Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ahmetbahar 30/60/90 kurali sanirim artik yok. Sadece 90 gun kurali var. Ve bunu beklemeniz gerekir. Yoksa USCIS ikna etmek icin bir hayli ugrasirsiniz. Sonucta ABD ye gelis amacinizin turistik olmadigi suphesi doguyor. Kesinlikle bekleyin.

• @aaaizmir bende ağustosta evlendim, kendi soyadımızı kullanabilmek için mahkeme yoluna gitmek gerekiyor diye biliyorum. Bende istedim çünkü ama maalesef.

• @zerooo umalım en kısa sürede bu alanda da gelişmeler olsun ülkemizde 🙂

• @gucarslan @lumos
    Öncelikle emekleriniz için gerçekten teşekkür ederim. EB2 yoluyla green card sürecindeyim. DS-260 formunu bekar olarak gönderdim. Mülakat tarihimin bu ay içerisinde belli olmasını bekliyorum ve büyük ihtimalle Haziran ayında mülakata gireceğim.

Yaklaşık 1 senedir birlikte olduğum İtalyan erkek arkadaşımla İtalya’da evlenmeyi planlıyoruz. Evlilik sonrası, [email protected] adresine italyan evlilik cüzdanımızın taranmış halini gönderip eşim için de DS-260 formu doldurmak istediğimi belirtmem yeterli olur mu?

Ayrıca CEAC sisteminde “Add Applicant” işlemini, mülakat tarihimi aldıktan sonra da yapabiliyor muyum? Yani ben mulakatimdan önce evlenirsem hertürlü esimi kendi dosyama ekleyebilirim degil mi?

Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zerrin0 merhabalar.
    önemli olan ilk adım her zaman resmi evliliğin tamamlanmış, herhangi bir ülkenin kanunlarında bu evliliğin tanınmış olmasıdır.
    resmi makamlarca tamamladığınız evliliğiniz sonrası resmi belgeleri türkçe ya da ingilizce yeminli tercüme yapılmış halde ya da türk resmi makamlarınca tanınmış ise edevlet'ten alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğini aşağıdaki linkten konsolosluğa iletmelisiniz.

-> göçmen vize soru formu

6b8b980e-8e1d-4aad-a294-9b196b25cfc1-image.png

DS260 formunuzda, "add applicant" seçeneğiniz açıksa, eşiniz için resmi evlilik sonrası DS260 formu doldurabilirsiniz.
    değilse konsolosluktan yine aynı form üzerinden talep edip formunuzu açtırmalı, kendi formunuza eşinizi ekletmeli ve eşiniz için de bir form doldurmalısınız.
    bu işlemleri mülakata gitmeden herhangi bir zamanda yapabilirsiniz, mülakat tarihi almış olsanız dahi.

unutmayın!
    eşiniz için mülakat izni vermek ya da vize alması tamamen ilbili konsolosluğun inisiyatifindedir.

bol şans.

• cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin! @gucarslan

• This post is deleted!

• @gucarslan
    Merhaba, ben dün itibariyle green cardımı aldım fakat kız arkadaşım ile haziran ayında evleneceğiz, önce çekme fırsatımız olmadı, bundan sonra nasıl ilerleyebiliriz? riskler nelerdir? Destek olursanız çok seviniriz. Bazı sorularım da mevcut,
    1-benim vizem tekrardan mı işleme alınacak? bende mülakata katılacak mıyım?
    2-eşim için yeni mülakat tarihi vermeleri mümkün mü?
    Şimdiden teşekkürler ve emeğinize sağlık.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kayanmehmet merhaba, öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    ardından sorularınızı cevaplayacağım.

• This post is deleted!
  • ⭐⭐⭐

This post is deleted!

• This post is deleted!

• This post is deleted!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@kayanmehmet, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@gucarslan
    Merhaba, ben dün itibariyle green cardımı aldım fakat kız arkadaşım ile haziran ayında evleneceğiz, önce çekme fırsatımız olmadı, bundan sonra nasıl ilerleyebiliriz? riskler nelerdir? Destek olursanız çok seviniriz. Bazı sorularım da mevcut,
    1-benim vizem tekrardan mı işleme alınacak? bende mülakata katılacak mıyım?
    2-eşim için yeni mülakat tarihi vermeleri mümkün mü?
    Şimdiden teşekkürler ve emeğinize sağlık.

adımlarınız şöyle ilerlemeli;

öncelikle resmi evliliğinizi yapacaksınız.
    ardından eşiniz pasaportunu yeni soyadı ile değiştirecek.
    ardından konsolosluktan dosyanızı açmalarını talep edeceksiniz.
    ardından eşiniz için DS260 formu dolduracaksınız ve kendi formunuza eşinizi ekleyecesiniz.
    sonrasından eşiniz için ankara konsolosluğundan mülakat talep edeceksiniz.
    bu sırada eşiniz için sağlık muayanesi randevusu alıp sağlık raporunu alacaksınız.
    bu sırada siz vizenizi konsolosluğa yolllamalısınız, o vize iptal edilip yenisi basılacak.
    konsolosluk mülakat verirse (ki düşük bir ihtimal) mülakata katılacak.
    sonra sizin ve eşinizi vizeleri tekrar basılacak.

süreç bu şekilde, bol şans.

• benim bur sorum olacakdi, simdi nisanlıyım ben Greencard cıktıktan sonra evlenmeyi dusunurem fakat beni dusunduren konu ds260 dolduran zaman ben kendimi tekmi yazmaliyim yoxsa nisanlimida? yada kendimi tek yazib daha sonra interview a kimi evlenib formda deyisiklik ede bilirmiyem?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Royal-Besırov formu doldururkenki medeni durumunuz neyse o şekilde yazmalısınız.
    resmi oalrak evliyseniz eklemelisiniz, değilseniz yazmamalısınız.

• nisanli kimi doldurmak olurmu formda?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Royal-Besırov nişanlı olmanız resmiyette evli olduğunuzu ya da evleneceğiniz anlamına gelmez.
    dv sürecinde mecburen evli olmanız gerek DS260 formuna yazabilmek için.

• @gucarslan ilkin addim olaraq , formu bekar olaraq doldurmak lazim anladigim kadarla , daha sonra mulakat tarihi belli oldukdan sonra esim icin de formu actirmali ve elave etmeliyem onuda. Bes mulakat tarihi bilindikden sonra esimide ds260 elave edib gonderdiyimiz zaman sefirliye esim icin lazimi senedleri yigmaliyam yoksa evvelceden yeni gc cavab ciktikdan sonra benimle beraber esiminde senedlerin yigmaliyam ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Royal-Besırov siz çekilişi kazanıp bekar olarak doldurun, sonra diğer adımları ilerletirsiniz.
    doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |