Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @anka Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    Ekim 2017'de sarı zarflar ve geçici vizelerimizle ailece ilk girişimizi newark'dan yapmıştık.

    Nisan 2018'de ben tek başıma green card ile sorunsuzca miami'den giriş yaptım.

    Eylül 2018'de ben, eşim ve kızım ile beraber yine miami'den sorun yaşamadan gc'ler ile giriş yaptık. Kiosk üzerinden ilk işlemleri yaptığımızda benim ve 2 yaşındaki kızımın çıktıları "clear" iken eşimin formu "x" ile çıktı. Nisan ayındaki girişimde de benim formum "x" olduğu için telaş yapmadan pasaport kontrolü sırasına girdik.

    Görüşmemiz kısaca şöyleydi,

    pasaport görevlisi - Nerden geliyorsunuz? (elinde pasaportlar olmasına rağmen)

    ben - Türkiye

    pg - Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?

    b- Daha öncesinde Türkiye'de yaşıyorduk, bundan sonra USA'de yaşayacağız.

    pg - ok

    Devamında eşimin parmak izi ve fotoğrafı tekrar alındı, hemen sonrasında da işlemimiz tamamlandı.

    Miami'den green card ile 2. girişim ve her 2 işlemde de gayet rahat bir ortamda işlemlerimizi tamamlandık. Tabi ki yaş durumunuzdan medeni durumunuza hatta dış görünüşünüze kadar bir çok parametre var ama sanki miami'de işlemler daha rahat oluyor. Çok falso vermedikten sonra çok üstünüze gelmeye niyetleri yok gibi.

    Selam herkese, Eylül 2018’deki girişimizi takiben , bugün ben 4. kez, eşim ve kızım da 3.kez girişlerimizi yaptık.

    Son girişimizin üzerinden 6 ay 2 hafta gibi bir süre geçti. Bu giriş çıkış işlemleri biraz çekirge misali olduğu için bu sefer açıkcası kapıda biraz sorun bekliyordum. Eşim de ben de işlerimizden istifa edip geldiğimiz için, ingilizce işten ayrılma evraklarımız yanımızdaydı olası bir sorunda neden bu denli zamandır kalıcı gelmediğimizi anlatabileceğimi düşünüyordum yine de yorucu geçen 13 saatin ardından bir sorgu ile karşılaşma düşüncesi hem olası hem de can sıkıcı duruyordu. Sonuçta 2017 Ekim’den bu yana sadece giriş çıkış yaparak süreci ilerletmiştik. Ben yaklaşık 6 ayda bir gelirken eşim ve kızım ilk girişlerinden sonra 11 ay, üstüne de 6.5 ay gibi bir sürede giriş yapıyordu.

    Pasaport polisine doğru yaklaştıkca olası sorular ve cevapları kafamda dönerken bir anda 13 saattir uçakta olmaktan sıkılan 2.5 yaşındaki kızım sıradan çıkıp, polislerin olduğu alana koşmaya başladı. O bariyerleri teker teker aşarken ben yanımızdaki 5 parça çantayı eşime bırakıp bir görevlinin yardımıyla kızıma pasaport polislerinin olduğu kabinin önünde ulaştım. Ben tekrar sırama dönerken görevli aradaki bariyeri kapattı ve kibarca bizi sıranın sonundan en önüne aldı. Daha önceki girişlerde kiosktan işlem yapmışken bu sefer o aşamayı pass geçip direkt memurun karşısına gitmek yine kafamda bir soru işareti bıraktı. Sıranın en arkasındayken birden sadece 2 kişinin arkasında pasaport polis kabininin önünde kendimizi bulduk. Bu sırada artık bir klasik olan polisin bizden önceki kişilere tavırlarını izlemeye başladık. Önümüzdeki tek başına gelen 25 yaşlarındaki genci başka bir polis escortuyla arka tarafa aldılar. Bu durumu görünce hem ilk defa böyle bir olayla karşılaştım hem de aynı durumun üst üste 2 kere olma olasılığını biraz düşük bulduğum için rahatladım. Sıra bize geldiğinde az önce oldukca suratsız görünen görevli bir anda 180 derece değişip gayet sıcak bir tavırla işlemlerimizi yaptı. Tek bir soru sormadı. Sadece kızıma adını sorup çantasından çıkardığı ufak bir haribo paketi hediye etti. Parmak izi ve fotoğrafların ardından neredeyse 5 dk içinde geçişimizi yaptık.

    Ben daha önce yine miami’de türkçe konuşan bir Amerika’lı pasaport polisine denk gelmiştim, şimdi de hediye verenini gördüm. Zor bir karar sürecinin ardından temelli geldiğimiz bu sefer şimdiye kadar herşey yolunda gitti, umarım bundan sonra da şans yanımızda olur.

