Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @notron merhaba avukatın yaş farkı gibi durumlarla ilgisi yok genelde sürece vakıf değilseniz vaktiniz yok ve bütçeniz uygunsa iyi bir göçmenlik avukatıyla çalışmak konfor sağlar. Ancak evlilik evliliktir iyi niyetliyse ve kanitliyorsaniz kimsenin sizi evliliğinizin özel koşulları nedeniyle yargilamaya hakkı yoktur. Sonuçta aşk bu değilmi. Ortak hesap ortak adres nasıl olabilir aynı ülkede yasamiyorken olmaz tabi o şartlar daha çok amerika içerisinde evlilik yapanlar için geçerli. Benim eşim amerikada yaşıyor ben vizemi bekliyorum ülkemde neler kanıt olabilir? Birlikte yaptığımız tatiller fotoğraflar onun sık sık beni ziyarete gelmesini ispatlayan uçak biletleri. Düğün nişan fotoğrafları yazismalariniz. Aile ile birlikte çekilen fotoğraflar. Bunun gibi şeyler yani.


  • @ecom cevap için teşekkürler en son ihtimal için avukat düşünüyorum zaten şimdi araştırma yapıyorum. Aralıkta kız arkadaşım Amerika'dan Türkiye'ye gelecek bende kıbrıs'tan Türkiye'ye gidip evleneceğiz 1 ay kadar Türkiye'de tatil yapacağız. Daha sonra o gidince oradan işlem başlatacak bakalım ne kadar sürecek süreçler vs yaşayarak göreceğiz


  • @isotti resmi nikah yaparsanız zaten mülakatta belirteceksiniz. İkiniz de vize almış olacaksınız. WP Konuşmaları, fotoğraflar, tatil fotoğrafları vs. içeren bir dosyanız olursa sorunsuz atlatırsınız. Hayırlı olsun.


  • Merhaba arkadaslar ben k1 vizesiyle amerikaya geldim ve nisanlimla evlendim mayis 5 grencard basvuru yaptim ve temmuzun ilk haftasi parmak izi vermeye gittim ve parmak izinden 5 gun sonra eve EAD carti ve ssn numaram geldi acaba grencard gorsmesi EAD carttan ne kadar sure sonra belli oluyor


  • Peki bir sorum daha olucaktı; Konsolosluk resmi nikah yaptıktan sonra Türkiye de birlikte yaşamamızı bekliyor mu?


  • @isotti, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Peki bir sorum daha olucaktı; Konsolosluk resmi nikah yaptıktan sonra Türkiye de birlikte yaşamamızı bekliyor mu?

    Hayır. Yaşarsanız tabii ki faydanıza olur çünkü formda bu soruluyor. "Birlikte yaşadınız mı?" Şeklinde. Bu soruyu birlikte yaşamadıysanız "yaşamadık" şeklinde doldurabiliyorsunuz. Herkesin beraber yaşayacak zamanı ve durumu olmayabiliyor. Örneğin eşiniz Abd'de çalışıyor olabilir. Geri dönüp vergilerini, faturalarını yatırmak zorunda kalabilir. Bu arada formdaki soru turistik ziyaretleri kapsamıyor. En az 6 ay, 1 yıl birlikte yaşayıp ortak fatura veya kira gibi ödemeleri yaptığınız durumları kapsıyor.


  • @Güven-Tek selam vize ne kadar sürede çıktı Amerika'ya gidince çalışma izni hemen alınıyor mu ? Ben Türkiye'de evlenip gideceğim ne kadar sürer Amerika'ya gitmem


  • @Samet-Ünlü @Stiff çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için.


  • @cgokhan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Herkese merhaba, perşembe günü mülakat tarihi açıklandıktan sonra sevincim çok fazla sürmedi. İki gündür 4-5 saat uyuyorum. ABD yolunda evlilik ve birkaç konu başlığının tamamını okudum ve kafamda oluşan sorunlara tam karşılık bulamadım. Benzer durumda olduğum birkaç arkadaş var fakat geri bildirimde bulunmamışlar.

    Yüksek cn nedeniyle, mülakat almaktan umudu kesmiştim. Rusya’da 7 yıllık ilişkim olan kız arkadaşımla haziran ayında evlendik. Bu arada 3 aylıkta kızımız var. Eylül ayında da evliliğimizi burada da tescil ettirip, yılbaşından itibaren tası tarağı toplayıp gitmeyi planlıyordum. Mülakat alınca durum değişti.

    Forumdan okuduğum ve yorumladığım kadarıyla aşağıdaki gibi, beni uyutmayan sorunlar var.

    1. Ankara ile evlendim formu güncellemek istiyorum deyip iletişime geçsem, sanırım benden evlilik cüzdanı isteyecekler. Şu an sadece elimde Rusça evlilik belgesi var. Bunu nasıl kabul ettirebilirim bilmiyorum. Bu durumda mülakat tarihim değişme söz konusu mudur?
    2. İlk aşamayı bir şekilde geçtim diyelim. Rusya’da DSÖ onaylı herhangi bir aşı yok. Eşim yarın gelse aşı olsa ancak aşı durumunu aşabiliyoruz. Kaldı ki eşimden ve kızımdan istenilen evraklar sanırım benden istenilenlerle aynı bunları hangi ara çıkaracak ve İngilizce tercümesini yaptıracak bilmiyoruz. Eğer İngilizce tercümelerinin yanında apostil vs. isteniyorsa zaten süreç tamamen tıkanıyor.
    3. İlk aşamada olumlu ve ikinci aşamadan olumsuz yanıt alırsam. Mülakata tek katılıyorum demektir bu mümkün müdür? Formda evlilik alanı ile ilgili yerleri güncelleyip, Eşim ve kızım olmadan mülakata girebilir miyim?
    4. Üçüncü aşama ile mülakata tek girersem, benden finansal olarak yine de ailem ile gidiyormuş gibi bir beklenti oluşur mu? ve ilişkimizin sahte olmadığına dair kanıt isterler mi? İsterlerse zaten 100 sayfa kanıt sağlayabilirim. Bu durum zaten ailece gidersek sorulacağını biliyorum.

    Bu zamana kadar neden evrak hazırlamadınız derseniz böyle bir zamanda mülakat almayı düşünmüyorduk.
    Eşim bazı nedenlerden dolayı 30 gün kadar burada olacak. Evrakları bir hafta tamamlayıp, ağustosun ikinci haftası gelse ve gelir gelmez aşı olsa bile ikinci aşı mülakattan sonraya kalacak. Buda eylül ayının ortalarına denk gelecek…

    Eğer iyimser olarak düşürsem (Aslında düşünemiyorum), Unganların aşı konusunda esneklik yapabilirlerse ve apostil olmadan evraklar kabul görürse ailece vize alabileceğimizi düşünüyorum.

    Yukarıdaki durumumla ilgili defalarca attığım mail sonrasında aşığıdaki gibi bir dönüş sağladılar.

    In order to receive a visa under this case, your wife will need to provide a birth certificate, marriage certificate, police certificate from Russia and Turkiye and medical examination. DV-2022 program will end on 30 September 2022. If any applicant fails to provide requested information before this date, we will not be able to process their case any further.

    If you would like to add your wife and daughter to your case, please send an image of their passport bio page. After we add them to your case, they will be able to fill out the DS-260 forms.

    For your case, you will be asked to provide your original marriage certificate and its certified English translation, apostille is not a requirement. We advise you to register your marriage with Turkish Civil Registry office.

    Eşim evrakları yetiştiremeyecek ve mülakattan 3 gün sonra gelecek. Bu durumda

    • Add applicant deyip eşim ve kızım için bir form eklemeli miyim ? Geçenlerde bir arkadaşımız, çocuğunu eklemediği için ret almıştı 😞
    • Kendi formumda eş ve çocuk bilgilerini güncelledim aşağıda resimdeki gibi işaretledim. Henüz submit etmedim.

    kisim1.png

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • Merhabalar, biz erkek arkadasimla (Amerikan ve Türk vatandaşı) evlenip Amerika’da yasamaya karar verdik. Forumdan takip ettigim kadariyla TR’de evlenmek sureci uzatiyor. Amerika’ya gidip evlenmek icin gerekli K1 vizesinde ise mevcut durumda ciddi sureler beklemek gerekiyor. benim yaklasik 18 yildir devam eden turist vizem var (3 defa vize aldim, son ikisi 10 yillik. Son vizemin bitisine 4 yil var) amerikaya pandemi oncesine kadar her yil mutlaka gidiyordum (kardesim ve esi de amerikan vatandasi, onlari ziyarete gidiyordum. Ancak baska eyaletteler) benim sorum su turist vizesiyle gidip orada evlenmek icin ulkeye giris yaptiktan sonra 90 gun beklemek gerekli mi (halihazirda ben turkiyede calistigim icin isten ayrilmam gerekecek ama evlenmeden gittigim icin evlilik tazminatimi alamiyorum) gittigimde 1 ay icinde evlenip sonra turkiyeye donup istifa etsem sonraki sureclerde sikinti yasar miyim yada sizin farkli bir yonlendirmeniz olur mu. Simdiden cok tesekkurler. Bu arada son iki yildir erkek arkadasimla beraberim. Bunun icin de otel konaklama, fotograflar, yazismalar gibi ciddi kanitlar elimizde var.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • Merhabalar simdiden bilgiler icin tesekkurler. Bu konuda cok sikismis bulunmaktayim.

    Ben greencard sahibiyim, turkiyedeki nisanlim ise 10 yillik vize sahibi b1 / b2 amerikaya b1 business giriste de bulundu fakat sonra Türkiye ye döndü. Kendisiyle abdde evlenmek ve birlikte yaşamak istiyorum. Düzenli çalıştığım bir işim var, yaklaşık 1 yıldır. 2 senedir vergi beyani da yapiyorum. Birlikteligimiz 4 yildir. Ama uzaktan yurutmek zor oldugu icin amerikada evlenmeye karar verdik

    Bununla ilgili bir kaç sorum var.

    Öncelikle nasıl bir yol izlemeliyim?

    Kendisi Vize turistik gorusmesinde nisanli olduğunu bildirmedim bir sorun olur mu?

    Green card alis surecinde ben Sevgilim olduğu halde Sevgilim yok dedim greencard alış sürecinde bir sorun olur mu? (O zaman nisanli degildik)

    Evlendikten tahmini ne kadar sonra çalışma izni çıkar?

    Ayrica turistik vizeyle amerikaya geldikten sonra evlenmemizde bir sakinca var mi ?

    Simdiden cok Teşekkürler


  • Merhabalar, kız arkadaşıma green Card çekilişi çıktı haftaya nişanlanıyoruz. 10 yıldır birlikteyiz mail gelmeden önce nikah yaparsak bu durum riskli olur denmiş başka nasıl yol izleyebiliriz o aldıktan sonra benim için başvurmamız çok zaman kaybettirecek. Şimdiden nikah yapsak mülakat tarihi belli olduktan sonra yeni kimlik ve pasaport ile formu tekrar açtırıp görüşmeye ikimiz gidebilir miyiz bu konuda acil yardıma ihtiyacımız var yardımlarınız İçin şimdiden teşekkürler


  • Merhabalar,
    Kız arkadaşıma 2023 green Card çekilişi çıktı. Bu ay nişanlanacağız 10 yıldır birlikteyiz kanıt ile ilgili problemimiz yok ancak forumda nikah yaparsak sorun olabileceği yazıyordu mülakat tarihi belli olduktan sonra mail geldikten sonra yeni kimlik ve pasaport ile başvurup formu tekrar güncel bilgiler ile doldursak ikimiz de mülakata katılabiliyor muyuz ? Eğer o aldıktan sonra ben başvurursam çok fazla zaman kaybedeceğiz en hızlı ve güvenli şekilde bu süreci nasıl yönetebiliriz ?
    Yardımlarınız İçin şimdiden teşekkürler


  • @snowflake61 DS-260 formunu hala doldurmadınız mı ?


  • @melikeugur Selamlar, çekilişten 4 gün sonra doldurduk o ama bekar olduğu İçin o şekilde doldurduk şimdi evlilik durumunda nasıl yapacağız onu öğrenmek istiyorum


  • @snowflake61 Öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın.

    Hemen anlatalım;

    Mülakat mailinizi aldıktan sonra konsoloslukla iletişime geçerek DS-260 formunuzu açtırmanız gerekiyor. Eş bilgilerinizi revize ettikten sonra mülakat zamanı geldiğinde evliliğinizin gerçek bir evlilik olduğunu kanıtlamanız için bazı özel dökümanlar götürmeniz gerekiyor.

    Bunlar tatil fotoğrafları, çiçek sepeti siparişleri, düğün fotoğrafları, whatsapp konuşmaları vb. olabilir.

    DS-260 FORMUNUZU KESİNLİKLE MÜLAKAT MAİLİNİ ALDIKTAN SONRA AÇTIRIN.

    Bu son söylediğimi dikkate alın.


  • @melikeugur çok teşekkürler ds260 formunu açtırmak İçin ne yapmamız gerekiyor ? Mail büyük ihtimalle Şubat Mart gibi gelir diyorlar biz bu yıl sonu nikahı yapmayı düşünüyoruz mail geldikten sonra da sizin dediğiniz gibi formu açtırmak İçin başvuracağız o halde kanıt ile ilgili sorunumuz yok 10 yıldır birlikteyiz her türlü kanıtımız mevcut olacak. Bu söylediğiniz yöntemle sorunsuz alabiliriz değil mi kusura bakmayın çok sordum ama hiç bilgimiz yok ve riske atmak istemiyoruz.


  • @snowflake61 Evet çünkü biz de aynı şekilde alacağız. Bizden öncekiler de aynı şekilde aldılar. DS-260 formunu açtırmak için mülakat maili aldıktan sonra ankara konsolosluğuna bir mail atıp evlendiğiniz için formları düzenlemek istediğinizi söyleyin. Tahminen 1-2 gün içinde dönüş sağlayacaklardır.


  • @melikeugur çok teşekkürler


  • @myxo11 benim tavsiyem nişanlınız Amerikaya gelsin, Amerika'da evlilik yapın ve tüm süreci burada tamamlayın

    Ayrica turistik vizeyle amerikaya geldikten sonra evlenmemizde bir sakinca var mi ?

    Hayır bir sakınca yok

    Not :Süreç için bir avukatla çalışmanıza gerek yok,aynı süreci yakın zamanda başarıyla tamamlamış ve Greencardını almış bir arkadaşımız var, kendisine tecrübesini foruma aktarması için yazacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum