniz mi?

    Isinizin acil oldugunu belirtip hizlandirma talep edebilirsiniz, ama hizlandiracaklarindan supheliyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yecow, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @ali-asma-0 Cevabiniz icin cok tekessur ederim, tavsiyeleriniz cok kiymetli.

    Su anki vizeye waiver yaparsak ve GC basvurumuz reddedilirse, tekrar J1 almamiz epey zorlasir degil mi? Bir de waiver yapildiginda universitelerin extension yapmadigiyla ilgili mesajlar gordum baska bir telegram grubunda. Bununla ilgili bilginiz var mi?

    waiver yapiyor olmaniz "gocmenlik istegi" olarak algilanacagindan, gocmen olmayan tum islemlerin onaylanmasi zorlasacaktir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nurimu, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba
    Ds-260 formunda "Are you a former exchange visitor (J) who has not yet fulfilled the two-year foreign
    residence requirement?" sorusuna hayır diye yanıt verdim ve formu gönderdim. Yeşilkartforumdaki DV açıklama pdfini okudum ancak ben bu maddeye dahil miyim bilmiyorum o yüzden sormak istedim. Ben J-1 vizesi aldım ancak daha gitmedim. Bu yaz için aldım yani vizeyi 2 ay sonra gitmeyi planlıyorum. Vize bilgileri Issue Date:22APR2022-Expiration Date:30SEP2022. Bu maddeye no dedim ancak yanlış mı yaptım yanlış yaptıysam nasıl düzeltmem gerekiyor. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

    Zaten iki yil kurali ancak vizeyi kullandiginizda basliyor, yani ABD'ye henuz vizeyle giris yapmadiysaniz iki yil kuraliniz yok demektir...

    Ki bu durum vizede iki yil kurali varsa gecerli... zaten sizin vizenizde de iki yil kurali olmadigindan yes demeniz icin hicbir neden yok 🙂

    ( @gucarslan )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozgee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Arkadaslar merhaba,
    Ben J1 vizesi ile Ocak 2022 de AuPair programı ile Amerıkaya geldım ve suan Amerikadayım. 4 gun once green card basvurumun kabul oldugunu ögrendım fakat J1 vizem oldugu icin ve suan amerıkada oldugum ıcın kafam cok karısık. Ds260 formunu doldurdum fakat submıt etmedım bu J1 waiver konusundan dolayı.
    ds260 formundakı soru su:
    Are you a former exchance visitor (J) who has not yet fulfilled the twoyear foreign residence requirement? ben buna suanki durumum ile evet mi isaretlemeliyim hayır mı?
    evet ise yapmam gerekenler nedir?
    Ds 260 formunu submit etmeden Ds3035 formunu mu doldurmalıyım ?
    Ve turkiyede ogrencı kredisi borcum var bu vizede problem yaratır mı?

    Her sey cok beklenmedik oldu ve Kafam cook karısık surec ıcın! Kusura bakmayın ard arda sorularım icin.
    simdiden cok tesekkurler!

    GC dosya numaranizi imzaniza aktarir misiniz?

    J-1 statunuz ne kadar daha devam edecek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokceyurt, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @gokceyurt sorumu şöyle güncellemek istiyorum: sadece fulbright ile ilgili olmasına gerek yok, evlilik sebebiyle 2 yıl kuralını kaldırmış olan var mı? bunun için nasıl bir yol izlediniz ve özellikle başvuru dilekçesinde nelerden bahsettiniz?

    yardımcı olabilecek birileri varsa çok minnettar olurum, biraz kaybolmuş durumdayım. 🙂

    1 yil sonra hangi statu ile gelmeyi planliyordunuz?

    Cunku waiver yaptiktan sonra veya gocmenlik islemlerini baslattiktan sonra "J1" ile ABD'ye giris yapmaniz biraz celiskili bir durum yaratacak...


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 7
  • 2
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum