Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Yamtar
    Selamlar bambaşka bir konu araştırırken benim ve eşimin abd ye girişimizin gözüktüğünü fakat çocuklarımızın kaydının gözükmediğini fark ettim. 2 ay’dır abd deyiz fakat şimdi eşim ve çocukların dönme durumu var. Merak ettiğim acaba çocukların giriş kaydını ekletmenin bir yolu var mı? Ya da gerek var mı sonuçta 3 yalında yoklar ve yalnız seyahat etmeleri zaten mümkün değil.

• @gulnurcb 180 gunu gecince oturum hakkiniz yanmaz. Oturum hakkiniz sizin kartinizin suresi bittiginde yenilemezseniz ve o sirada ABD yasamaz iseniz yanar. Ben ilk 3 yil 7 kez giris cikis yaptim yerlesinceye kadar. Hatta biri 8 ayin ustune idi.

• Selamlar, Yaş:22 Türkiye de öğrenciyim (Hazırlıktayım ve daha 4 yılım var bitmesine) Green Card çıkması durumunda okulumu dondurmak istemiyorum. Yılda 3-4 Kez Amerika'ya giriş çıkış yapabilirim fakat okulumu bitirmeden yerleşemem. Giriş çıkışlarda öğrenci belgemi ve transkriptimi yanımda bulundursam herhangi bir sorun olduğunda bunu göstersem kabul edilir mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

• @ali-maramuroglu arkadasim TR de okul okuyup ne yapacaksin? Çikarsa hemen git arkana bakma. Bizde 3 tane Universite diplomasi varda ne ise yariyor. Basta alacagin maas asgari ucret. Alacagin zamanla 3 tane bilemedin 4 tane asgari ucret kadar maas a ulasman yillarini alir. Ulkenin %57 si 22.000 lira maas aliyor. Sen 80.000 lira alsan ne olacak? Onunlada ne araba alabilirsin, ne de ev alabilirsin.

• @ali-maramuroglu, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Selamlar, Yaş:22 Türkiye de öğrenciyim (Hazırlıktayım ve daha 4 yılım var bitmesine) Green Card çıkması durumunda okulumu dondurmak istemiyorum. Yılda 3-4 Kez Amerika'ya giriş çıkış yapabilirim fakat okulumu bitirmeden yerleşemem. Giriş çıkışlarda öğrenci belgemi ve transkriptimi yanımda bulundursam herhangi bir sorun olduğunda bunu göstersem kabul edilir mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Merhaba, GC kazandıktan sonra bir şekilde yöntemini bulursunuz merak etmeyin. Önemli olan GC talihlisi olup vizeyi alabilmek.

Sosyal bilimler veya sağlık bilimleri okuyorsanız diplomanız burda bir işe yaramayacaktır, mühendislik mezunlara çok daha avantajlı. ABD’ye girince 2 yıllık community collage’da bir bölüm okumak size çok daha fazla avantaj sağlar hem bu sırada çalışıp para da kazanabilirsiniz.

• @arnblt yanmadigini biliyorum ama son zamanlarda o kadar saçma yorumlar gördük ister istemez gerildik. Trump geldi artık işiniz çok zor 180 günü geçirmeyin yoksa ülkeye göremezsiniz şeklinde. İnsan inanmıyor ama bir acaba mi diye korkuyoruz. Bilgi için teşekkürler.

• @minnesota Evet haklısınız fakat İtü de bilgisayar mühendisliği kazandım. Geleceği olan, çok geniş çaplı bir bölüm ve Türkiye'nin en iyi okullarından biri (Diyetisyenlik okurken bıraktım, tekrar sınava hazırlandım) Bunca emeğimi hiçe sayıp ABD de mesleksiz olmak istemiyorum (Hayatımda akademik başarı hariç bildiğim bir iş, beceri vesaire yok) Bu riski göze alamayabilirim. şu anki en iyi seçenek bölümü bitirdikten sonra oraya yerleşmek olur.

• @deebee Evet haklısınız öyle bir anda aklıma gelmişken sormak istedim. Açıklandığı gün telaş olmasın diye. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, avantajlı grupta yer alıyorum sanırım.

• @ali-maramuroglu Ali Bey siz planlarınızı gitmeyecekmiş gibi yapın. Green Card isteyince çıkan bir çekiliş değil. 400 de 1 ihtimalle kazanılan bir çekiliş. Ben olsam hiç TR de eğitim almakla zaman harcamazdım.

• @ali-maramuroglu green card i aldiktan sonra 2 yillik permit alabilirsiniz.

• @ali-maramuroglu Şuanda gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi düşük bir ihtimal üzerinden soru soruyorsunuz. Green card talihlisi oldunuz diyelim, seçenekleri ondan sonra değerlendirirsiniz, forumdaşlarımız imdadınıza yetişecektir merak etmeyin.
    Benim düşüncem okulunuz ve bölümünüz Türkiye şartlarında çok iyi ve dünyanın da bin bir türlü hali olduğundan önce eğitiminize odaklanmanız ve okulunuzu bitirmeniz. Olur da öğrenciyken talihli olursanız ve vizenizi almayı başarabilirseniz, Amerika’ya giriş yapıp re-entry permite başvurursunuz, okulunuzun 3.-4. sınıfında talihli olursanız re-entry permite gerek bile kalmayabilir; daha sonra Amerika’da yüksek lisansa başvurursunuz, hem okuyup hem çalışıp hayatınıza devam edersiniz.

Aslında sizin gibi bir genç kardeşimizin yapması gereken asıl şey, green card sanki hiç çıkmayacakmış gibi hayatına devam edip, okulunu dereceyle bitirip, Amerika’da bir üniversiteden yüksek lisansa burslu kabul almak olmalı ve sonrasında Opt ile iyi bir şirketten sponsorluk almak olmalı. Hayat çizginizi potansiyel başaralarınızı hayal edip, çok çalışarak belirlemelisiniz.

• @ali-maramuroglu, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@deebee Evet haklısınız öyle bir anda aklıma gelmişken sormak istedim. Açıklandığı gün telaş olmasın diye. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, avantajlı grupta yer alıyorum sanırım.

Çok iyi bir bölüm, GC çıkmasa bile mezun olduktan sonra AB ve ABD için iş bazlı vizelere başvurabilirsiniz. GC çıkana kadar yapabileceğiniz en iyi şey, bölümünüzle ilgili kendinize yatırım yapmak olacaktır.

Başarılar ve bol şanslar!

• Son 5 yılda 6 kez ABD dışına seyahat yaptım. 2 sinde 6şar ay 1 inde de 8 ay ABD dışında kaldım. Bugün vatandaşlık sınavım vardı. Hiç bir sorun yaşamadan sınavı geçtim ve yemin törenine katılıp vatandaşlığı aldım. 8 aylık süre covid döneminde olduğu için önemli değil dedi görevli.

• @arnblt 🧿🧿Darısı başımıza

• @arnblt merhabalar, ben de sizinle benzer bir durumdayım yani şuan henüz yerleşmedim ama gir çık yapıyorum 6 ayda bir. vergiyle ilgili bir şey sorabilir miyim size?

• @miraycav tabi bildigim kadariyla cevap yazarim ama uygun baslikta sorarsaniz daha faydali olur. Burasi GC lilerin ABD disinda kalma sureleri ile ilgili

• @arnblt Ne zaman amerikaya girip çıkıldığına değil 5 sene içinde toplam kalış süresine mi bakılıyor anlayamadım. mesela 1 sene içinde müsait olamadım amerikaya sadece giriş çıkış yaptım. ama diğer sene full kaldım. değişen bir şey olmuyor mu?

• ⭐⭐⭐

@zynp7tepe

Absences: Absences from the U.S. of more than six months but less than one year during the period for which continuous residence is required can break the continuity of residence, unless you can demonstrate that you did not abandon your residence in the U.S. during that period

• @zynp7tepe tabi. Önemli olan toplam kalış süresi. 5 sene içinde toplam 30 ay kalacaksınız. Ayrıca sebepsiz yere ABD den 6 aydan fazla uzak kalmayacaksınız. Yani ilk 2.5 sene 6 ayda bir giriş çıkış yapıp son 2.5 sene sürekli ABD de kalırsanız sorun olmaz.

• Merhabalar,

Sınırlarda sıkılaşan politikaları duymuşsunuzdur. İşim gereği sürekli giriş çıkış yapıyorum ABD'ye geldiğimden beri ve git gide sınır polisi arkadaşların tavrının değiştiğini görüyorum. tabi ki hepsi değil bazıları hala aa çekilişi kazanmışsın gibi esprilere devam ediyor ama bazıları da müşterilerimin önünde bir sürü soru soruyor günü birlik seyahatlerde bile. Şuana kadar ciddi bir sorunla ben şahsen karşılaşmadım. Tabi seyahat sürelerim iş gereği ve bir iki geceden az hep. Yeni yayınlanan yasaklı ülkeleri içermiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |