@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@warmgrey O konuda birsey diyemem. Bana sanki memur aslinda uyarmak istemis gibi geldi. Yada yeteri kadar bilgisi yoktu belki de.
-
merhaba. 120 gun gecmesine ragmen kartim gonderilmedi. dun abdye giris yaptim. az once uscis’i aradigimda konu ile ilgili 30 gun icinde aranacagimi ve bir randevu verilecegini soylediler. ancak isim dolayisiyla 30+ gun boyunca burada kalmam mumkun degil. bu randevuya gitmeden green cardimi almam mumkun degil mi? bir sekilde buradaki kuzenimin adresine postalanamaz mi? ilk girisim 20 ocak 2024tu. ve 20.01.25ten sonra ulkeye tekrar giremeyecegim. aslinda bu gelisimde re-entry permite basvurmayi dusunuyordum. ancak kartim olmadan nasil yapacagim ve yapmam mantikli mi bilmiyorum. randevumy uscis ankara ofisinden alsam olur mu? lutfen bir yol gosterin…
-
-
@Yasin-Cavusoglu Oncelikle Tebrikler . Avukatimiz bize surec bitip GC fiziksel olarak elimize gecene kadar F1/F2 statumuzu korumamizi tavsiye etmisti bizde bu sekilde yaptik . Benimde tavsiyem sizin icin bu dogrultudadir . Ayrica basvuru Dosyanizi da Ocak 2025 itibari ile gondermenizi tavsiye ederim . Bol Sans
-
-
selamlar
benim status en basından beri refused herhangi bir update gelmemis. esimin ve cocugumun da kontrol ettim onlar approved statusunde. -
@yasmin982 yoğunluktan kaynaklı olabilir, ilgili konsolosluk ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
-
@Mustafa-Bayram görüşme sırasında eksik belgeniz var diye ne oldu? pasaportlarınızı iade mi ettiler? eksik belgeyi tamamlamak için süre verdiler mi? yeniden mi randevu olusturacakalr? benim de mülakatım yarın ama yurtdışındna talep ettiğim adli sicil belgem 1 ay geçmesine rağmen hala ulaşmadı. Arnavutluk'tan gelecek belgeleri elden istemiyorlar. Arnavutluk'taki postaneye başvurup ordaki amerikan konsolosluğu alıyor sonrasında da Ankaradaki konsolosluğuna iletiyor. ama bu süreç uzun sürüyor ve hala ulaşmadı. yarın bu konu ile ilgili görüşmede ne derler merak ettim. sizin tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
-
Merhabalar,
Ben de 2017 talihlisiyim, 1 kez pasaporttaki ilk vize ile giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm. Bir daha da hiç gitmedim, green card ımı arkadaşım TR de bana teslim etti ama hiç kullanmadım, gitmeyeceğim için de bir vergi bildiriminde karışıklık olmaması için bulunmadım. Şimdi de kartımı iade edip iş gereği gideceğim için vize almak istiyorum.
Yukarıdaki iletilerin hepsini okudum fakat 2 tane bilgi bulunduğu için bazı diğer arkadaşlar gibi en kolay olan yolu seçmek üzere arada kalıyorum.
Birincisi I 407 formu çok net, ben Ankara konsolosluğuna mail üzerinden sorduğumda onlarda bu formu iletti, sanıyorum Ankara UCSIS ofis faal olduğu için bu işlem TR üzerinden artık daha rahat yapılabiliyor.
Diğeri de bazı arkadaşlarımızın turist vizesi başvurunda kartımı iade ettim vizemi aldım demesi. Bu durum için ben US deki bazı avukatlara danıştığımda 2 avukattan da benzer şekilde bu yolla yapabilirsiniz geri dönüşü aldım. Özellikle yapan veya bilgisi olan arkadaşlar bu son yol için net durumu paylaşırsa çok seviniriz.
Herkese kolaylıklar. -
@Karagoz Aynen. Ben de tesadüfen öğrenmiştim sırf meraktan 'Ya bu green card kaybolursa ne yapıyoruz?' diye araştırırken.
Oğlunuzun Green Cardı 2034'e kadar geçerli, fakat 14 yaşına girdiği günün ertesi günü USCIS web sitesinden ilgili formları doldurup başvurun. Zaten hemen randevu için size hem e-posta, hem de fiziksel posta gelecek. Bu, biyometrik için aslında.
Bu işlemi yapınca, oğlunuzun green cardı halen geçerli olacak, fakat o sırada yeni bir green card basıp gönderecekler (Bizde 16 ay süre verdiler, bekliyoruz). Sizin de öyle olur muhtemelen. Kolaylıklar dilerim.
-
@Payakan adres değişikliğini bu kadar önemsemeyin. Siz eğer başvurunuzu yaptı iseniz gerisi onların sorumluluğunda. Ben 1.5 sene önce yaptım hem de online account olmadan. Submitted email i geldi o kadar. Eğer vatandaşlık başvurusu için bu değişikliği yapmak istiyorsanız bu onaylanmama süreci uzatan ya da kesen bir durum değil.
Selamlar. -
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@Önder-Bilgiç şu anda 3. sınıfsınız. bu yıl vizeler verilmeye başlandığında siz 4 olacaksınız. Eylül ayında alsanız bile çok sorun olacak gibi durmuyor. 6 aylık vize süresinin 5 ayında gidersiniz (Şubat ayı).
Sonraki 6. ayın süresi dolmaya yakın okulunuz bitmiş oluyor. Ki eylül ayında alırsanız böyle. Daha geç olursa kârınıza gibi. (Tabii okulunuzu uzatmazsanız.) -
@dilmel hayır şu anda 2.sınıfım ( okuldaki 3.yılım 1yıl hazırlık okudum) vizeler verilmeye başladığında 3.sınıf olacağım. Eğer mantıklı bir hareketse 2023 yazında abdye giriş yapıp green card teslimi için orada bulunmak sonrasında türkiyeye dönmeyi düşünüyorum. Hiç gitmeden bu süreci geçirip mezun olduktan sonra direkt abdye giriş yapmak gibi bir şansım yok sanırım. Bu durumda uygulayabileceğim en mantıklı durumları araştırıyorum.
-
@Önder-Bilgiç yazları 3-4 aylığına gidip gelebilirsin.
-
@Önder-Bilgiç, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@dilmel hayır şu anda 2.sınıfım ( okuldaki 3.yılım 1yıl hazırlık okudum) vizeler verilmeye başladığında 3.sınıf olacağım. Eğer mantıklı bir hareketse 2023 yazında abdye giriş yapıp green card teslimi için orada bulunmak sonrasında türkiyeye dönmeyi düşünüyorum. Hiç gitmeden bu süreci geçirip mezun olduktan sonra direkt abdye giriş yapmak gibi bir şansım yok sanırım. Bu durumda uygulayabileceğim en mantıklı durumları araştırıyorum.
Case no 11 bin olduğuna göre vizeyi en erken 2023 başında alabileceksiniz. ABD'ye ilk girişi 2023 yazında yaparsanız ve arada (2024 başında) bir gir-çık yaparsanız bence sorun olmaz.
Reentry permit maliyeti ABD'ye gidip gelmekten daha fazla. Ayrıca bir süre (en az 1 ay) ABD dışına çıkamıyor olacaksınız.
Vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde ABD'ye ayak basmak zorundasınız. Yoksa hakkınızı kaybetmiş olursunuz.
-
teşekkürler arkadaşlar her şey olumlu geçerse 2023 yazında abdye ilk girişimi yapıp yeterli süre kaldıktan sonra türkiyeye dönüp mezun olana kadar abdye gir çık yapmaktan başka mantıklı çözüm yok sizin söyledikleriniz de bu kapıya çıkıyor zaten tekrardan teşekkürler tavsiyeleriniz için
-
-
Merhabalar, iyi günler. Ben Singapur'da eşimle beraber yaşıyorum. 2. Sınıf doktora öğrencisiyim. Bu yıl green card çıktı. Dosya numaramiz 2000 lerde. Biz şu şekilde planlıyoruz;
- Dosya numaramız küçük olduğu için erken sira gelir diye dusunuyoruz (ne kadar erken sizce?) İşlemleri Singapur konsolosluğundan yurutecegimiz icin TR den hizli da olabilir.(ki bizim icin bu durumdan ziyade ne kadar gec o kadar iyi)
- ilk 6 aylik vize verildikten sonra 5. Ayinda ABD ye girmeyi dusunuyoruz. 2 3 hafta kaldiktan sonra kartlarimiz gelmez ise geri donmeyi dusunuyoruz. Kartlarimizi arkadasimiz araciligi ile Singapur a postalatacagiz.
- Sonraki girisimizi 1 yildan erken (10-11. Aylarda) green cardlarimizi kullanarak yapmayi dusunuyoruz. Yine 2 - 3 hafta kaldiktan sonra donmeyi dusunuyoruz.
- En son kalici olarak 7-8 ay sonrasinda ABD ye yerlesmeyi dusunuyoruz.(Doktora tezimi submit edip bitirdikten sonra)
Bu konuda problem yasar miyiz sizce?
Bahsettigim kisa sureli girisleri kesinlikle bir yil dolmadan yapmayi planliyoruz. (Re-entry permit icin bekleme suresi hayli uzun ve o kadar ABD de kalmam doktoradan dolayi muhtemel degil)Ek not: eşim ile green kartlarimizi aldiktan sonra fizyoterapist olarak calismak icin (eşim lisans + yuksek lisans; ben sadece lisans mezunuyum) NY eyalet Board ına diploma denkligi icin basvurmayi dusunuyoruz. (ABD disindan da yurutulebilen bir surec)
Bu konuda daha once tecrubesi, bilgisi olan varsa yönlendirir/paylaşırsa seviniriz. -
@emreb17 GC mülakatından sonra vizenizi alır almaz gidin. Re-Entry Permit form doldurup başvuru yapın, eğitimi gerekçe gösterin. 2 yıl kazandırır size. Rahat rahat her şeyinizi yapar tamamlar stressiz gider yerleşirsiniz.
-
@JackFoxy Cevabiniz icin tesekkurler. Fakat bizdeki ana problem benim doktoramdan dolsyi re entry permit surecini tamamlamak icin gereken surede kalamayacak olmam. Bu sebeple bu yolu dusunuyoruz. Bana giriste memurun sormasi durumunda doktora bursum var ve son yilimdayim bitirince donmeyi dusunuyorum demeyi dusunuyorum. Eşim de zaten kocam ile beraber yerlesecegim ve bu notta bahsettigim denklik sureclerini tamamlamaya calisiyorum sonrasinda yerlesecegim diyecek.
-
@emreb17 Hiçbir sorun yaşamazsınız. Sorulan sorulara gerekçeleriyle birlikte belgeleri göstererek doğru cevaplar verdiğini sürece sorun olacağını düşünmüyorum.
-
-
-
@emreb17 merhaba, yaşadığınız sürecin bir benzerini ben yaşadım. olabildiğince özetlemeye çalışarak sizin sorularınıza kendi yaşadıklarımı yazayım diyorum
** Türkiye'de doktora öğrencisiyim.
2) ilk 6 aylik vize verildikten sonra 5. Ayinda ABD ye girmeyi dusunuyoruz. 2 3 hafta kaldiktan sonra kartlarimiz gelmez ise geri donmeyi dusunuyoruz. Kartlarimizi arkadasimiz araciligi ile Singapur a postalatacagiz.- İlk girişte, 6 ayı geçmemek kaydıyla tabii, ne zaman girdiğinizin bir önemi yok. Ben de 5. ayımda illk girişimi yapmıştım. Size tavsiyem giriş yaptıktan sonra vakit kaybetmeden USCIS'e gidip GC'ınızın yollanacağı adresi netleştirmeniz, teyit etmeniz. Zannettiğiniz gibi olmayabiliyor, siz doğru adresi verdim zannedebiliyorsunuz ama sistem öyle anlamamış olabiliyor. Teyit etmekte fayda var
Yanlış hatırlamıyorsam DS 260 formunu doldururken GC issue etme ile ilgili bir bölüm vardı. Ben "havaalanından giriş yapar yapmaz işlemlere başlansın ve belirttiğim adrese gönderilsin" gibi bir seçenek vardı diye hatırlıyorum, onu seçmiştim. Ancak günler günler geçti, tık yok. USCIS'e gidip sorduğumda böyle bir işlem yapmadıklarını, GC basılabilmesi için benim oraya gidip başvuruda bulunmamın gerektiğini söylemişlerdi. Başvuru yaptıktan 3-4 hafta sonra GC beyan ettiğim adrese gönderildi (ama ben çoktan Türkiye'ye dönmüştüm maalesef) (Sene 2018, şimdi ortalama süre ne kadardır bilemiyorum).
3)Sonraki girisimizi 1 yildan erken (10-11. Aylarda) green cardlarimizi kullanarak yapmayi dusunuyoruz. Yine 2 - 3 hafta kaldiktan sonra donmeyi dusunuyoruz.
- Buraya dikkat. Her ne kadar teoride 1 seneye kadar ülke dışında kalmaya izin verdiklerini söyleseler de, bundan sonraki süreçte esas olanın giriş kapısındaki CBP ve onun yataktan ne taraftan kalktığı olduğunu unutmamanızı rica ederim. CBP 6 aydan fazla kalan her göçmenin ABD'ye göçme gibi bir niyeti olmadığını, bu GC'ı da turist vizesi gibi kullandığını düşünüp ona göre davranıyor. Yani, sizi sorgulayabilirler, negatif davranabilirler, bekletebilirler vs. vs. Psikolojiniz bu süreci kaldırabilirse süper.
Ben de 11. ayda girdim çünkü çok önemli bir mazeret olarak doktora derslerimi tamamlamamı kabul edeceklerini düşündüm. Ama beklediğim gibi olmadı Epey terlettiler. Bir daha ABD dışına çıkmayacağıma, çıkacaksam da re-entry permit alacağıma ikna ederek sorgularını bitirdim. Doktora çalışmalarım nedeniyle Türkiye'ye dönmem gerektiği ve 6 ay olmadan ABD'ye giriş yapamayacağımı öngördüğüm için re-entry aldım. Türkiye'ye döndükten 4 gün sonra Çin'de ilk covid 19 vakası görüldü neye niyet neye kısmet oldu biraz yani :p
4)En son kalici olarak 7-8 ay sonrasinda ABD ye yerlesmeyi dusunuyoruz.(Doktora tezimi submit edip bitirdikten sonra) - CBP ile sıkıntı yaşamamak adına giriş - çıkış planlarınızı 6 ayı aşmayacak bir şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Biz akademiklere göre doktora çok aşırı önemli bir mazeret olabilir, ama kapıdaki CBP bunu pek iplemiyor
Hayırlı olsun şimdiden, kolaylıklar diliyorum
-
-
Merhabalar,
İlk girişimi yaptıktan sonra 26 Kasım 2021'de ABD'den çıkış yapmıştım. 6 ay konusunu tamamen unutup kafamda 1 yıl içinde tekrar dönme ve yerleşme planı vardı, ta ki @gucarslan a hal hatır mesajı atana kadar. Kendisinin tavsiyesi üzerine apar topar bilet al hazırlandım derken yine bazı problemler oldu ama 24 Mayıs 2022'de yani neredeyse 6 ay olmak üzereyken Atlanta Hartsfield-Jackson'a iniş yaptım. Çok defa okumuşsunuzdur ama yenileyeyim, US Citizen sırasına girdim. Sıra bana gelince Green Card'ımı ve pasaportumu uzattım. Görevli memur sırasıyla hangi ülkeden geldiğimi ve ne zamandır ABD dışında olduğumu sordu. Türkiye ve Neredeyse 6 ay oldu cevaplarını verdim. Onaylama manasında kafasını salladı ve hoş geldiniz dedikten sonra pasaportumu geri verdi. Biraz tedirgin olmuştum ama sorunsuz geçtim, bu aralar dönüp 3 ay sonra temelli taşınmayı düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek...
-
@yuzuf neden şimdi gelip tekrar Türkiye’ye dönüp 3 ay sonra temelli gelmek gibi plan yaptınız ki? Direkt 9-10 ay sonra temelli yerleşmek için de gelebilirdiniz.
-
@pistolstar evlilik ve mezuniyet durumları var
-
iyi forumlar herkese 2019 talihlilerindenim 2021 Martta ABD'ye girişimi yaptım ve Eylül sonunda Türkiye'ye döndüm. Normalde bu yaz gidicektim ama okul ve başka sorunlardan dolayı senye yazın gitme durumundayım ve yaklaşık 20 ay ABD dışında kalmış olacağım. Bilgisayar mühendisliği ö2. sınıf öğrencisiyim. Okulumu bahane olarak gösterebilir miyim? Türkiyeden bir işelm yapabilir miyim bununla ilgili? Amerikadayken Türklerle konuştuğumda 2-3 sene boyunca giriş yapmayıp sonrada bile çok rahat girdiklerini söylüyorlardı..
-
@shagydigy merhaba.
başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.
tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.
elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.
karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.
-
@gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@shagydigy merhaba.
başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.
tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.
elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.
teşekkürler öncelikle. yaz sonuna doğru kısa bir giriş ile izin almak durumundayım hakkımın yanmasını da istemiyorum gerçekten sıkıntılı bi durum
-
@shagydigy merhaba.
Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?
-
@Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@shagydigy merhaba.
Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?
Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.
-
Tamamen oradaki memurun ruh haliyle alakalı cidden süreç ama cidden JFK'da nispeten daha az sorgu sual oluyor.
-
@Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@shagydigy merhaba.
Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.
Aynen giris yapildi da simdi biz nasil sayacagiz o aylari o kismi anlayamadim 6 aydan fazla kalinirsa toplam aylar sayilmayi diye bisey okumustum.Ama re entry permit vs almadik dedigim gibi hic.
Benzer Başlıklar
74
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.6k