Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, Green Card sahiplerinin ABD disindaki kalis suresi ile ilgili surekli mesajlar geldigi icin ayri bir konu acmanin uygun olacagini dusundum. Bundan sonra bu konudaki sorulari lutfen direkt link vererek bu konuya yonlendirin. Herkes bu konuda bildiklerini, tecrubelerini, nereden ve kac ay sonra giris yaptigini vs. yazarsa guzel ve bilgilendirici bir konu olusturmus oluruz.

    Konuya girmeden once bu forumda okudugunuz ya da okuyacaginiz hicbir tavsiyenin yasal olmadigini tekrarlamis olayim. Yasal tavsiyeler icin verilen resmi linkleri inceleyebilirsiniz.

    Green Card sahibi olduktan sonra Lawful Permanent Resident (LPR) statusu ile 5 yil sonunda Amerikan vatandasligi icin basvuru yapabiliyorsunuz (evlilikten gelen green card icin bu sure 3 yil, ordu personeli icin ise su an 1 yil). Basvuru icin ayrintilari su konuda bulabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci

    Vatandas olabilmek icin bu 5 yilin en az 30 ayini ABD'de gecirmis olmaniz gerekiyor; ayrica ABD'de yasarken continuity of residence'i (yani ikamet devamliligini) da bozmamaniz gerekiyor. Bunun icin tek seferde 6 aydan uzun sure yurtdisinda kalmamis olmaniz gerekiyor. Hic kimseye 6 aydan daha uzun sure ABD disinda kalmasini tavsiye etmem fakat bazi durumlarda 6 ay ABD disinda kalsaniz dahi ikamet devamliligini bozmus sayilmayabilirsiniz (mesela ABD'deki isiniz dolayisiyla, sirket sizi 7 ayligina baska bir ulkeye gonderdiyse vs.) Bu konuda daha fazla bilgi vermeyecegim, ikamet devamliligi ile ilgili daha fazla bilgi icin suralari okuyabilirsiniz:

    Fakat tekrarlamak isterim ki, hickimseye 6 aydan daha uzun ABD disinda kalmasini tavsiye etmem.

    Green Card ABD'de calismak ve yasamak isteyenlere veriliyor (Eger ABD'de yasama ya da calisma gibi bir isteginiz yoksa, Green Card surecine devam etmemenizi tavsiye ederim), bu nedenle yazili kural olarak ABD disinda 1 yildan fazla kalamazsiniz. Eger kalirsaniz Green Card'iniza el konulma ihtimali var (mantikli ve belgelerle destekleyebileceginiz bir nedeniniz yoksa). Eger surekli ABD'ye uzun sureli giris cikislar yaparsaniz ve Green Card'i aldiktan 2-3 yil sonra hala ABD'ye yerlesmemis iseniz yine Green Card'iniza el konulmasi muhtemel. Green Card turist vizesi olarak kullanabileceginiz bir kart degil. Eger uzun sureli ABD disinda kaldiysaniz, giriste sorgulanmaya hazir olun. Bu durumlarda, karari verecek kisi giristeki memurdur. Daha fazla bilgi icin surayi okuyabilirsiniz (16 ve 17 nolu sayfalar):

    Uzun bir sure sonra ABD'ye geri donuyorsaniz sayet belgelerle ve nedenlerle memuru ikna edebilirseniz, o zaman ABD'ye sorunsuz giris yapabilirsiniz. Ama 5-6 aydan fazla yurtdisinda kaldiginiz her sure bir risktir. ABD disinda kalmanizi hakli gosterecek mazaretler, ABD icinde yapmis oldugunuz yatirimlar (ev alimi) vb. nedenlerin hepsi goz onunde bulundurularak memur bir karara varir ama memur'dan memur'a karar degisebilecegi gibi genelde guneydeki eyaletlerdeki memurlarin daha toleransli olduguna dair de yorumlar okudum... Bu nedenle Green Card'inizi riske atmamak icin ve vatandaslik surecini uzatmamak icin 6 aydan daha uzun sure kaldiginiz her sureyi tehlike olarak degerlendirebilirsiniz. Nedensiz yere 4-5 ayligina bile ABD disina cikmamanizi oneririm. Giriste size nerde oldugunuzu sorduklarinda her zaman verebileceginiz makul cevaplariniz olsun. Buradan sonrasi biraz sansiniza kalmis, 5 ay ABD disinda kalip soru yagmuruna tutulan kisiler de gordum, 1.5 yil sonra ABD'ye girip sorunsuz giren de...

    Eger 1 yildan daha fazla sure ABD disinda kalacaksaniz, re-entry permit'e basvurup 2 yillik izin almaniz gerekiyor. Re-entry permit hakkinda cok ayrintili bilgi sahibi degilim ama re-entry permit'e basvuru yaptiktan sonra tum islemleriniz bitene kadar ABD'de kalmaniz gerekiyor bu da 1 ayi bulabiliyor. Re-entry permit hakkinda resmi sayfalar:

    Eger Re-entry permit alirsaniz 2 yil ABD disinda kalabilirsiniz, ama re-entry permit almaniz ABD'ye giriste kesinlikle kabul edileceginiz anlamina gelmez. Yine de makul aciklamalar yapmaniz gerekiyor. Ayrica ABD disinda kalinan uzun zamanlarin vatandaslik suresini erteleyecegini de hesaba katmayi unutmayin. Re-entry permit hakkindaki sorularinizi surada sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131

    Lutfen ABD'ye giris cikis tarihlerinizi gonderip en gec ne zaman girebileceginizi sormayin. Bu konuya butun bildiklerimi yaziyorum. 6 aydan daha uzun sure ABD disinda kalmanizi tavsiye etmem.

    Surekli "ABD'den su zaman ciktim, su zaman giris yapmayi dusunuyorum bir sorun olur mu?" tarzinda sorular geliyor.

    Ben genel bir cevap vermis olayim. Herkes, kendi durumuna gore cevabi yontsun. ABD'ye girerken sorun cikip cikmayacagi sizin ne kadar sure disarda kaldiginiza, neden bu kadar uzun disarda kaldiginiza ve giristeki memurla nasil iletisim kurdugunuza bagli. Yani bu sorunun cevabini burada biz veremeyiz.

    Su yonergenin 16 ve 17 nolu sayfalarini okumanizi tavsiye ederim:
    https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/nativedocuments/M-618.pdf

    Soyle ozetleyeyim:

    Yasalara gore gocmenlik statunuzu kaybetmediginiz surece, bu statunuzu korursunuz. Gocmenlik niyetinizi sizin davranislariniz belirler. Eger hukumetin sizin niyetinizin ABD'de yasama olmadigina kanaat getirmesini istemiyorsaniz, su konulara dikkat ederek bu ihtimali dusurebilirsiniz:

    • ABD disi ziyaretinizin gecici oldugunu gosteremediginiz surece, uzun sureli ABD disinda kalmayin. Eger 1 yil ya da daha fazla ABD disinda kalirsaniz, Green Card'inizi ABD'ye girmek icin kullanamazsiniz. (Bu cumleyi direkt linkteki yonergeden cevirdim, uygulamasinin oyle olup olmadigiyla ilgilenmiyorum. Resmi dokumanda boyle yaziyor!)

    • Eger ABD'ye girisinizi geciktiren nedenler olduysa, onlari aciklamak icin hazirlikli olmalisiniz.

    • Vergi bildirimi yapmayi unutmayin!

    • Eger 18-26 yas arasinda erkek bir bireyseniz, SSS'ye (askerlik) basvuru yapmayi unutmayin.

    • Eger adres degistirirseniz 10 gun icinde USCIS'i bu degisiklikten haberdar edin.

    Eger cok uzun sure ABD disinda kalirsaniz ya da gorevliler ABD'de kalisinizin surekli degil de gecici olduguna kanaat getirirse, hukumet LPR statunuzu terk ettiginize kanaat getirebilir. Ayni durum 6 aydan daha fazla ulke disinda kaldiginizda da soz konusu olabilir (bunu sizin ABD disinda kalma nedenleriniz ve ABD'deki hayatinizin ne kadar kalici oldugu belirleyecek).

    181 gunden daha fazla ABD disinda kaldiginizda, ABD'ye girerken gocmenlik sorusturmasina (full immigration inspection) maruz kalabilirsiniz.

    Bu nedenle hickimseye 6 aydan daha uzun sure ABD disinda kalmasini tavsiye etmiyorum. Bu postta yazdiklarimi okuyarak kendiniz kendi riskinize gore ABD disinda istediginiz kadar sure kalmayi tercih edebilirsiniz. Bu konuya diger arkadaslarin yazacagi tecrubelere bakarak, sizleri nelerin bekledigine dair fikir edinebilirsiniz.

    Not: ABD'ye giris yaparken CBP gorevlilerinin referans aldigi kitapcik:

    Konu hakkinda ayrintili bilgi sahibi olmak isteyenler okuyabilirler...

    keywords: greencard sahiplerinin amerika disinda kalis sureleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Buraya esa'nin deneyimini aktariyorum:

    Herhalde ilk fırsatı ben yakaladım. Hemen yaşadıklarımızı yazmaya başlayayım.
    5 kişilik bir aileyiz.Eşim - ben 2 USA da ilkokula giden küçüğümüz var. Bir de TR de üniversiteye devam eden 20 yaş kızımız .
    1- Eşim : TR de hala işlerimiz devam ettiği için eşim ilk yıl 3 hafta burada 4 hafta orada gibi çok sık giriş çıkış yaptı. Bir çok girişinde sıkıntı yaşamadı . Bir kaç girişinde sohbet tarzında nereye gittin ? Ne kadar kaldın ? TR de çalışıyor musun ? sorularını sormuşlar. Özellikle çalışıyor musun çok önemli çünkü USA da kısa bir süre kalıp ülkesine dönüp normal iş yaşantısına devam eden böylece Green Cartlarını canlı tutmaya çalışan bir çok insan var. Bunu engellemek - tespit etmek amacı ile soruluyor bu sorular. Eşim bu sorulara çalışmadığını , kendi firmamız olduğunu ve bu firmanın USA ya transferi için sık sık gitmesi gerektiğni açıkladığında hiç bir sıkıntı yaşamadan girişi gerçekleşti bu güne kadar.
    2- Kızımız: Kızımız sadece bizimle giriş yaptı çıktı ve TR ye geri döndü. Üniversite öğrencisi. Son çıkışından bugüne bırakın 6 ayı 1 yıl dolmasına 4-5 gün kala giriş yaptı. Elinde üniversitede okuduğuna dair öğrenci belgesi ve transkripti ile tam donanımlı idi. CPB görevlisinin sorguya alacağına sonuna kadar emindik. Neler söyleyeceğini öğretledik. Kızımıza hiç bir şey sormamış görevli. Babasına TR de ne kadar kaldığını sormuş . Hatta eşim boş bulunmuş ben çok kalmadım kızım uzun süre kaldı dediği halde hoşgeldiniz demişler
    3-Bakıcımız :B1/2 ile bizimle geldi. 5 ay sonra TR ye gönderdim. Tekrar USA ya ne zaman dönebilir diye göçmenlik avukatına sordum. Çıkışından 6 ay geçsin dedi. Biz de öyle yaptık. Çıkışından 6 ay sonra TR ye gittiğimizde yanımızda tekrar getirdik. CBP görevlisi tüm ailenin green Cart işlemlerini yaparken bir de hava alanının yoğunluğundan dolayı galiba bakıcımızı da green Cartlı sandı .Çıkış tarihini pasaporta basmadan geçişini onayladı.
    Bence giriş yapıldığı andaki yoğunluk - görevlinin yapısı - sizin hal ve davranışlarınız - sorulara verdiğiniz makul cevaplar bunların hepsinin kombinasyonu geçerli .
    Kızımıza bir sonraki girişini riske atmamak için Re-entry Permit yaptık. Avukat ile hallettik . Toplamda $1500 ödedik. Kişi kendi başına da yapabilir. Çok zor bir işlem değil. Fakat hem yoğunluktan hem hata yapmayalım diye avukata verdik bu işi. 3 haftada halloldu. Şu anda kafamız biraz rahatladı.
    Herkese hayırlı olsun..

  • ⭐⭐

    Immigration avukati Arda Beskardes'in bir paylasimini asagiya aliyorum.

    asagida daha once bu listeye birkac kere yazdigim bir metin var:

    herkes bu yesil karti muhafaza icin 6 ay'da bir giris cikis kuralini soruyor. 6 ay esasinda kanuni bir kural degil. "6 ay kurali" diye bir kural yok. 12 ay diye de bir kural yok. kanun bir yesil kart sahibinin ne kadar siklikla amerika'ya giris cikis yapmasi gerektigini aciklamiyor. eskiden bir yilda bir giris yapilmasi gerekiyor diye bir kural vardi, yaklasik 10 yil once kalkti bu kural.

    6 ay kurali vatandaslik hakkindan geliyor; ne yazik ki insanlar yesil kart koruma kurallariyla karistiriyor. vatandaslik kuralina gore, vatandasliga hak kazanmak icin asagidaki uc sartin gerceklesmesi gerekiyor:

    1. en az 5 yildir (bir amerikaliyla evliyseniz 3 yildir) yesil kart sahibi olucaksiniz; ve

    2. bu 5 (veya 3 yilin) en azindan yarisini fiziksel olarak amerikada gecireceksiniz (30 veya 18 ay); ve

    3. bu 5 veya 3 yil suresince bir defada 6 aydan fazla amerika disinda bulunmayacaksiniz....

    eger bir seferde 6 aydan fazla amerika disinda bulunursaniz, o zaman 30 ayiniz sifirdan saymaya basliyor.

    bakilan tarih basvuru tarihinizden itibaren geriye yonelik olan 5 yil. yani, 1 ocak 2013'te basvuruda bulunursaniz, 7 yildir yesil kartiniz var ise, onemli olan ilk 2 yilda ne kadar amerika'da bulundugunuz degil, son 5 yilin ne kadarini amerika'da gecirdiginiz.

    iste, bu 6 ayda bir giris-cikis yapmak gerek saplantisi yukardaki 3. sarttan geliyor. eger vatandaslik kaygisinda degilseniz o zaman 6 ayda bir giris-cikis yapmaniz gerekmiyor.

    kanuna gore yesil kart amerikada suresiz ikamet hakki. eger gocmenlik makamlari artik ikamet etmediginize kanaat getirirlerse, o zaman elinizden alabiliyorlar. bu karari tek bir unsura dayanarak vermiyorlar. durumun geneline bakiyorlar. "eger durum geneline bakarsak, bu kisi amerikada ikamet ediyor mu, etmiyor mu?"... eger ediyorsa sorun yok. etmiyorsa, o zaman bu kisinin amerikada ikamet etmemesi uzun vadeli bir durum mu, yoksa gecici mi? yani, yakin gelecekte bu kisi amerika'da ikamet edecek, ama su an amerika disinda sorumluluklari oldugu icin onlari bitirmeyi mi bekliyor. sonucta tatmin olmazlarsa gidiyor yesil kart-- "surekli amerikada yasamiyorsaniz ne geregi var ikamet iznine" gerekcesiyle...

    bu tabi ki objektif bir degerlendirme degil. her yil giris yapacaksiniz filan gibi bir kural olsa o zaman isiniz cok kolay, ne yapmaniz gerektigini bilirsiniz. ama karar sureci cok subjektif oldugu icin insan iki arada bir derede kaliyor.

    benim muvekkilerime kisaca soyledigim su:

    1. eger amerika ile siki baglantilariniz (banka hesabi, gelir olmasa bile her sene vergi beyaninda bulunmak; eyalet ehliyeti; amerikada ismine kayitli telefon numarasi; vs. vs.) varsa; ve

    2. giris cikista bir yili gecirmezseniz cok problem olmuyor...

    re-entry permit diye bir basvuru sureci var, gerekirse bunu yapabiliyorsunuz. eger bir yili gecireceginize cok eminseniz o zaman re-entry permit alin diyorum.. o zaman iki sene giris-cikis yapmaniz gerekmiyor. onun da iki dezavantaji var:

    1. vatandaslik surecinizi geciktiriyor; ve

    2. bir daha yenilemek cok zor-- bak kardesim, tamam, su an ikamet edemiyorum, bana iki yil verin, sonra kesin ikamet edicem diyorsunuz, sonra tekrar "ikamet etmeyecegim" demek problem cikartabiliyor.

    son olarak sunu da ekleyim, zaten otomatik yesil kart iptali diye birsey suc islemediginiz surece olmuyor. genelde cekirge bir sicrar, iki sicrar sistemiyle ilerliyor durum. eger sizin artik amerika'da ikamet etmediginizden suphelenirse giriste zorluk cikartiyorlar-- "bu sekilde devam ederseniz kartinizi elinizden aliriz, re-entry permit'e basvurun" diyorlar. boyle bir uyaridan sonra re-entry permit basvurusu yapmaz ve tekrar giris-cikis yapmaya kalkarsaniz kartinizi kapida elinizden aliyorlar.

    dilerim sorularinizin cevabini bulmussunuzdur...

    M. Arda Beskardes
    Attorney-at-Law
    11 Broadway, Suite 615
    New York, New York 10004
    USA

    +1-718-766-9454 -t (New Number!)
    +1-718-425-9978 -f
    arda@... -e
    www.hukuk.pro


  • Ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim.


  • Bu konu hakkında sormak istediğim bir soru var.

    Öncelikle devamlı olarak ikametgah etmeyip belirli aralıklarla giriş-çıkış yapanların sorun yaşama olasılığının yüksek olmasını anlıyorum böyle bir niyetim de bulunmuyor fakat ilk girişin ardından green card sürecini Amerika'da başlatıp, dönüş yaptıktan sonra Türkiye'deki işleri tamamlayıp temelli göçmeyi planlıyorum.

    İlk girişin ardından verilen geçici vizenin 1 yıl uzatılacağı söyleniyor. Bu noktada ilk sorum; öncelikle bu + 1 yıl vizenin geçerli olduğu süreye mi, yoksa giriş yapılan tarihe mi ekleniyor? Daha da açık yazmam gerekirse vizemiz Aralık 2017 tarihine kadar geçerli, biz Ekim gibi ilk girişi yapacağız, vizemiz Aralık 2018'e mi, Ekim 2018'e kadar mı uzatılacak ?

    İkinci sorum ise, ilk girişi takiben yapılan ikinci giriş hep bahsedilen 6 ay içinde mi yapılmalı ? Eğer öyleyse vize neden 6 ay değil de 1 yıl olarak uzatılıyor ? Yani bu 1 yılın bir anlamı olmalı değil mi? İlk girişimizde 10 gün kadar kalıp döneceğiz ve çok büyük ihtimalle green cardlarımız elimize geçmeyecek, dolayısıyla uzatılan vizeyi kullanacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka Giriş tarihinden 12 ay sonrasına kadar green card olmadan vizeyle giriş yapabilirsiniz. Vizenin süresi uzatılmıyor, pasaporta vurulan damga 12 ay süreyle kart yerine geçiyor.

    İlk girişten sonra 12 aya kadar ABD dışında kalmak çok sorun olmuyor. Giriş anlamında sorun olacağını sanmıyorum ama tabii ki vatandaşlık süreciniz sıfırlanmış olacak.


  • Merhabalar,

    Ustteki yoruma istinaden; ilk ABD ye girisimiz gerceklestikten sonra TR ye donuyorum ve sonraki 6 ay icinde tekrar ABD ye gidiyorum, ve bu herhangi bir problem teskil etmiyor, degil mi?

    Ben de ilk sefer de giris cikis yapip ikinci gidisimde temelli yerlesmeyi planliyorum (nasipse)

    Tesekkurler cevap icin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erglali Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Ustteki yoruma istinaden; ilk ABD ye girisimiz gerceklestikten sonra TR ye donuyorum ve sonraki 6 ay icinde tekrar ABD ye gidiyorum, ve bu herhangi bir problem teskil etmiyor, degil mi?

    Ben de ilk sefer de giris cikis yapip ikinci gidisimde temelli yerlesmeyi planliyorum (nasipse)

    Tesekkurler cevap icin

    evet, bu sekilde bir sorun yasamazsiniz.


  • Rahatsızlığım nedeniyle 2012 yılında Türkiye'ye dönmüştüm, (5 yıldır hiç giriş yapmadım) bu arada 2004 yılında aldığım Green Kartım 2014 yılında expire oldu. Elimde hastaneden aldığım raporlar var. Herhangi bir şekilde ABD'ye dönme şansım olabilir mi? Bilgisi ve önerisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taurussian Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    Rahatsızlığım nedeniyle 2012 yılında Türkiye'ye dönmüştüm, (5 yıldır hiç giriş yapmadım) bu arada 2004 yılında aldığım Green Kartım 2014 yılında expire oldu. Elimde hastaneden aldığım raporlar var. Herhangi bir şekilde ABD'ye dönme şansım olabilir mi? Bilgisi ve önerisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler.

    Su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi


  • 2006 yılından beri green card sahibiyim.Yaklaşık 8 veya 9 kez Amerikaya 1 er yıl arayla giriş ve çıkışlar yaptım.Fakat 2016 yılında kartımın süresi doldu ve daha sonrasında hiç giriş çıkış yapmadım.Amerikada ikamet edemememin sebebi Ankarada okuyor olmam.2 sene sonra üniversiteyi bitiriyorum ve Amerikaya yerleşmek istiyorum.Bu yaz Amerikaya giriş yapabilir miyim?Giriş yapabilmem için yapmam gerekenler neler?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cecyunus Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    2006 yılından beri green card sahibiyim.Yaklaşık 8 veya 9 kez Amerikaya 1 er yıl arayla giriş ve çıkışlar yaptım.Fakat 2016 yılında kartımın süresi doldu ve daha sonrasında hiç giriş çıkış yapmadım.Amerikada ikamet edemememin sebebi Ankarada okuyor olmam.2 sene sonra üniversiteyi bitiriyorum ve Amerikaya yerleşmek istiyorum.Bu yaz Amerikaya giriş yapabilir miyim?Giriş yapabilmem için yapmam gerekenler neler?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Green Card olmadan giris yapamazsiniz maalesef, siz de su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi


  • Biz kısmetse yazın Amerikaya ilk girişi yapacagız. Ben( ana başvuran benim) ,eşim ve 18 yaşındaki kızımla. Kızım Türkiyede üniversitede okuyor ve vizesi çıktıgında hala 3 yıl okulu kalmış olacak. Her yaz yani senede bir Amerikaya yanımıza gelecek ve okuduguna dair belgelerle geleceğinden hiç sorun olmayacagını okudum postlarda. Tabi Amerika'da 3 sene daha yaşayamayacagından vatandaşlıkla ilgili en az geçirmesi gereken 30 ay süresi Türkiyedeki okulu bitip de Amerikaya yerleşince başlayacak diye anlıyorum. Buraya kadar yazdıklarım doğruysa sorum şu : Amerikaya bizimle ilk girdiğinde eğer green card'ı teslim alamadan Türkiyeye dönüş yaparsa green card'ını biz teslim alabiliyor muyuz?( Amerika'da reşitlik 21 yaş altında oldugundan). Gerçi zaten 3 yıl daha turistik vizemiz de var ailecek, yani en kötü bu vizeyle tekrar Amerikaya yanımıza gelebilir. Teşekkürler. @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkoholland Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    Biz kısmetse yazın Amerikaya ilk girişi yapacagız. Ben( ana başvuran benim) ,eşim ve 18 yaşındaki kızımla. Kızım Türkiyede üniversitede okuyor ve vizesi çıktıgında hala 3 yıl okulu kalmış olacak. Her yaz yani senede bir Amerikaya yanımıza gelecek ve okuduguna dair belgelerle geleceğinden hiç sorun olmayacagını okudum postlarda. Tabi Amerika'da 3 sene daha yaşayamayacagından vatandaşlıkla ilgili en az geçirmesi gereken 30 ay süresi Türkiyedeki okulu bitip de Amerikaya yerleşince başlayacak diye anlıyorum. Buraya kadar yazdıklarım doğruysa sorum şu : Amerikaya bizimle ilk girdiğinde eğer green card'ı teslim alamadan Türkiyeye dönüş yaparsa green card'ını biz teslim alabiliyor muyuz?( Amerika'da reşitlik 21 yaş altında oldugundan). Gerçi zaten 3 yıl daha turistik vizemiz de var ailecek, yani en kötü bu vizeyle tekrar Amerikaya yanımıza gelebilir. Teşekkürler. @crazycells

    gocmen statusundeyken B1 vizesini kullanmaniz hata olur. Sadece gocmen vizelerinizi kullanmalisiniz. Evet, karti siz alabilirsiniz. Zaten zarfin icinde belirttiginiz adrese birakilacak kartlar.

    Cocugunuzun izlemesi gereken en mantikli yol Re-entry permit almak:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkoholland Göçmen vizeyi verirken turist vizesi iptal ediliyor zaten. Onu kullanma şansınız olmayacak.


  • @erkoholland Uçuk bir öneri olacak ama, 4(5) yıllık okulun 3 yılı daha var ise, aynı/benzer bir branşı orada okuması çok daha güzel olur bence. Çünkü bölümüne göre zaten burada okuduğu okulun orada geçerli olması problemi olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @erkoholland Göçmen vizeyi verirken turist vizesi iptal ediliyor zaten. Onu kullanma şansınız olmayacak.

    Aynen oyle. Konsolos gocmen olmayan vizeleri "cancelled without prejudice" damgasiyla iptal ediyor ama bazen unutabiliyorlar. Boyle bir durumda kesinlikle bu vizeleri kullanmamak gerekiyor.


  • @caglaror Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @erkoholland Uçuk bir öneri olacak ama, 4(5) yıllık okulun 3 yılı daha var ise, aynı/benzer bir branşı orada okuması çok daha güzel olur bence. Çünkü bölümüne göre zaten burada okuduğu okulun orada geçerli olması problemi olabilir.

    Gayet güzel bir öneri ve biz de isteriz aslında ama kızımızı ikna etmemiz gerekecek. Bu sene ilk senesi bitecek, Haziran'da konuşmayı planlıyoruz.


  • @crazycells diğer vizenin iptal oldugunu bilmiyordum, çok teşekkürler. Zaten kartı biz teslim alabiliyorsak hiç sorun yok. Belki kart gelene kadar kalmayıp döner Türkiyeye diye düşünerek sormuştum. Yanlış hatırlamıyorsam green cardın eve gelmesi 1 ay kadar sürüyordu.( abd'ye giriş yapmadan fee'leri ödeyeceğiz tabi)


  • @erkoholland Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @caglaror Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @erkoholland Uçuk bir öneri olacak ama, 4(5) yıllık okulun 3 yılı daha var ise, aynı/benzer bir branşı orada okuması çok daha güzel olur bence. Çünkü bölümüne göre zaten burada okuduğu okulun orada geçerli olması problemi olabilir.

    Gayet güzel bir öneri ve biz de isteriz aslında ama kızımızı ikna etmemiz gerekecek. Bu sene ilk senesi bitecek, Haziran'da konuşmayı planlıyoruz.

    Baştan başlaması gerekmiyor zaten, ikinci sınıfa transfer de olabilir ama dediğim gibi bakacagız duruma


Benzer Başlıklar

  • 269
  • 321
  • 116
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum