Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tekrar merhaba herkese, ben case numberimi alarak işlemlerimi başlattım, ancak kafama takılan bir soru var, işlemleri tamamlamış olanların yanıtlarını merak ediyorum.

    Başvuruyu yaptıktan sonra aldığımız pakette, Visa waiver Recommendation application instructions başlıklı sayfada, 3. numaralı girdi "statement demonstrating why the exchange visitor...." diye devam ediyor. Bu statement of reason mi, yoksa yeni bir dosya oluşturup nasıl eligible olduğumu mu belirtmem gerekiyor? @crazycells gercekten çok teşekkürler, hayatımda bu kadar güzel anladığım bir hukuki süreç olmamıştı, her basamağı çok detaylı anlatmışsınız, avukatlarla uğraşmaya gerek kalmamış gerçekten.


  • Ek bir soru daha, tc vaşington sitesinde money order 31$ olarak belirtilmiş, acaba gidiş geliş olarak düşünüp 62$ mi yapıyoruz yoksa 31$ yeterli mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fatalpotato, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Tekrar merhaba herkese, ben case numberimi alarak işlemlerimi başlattım, ancak kafama takılan bir soru var, işlemleri tamamlamış olanların yanıtlarını merak ediyorum.

    Başvuruyu yaptıktan sonra aldığımız pakette, Visa waiver Recommendation application instructions başlıklı sayfada, 3. numaralı girdi "statement demonstrating why the exchange visitor...." diye devam ediyor. Bu statement of reason mi, yoksa yeni bir dosya oluşturup nasıl eligible olduğumu mu belirtmem gerekiyor? @crazycells gercekten çok teşekkürler, hayatımda bu kadar güzel anladığım bir hukuki süreç olmamıştı, her basamağı çok detaylı anlatmışsınız, avukatlarla uğraşmaya gerek kalmamış gerçekten.

    DS-3035'i doldururken mektubu yazdiniz degil mi? Oradaki statement disinda ayrica yazmaniza gerek yok.

    Surecinizde bol sanslar 🙂 Simdiden tarihleri not edip, sonrasinda deneyimlerinizi bu basliga aktarirsaniz harika olur. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fatalpotato, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Ek bir soru daha, tc vaşington sitesinde money order 31$ olarak belirtilmiş, acaba gidiş geliş olarak düşünüp 62$ mi yapıyoruz yoksa 31$ yeterli mi?

    $31 olarak gonderin, tamamini yazmislardir. 62 olsa o sekilde belirtirlerdi... Sonrasinda eksik varsa zaten size ulasirlar, o nedenle telas yapmaya gerek yok; guncel iletisim bilgilerinizi vermeyi unutmayin.


  • @crazycells Evet statement of reasoni 3035 formuna basvururken doldurmustum, o zaman birinci entry deki belgeler yeterli olacak anladığım kadarıyla.

    3035 formunu 20.09.2020 tarihinde(pazar) doldurdum, money order, pasaport fotokopisi, SASE gibi şeyleri bugün tamamlayıp hem vaşingtona hem dosa postayı bu hafta yollamayı planlıyorum. Yollama tarihiyle gelişmeleri zaman içerisinde güncellerim :).


  • @Berna-Erten Hekimlerin zorunlu hizmet zorunluluğu Türkiye’de çalışma durumunu etkiliyor, j1 vizesinde bahsi geçen zorunlu hizmet TÜBİTAK ya da fulbright gibi Türk ya da amerikan hukumetleri tarafından fonlanan bursların sonucunda oluşan bir hizmet, ben tip fakültesi eğitimi sonrası oluşan "zorunlu hizmet" sebebiyle waiver alamayan bir örnekle karşılaşmadım. Bu hizmet bildiğim kadarıyla geçen on sene içinde askerlik gibi bir zorunluluktan çıkıp hekimlik faaliyetlerine devam edecek insanlar için gerekli oldu. Bu konuda başka bir yönde bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fatalpotato, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @Berna-Erten Hekimlerin zorunlu hizmet zorunluluğu Türkiye’de çalışma durumunu etkiliyor, j1 vizesinde bahsi geçen zorunlu hizmet TÜBİTAK ya da fulbright gibi Türk ya da amerikan hukumetleri tarafından fonlanan bursların sonucunda oluşan bir hizmet, ben tip fakültesi eğitimi sonrası oluşan "zorunlu hizmet" sebebiyle waiver alamayan bir örnekle karşılaşmadım. Bu hizmet bildiğim kadarıyla geçen on sene içinde askerlik gibi bir zorunluluktan çıkıp hekimlik faaliyetlerine devam edecek insanlar için gerekli oldu. Bu konuda başka bir yönde bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

    Bahsettiginiz zorunlu hizmet Turkiye'de hekim olmak icin gerekli sanirim, o durumda eger boyle bir istek yoksa zaten sorun olmamasi lazim.

    Hekimlerin ABD'de waiver icin yasadigi problem daha cok ABD'den kaynaklaniyor. Eger J1 vizesini ABD'de doktorluk egitimi icin kullanmissaniz, ABD bu durumda ABD'de doktorluk yapmanizi ya da ABD'de kalmanizi istemiyor, gidip kendi ulkenizde ABD'de ogrendiklerinizi uygulamanizi istiyor.


  • @crazycells kesinlikle. Zaten j1 e basvururken ecfmg(educational commission for foreign medical graduates) sponsorluğunda alınırsa(tıbbi asistanlik eğitimi için alınan j1e başka sponsor bildiğim kadarıyla yok) iki yıl kuralının kaldirilamayacigini açıkça belirtiyorlar.

    E212 sebebiyle konan iki yıl kuralı ve waiver oldukça geniş bir insan grubunu kapsadığı için prosedürler bana başta korkutucu gelmişti, eminim birçok kişi de bu yüzden ilk önce avukatlara yönelmistir. Bu konuda gerçekten çok güzel bir kaynak olusturmussunuz, ne kadar teşekkür etsek az 😁.

    Bu arada paketleri postaneye ilettim, gelişmeler devam ettikçe başlığa ekleyeceğim 🙂


  • Waiver icin 1 hafta once belgelerimi gondermistim Turkiye Buyukelciligine bugun olumlu cevap geldi. Sizce Dos’tan ne zaman gelir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Waiver icin 1 hafta once belgelerimi gondermistim Turkiye Buyukelciligine bugun olumlu cevap geldi. Sizce Dos’tan ne zaman gelir?

    DOS asamasi sanirim normalde 2 ay kadar surebiliyor. Fakat pandeminin nasil bir etkisi oldugunu kestiremiyorum.


  • 22 eylülde app packeti bastırıp postaneden yollamıştım, bugün tc vasington konsolosluğundan NOSun DOSa iletildigine dair bir email aldım. Posta ellerine 28 eylülde ulaşmıştı, 11 günde halletmisler. Olumlu yönde şaşırtıcı oldu, daha önce kamuyla alakalı hiç bir işim bu kadar hızlı hallolmamisti. Daha case number state.gov sitesinde gözükmüyor bile umarım benim NOSu böyle dosya numaralı biri yok diye çöpe atmazlar :). Timelinei covid zamanında ya da sonrasında referans olması için bırakmaya devam edeceğim, herkese iyi sağlık ve şans diliyorum.


  • @crazycells Merhaba ben j-1 Waiver için başvurumu Eylül ayında yaptım tüm belgelerim 15 Ekim’de received oldu şuan FR bekliyorum. 17 Ocak’ta vizem bitiyor 17 Şubat’a kadar ülkeden çıkmam gerekiyor fakat erken arkadaşım( green card sahibi) ile evlilik planımız var eğer FR aralık ayında gelirse hemen evlenip AOS işlemlerine başlayacağız fakat ban Aralık ayına kadar gelmeyecekmiş gibi geliyor. Bu sebeple Aralık ayının son haftasına kadar bekleyip eğer FR gelmezse turist vizesine başvurup ülkeden ayrılmadan Waiver’ı beklemeyi düşünüyorum. Evlilik planınıda turist statüsüne geçince gerçekleştirmeyi düşündük. ( turist vizesi aldıktan 90 gün sonra evlenmemizde bi sakınca olmadığını yine bu forumda okumuştum. ) Waiver sizce vizem bitene kadar yetişir mi? Eğer yetişmezse bu durumda ne önerirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Merhaba ben j-1 Waiver için başvurumu Eylül ayında yaptım tüm belgelerim 15 Ekim’de received oldu şuan FR bekliyorum. 17 Ocak’ta vizem bitiyor 17 Şubat’a kadar ülkeden çıkmam gerekiyor fakat erken arkadaşım( green card sahibi) ile evlilik planımız var eğer FR aralık ayında gelirse hemen evlenip AOS işlemlerine başlayacağız fakat ban Aralık ayına kadar gelmeyecekmiş gibi geliyor. Bu sebeple Aralık ayının son haftasına kadar bekleyip eğer FR gelmezse turist vizesine başvurup ülkeden ayrılmadan Waiver’ı beklemeyi düşünüyorum. Evlilik planınıda turist statüsüne geçince gerçekleştirmeyi düşündük. ( turist vizesi aldıktan 90 gün sonra evlenmemizde bi sakınca olmadığını yine bu forumda okumuştum. ) Waiver sizce vizem bitene kadar yetişir mi? Eğer yetişmezse bu durumda ne önerirsiniz

    Tum belgeleri (No Objection mektubu dahil) aldiktan sonraki bekleme zamani 6-8 hafta oldugu icin bence bir problem gorunmuyor surecinizde. Ben en gec Aralik ortasina kadar Favorable Recommendation alacaginizi dusunuyorum, zaten sonrasinda da USCIS'ten 1 ayda gelecektir form.

    Su an waiver basvurusu yaptiginiz icin J1'den B1'e donusturemiyorsunuz maalesef surecinizi, USCIS bunu onaylamayacaktir. Dolayisiyla bu plan, sizin durumunuza cok uygun degil.

    Kac aydir J-1 ile ABD'de oldugunuzu hatirlatir misiniz? Bir de erkek arkadasiniz kac yildir/aydir Green Card ile ABD'de?


  • 11 aydir ABD’yim. Erkek arkadasim ise F1(5 sene ) ve H1 (5 sene)vize gecmisi var ayrica 2021 Subat ayinda ise greencard alisinin 1. Senesi olacak.


  • Merhabalar, gecen sene mart ayindan beri amerikada j1 vizesi uzerinden research fellow olarak calisiyorum, tip hekimiyim. Yakin zamanda isverenimle konusup h1b vizesine gecmeyi planliyorum yalniz vizemin uzerinde 2 years rule yaziyor. Waive etmem gerek ancak su anki j1 vizemin suresi subat sonunda bitmis olacak. O zamana kadar waive islemleri yetisir mi? Yoksa j1'i yeniletip o sekilde mi basvurmam lazim? Bu arada KYK'dan ogrenim kredisi borcum var, bunun waive olayina etkisine dair sabit bir bilgi bulamadim, yardimci olursaniz sevinirim.


  • @hsnctn33 Merhabalar, bende j1 vizesi ile staj programı için gelmiştim. Vizemde 2 yıl kuralı var. Evlendikten sonra greencard işlemine başlamadan önce waiver olayını halletmem gerekti. Öncelikle devlete herhangi bir borcunuz olmaması gerekiyor. Bende okurken aldığım kredi borcunu kapatmam gerekti. Aksi takdirde borç olduğu halde waiver onayı olmuyor diye biliyorum. Ve işlemler yaklaşık 4-5 ay sürüyor. Tabi şu an Covid dolayısı ile proses süreçleri değişebiliyor. Sizinle paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olmuştur.


  • @Uhnht cok tesekkurler cevap icin, anladigim kadariyla herkesin uzerinde ortak bir fikri olan tek konu waive suresi ki bu da dediginiz gibi 4-5 ay suruyormus. Su asamada bundan dolayi j1'i yenileyip yeni vize uzerinden waive islemine baslamak daha mantikli gibi duruyor. Evet devlete olan bir borcun olmamasi gerekiyor ancak kyk borcu icin herkes farkli seyler yazmis, ayrica tanidigim bir kisi borcu oldugu halde olmadigini soyleyen yaziyi aldigini belirtti kafam karisik acikcasi. tekrardan tesekkur ederim


  • @hsnctn33 Bana risk gibi geldi. O kadar işleme başlayıp risksiz devam etmek daha mantıklı gibi. Gözden kaçmıştır belki arkadaşınız yaptığı ama ben Türk konsolosluğunun kendi sitesinde de waiver ile alakası borç durumunun olmaması gerektiğini okudum. Tabi burdan sonrası size kalmış. Umarım sorunsuz halledersiniz.


  • @Uhnht O konuda haklisiniz tesekkurler. Peki waive islemine baslamak icin yeni j1 vizemi mi beklemem gerekiyor yoksa islemleri simdiden baslatmamin bir mahsuru var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    11 aydir ABD’yim. Erkek arkadasim ise F1(5 sene ) ve H1 (5 sene)vize gecmisi var ayrica 2021 Subat ayinda ise greencard alisinin 1. Senesi olacak.

    ok, tarihler oldukca iyi gorunuyor... bu durumda waiver'in onaylanmasini bekleyecegiz. Bence telaslanmak icin cok erken, islemlerin yetisme ihtimali daha yuksek.

    Zamanlama olarak en kotu Ocak ortasinda evlenip formlari gonderecek sekilde ayarlayin. Illegal olarak calismadiginiz veya statunuzu kaybetmediginiz surece Green Card'li kisinin esi olarak statu alabileceksiniz. Ayrica J-1'den sonraki 30 gunluk "grace period"ta da statunuzu kaybetmis olmuyorsunuz, o nedenle vizeniz bitmeden hemen once basvuru yapmaniz durumunda bile AOS islemlerini baslatabilirsiniz. Zaten I-485 alindi belgesi en kotu 3-4 haftaya geliyor (cogunlukla cok daha erken), bu form size ulastiktan sonra artik ABD'deki diger statuleriniz gecse de bir sorun olmaz.

    Size tavsiyem, DOS'un islemleri bitirip dosyayi USCIS'e aktarmasini bekleyin. Sonra USCIS customer service ile konusup sureci hizlandirmayi deneyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum