Evet çekilişi kastetmiştim aslında. Tüm cevaplar için teşekkür ediyorum. Vize durumumu bekliyorum son günlerde çekilişe de katılma fırsatını kaçırmadan başvuracağım. Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle...
-
@crazycells ilk denememizde 2021 yılı bilgileriyle sponsor olabildi. Bu ayın başında Cincinati'de yeni bir işe başladı ve maaşı neredeyse 90K'lara kadar çıktı. Bunu DS-260 formundan değiştirmemizi tavsiye eder misiniz? Mülakatta bir sorun olur mu? Maaş teklifini gösteren mektubunun bir kopyasını mı götüreyim? Yoksa halihazırda DQ olduğumuz için bu tarz bir aksiyona gerek yok mu?
-
sayın @crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
-
-
@gyesilkayaa
Merhaba,Başlıktaki geçmiş tecrübelerden öğrendiklerimize göre, vizeyi henüz aldığınız için ilk girişten sonraki 10-11 aylık sürecin Amerika'ya taşınma hazırlığı olarak nitelendirilip makul görüleceğini düşünüyorum. Ben de sizinle çok benzer bir durumdayım .Henuz yeni göçmen olduğumuz için sorun olmayacaktır. Ama girişte size neden hala ABD'ye taşınmadığınızı sorabilirler. Bu noktada belirttiğiniz gibi öğrenim sürecinize dair belgeleri göstermek elbette elinizi güçlendirecektir. Bunun dışında amerikaya olan bağlılığınızı gösteren banka hesabı / ehliyet / düzenli kira ödemeleriniz gibi belgeleriniz var ise onlar ile de elinizi güçlendirebilirsiniz.
Girişte önemli olan husus pasaport görevlisini amerikaya kalıcı olarak geldiğinize dair ikna edebilmek. Olası bir problem çıkarmaları durumunda Amerika'ya yerleşmek için geldiğinizi ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını uygun bir dil ile belirtirsiniz.
-
Merhabalar. Ben aralık ayında greencard işlemlerimi başlatmak için Abd’ye ilk girişimi yaptım, şu an hala Abd’deyim. Nisan ayının ortasında tekrar Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum. Şimdiden re-entry permit işlemlerine başlayayım 2 ay içinde bitiririm diye düşünürken buradaki yorumları okuduktan sonra sürecin 10-15 ay civarında sürdüğünü öğrendim maalesef. Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1- Re-entry permit için ilk başvurudan sonra tahmini ne kadar zaman içinde biometrik randevu veriliyor? Bu süreci bir şekilde hızlandırma ve 2 ay içinde tamamlama şansım var mı?
2- Re-entry permit yapamazsam 5 ay sonra Abd’ye giriş yapıp 1-2 hafta kalıp tekrar dönsem bi sıkıntı olur mu?
3- Abd’ye yerleşememe sebebim şu: burda denklik alabilmem için belli başlı sınavları geçmem gerekiyor ve hazırlanma sürecini maddi durumlardan dolayı Abd’ye geçiremeyeceğim. Re-entry permit için bu sebebi açıklayacağım zaten. Bu sebebi yeterli sayarlar mı?
-
@akayavuzz biometric tarihi 1/30/23 olacakti, onu yanlis yazmisim
-
ben Bulgaristan vatandaşiyim şu anda 8 aydır Fransadayım Bulgar pasaportum sayesende bir firmada çalişiyorum ve k1 için beklemedeyiz şimdiden soruyorum benim adli sicil belgesi almama gerek var demi 6 aydan fazla kalmalarda istiyorlar galiba bir ikinciside Bulgaristan’dan alsam yeterli olur mu acaba üçüncüsü Fransa’dan daha önce adli sicil belgesi alan varmı polise gidip mi aliniyor veya online form doldurup adrese mi geliyor bilgi verirseniz sevinirim
-
-
@TuRquality eğer dosyada bir sorun yoksa evet, zaten in transit olmuş bir case mülakat aldığı için in transit olmuştur.
-
@dedefaf Telefonunuzun mobil verisini acın ödemeyi öyle yapın sorun çözülüyor
-
2022 dv lottery ile green card hak kazanmıştık
-
@Ecir-Yılmaz, içinde söyledi: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?
Merhabalar family based green card başvurusunda bulunmak istiyorum. Oğlum USA vatandaşı ve orada çalışıyor. Ben şu an Türkiyedeyim. 2023 Temmuzda bir yıllığına Amerikaya gideceğim. Başvuruyu şimdi Türkiyede iken mi yapmam yoksa USA ya varınca mı daha kolay ve avantajlı olurum. Bir de hangi tür belgeleri hazırlamam gerekiyor. Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkür ederim.