    Son bir not; sıkça belirtildiği gibi bu giriş- çıkış işlemlerinde çok fazla değişken ve parametre var. Bizim tecrübelerimiz hep olumlu geçti, ben deneyimimizi aktarmak istedim ama belki bir yandaki polise denk gelsek sorun yaşayabilirdik. Siz de uzun süre Amerika dışında kalacaksanız olası sorunlara karşı belgeleriyle beraber hazırlıklarınızı yapmanızı tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka hayirli olsun 🙂 problem yasamamaniz sevindirici 🙂
    bu durumda uzun sure ABD'ye giris yapmamis cocuklu ailelere onerimiz Miami'den giris yapmalari ve mumkunse kucuk cocuklarinin ellerini havalimaninda birakip onlari saga sola kosmaya tesvik etmeleri mi sayin @Anka ? 😊


  • @crazycells ahaha evet ama iyi bir oyunculuk performansı gerekiyor, benim kızım diye söylemiyorum çok doğaldı, kendisini iş görüşmelerine de götürmeyi planlıyorum. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.


  • Daha once soyle bir mesaj atmistim 4 ay once.Esim ekim 2018 ve subat 2019 arasi kaldi okulunu ayarladiktan sonra geri dondu bende onun ardindan is icin TR ye geldim amerikali bir sirketin TR de yaptigi iste calisiyorum haziran ayina kadar devam edecek esimde amerikada bensiz kalmak istememisti.Simdi beraber geri donucez sorun yasama sansimiz nedir esimle ilgili? greencard i alali 1.5 sene oldu ama toplamda 4-5 ay aldi ulke icinde.Ben ise hep amerikadaydim

    @betfair39 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Benim eşim 2018 Ocakta gelmişti buraya 1 ay kalıp geri dönmüştü iş sebebi yüzünden.Sonrasında ise Eylül de tekrar geri geldik bu sefer girerken Border Security 6 aydan fazla eşiniz yurtdışında kalmış bu sefer izin veriyorum ama bir dahakine 6 aydan fazla uzun kalacaksa Immigrationla görüşün dediler.Başka başına gelen varmı acaba böyle birşey?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Sorun yaşama ihtimali bence çok düşük. Genelde ilk 1-2 yıl daha anlayışlı oluyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 bence de oldukca dusuk bir ihtimal.


  • @emrahcan1 merhaba giriş yaptiniz mi


  • Merhabalar herkese.

    Benim sorum biraz karmaşık olacak sanıyorum. Amerika'ya temmuzda ilk girişimizi yapacağız ama 2 hafta kalıp döneceğiz. 1-2 yıl içerisinde yerleşmeyi düşünmüyorum fakat beş yıllık sürenin bozulmaması için şöyle yapmayı planlıyorum;

    • Amerika'da şirket kurup, Türkiye'de sahibi olduğum şirketi Amerika'daki yeni şirketin altına alacağım. Türkiye'de iş yapıp, Amerika'da vergi ödeyeceğim.
    • Amerika'da gayrimenkul alacağım
    • Artık Amerikan şirketimdeki işim gereği Türkiye'de çoğunlukla vakit geçirmek zorunda olacağım. Ama 6 ayı geçirmeden Amerika'ya giriş çıkış yapacağım. Böylelikle 3 yıllık sürede bozulmamış olacaktır diye düşünüyorum.
    • Sizce böyle bir yapı kurarak bu süreci ilerletmemin bir sakıncası olur mu ? Gerçekten benim gibi Şirket sahibi olan greencardlılar işleri gereği yılın çoğunu Amerika dışında geçirmek zorundalarsa sizce bu kabul edilir bir durum olarak değerlendirilmez mi ? Ana şirket'in Amerikan olacak olması ve nihayetinde Amerikan yasalarına ve vergi sistemene dahil edilecek olması, permanent statusüne güçlü bir kanıt olmaz mı ?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fraisss Eger asil ikamet yeriniz ABD ise, kira sozlesmeleriniz, fatura odemeleriniz, maas alma islemleri vs. devam ediyorsa o durumda yapabilirsiniz. Fakat ABD'de yasamiyorsaniz sadece sirketiniz buradaysa soru isareti ile yaklasabilirler.


  • @crazycells Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @fraisss Eger asil ikamet yeriniz ABD ise, kira sozlesmeleriniz, fatura odemeleriniz, maas alma islemleri vs. devam ediyorsa o durumda yapabilirsiniz. Fakat ABD'de yasamiyorsaniz sadece sirketiniz buradaysa soru isareti ile yaklasabilirler.

    Bunun en güzel çözümü EB5 vizesi ile GC almak heralde. $575000 gibi bir para çıkıyor cebinizden, bunun da $75000 ını unutuyorsunuz, ondan sonra "money talks". Ne nerde çalışıyorsun diye soran var, ne ne zaman girdin ne zaman çıktın diye soran var, ister orda yaşa, ister burda yaşa. En rahat GC yöntemi ama birazcık pahalı tabi...


  • Merhabalar değerli forum üyeleri. Ben göçmen vize ile Abd'ye ilk girişimi 28 ağustos 2018'de yaptım pasaporta 28 ağustos 2018 yazılı bir damga bastılar.25 eylülde Tr'ye döndüm. Green card ise benden sonra ekim ayında abimin evine geldi.Şuanda Türkiye'deyim okulum da biteceği için 20 haziran gibi Abd'ye bilet alacağım.Yanımda green card olmadığı için pasaporttaki damga ile Abd'ye gitmeyi düşünüyorum. Damganın bir yıl geçerli olduğunu biliyorum ama yine de sizce havalimanı görevlileri sıkıntı çıkarır mı uçağa almama gibi durum olur mu veya green card isterler mi ? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar hepiniz sağlıcakla kalın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nurullah Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    Merhabalar değerli forum üyeleri. Ben göçmen vize ile Abd'ye ilk girişimi 28 ağustos 2018'de yaptım pasaporta 28 ağustos 2018 yazılı bir damga bastılar.25 eylülde Tr'ye döndüm. Green card ise benden sonra ekim ayında abimin evine geldi.Şuanda Türkiye'deyim okulum da biteceği için 20 haziran gibi Abd'ye bilet alacağım.Yanımda green card olmadığı için pasaporttaki damga ile Abd'ye gitmeyi düşünüyorum. Damganın bir yıl geçerli olduğunu biliyorum ama yine de sizce havalimanı görevlileri sıkıntı çıkarır mı uçağa almama gibi durum olur mu veya green card isterler mi ? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar hepiniz sağlıcakla kalın.

    Aktarmasız giderseniz hiçbir sıkıntı çıkmaz. Aktarmalı uçuşta bazı ülkeler bu damgayı kabul etmiyor.


  • @knnrn teşekkürler Kenan Bey THY’den kesicem bileti o zaman biraz takıntılıyım ben kusura bakmayın daha önce de sormuştum.


  • @crazycells çok teşekkürler.


  • merhabalar, planımıza göre eylülde ABD'ye ailece giriş yaptıktan kısa bir süre sonra eşim çocuklarla birlikte geri dönecek ve ancak 9 ay sonra okullar tatil olunca gelebilecekler ve umarım temelli olacak. Vatandaşlığa geçişte 9 ay geriden gelmeleri dert değil ama yeterki girişte sorun yaşamasınlar. Ailenin babası olarak o tarihte 9 aydır ikamet ediyor ve çalışıyor olmamın ailece yerleşme niyetimizi göstereceğini umuyorum, ne dersiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @challenge Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    merhabalar, planımıza göre eylülde ABD'ye ailece giriş yaptıktan kısa bir süre sonra eşim çocuklarla birlikte geri dönecek ve ancak 9 ay sonra okullar tatil olunca gelebilecekler ve umarım temelli olacak. Vatandaşlığa geçişte 9 ay geriden gelmeleri dert değil ama yeterki girişte sorun yaşamasınlar. Ailenin babası olarak o tarihte 9 aydır ikamet ediyor ve çalışıyor olmamın ailece yerleşme niyetimizi göstereceğini umuyorum, ne dersiniz?

    ilk yil oldugu icin ve egitim nedeniyle bu sekilde gecikmeli bir giris yaptiginiz icin sorun etmeyeceklerdir.


  • merhaba konuyla ilgili bir sorum olacaktı. şimdi green card bana çıktı. eşim ve iki çocuğumla beraber gitmeyi planlıyorum. ama eşim ilk sefer geldikten sonra ne bir daha gelmek istiyor ne de vatandaşlık istiyor. bu durumda ben 5 senemi doldurduğumda vatandaşlığa başvurabilir miyim. benim vatandaşlık almam sonucunda çocuklar 5 seneyi doldurmamış olsa bile vatandaşlık alabilirler mi (malum bütün bu olaylar onlar için). bir de geçen 2018 ekimde başvurduk green card'a 5 senelik süreç 2023 ekimde mi doluyor? teşekkürler...


  • @crazycells rahatlattınız bizi, teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rigsmaer Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    merhaba konuyla ilgili bir sorum olacaktı. şimdi green card bana çıktı. eşim ve iki çocuğumla beraber gitmeyi planlıyorum. ama eşim ilk sefer geldikten sonra ne bir daha gelmek istiyor ne de vatandaşlık istiyor. bu durumda ben 5 senemi doldurduğumda vatandaşlığa başvurabilir miyim. benim vatandaşlık almam sonucunda çocuklar 5 seneyi doldurmamış olsa bile vatandaşlık alabilirler mi (malum bütün bu olaylar onlar için). bir de geçen 2018 ekimde başvurduk green card'a 5 senelik süreç 2023 ekimde mi doluyor? teşekkürler...

    Bu durumda esiniz icin surece devam etmemelisiniz. Sadece siz ve cocuklariniza Green Card almalisiniz, sonra herkes ilk girislerini yapmali. Eger cocuklariniz siz vatandas olurken 18 yas altindalarsa ve ABD'de Green Card ile bulunuyorlarsa, otomatik vatandas olurlar.

    Hangi 5 senelik surec? Vatandaslik icin gereken mi? O surec siz ABD'ye tasininca basliyor.


  • @crazycells evet vatandaşlık için geçen süreydi. ben iki çocukla ne yaparım orada başkan 🙂 çocukları burada bırakıp kendim biraz kasacağım orada artık. işin son aşamasına geldiğimde hepsini tekrar oraya çağırıp vatandaşlık almalarını sağlamak istiyorum çocukların.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum