Merhabalar. Arkadasimin cocugu buraya Abd ye F-1 le okumaya gelmis. Üniversitede master yapıyor. Ulkeden is teklifi gelmis yarim zamanli online bir sirkette. Kendi ulkesinde online sirkette calisirken de illegal olur mu bu işte calismak? Para amerikadaki hesabina degilde ulkesindeki hesaba yatsa mesela. Ya da okul disi bir sey oldugu icin en bastan illegal mi olmus olur?
-
Arkadaşlar Merhaba bu sene J1 ile WAT gideceğim üniversite öğrencisiyim fakat ABD'de bir teknoloji girişimimiz var. Bu sebeple ABD'de (San Francisco) bir C-Corp sahibiyim, sorum şu şekilde vize alırken Ankara yada Dubai C-corp sahibi olmam vizede bir sıkıntı yaratır mı? eğer yaratırsa J1 için nasıl bir yol izleyebilirim?
Saygılarımla
-
@mutlu234 sistemde dosya onaylanırsa işe basliyabilir miyim var mi bilginiz. Gec kaldim başvurmak için ama ssn’im var belki erken gelir diye başvurdum. Teşekkürler
-
@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
herkese selamlar benim waiver omaylandı onay kağıdım amerika adresime gitmiş tarayıp bana attılar yazdırıp elçiliğe götürsem olur mu greencard vize mülakatı için yoksa aslını mı götürmem lazım
Hocam ulkenizden odenek vs almadiysaniz waiver kalkti biliyorsunuz degil mi? Yani mulakat icin hic bir sey goturmenize gerek kalmayacak.
-
@trlyldz, içinde söyledi: F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri
Merhaba ben öğrenci vizesine başvurup öğrenci vizesini alırsam ABD ye gitmeden önce eşime ve çocuğuma da başvuru yapabilir miyim yani amacım oraya hep birlikte gitmek ve çalışma izni ssn numarası alma gibi durumlar nasıl oluyor ne kadar süreden sonra oluyor aydınlatabilir misiniz amacim legal olarak ABD'ye yerleşmek
Ogrenci vizesiyle gelmeniz durumunda, statunuzu korumak icin okula gitmeniz lazim. eger okulu birakirsaniz o zaman kacak durumuna dusersiniz.
SSN almak, okulun takdirine kalmis. ozel dil okullarinin bircogu SSN vermiyor. okul bunyesinde calismak icin belirli sure o okula gitmek..vs. gereksinim sunabiliyorlar. universite bunyesinde dil okuluna giderseniz, SSN almaniz bir nebze kolay oluyor.
eger lisans, lisansustu, doktora programina katilirsaniz, o zaman ssn secenegi kolaylasiyor. ozellikle cpt secenegiyle.
hangi sekilde ssn alirsaniz alin, ssn kartinizin uzerinde DHS damgasi olacak ve okul disinda bir yerde calistiginiz tespit edilirse, statunuzu kaybedebilirsiniz.
-
Merhabalar. Arkadasimin cocugu buraya Abd ye F-1 le okumaya gelmis. Üniversitede master yapıyor. Ulkeden is teklifi gelmis yarim zamanli online bir sirkette. Kendi ulkesinde online sirkette calisirken de illegal olur mu bu işte calismak? Para amerikadaki hesabina degilde ulkesindeki hesaba yatsa mesela. Ya da okul disi bir sey oldugu icin en bastan illegal mi olmus olur?
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
Merhabalar,
Nisan ayından bu yana F1 vizesi ile Amerika'dayim. Geçen hafta eşim de Türkiye'den F1 vizesi mülakatına girdi. Benim nerede olduğum sorulduğunda Amerika'da eğitimde olduğumu ama ay sonu döneceğimi söylemiş. (Ben de kendi mulakatımda 4 aylığına gidiyorum demistim) Konsolos da sizin vize almanına engel bir durum yok fakat eşinizin e-devletten yurda giriş çıkış belgesini bize mail atmanız gerekiyor diyip pasaportunu almış. Ben de kursumun kuru tam 18 Ağustos'ta bittiği için 20 Ağustos'a dönüş bileti aldım. Bu durumda;
Eşim Temmuz sonu dediği için aradaki 20 günlük sürede sorun olmaması için bilet görüntüsünü ön bilgilendirme olarak konsolosluğa iletmesi iyi olur mu?
En önemlisi dönüşüme istinaden eşime vizeyi vermeleri durumunda benim vizemi iptal etme ihtimalleri nedir? (Herhangi statu ihlalinde bulunmadim)
-
-
@crazycells, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan yeniden vize almak
@rkruya, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.
merhaba arkadaslar. ben j2 vizeye sahibim gecen yil esimin okul degisikligi sebebiyle vizemiz iptal edildi ancak sevisimiz guncellenerek Amerikada kalmaya devam ettik. onumuzdeki ay tr ye gitmeyi planliyorum ancak esim gelmeyecek. ben j1 olmadan vizemi yenileyebilir miyim?posta yoluyla yapmak icin basvuru yaptim ancak sizce j1 olmadan bir sikinti cikmasi soz konusu mu?
sorun olmamasi lazim. Eger durumunuzu vize yenilemeye uygun bulurlarsa posta ile yenilerler. Yani J1 vize sahibinin sizinle olmamasi sorun degil; ama tabii ki hem kendinize hem de esinize ait formlar yaninizda olsun.
Hocam esim ve kizim icin mulakatsiz vize yenilemesi yapiyoruz. Konsolosluktan mail geldi ve belgeleri tamamladik. Iki ayri kurye yetkilendirme sertifikasi var biri kizim biri esim icin. Yani kargolari ayri ayri mi yollamamiz gerekiyor? Ikisini beraber tek zarfta yollasak oluyor mu biliyor musunuz?
Diger sorum da kurye yetkilendirme sertifikasinda belgeleri istanbul'a gondermemiz gerektigi yaziyor fakat aciklamada ankara yaziyor. Non-immigrant vizeler istanbul'a tasindi diye hatirliyorum. Hala oyle midir? Biz eski vizeyi istanbul'dan aldigimiz icin tekrar oraya gondermek istiyorum acikcasi.
Tesekkurler -
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
-
-
Ben geçen sene dil kursu için gelen karımın yanında F2 vizesi aldım beş yıllık daha sonra Türkiye’ye döndük. Malumunuz f2 vizesi olunca Amerika’dan çıktıktan sonra tekrar giriş yapamıyorsunuz aynı şartlarda girmeniz lazım. Ben de tekrar giriş yapmak için b2 turist vizesine başvuru yaptım. Aslında f2 türünde vizem hala var ama B2 içinde başvuru yaptım herhangi bir sorun olur mu veya bu başvurudan bağımsız olarak vizemi turist vizesine çevirebilir miyim
-
Merhabalar değerli forum üyeleri,
Türkiyede öğrenim görmekte olan uluslararası öğrenciyim ve bu yıl üniversitem Washington D.C. de yerleşen kampüsüne değişim programı düzenliyor.
Başvurumu yaptım ve kabul edildi. Geriye vize işlerini halletmek kaldı.
Sorularım şunlar,
Vize başvurusu için hangi belgeler gerekiyor?
Değişim 6 aylık ise kaç aylık vize alacağım?
Bu süreçte çalışabilir miyim?
Bu süreç bittikten sonra Amerikada kalabilir miyim? Çalışma izinli vize alabilmem için oradan başvurmuş olmam lehime olur mu?Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, esenlikle kalın.
-
-
@Muhtaradana merhaba, evet okul ile görüştüm i20 düzenleyebileceklerini söylediler. Teşekkür ederim bilgi için
-
Merhaba benim sorum da şu ben dil okulu için geldim. Okulum mayısta bitti ama ben çoktan ocakta evlenmiştim ve eşimle süreci başlatmıştım. Aksilikler dolayısıyla aos um kabul edilmedi. Ama 2027ye kadar f1 vizem var. Şu an herhangi bir dil okuluna başvursam veyahut master yapsam f1 güncellenir mi out of status durumu kalkar mı?
-
Herkese merhabalar, 18 Eylul de j1 trainee programima basladim, 19 kasimda ailevi bir durumdan dolayi Turkiye'ye dondum ve programi iptali icin sponsora mail attim.Bana programi good standing olarak sonlandiracaklarini soylediler ve sevis numaram inactive olarak gozukuyor devletin gonderdigi mailde.Sorum su eger olur da programima devam etmek istersem hàla 1 yillik vizem oldugu icin sevis numaram aktif edilip ulkeye girisim mumkun olabilir mi.Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@ipeksalman, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba arkadaşlar,
J-1 waiver süreci hakkında bazı sorularım var:
1- TC Büyükelçiliğine yazacağımız dilekçeyi elde yazıp, çoğaltmamız mı gerekiyor, yoksa bilgisayarda mı yazmak? (Böyle şeylere taakılıyorlar mı bilmiyorum, ondan sormak istedim)
2- Turkish Embassy için 62 doları Amerikada postanelere mi yatırıyoruz (Aynı şekilde DOS için olan parayı da) şu an Amerikadayım, daha önce bir para yatırma tecrübem olmadı, ondan sormak istedim.
3- SASE dediğimiz zarfları Amerikada nerede bulabilirim, bilen var mı?
4- IAP-66 formu tam olarak nedir?
Şimdiden teşekkür ederim.
Kardesim 31 dolar guncel money order usps den alabilirsin
Sase zarf icinde legal size envelop de usps ye onlar verir sana
IAP-66 J-1 isen senlik degil bosver onu kardesim -
@chimia, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar, J1 waiver icin gerekli belgeleri hazirladim, su kisimda takildim:
"Check that the exchange visitor's case number and country/region of last residence is written on any documentation submitted, as well as
on the outside envelope of ALL future correspondence with the Waiver Review office."gonderdigim tum belgelerde ve ayrica gondermis oldugumuz buyuk zarfin disina da istedikleri bilgileri yazmamiz mi gerekiyor ?
Sanirim oyle,ben bu zamana kadar 6 arkadasima yaptim kendim de dahil. Aldigim zarflarr buyuk kahverengi zarflar (usps)den hepsinin arkasina kimden ve kime gittigini case number ile birlikte yazdim hic sorun olmadi boyle
-
@suzmanoglu Teşekkür ederim cevabınız için, evet yazıda aynı anda gönderilebilir diyor ama sizin gönderdiğiniz pdf'e göre önce DOS'a başvuru yapılması gerektiği yazıyor.
Ayrıca, siz DOS'a belgelerinizi gönderirken SASE'nin üzerine sadece güncel adresinizi yazdığınız değil mi? -
Arkadaşlar merhaba. Ben de şu an waiver yapması gereken yeni kişilerden birisi olarak size danışmak istiyorum.
Bir kaç ay önce araştırma görevlisi olarak ABD'ye geldim. Bir kaç ay sonra Türkiye'ye dönüp doktoramı savunacağım. Buradaki hocalarım sağ olsunlar yardımcı oldular ve bazı okullarda kadro bulma olanağım oldu. Ancak işte bu iki yıl kuralı beni zora sokuyor. Buraya gelirken hem TUBİTAK hem de kendi kadromun bulunduğu üniversitemin maaşını gelir olarak gösterdim. Çünkü geldiğim okul çok fazla gelir göstermemi şart koştu ve bunu yapmak zorunda kaldım. Şimdi ben bu başvuruyu yapınca biliyorum ki büyükelçilik bu kurumlara soracak. Ben bu kurumlarla senet yaptım. Okulumla iki yıllık zorunlu görevim doğdu. Esasen Türkiye'ye dönüp istifa edince parayı ödeyeceğim. TUBITAK bursu zaten Türkiye'de bir gece bile kalsak düşüyor. Ama şu an ABD'de iken waiver başvurusu yapmam lazım ki kadroma ve vizeme yetişsin. Sormak istediğim şey şu: Bu kurumlar konsolosluğa büyük ihtimalle "parasal yükümlülüğü vardır" cevabı verecek. Dolayısıyla waiver için konsolosluktan onay alamayacağım. Allah aşkına bana bir yol bilen varsa söylesin ne yapayım ne edeyim? Hayallerime bu kadar yaklaşıp böyle saçma sapan bir şeyden ötürü yıkılmak istemiyorum. Azcık bir bilgisi dahi olan varsa bana cevap verebilirse çok ama çok sevinir ve dua ederim. Şimdiden çok sağ olun. -
@ipeksalman evet guncel adresi yazdim, bir aksilik olursa bana evrak gondermeleri gerekli olursa diye,
-
Herkese merhaba ,Benim waiver surecinde 2 kasim itibariyle case durumum recommendation sent duruma gecti ,suan notice belgesini bekliyorum,daha once recommendationdan sonra notice belgesinin size ulasmasi ne kadar surdu ?sureci tamamlanlananlar veya benim durumumda olanlar bana bilgi verebilirmi ?
-
@EmirhanKurt Bizim de 26 Ekim recommendation 10 Kasım'da geldi notice belgesi. Recieved date olarak 1 Kasım görünüyor. Onay bekliyoruz bakalım.
-
@TheMaddie Ben de benzer durum var. Bazı durumlarda istifa etmeye gerek olmayabildiğini duydum ama mantıklı da gelmiyor. Ben de kefalet senedi imzalayarak sabbatical ile geldim. Sadece maaşımı alıyorum. Farklı bir vize kategorisine başvuru yapacağım için süreçten emin olmam gerekiyor. Konsolosluk Yök e Yök'de üniversiteye soracak. Kefalet senedi imzalandığı için de 2 yıl kuralına tabi olacağız. Bir de bu sayfada çok güzel deneyimler anlatmış arkadaşlar, sağolsunlar. J1 sadece researcher scholar olarak gelenlere verilmediği için muhtemel work and travel ile gelenler de var. @TheMaddie ve benim gibi olanları anlamak zor oluyor mesajlardan, bir de 60'dan fazla sayfa olunca... Sanki istifa edince 2 yıl kuralını kaldırmak mümkün olacak gibi görünüyor. Deneyimli arkadaşlar görüşlerini bildirirlerse sevinirim.
-
Arkadaşlar 15 Kasım itibari ile favorable recommendation geldi bilgilendirmek istedim
-
@ozenrame İstifa edip senedin bedelini ödediğimizde 2 yıl kuralını kaldırabileceğimizden hiç şüphem yok. Ama süreci ABD'de iken halledelim diyemiyoruz bu durumda. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim. Bu konuda çok bir bilgi yok maalesef. Allah bir kapı açar da işlerimizi hallederiz inşallah.
-
Arkadaşlar bir de bir sorum daha var. Benim Amerikalı bir sevgilim var. Evlenelim al greencardını kurtul dedi. Ancak 2 yıl kuralım varken ABD'de yahut Türkiye'de evlenirsem green card alabiliyor muyum bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
-
@TheMaddie aslında Amerika'dayken yaparbiliriz. Sonuçta kuruma dilekçeler artık eimza ile veriliyor. Süreçle ilgili personel işlerini de bilgilendirirsek yazı geldiğinde istifa edip parayı geri ödediğimiz zaman bizimle bir ilişiği yoktur diye yazarlar aslında. En mantıklısı eğer hala j1 nin 5 senesi varsa, kalan seneye kadar j1 uzatıp istifa sürecini başlatmak.
-
@TheMaddie ne yazık ki 2 yıl kuralı yine geçerli. Değişen bir şey olmuyor.
-
Anladım çok teşekkür ederim @ozenrame
-
Arkadaslar merhabalar, no objection letter haricinde belgelerim DOS a ulasti. Acaba no objection letter in durumunu hangi iletisim kanalindan sorabilirim ? Ayni durumda olanlar hangi email adresinden veya telefondan elcilikle iletisime gectiler ? Bilgilendirirseniz sevinirim. Iyi pazarlar!
-
@chimia şuna mail atabilirsiniz [email protected]
-
Borcun yuzde 20sini odemeniz lazim no objection alabilmeniz icin ama kurumdan kuruma da degisiyor kuruma sormanizi oneririm.
-
@gubaz53 tesekkurler bilgilendirdiginiz icin. @EfeNevada hatirlatma icin tesekkur ederim, yuzde 20'sini odemistim sadece borcu yazisi yoktur yazisini almak icin bekliyorum.
-
Merhaba, 17 Kasım itibariyle case approved oldu. Bekleyen tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim .
-
@ozenrame merhaba, süreçle ilgili ben de benzer bir durumdayım, detaylı bilgi alırsanız yazabilir misiniz? hepimize kolay gelsin
Benzer Başlıklar
139
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.5k