@elif_k, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Sayın@crazycells merhaba.
Green kartlı eşimle Amerika’ya turist vizemle gelişimden 5 ay sonra sonunda evlendik. ( bir bilgi olarak evliliği Los Angeles’ta gerçekleştirdik ancak buraya gelmeden önce 72 saat bekleme kuralı olan bir evlilik lisansını başka bir eyaletten almıştık. Fakat Los Angeles’daki courtlar başka eyaletten alınmış bu lisansı kabul etmediler bu nedenle yeniden önce evlilik lisansı aldık daha sonra da aynı gün evlilik işlemleri yapıldı. Bizim yaptığımız hatayı yaparak hem para hem de zaman kaybı yaşanmaması İÇİn hangi eyalette evlilik yapılacaksa lisans işlemlerinin orada yapılmasını tavsiye edeceğimiz bir tecrübe yaşamış olduk ️)
Daha önce cevabınızda belirttiğiniz gibi AOS ile süreci devam ettirmeye karar vermiştik ayrı kalmamak İÇİn ( eşim bazı sağlık sıkıntıları geçirmişti , çok şükür şimdi iyi ama onu yalnız bırakmamamın en iyisi olacağına karar vermiştim) ancak evlilik sürecimiz gecikince AOS başvurusunu bir türlü başlatamadık.
Şimdi ise I94 ‘e göre turist vizemle kalış süremin bitmesine sadece 1 haftam kaldı .
Forumdan okuduğum kadarı ile AOS ile F2A başvurusu yapabilmem için başvuruyu yaptıktan sonra başvuru onayı gelinceye kadar (yani I797’nin gelmesi 2-3 hafta sürüyor diye okudum ) geçerli bir statümün devam etmesi gerektiğini anlıyorum .
Bu durumda AOS süreci için başvuru yapsam bile onay gelene kadar vize sürem geçtiğinden artık geçerli bir statüm kalmamış olacağına göre , özetle biz AOS ile F2A başlatma süresini kaçırmış mı oluyoruz ?
Hem forumdan okuduklarımı teyid etmek hem de belki başka bir görüşünüz varsa bilgi almak istedik.
Teşekkür ederiz
Sayin @elif_k bu durumda AOS basvurunuzun yetismeme ihtimali cok yuksek maalesef. I-797 receipt notice 2-3 hafta sonra geliyor ama onemli olan USCIS dosyanizi olusturdugunda sizin out-of-status olup olmamaniz... Bunu posta ulastiktan 1 gun sonra da yapabilirler, 10 gun sonra da... Eger cok sansliysaniz bir ihtimal basvuru kabul edilebilir, ama gecikme ihtimali cok daha yuksek ne yazik ki... Dilerseniz hizli bir sekilde bir avukata da danisabilirsiniz, ama I-485 form icin harcayacaginiz para sorun olmayacaksa hizli posta ile basvurunuzu hemen yapmaya calisabilirsiniz.
Zaten AOS veya CP icin de I-130 gondermeniz lazim, o nedenle I-130 formunu gondermekte bir sorun yok.
Out-of-status olup AOS'ye devam etme olanagi maalesef GC sahiplerinin degil sadece ABD vatandaslarinin eslerine veriliyor.