Durumunuzla ilgili forum konusu için linki tıklayın lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi
-
Sevgili @crazycells cevap için teşekkürler . Yalnız şöyle bir durum var toplamda 5 yıl Amerika’da yaşanmışlığım yok . Doğum belgesi ve pasaport için ise başvuralı üç ay oldu fakat dosya hakkında bir geri dönüş alamadık . Avukatımız sorduğunda under review olduğunu söylemişler . Benim daha bekleyecek vaktim de yok biran önce Amerika’ya gitmem lazım . Ne yapılabilir acaba ?
-
@cannibalunicorn merhaba, hangi vize türü için job offer sunacaksınız konsolosluğa?
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. -
@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
Processing Times Processing Times
This site provides applicants the ability to see an estimate of the time to completion from submission of USCIS forms based on its adjudication location and subtype.
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
-
merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi
-
Konu çok hassas bi durum fikrimce konsolosluğa ulaşmak dışında yapabileceğiniz bişey yok. Ancak durumu Muslu hukuk bürosuna da sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycell USCIS in istediği saglık raporunu ofislerine postalamam için bildiri aldım. Muhurlu olan bu sarı zarfı postalarken herhangi bir ayrıntı var mı? Teredutte oldugum nokta, direk zarfın üstüne USCIS ofis adresini yazıp yollamak veya 2. bir zarfın içine koyarak yollamak? Eşimin ve kendi raporum aynı zarfta olabilir mi, ayrı ayrı mı postalamalıyım? Tesekkurler.
-
@gucarslan teşekkür ederim bebeğimiz türkiyede doğdu be 2 aylıkken ABD ye giriş yaptık girişteki memur Na3ve 551 mührünü pasaporta basmış fakat Anumber ve receipt number yok buyüzden randevu almakta zorlanıyoruz birde sağlık sorunu sebebiyle 1 ay sonra türkiyeye dönecek randevu için acelemiz de bu yüzden uscisden greencard başvurusunda yapıp işimizi garantiye almamız gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim
-
@rashcarter her ne kadar kaldırılmış olsa da, vize mülakatı önceliklerlendirme listesinde K1 vizesi tier 1'daydı.
bu da öncelikli olacaklarını gösteriyor bence.
ama elbette son bunu yüzde yüz bilemeyiz.
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@Şerife-Çınar oldukça şansılısınız
ama bunda newark'tan giriş yapmanızın büyük etkisi olduğunu düşünüyorum, aynı durum jfk'de de var.
gözünüz aydın tekrardan.. tavsiyem bir daha bu kadar riskli hareket etmeyin -
crazycells
-
@gucarslan newarkta sorgulanan bir kisiyle konusmustum burdan tenha dedi sorgulanabilirsin tenhaydi da gittigimde ama ya amerika vatandas bolumunden gectigim icin mi acaba fazla ilgilenmek istemedi yada benim green cardimi yillar once Ben almadim arkamdan iki ay sonra fln gelen arkadasim getirdi cikisim gozukmemis midir acaba diye düşündüm
-
@gucarslan bundan sonra ne yapmalıyım karar verme
-
İlk girişimin ardından 6 ay geçmemesine rağmen Dallas Forth Worth de yarım saat sorgulandım
Yanında kalacağım arkadaşımın ismine, çalıştığı yere kadar not alındı. Yanımda koleksiyonunu yaptığım bir şeyleri getirip getirmediğim dahi soruldu. Hatta ve hatta Türkiye'deyken iş başvurusu yapıp yapmadığım, hangi kanallardan (linkedin, indeed, vs.) başvuru yaptığım dahi irdelendi. Şaka yollu da olsa "bunu bir turist vizesi gibi kullanırım mı diyorsun yani?" bile dendi
... Her olasılığa hazır olmanız açısından belirtmek istedim. Selamlar.
-
Merhabalar....
Bilginiz var mıdır acaba 10 ay sonra giriş yapacağım Las Vegas havaalanindan girmek daha kolay olabilir mi diğer alternatifin ise Los Angeles LAX....önerisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler.... -
Selamlar,
Benim şöyle bir durumum var. Bilgisi veya tecrübesi olan birinden yanıt alabilirsem çok sevinirim
2023 Şubat ayı gibi ilk girişimi yapıp işlemleri başlatmayı ve green cardı aldıp 6 ay sonra (2023 Eylül) temelli taşınmak üzere şu an yaşadığım yere geri dönüş yapmayı planlıyorum. Sorum tam da burda; Pasaportumun süresi Kasım 2023, yani green card´ı alıp döndüğümde bir sonraki US girişimden önce Pasportumu yenilemem gerekecek. Bu durumda hem eski hem yeni pasaportum ve green cardım ile giriş yapabilir miyim? Veya bu gibi durum için herhangi bir bildirimde bulunmalı mıyım? -
@Ceng, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Selamlar,
Benim şöyle bir durumum var. Bilgisi veya tecrübesi olan birinden yanıt alabilirsem çok sevinirim
2023 Şubat ayı gibi ilk girişimi yapıp işlemleri başlatmayı ve green cardı aldıp 6 ay sonra (2023 Eylül) temelli taşınmak üzere şu an yaşadığım yere geri dönüş yapmayı planlıyorum. Sorum tam da burda; Pasaportumun süresi Kasım 2023, yani green card´ı alıp döndüğümde bir sonraki US girişimden önce Pasportumu yenilemem gerekecek. Bu durumda hem eski hem yeni pasaportum ve green cardım ile giriş yapabilir miyim? Veya bu gibi durum için herhangi bir bildirimde bulunmalı mıyım?@Ceng, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Selamlar,
2023 Şubat ayı gibi ilk girişimi yapıp işlemleri başlatmayı ve green cardı aldıp 6 ay sonra (2023 Eylül) temelli taşınmak üzere şu an yaşadığım yere geri dönüş yapmayı planlıyorum. Sorum tam da burda; Pasaportumun süresi Kasım 2023, yani green card´ı alıp döndüğümde bir sonraki US girişimden önce Pasportumu yenilemem gerekecek. Bu durumda hem eski hem yeni pasaportum ve green cardım ile giriş yapabilir miyim? Veya bu gibi durum için herhangi bir bildirimde bulunmalı mıyım?Green Card’ı aldıktan sonra eski pasaporta ihtiyacınız yok. Yeni pasaportunuz ve Green Card’ınızla seyahat edebilirsiniz. Eski pasaportunuz, Green Card’ı almadan dönüp, 1 sene içerisinde eski pasaportunuzdaki vize ve giriş damgası ile giriş yapmak isteseydiniz gerekli olacaktı.
-
Yanitiniz icin tesekkurler,
Kafama takilan konu; Green Card ile Pasaportlar arasindaki eslesme durumu, Eger Green Card gecerli pasaporta baglaniyorsa yeni Pasaport + Green Card ile giriste sorun olusup olusmamasi. Sonucta Pasaport yenilendiginde numarasi da degisiyor. Verdiginiz yanita gore baglayici bir durumun soz konusu olmadigini anliyorum. -
@Ceng, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Yanitiniz icin tesekkurler,
Kafama takilan konu; Green Card ile Pasaportlar arasindaki eslesme durumu, Eger Green Card gecerli pasaporta baglaniyorsa yeni Pasaport + Green Card ile giriste sorun olusup olusmamasi. Sonucta Pasaport yenilendiginde numarasi da degisiyor. Verdiginiz yanita gore baglayici bir durumun soz konusu olmadigini anliyorum.Aynen. Pasaportla Green Card’ın bir bağlantısı yok.
-
Merhabalar
İki soru sormak istiyorum,
Mesela Amerika’dan son çıkışımızın üstünden altı ay geçmeden geri döndük ve diyelim ki sınır polisi Amerika’da yerleşik olmadığımıza karar verdi ve greencardı geri aldı.sonrasında ne oluyor ilk uçakla geri mi gönderiyorlar?
Bir de sormak istediğim bir soru daha var,internette arama yaptığımda görsellerde iki tip greencard görseli görüyorum biri tamamen yeşil tonlarda olan greencard diğeri daha renkli olan greencard bunların farkı nedir? -
@samet-tr, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhabalar
İki soru sormak istiyorum,
Mesela Amerika’dan son çıkışımızın üstünden altı ay geçmeden geri döndük ve diyelim ki sınır polisi Amerika’da yerleşik olmadığımıza karar verdi ve greencardı geri aldı.sonrasında ne oluyor ilk uçakla geri mi gönderiyorlar?
Bir de sormak istediğim bir soru daha var,internette arama yaptığımda görsellerde iki tip greencard görseli görüyorum biri tamamen yeşil tonlarda olan greencard diğeri daha renkli olan greencard bunların farkı nedir?Son cikisinizin uzerinden 6 ay gecmeden geri donerseniz sinir polisi boyle birsey yapmaz. 6 aydan fazla Abd disinda kalirsaniz oturumunuz tehlikeye girer. Green Card'a el konulsa da sizi ulkeye alip mahkemeye sevk etmeleri gerekir. Polisin sizin oturumunuzu iptal etme hakki yoktur. Sadece mahkeme sonucunda hakim oturumunuzu iptal edebilir. Bir yildan fazla Abd disinda kalirsaniz ise hersey olabilir. Eski tip ve yeni tip Green Card'larin renkleri degisiyor. Hepsi ayni.
-
@Ceng Green Kart olduktan sonra pasaport olmasa bile giriş yapabilirsin. Pasaport şartı yok zaten
-
@gucarslan bakalım büyük bir şans walla maşallahh
şanslar Amerika içinde de bulur beni inşallah
-
achillesoag
-
Merhaba Herkese,
Ekim'de Eşim, 3 yaşında ki oğlum ve ben birlikte Amerika'ya giriş yaptık. Onlar 2 hafta kaldılar ve geri döndüler. Şuan SSN ve Green cardlarımız geldi. Ben bir işe girdim ve sigortalı olarak çalışıyorum.
Burda ki hayat ve gelir koşullarını iyileştirene kadar ailem, Türkiye'de kalacak. En fazla ne kadar sürede giriş çıkış yapmaları gerekir, bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? 6 aydan uzun, 1 yıldan kısa sürede örneğin 10 ay sonra olur mu? -
Merhabalar.
İki soru sormak istiyorum. İlki üniversite öğrencisi Amerikada yaz tatili boyunca 3 ay kaldıktan sonra Türkiye'ye dönerse ve kalan 9 ayı Türkiye'de geçirirse ve bunu 4 sene boyunca yaparsa öğrenci belgesi ve transkript belgesini girişte gösterdiği halde greencard'ın alınması gibi bir durum olur mu? İkinci sorum ise Re-entry permit belgesi birden fazla kez alınabilir mi? Yani bu belgeyi 2 kez alıp 4 sene sonra üniversite bittikten sonra temelli olarak Amerika'ya yerleşmek mümkün mü? -
@entropik merhaba. kural, green card sahiplerinin 6 aydan uzun süre abd dışında kalmaması üzerinedir. sizin durumunuzda, aile bireylerinden biri abd'deki hayat düzenini kurmak için abd'de kalıyor ve eş + çocuk bu düzen kurulana kadar abd dışında kalmak zorunda kalıyor. böyle durumlarda ilk bir yıl cpb görevlileri bu durumları iyi anlattığınızda ve kanıtlar gösterdiğinizde (kira sözleşmesi, işyerinden alınan bir kağıt, banka hesapları vb) tolerans gösteriyorlar. tavsiyem eşiniz giriş yaparken bu evrakları yanında bulundursun ve sorulduğunda beyan etsin. ve tabi, bu süreyi aşmasın ve tekrarlamamaya özen göstersin.
-
@Hermitus bunu için yapmanız gereken re-entry permit almanızdır., diğer türlü green cardınızı turist vizesi gibi kullanamazsınız. ayrıca re-entry permit'ler uzatilamaz ama birden fazla kez basvuru yapabilirsiniz. halihazirda gecerli ve suresi dolmamis bir re-entry permitiniz varsa, yeni bir basvuru yapamazsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/1002
-
gucarslan
-
@gucarslan teşekkürler
-
@gucarslan Yani diyorsunuz ki yılda 3 ay gir çık yapmak yerine 2 kez re-entry permit alıp üniversiteyi bitirdikten sonra amerika'ya giriş yapayım. böyle bir şey mümkün mü? Dediğiniz konuya göre bu işlemleri amerikaya gidip yapmam lazım 2 senelik 1 izin bittikten sonra amerikaya gidip 2. izni mi almalıyım? Önceki Cevabınız için teşekkür ederim.
-
@Hermitus dediğim şey, çekilişi kazanıp eğer green card kazanırsanız bunu turist vizesi gibi kullanmamanız gerektiği. çünkü bu, göçmen vizelerin veriliş amacına ve kullanımına aykırıdır.
re-entry permiş başlığında işlemleri nasıl yapmanız gerektiği detaylıca anlatıldı, oradan süreci takip edebilirsiniz. dv çekilişinde bol şans..
Benzer Başlıklar
84
27.5k
Users
4.8k
Topics
330.8k