Herkese merhaba IR2 sürecinde olan var mı? Oğlum Ankarada , 2024 ocakta başvurduk fakat hala bir ilerleme yok. Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim
Şimdiden teşekkürler.
-
Bu hafta konsolosluktan interview letter alan oldu mu? Bizim tam 5 hafta doldu bizde mi sorun var diye merak etmeye başladım 🙃
-
@bernat
Hem oğlum kendi Aos işlemlerini kendi yaptı hem de ben kızımla ilgili F2A sürecini kendin yaptım. Amerikada avukatlarla iş yapmak büyük risk. Hele hele Türk avukatlarla. İngilizce seviyeniz iyi ise formları kendiniz doldurup gönderebilirsiniz.
Ama göndermeden tekrar tekrar kontrol edin acele etmeyin -
Merhabalar, yakın zamanda NOA2 almış ve NVC'den dönüş alan/ bekleyen var mı acaba?
-
@ugur077, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Arkadaşlar merhaba, tarihler yaklaşırken tavan yapan heyecanlar yüzünden şimdiden yanlış ve eksik adımlar atmaya başladık ne yazık ki 🙂
2 yıldır devam eden ve evlilik düşündüğümüz bir ilişkim var. Her ikimiz de çekilişe başvurduk. Birinden birine çıktığı takdirde ds260 ı bekar olarak göndereceğiz ve nikahı tamamlamak için tahmini ne kadar süremiz olacaktır? Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenmemizin en ufak bir riski bile bulunuyor mu? Ds260 bekar olarak göndermeyip hemen evliliğe yönelsek ve bütün işlemleri tamamlayıp ortalama 1 ay sonra formu göndersek daha mı mantıklı yoksa mantıksız Biz heyecandan nişanlıma pasaporta başvurduk ve aldık. Fakat pasaporttaki soyismi kendi soyismi. Evlendikten sonra bunu değiştireceğiz bi de boşa defter parası vereceğiz sanırım. Bu durumu başka türlü halletme şansımız bulunuyor mu?
Öncelikle sormak istediğim,Teşekkürler 🙂
Başka sorunuz olması halinde doğru konu başlığı olan DV2026 sohbet odasında sormanız gerekiyor, kazanan olursanız aktif olacak olan DV2026 Aşamaları başlığından sorularınıza devam edebilirsiniz, arama butonunu kullanmayı ihmal etmeyin.
1-biriniz veya ikinizde kazanan olursanız zaman geçirmeksizin kazanan/kazananlar DS260’ı bekar dolduracak, yeteri kadar zamanınız olacak evlenmek için zira en erken mülakat mali yıl başlangıcı olan 1 Ekim 2025’den önce gelmeyecek.
2-Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenme riskini yaşayan talihli olmadı, ilişkinizin çekiliş tarihi olan 3 Mayıs 2025 tarihinden önce başladığını kanıtlar fotoğraf, yazışma vb kanıtlar ile mülakatta kanıtladığınız sürece sıkıntı yaşamadı önceki talihliler.
3-Kazanan olursanız zaman geçirmeksizin formunuzu bekar olarak gönderin, daha sonra mülakat tarihi alabilirseniz, mülakat tarihi aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile irtibata geçerek eşinizi dosyanıza dahil edebilirsiniz.
4-Heyecanınız normal ama sakin kalmaya çalışın. Eşiniz yeni soyadı ile tekrar başvuru yapacak ve pasaport bedeli ödeyecek, devlet kazanacak 🙂 başka halletme şansınız yok.
Bol şans
-
@crazycells Merhaba, ben caresiz bir anne olarak 21 yasin uzerindeki oglum(bekar) icin nasil bir cozum bulurumda NVC surecini hizlanir pesindeyim, tabiki durum gosteriyorki bu pek de mumkun degil. Size bir soru sorsam mumkunmu... Ben 2013 sensinde evlendim Native American esim. Oglum o zaman 18 yasindaydi, ancak green kart basvuru ve kabulunu 2016 senesinde gerceklestirdik benim icin. Evlilik tarihinin acaba F1 vize categorisini degistirmekde her hangi bir etkisi olurmu bu yapilabilinirmi? Ayrica oglum 2016 yili Nisan ayinda benim GC kabul oldugu ay ve zaman da 21 yasina girmisti.
-
@emlka70 Merhaba, sizin durumunuzde herhangi bir guncelleme varmi yoksa halen bekliyormusunuz?
-
-
Herkese merhaba IR2 sürecinde olan var mı? Oğlum Ankarada , 2024 ocakta başvurduk fakat hala bir ilerleme yok. Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim
Şimdiden teşekkürler. -
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.

ABD Yolunda Evlilik
-
@bolatmali Çok teşekkür ederim bilgi için. Benim pasaportum vardı zaten onun adına yeni bir pasaport çıkarıcaz sadece. Bide son olarak DS260 şu an doldurulmuyor sanırım. Forma giriş sağlayamadık, ilk sayfaya bilgileri girdikten sonra "Your request cannot be processed at this time." hatası veriyor ekranda.
-
@Alican35, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@bolatmali Çok teşekkür ederim bilgi için. Benim pasaportum vardı zaten onun adına yeni bir pasaport çıkarıcaz sadece. Bide son olarak DS260 şu an doldurulmuyor sanırım. Forma giriş sağlayamadık, ilk sayfaya bilgileri girdikten sonra "Your request cannot be processed at this time." hatası veriyor ekranda.
Farklı tarayıcılardan ve farklı bilgisayarlardan giriş yapmaya çalışın.
çerezler ve geçmişi silerek girmeyi deneyin
Modeminizi de açıp kapatın.
Bazen bunları yapmanıza rağmen sitede ki yoğunluk ve ya bakımdan dolayı sorun olabiliyor. 1/2 hafta içerisinde çözülecektir bu durum -
Takip edilebilecek güzel bir başlık bilgi veren herkese teşekkürler.
-
Merhabalar ben green card başvurusu yaptıktan sonra evlilik yaptım ds260 formunda eşim için ve çocuklar için nasıl dosya actirabilirim teşekkürler.
-
@Mehmet-Sener formu kendiniz için doldurduktan sonra add applicant kısmından ama detaylı bilgiyi daha bilgililer verebilir.
-
Merhaba , erkek arkadaşımla birlikte Amerika’dayız ve burada evlenip formu öyle doldurmayı düşünüyoruz daha sonra ben Türkiye’ye gideceğim ve mülakat tarihini bekleyeceğim mülakat tarihi açıklanınca erkek arkadaşım da gelip benimle birlikte mülakata girecek değil mi ? Yani o işlemleri Amerika’dan yürütemez? ( kendisi j1 statüsünde ve Ocak ayında vizesi sona erecek ) . Başka bir sorum ise biz Amerika’da evlilik yapıp bunu konsolosluğa bildirmeden sadece Amerika’da evli gözükmek istiyoruz bu şekilde Türkiye’den yeni pasaport çıkarma gibi işlemleri buradaki evliliğim ile yapabilir miyim ? Ve evlendikten sonra değiştirmem gereken başka neler var pasaport dışında ?
-
@red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba , erkek arkadaşımla birlikte Amerika’dayız ve burada evlenip formu öyle doldurmayı düşünüyoruz daha sonra ben Türkiye’ye gideceğim ve mülakat tarihini bekleyeceğim mülakat tarihi açıklanınca erkek arkadaşım da gelip benimle birlikte mülakata girecek değil mi ? Yani o işlemleri Amerika’dan yürütemez? ( kendisi j1 statüsünde ve Ocak ayında vizesi sona erecek ) . Başka bir sorum ise biz Amerika’da evlilik yapıp bunu konsolosluğa bildirmeden sadece Amerika’da evli gözükmek istiyoruz bu şekilde Türkiye’den yeni pasaport çıkarma gibi işlemleri buradaki evliliğim ile yapabilir miyim ? Ve evlendikten sonra değiştirmem gereken başka neler var pasaport dışında ?
Mulakata sizinle birlikte girmesi daha dogru olur, yoksa kendisinin sureci gereksiz uzar.
ABD'de evlilikle ilgili su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleriDiger sorulari ve ne yapmaya calistiginizi anlayamadim. Konsolosluga evlilik bilgisi vermeden , yeni isminizle pasaport mu cikartmak istiyorsunuz?
-
@crazycells aslında ben bu soruyu daha önce sormuştum ve yanıt almıştım forumdan ancak sanırım ben kendimi ifade edemedim ya da daha önce böyle bir isteği olanla hiç karşılaşılmadı bilemiyorum
Ben size tekrar sormak istiyorum ; ben ve erkek arkadaşım şuan amerikadayız ve Amerika içi geçerli bir evlilik yapacağız yani Amerika devletinde Amerika vatandaşları nasıl evleniyorsa bizde onu yapacağız ancak daha önce de sorduğum gibi Bu evliliği Türk konsolosluğuna bildirmeden Türkiye’den evli gözükür müyüm gözükmediğimi biliyorum ancak Amerika’ya göçmen olarak geleceğim için Amerika’daki evliliğim ile Türkiye’den eşimin de yeşil kart sahibi olmasını sağlayabilir miyim? Avukatım bu soruya evet dedi forumda da evet dendi ama sanırım ben kendimi ifade edemiyorum bu konuda çünkü onlar evet dese de araştırmalarım sonucu hayır cevabı çıkıyor . Ben daha çok gencim ve bu yaşta Türkiye’de bir nikahım olsun istemiyorum sadece istediğim erkek arkadaşımın da şimdiden kart sahibi olması ve daha sonra Türkiye’ye gidip orda ailelerimizle birlikte Türkiye’de de evlenebilmek . Umarım bu defa açıklayıcı olmuştur , biraz uzun oldu çok özür dilerim .
-
@crazycells aslında ben bu soruyu daha önce sormuştum ve yanıt almıştım forumdan ancak sanırım ben kendimi ifade edemedim ya da daha önce böyle bir isteği olanla hiç karşılaşılmadı bilemiyorum
Ben size tekrar sormak istiyorum ; ben ve erkek arkadaşım şuan amerikadayız ve Amerika içi geçerli bir evlilik yapacağız yani Amerika devletinde Amerika vatandaşları nasıl evleniyorsa bizde onu yapacağız ancak daha önce de sorduğum gibi Bu evliliği Türk konsolosluğuna bildirmeden Türkiye’den evli gözükür müyüm gözükmediğimi biliyorum ancak Amerika’ya göçmen olarak geleceğim için Amerika’daki evliliğim ile Türkiye’den eşimin de yeşil kart sahibi olmasını sağlayabilir miyim? Avukatım bu soruya evet dedi forumda da evet dendi ama sanırım ben kendimi ifade edemiyorum bu konuda çünkü onlar evet dese de araştırmalarım sonucu hayır cevabı çıkıyor . Ben daha çok gencim ve bu yaşta Türkiye’de bir nikahım olsun istemiyorum sadece istediğim erkek arkadaşımın da şimdiden kart sahibi olması ve daha sonra Türkiye’ye gidip orda ailelerimizle birlikte Türkiye’de de evlenebilmek . Umarım bu defa açıklayıcı olmuştur , biraz uzun oldu çok özür dilerim .
ABD'de resmi bir evlilik yapip kendisini dosyaniza ekleyebilirsiniz. Zaten birden fazla kez evlenemezsiniz, yani ABD'de evlendikten sonra Turkiye'de resmi olarak evlenmeniz artik mumkun olmayacak... tek yapabileceginiz Amerika'daki evliliginizi tescil ettirmek olur, onu da Turkiye'den degil, TC konsoloslugundan yapmalisiniz. Fakat bu durumda da -siz daha sonra konsolosluga gitseniz bile- tarihler ayni gececegi icin yine kayitlarda bulunacak, bilginize.
Mustakbel esiniz de TC vatandasi mi?
Bu kisimlar tamam sanirim... pasaport konusunda tam olarak ne sormak istemistiniz?
-
@crazycells Yani ben ABD deki evliliğimi buradaki Türk konsolosluklarına bildirmek zorundayım değil mi ? Evet kendisi de Türk vatandaşı . Pasaport konusu ise benim zaten 10 yıllık pasaporta geçmem gerekiyor yeni pasaportumu evliyken almam daha doğru değil mi ? Erkek arkadaşımın ise 10 yıllık pasaportu zaten var ama evlendiği için tekrar mı pasaport çıkarması gerekecek evlilikten sonra pasaport yenilemeli miyiz yani? Ama ben soyadımı değiştirmeyeceğim bunu da düşünürsek ne yapmamız lazım?
-
@crazycells Yani ben ABD deki evliliğimi buradaki Türk konsolosluklarına bildirmek zorundayım değil mi ? Evet kendisi de Türk vatandaşı . Pasaport konusu ise benim zaten 10 yıllık pasaporta geçmem gerekiyor yeni pasaportumu evliyken almam daha doğru değil mi ? Erkek arkadaşımın ise 10 yıllık pasaportu zaten var ama evlendiği için tekrar mı pasaport çıkarması gerekecek evlilikten sonra pasaport yenilemeli miyiz yani? Ama ben soyadımı değiştirmeyeceğim bunu da düşünürsek ne yapmamız lazım?
Eger isim veya soyisim degisikligi yapmiyorsaniz pasaportu guncellemenize gerek olmuyor ama TC yasalarina gore kadinin soyadi otomatik degisecegi icin yeni pasaport almaniz gerekecek. ABD'de soyisim degisikligi yapmamaniz, Turkiye'deki isminizi degistirmeyecek. Eger Turkiye'deki isminizi degistirmemek istiyorsaniz, bunu Turk mahkemelerinde dava acarak gerceklestirebilirsiniz.
Fakat bu islemleri gerceklestirebilmek icin konsolosluga bilgi vermeniz gerekiyor, konsolosluga evliliginizi bildirmeden konsolostan yeni isimle pasaport alamazsiniz.
-
@red_wine su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/211/abd-de-yasal-isim-degisikligi-yapmak
-
@Muhammed-Eyüp-Yavuz merhaba, sizin yorumunuzu okudum ve yardımcı olmak isterseniz birkaç sorum olacak size.
1- ds-260 formunu single olarak doldurup dün gönderdim. 3 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla evlenip gitmeyi düşünüyoruz. Ama sürecin uzamaması için formu hemen doldurup gönderdim. Ailelerin onayı vs derken süreç en iyi ihtimalle 2-3 ayı bulacak. Bu durumda evlenirsem pasaportumu kimliğimi falan evli olarak güncellemem gerekecek. Bu süreçte yetişmezse kcc evrak isteği veya konsolosluk mülakatında eski pasaportumla başvuru yapmam gerekecek. Bir sorun teşkil eder mi?
2- Sizin durumunuzda eşinize aynı gün içerisinde yardımcı olmuşlar. Eşinizin hangi belgeleri hazırdı öğleden sonraki mülakata gittiğinizde?
3- Bir de maddi olarak ortak hesabınızda gösterdiğiniz 10.000 doları ne kadar süre önce bankaya koymuştunuz?
Açıkçası çok fazla endişemiz var nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilmiyoruz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. -
@Ezgi-Korkut Merhabalar, elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım ama öncelikle sıralamanızı imzanıza taşımanızı öneririm, bu yorumlarda birçok açıdan etken olacaktır. Çünkü mülakat zamanınız da buna göre şekillenecek.
1- İlk olarak formu erkenden göndermeniz iyi olmuş. Kadınlar için malesef bu süreç biraz daha zorlayıcı olabiliyor fakat eşimin pasaportunu ve kimliğini yenilemesi çok kısa süre aldı. Özellikle yeni pasaportu evlendikten 2-3 hafta içersinde elindeydi. Fakat eski pasaportunuzla gitmenizi çok önermem çünkü vize basılsa bile bunu yeni alacağınız pasaporta aktarmak için uğraşmanız gerekecek. O yüzden mülakata girerken yeni pasaportunuz yanınızda olsun. Biz bu süreçte birçok şeyden feragat ettik ve sürecimizi kolaylaştıracak şekilde evlilik sürecimizi şekillendirdik, size de bunu öneririm çünkü hem GC süreci hem de evlilik süreci birlikte ciddi anlamda yorucu ve kaygı verici olabiliyor.2-Eşim için DS formu açılmamıştı fakat sağlık raporu haricinde olan her şeyimiz yanımızdaydı. Eşime DS açılamamasının sebebi o dönemin Christmas tatiline denk gelmesiydi. Normalde eşiniz için açacakları DS için zaman oluyor yani fakat olur da bizim gibi özel bir zamana denk gelirseniz siz de eşinizin tüm evrakları ile birlikte görüşmeye gidin, ilk başta sadece sizi içeri alacaklardır, siz de orada durumu izah edebilir ve eşiniz adına DS açtırabilirsiniz.
3- Yaklaşık birkaç hafta önce koymuştuk fakat ikimizin de maaş dökümleri yanımızdaydı. 10000 doların yeterli olmayacağını düşünenler var, bu konuda haklı da olabilirler çünkü mülakatta orada yapacağımız iş, güvencemiz ve evliliğimizin realitesi de sorgulandı. Bunlara oldukça güzel ve dolu cevaplar verdik, bu sebeple hesaptaki paranın o kadar da dikkate alınmadığını düşünüyorum fakat herhangi bir cevabımızda güven vermeden konuşsak ya da yanlış bilgi verseydik bu miktar bize bahane olarak sunulabilir ve red de alabilirdik.
Umarım süreciniz güzel geçer, sizin için oldukça yorucu olacak ama her şey bittiği zaman oldukça rahatlayacaksınız:)
-
@Ezgi-Korkut KCC dediginize gore DV'den bahsediyorsunuz... fakat yine de basvuru kategorinizin net anlasilmasi icin bilgilerinizi imzaniza tasimayi unutmayiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
Merhaba.. Eşimle greencard cekilisine basvurmustuk. Dun esimin kazandığını ogrendim.. Bana çıkmadı.. Yalniz şoyle bir.sikintimiz var. Eşimin tum.bilgileri dogru fakat onun basvurusunda bana ait.bilgi verirken malesef doğum yerimi pasaportta yazdigi sekilde izmit yerine il olarak kocaeli.yazdim.. Red almak istemiyoruz.. Bu hatali.bilgiden dolayi surecler etkilenir mi?.. Nasıl bir yol izlememi.onerirsiniz.. mualakat oncesi.bosanma sonrasında tekrar.evlenme yolunu.bile deneyebiliriz
-
@orchuns, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba.. Eşimle greencard cekilisine basvurmustuk. Dun esimin kazandığını ogrendim.. Bana çıkmadı.. Yalniz şoyle bir.sikintimiz var. Eşimin tum.bilgileri dogru fakat onun basvurusunda bana ait.bilgi verirken malesef doğum yerimi pasaportta yazdigi sekilde izmit yerine il olarak kocaeli.yazdim.. Red almak istemiyoruz.. Bu hatali.bilgiden dolayi surecler etkilenir mi?.. Nasıl bir yol izlememi.onerirsiniz.. mualakat oncesi.bosanma sonrasında tekrar.evlenme yolunu.bile deneyebiliriz
Herhangi bir sey yapmaniza gerek yok
Yaptiginizi hickimse "hata" olarak degerlendirmeyecektir bile...
Su konuyu takip etmeniz yeterli:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@orchuns, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Herhangi bir sey yapmaniza gerek yok
Yaptiginizi hickimse "hata" olarak degerlendirmeyecektir bile...
Su konuyu takip etmeniz yeterli:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
Hocam yonlendirdiginiz foruma girdim.. Teker teker okuyacağım.. Sadece cumlenizden tam bir sonuc çıkaramadım.. Yani hata olarak degerlendirmeyecekler ve direk yanlış beyan olarak mı degerlendirecekler:)
Aday Esim dışında dolduracagim DS-260 Formunda izmit yazacağım fakat ilk verilen bilgide kocaeli yazılmıştı.. Tutarsiz olarak degerlendirilmez umarim..
Cok özür dilerim biraz heyecan var -
Merhabalar,
Ben ABD vatandasiyim, Agustos ayinda Turkiye'de evlenmeyi planliyorum (Covid-19 izin verirse). Nisanlimin 10 yillik ABD vizesi var. Benim sorum; ABD de evlenmek ile Turkiye de evlenmek arasinda islemler acisindan bir fark varmi? Tum basvurularimizi ABD de yapacagiz, yinede islemlerin sorunsuz devam etmesini istiyoruz.
Diger sorum; Turkiyede kiyilan nikahlar iki is gunu icinde nufus mudurlugune yansiyormus, bu durumda TR gumrukten cikista problem yasarmiyiz? Malum vize uzerindeki soyisim ile nufus mudurlugundeki soyisim tutmayacak.
Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim. -
Tekrar merhaba, daha önce sormuş olduğum bir soru hakkında sizden ve başka kişi ve kurumlardan ufak bilgiler almış olsam da hala kendi içimde netliğe kavuşamadım. Ankara konsolosluğuna ulaşamıyorum T.C. konsolosluğu ise bu konuyla ilgilenmiyor . Sadece merak ettiğim tek soru ben erkek arkadaşımla Amerika’da resmî bir evlilik yaparsam ve bunu T.C. konsolosluğuna bildirmeden ülkemize gidip yeşil kart mülakatına sadece ABD evliliğimizle girebilecek miyiz ? Yani burada evlenip T.C. ne tescil ettirmeyip ben eşimi ds260 formunda gösterip mülakat tarihimde eşimi de alıp mülakata gidebilecek miyim bu evliliği ABD konsolosluğu kabul edecek mi ? Kimisi evet kimisi hayır dediği için inanın tekrar sormak istedim bir avukat evet bir avukat hayır dedi örneğin.

Benzer Başlıklar
89
55.5k
Users
4.8k
Topics
484.1k