Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Abd’ye giriş yaptıktan sonra kart elimize ulaşmadan dönersek, 2. Girişte kart olmadan, pasaportta basılı olan vize ile giriş yapabiliyoruz değil mi?


  • @USkamyon, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @gucarslan Abd’ye giriş yaptıktan sonra kart elimize ulaşmadan dönersek, 2. Girişte kart olmadan, pasaportta basılı olan vize ile giriş yapabiliyoruz değil mi?

    Giris tarihinden itibaren 1 yil icerisinde yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @USkamyon evet, sn. @Ryback'İn de dediği gibi, pasaportunuza basılı vizeyi ilk girişinizden itibaren 1 yıl süreyle kullanabilirsiniz.
    ancak sonraki girişleri transit uçuş almadan, direkt uçuşla yapmaya çalışın çünkü bazı ülkeler pasaportunuzdaki damgayı değil, vizedeki tarihi baz alıp size sorun yaratabilir.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim 🙂 Vizeyi almadım henüz ama, umarım alırısam sonraki birkaç aylık süreç konusunda planlamada zorlanıyordum, bu durum bana esneklik sağladı.


  • @Ryback Çok teşekkürler 🙏


  • @otgm, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @cnpist

    Cevaplarınız için çok teşekkürler.

    Bir soru daha sormak istiyorum. Greencard vizesi için 10 senelik demişsiniz. Acaba iptal ettirmeyip 5 sene sonra tekrardan kalıcı ikamet için giriş yapmak istesem sorun yaşarmıyım ?

    Şimdiden teşekkürler.

    6 ay girisyapmadi iseniz, giriste gumruk muhafaza polisi sizi sorguya cekebilir, neden bu kadar zamandır yurtdısında kaldniz, neden yerlesmediniz gibi . Eger 5 sene sonra yerlesmeyi dusunuyorsaniz, ABDye gelip, 2 senelik re-entry permit almanizi oneririm. Bu permit hemen alinamiyor, bir sure ABDde evrak isleri icin kalmaniz gerekiyor, forumda basligi mevcut. Daha sonra tekrar re-entry permit alabilirsiniz, 2 sene suresi bitince. Hic bunlari yapamam, 5 sene sonra ben sansimi kapida denerm de diyebilirsiniz, eger 5 sene neden ABDye yerlesmediginizi kapidaki gorevlilere saglam gerekcelerle anlatabileceginize inaniyorsaniz, bu da olabilir. Saglam gerekceler calisma olmaz ama, saglik ya da okul gibi vs sebepleri sunablirsiniz. Kolay gelsin


  • Öncelikle merhaba bir sorum olacak çok değerli arkadaşlara . Erkek arkadaşım bu sene vatandaşlık için başvuru yapacak fakat şöyle bir durum var beş yıldır sürekli yılın 4 veya 5 ayını Türkiye de geçirirdi çünkü yüksek lisansı devam ediyordu ama bu süre 6 ayı geçmedi hiç bir yılda . Vatandaşlık için formu dolduruken sanırım adres kısmında türkiyedeyken kaldığı adresi göstermesi gerekir mi ?


  • @Buse-Esen eğer ikameti Türkiye ise yazmak zorunda, ama Amerika’da da kirada bir evde oturuyorsa yazmasına gerek yok.


  • Arkadaşlar selam, green card kazandığımı ve amerikaya gittiğimi düşünün. Amerikaya gittikten ve green cardımı aldıktan sonra Türkiyeye dönüp 2 3 sene Türkiyede kalsam herhangi bir sorun olur mu. Yani bunun bir yasal süreci var mı yoksa green cardımı aldıktan sonra istediğim zaman gidip gelebilirmiyim Amerikaya cevaplarsanız sevinirim


  • @erdemoglu 6 aydan fazla kalışlarda sorun yaşayabilirsiniz


  • @erdemoglu 6 aydan fazla ABD dışında kalacaksanız aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?_=1660246063702

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   D dogukankskn 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Erkan Gürsoy Erkan Gürsoy 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba geçen ağustos ayında başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

    2021 Ağustos sonunda Diversity Lottery visası ile giriş yaptım. Okulum dolayısıyla 10 gün kaldım. O sırada 3. sınıfı tamamlamıştım. Bu sene (2022 ağustos) ise 4. sınıfı tamamladım. Okulu bitirene kadar önümdeki iki sene boyunca 6-12 ayda bir giriş çıkış yapmayı planlıyordum. Bir sonraki girişimde ise re-entry permit almayı düşünüyordum.

    Tam bir sene sonra 2022 Ağustos ayında Newark NJ'den Amerika'ya tekrar giriş yaptım. Elimde Green Card vardı. Gişeden rahat bir şekilde geçmeyi planlıyordum. Newark havalimanındaki görevli (JFK'dan farklı olarak) Green card sahiplerini de turist vizesi ile giriş yapanların yanında yönlendirdi. Sıram gelince görevli ilk soru olarak nerede yaşıyorsun dedi. Ben de Türkiye'de yaşıyorum dedim. Neden yerleşmedin dedi. Ben de şu an okulum dolayısıyla Türkiye'deyim dedim. ABD'de aktif olarak ikametim vardı. Tekrar defalarca aynı soruları sordu. Nerede yaşıyorsun, niye burada yaşamıyorsun. Okulum dolasıyla Türkiye'ye gittiğimi ilk fırsatta döndüğümü belirtsem de işe yaramadı. Elimde okul sonrası Amerika'da doktorluk yapılmak adına girdiğim Licensing examination belgesi vardı. (okulu bitirip bir an önce orada mesleğimi yapmak istiyorum. Bunun için 2-3 sınava girmeniz gerekiyor. İlk sınavı geçtim). Fakat görevli pek dinlemek istemedi. Anladığım kadarıyla ilk soruya verdiğim yanlış (!) cevaptan sonra söylediklerimin pek önemi olmadı. Sonra beni içeriye aldılar, sıra bekledikten sonra. Tekrar bir görevliyle konuştum. Durumumu anlattım. Bu görevli ise dinledi bu durumda bir problem yok dedi. Biz Green Card sahiplerine kartı aldıktan sonra yerleşmeleri için 1-2 sene tanıyoruz dedi. Buraya gelecek misin dedi. Ben de evet geleceğim bu yüzden burada mesleğimi yapabilmek için bu sınava girdim dedim. İkinci (kıdemli) görevli daha anlayışlıydı. Sohbetin sonunda geçen hafta İzmir'e gelişini anlatıyordu.
    (Şu an Türkiye'ye döndüm. Okulum dolayısıyla en erken 5 ay sonra girebileceğim.)

    Anladığım kadarıyla ilk giriş-çıkış bile olsa çok dikkatli olmak gerekiyor. Boş bulunup Türkiye'de yaşıyorum gibi bir ifade ASLA kullanmamak gerekiyor. Bir de Newark daha az kalabalıktı, JFK olsa görevli daha anlayışlı olurdu/uğraşmak istemezdi diye düşünüyorum.

    Başımdan bu şekilde bir olay geçti. Benzer durumla karşılabilecek olanlar için yazdım. Görüşlerinizi de almak isterim. İyi günler herkese


  • @ankaralıdoktor43 Hocam memura göre değişiyor dediğiniz gibi ama Türkiye'de yaşıyorum diyerek büyük hata yapmışsınız. Buna benzer deneyimler duydum. Neyse ki sıkıntısız olayı atlatmışsınız.


  • İlk girişimizden yaklaşık 8 ay sonra 28 Ağustosta Miami'den 2. girişimizi yaptık ve 1 hafta kalıp döndük. Tek bir soru dahi sorulmadı. Çok güler yüzlü bir bayandı pasaport kontroldeki arkadaş. İsmimi çok iyi telaffuz ettiği için biraz konuştuk gülüştük. Hoş geldiniz dedi bitti. Ben her ihtimale karşı bir sürü evrak cevap vs. hazırlamıştım. Ama neden bu kadar süre gelmedin, yanında ne kadar para var, yiyecek var mı vs. hiçbir şey sorulmadı. Umarım herkesin girişleri bu kadar kolay olur. Kısmetse seneye yazın temelli gideceğiz. İnşallah durum gene aynı olur.


  • Merhaba,
    Bir konuda sizlere danışmak istedim.Aslında forumda dönen ama tedirginlikten belkide netleştirmek adına sorulan.
    Ocak 13 e kadar geçerli vizemiz basılı.İlk girişi 9 ekimde eşim ve kızımla yapacağız houstondan.15 ekim dönüş.Sanırım ilk girişte damga yada vize üzerinden 1 sene geçerlilik tanınacak.Gc lerimizi ve ssn lerimizi arkadaşlarımız vasıtasıyla daha sonra tr ye ulaştıracağız.
    Şimdi bilgilerinize danışmak istediğim durum,
    -İlk giriş (Ekim 9 dan sonra 15 ekimde döneceğiz.) yapıldıktan sonra türkiyeye döndüğümüzde işlerimi ve planlarımızı oturtup hazırlığımızı yapıp Ağustos 2023 başı temelli gidişi planlıyoruz (takribi 10 ay)sorun olurmu ?
    -Eğer olmaz ise bu girişte bize ulaşan GC ler ile girmekmi mantıklıdır yoksa geçici süreli ilk girişe özel 1 seneye uzatılan vize ilemi ?
    Zaten sorun olur ise mecburi planları 6 aya çekeceğiz 🙂

    Sağlıklı günler dilerim.


  • @mirach39 ilk girişi yaptığınız 9 Ekim gününden itibaren 1 yıl boyunca vurulan damgayla ülkeye greencardsız giriş yapabilirsiniz. Planlarınız da problem görünmüyor. İlk girişle ikinci giriş arasındaki 1 yıla yaklaşan süreyi kişinin memleketindeki işlerini düzene sokması, evini arabasını satması gibi sebeplerle makul karşılıyorlar.Ama 2.girişten sonra artık Abd dışında 6 aydan fazla kalmamaya dikkat edin hem girişte problem yaşama ihtimalini aza indirir hem vatandaşlık başvurusu için gereken süreye zarar vermemiş olursunuz. İkinci girişi eğer vize ile yapacaksanız (10 ay sonra olduğu için vizenin geçerlilik süresi bitecektir ama ilk girişte vurulan damga o vizeyi vurulduğu günden itibaren 1 yıl uzatıyor ama bunu tüm havalimanlarındaki personel ya bilmiyor ya da anlatmakta zorluk yaşıyoruz. Onlar yazılı vizeye bakıyor " tamam bu vize sona ermiş artık geçerli değil yorumu yapabiliyorlar) direkt uçuş tercih etmenizi tavsiye ederim. İlk girişteki vurulan damgayı aktarma yapacağınız ülkedeki havalimanı personeli anlamayabilir ve size sıkıntı çıkarabilir. Daha önce bu tür olumsuz tecrübeler yaşandı. Eğer arkadaşınız greencardı Türkiyeye getirecek veya postalayacaksa (tavsiye edilen bir yöntem değildir ama yapanlar var tabiki) elinizdeki greencardla yine 1 yılı aşmadan aktarmalı ya da direk uçuşla Amerika'ya ikinci girişinizi yapabilirsiniz.


  • Çok teşekkürler @Muhtaradana

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Removal proceeding surecindeyim. Uzun sure giris yapmamistim ve havaalanindan giris yaptiktan sonra haklarimdan vazgecmek istemedigimden dolayi surece baslamis oldum. Simdi korkuyorum ne yapacagima dair cok bir fikrim yok. Giris yaptiktan sonra is buldum araba aldim sigorta vs yaptirdim. Belli bir surecten gectim. Sizce bu gibi durumlar benim lehime sonuclandirabilir mi bu sureci?


  • @ugandateam merhabalar, tecrübelerinizi çok merak ediyorum. Forumda ilk deda removing sürecinde birine rastladım. Ne kadar yurtdışında kaldınız? Yerleşmeme nedeniniz neydi, memurları ikna etmeyi denediniz mi? Süreç nasıl başladı, girişte neler yaşadınjz biraz anlatır mısınız?

    Ayrıca şahsen, removing sürecinde olsanız bile kalıcı olduğunjz fikrine yol açacak işler yapmanızın faydanıza olacağı düşüncesindeyim.


  • Merhaba, ilk giriş yaptığımızda kartların gönderilmesi için belli bir gün sayısı gerekmediğini bu konuyu okuyarak öğrendim. Peki ikinci girişimizde; ilk girişte kalınan gün sayısı görevlinin tavrını etkiler mi? (ikinci giriş 6 ay içinde yapılacak)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum