J2 olan eşimin mevcut calisma vizesi H4’e geçerse iptal olur mu, yoksa son geçerlilik tarihine kadar geçerliliğini korur mu?
-
Eşim Amerika Birleşik Devletleri'nde 20 yıldır Green Card ile ikamet eden birisi(Amerikan vatandaşı değil) Vatandaşlık başvurusunda bulundu fakat henüz sonuçlanmadı. Eşimle Türkiye'de evlendik ve bir yıldır evliyiz. Ben onun yanına kalıcı olarak yerleşmek istiyorum. Bu noktada en hızlı şekilde onun yanına gidebileceğim ve green card başvuru sürecimi onun yanında sürdürebileceğim bir vize türü ya da yöntem var mıdır? Siz değerli forum üyelerinin fikirleri beni çok memnun edecektir.
-
Merhabalar
Ben J1 ile ülkeye girip 6 ay sonra işi bırakmadan önce cos yaptım. j12Dan turiste başvuru yaparken j1 to j1 yapmaya çalıştım 10 ay sonra deny mektubu geldi. 180 gün içinde terkedin yazıyordu bende 150. gün çıktım. Şimdi türkiyedeyim 7 ay oldu. Bir süre daha burdayım ama turist başvurusu için sence ne kadar beklemeliyim. Bilgiğim kadarıyla evlenip işimi gücümü düzene koymam gerekiyor ama bu red sürecinden sonra mı 180 gün sayılıyor yoksa j1 den turiste başvurduğum andan itibarenmi 180'ni saymaya başlıyorlar merak ettim. 180 ni mektuptan sonra geçmedim sonuçta 3 yıl ban yemedim.. Ama eğer cos yaptığım andan itibaren sayılıyorsa kötü tabi -
-
J2 olan eşimin mevcut calisma vizesi H4’e geçerse iptal olur mu, yoksa son geçerlilik tarihine kadar geçerliliğini korur mu?
-
@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
-
-
@Cihan Merhaba, ben şu an L1-A sürecindeyim. Bir avukatım var. araştırmışsınız az çok, eğer Tr deki ortağı olduğunuz şirket şartları karşılıyorsa ki en büyük şart en az 15-20 çalışanı olmalı, yasal olarak tüm gereklilikleri yerine getiren bir şirket ise evet daha mantıklı L1
siz bir avukata anlattıysanız şartları da karşılıyor olsanız sizi bu şekilde yönlendirirdi. hakkınızda hayırlısı olsun. -
@erdinc gözünü aydın, hayırlı olsun 🙏🏻🍀
-
@Fatig-Terim calisma izni saglamaz F1 vizeleri nurse aide olarak egitimi ABD de tamamlasaniz bile bir yolu yok malesef sadece cekilisi kazanmaniz ya da baska yollarla greencard sahibi olmaniz durumunda mumkun
-
Ilk is Sponsor bulmaniz. Facebook Gruplarina bakabilirsiniz,
Sponsorunuz USCIS web sitesinde yazan formu dolduracak. numarasi degisti sanirim. eskiden I134 tu. siteden guncel forma ulasabilirsiniz.
Sponsorunuzun basvurusu onaylandiktan sonra side USCIS web sitesinden uyelik acacaksiniz. Sponsor formu doldururken sizden bir mail adresi isteyecek. Hesap acarken mail adresinin ayni olmasina dikkat edin.
Siz USCIS ten hesap aciktan sonra hatirladigim kadariyla case numaranizi kendi hesabiniza tanimlamaniz gerekiyor. Nasil oldugunu hatirlamiyorum. ama zor birsey degildi. web sitesinizi kurcalayarak bulabilirsiniz.
Daha sonra seyahat iznine basvuruyorsunuz. Bu bir vize degil. ama siz vizez gibi dusunebilirsiniz. Ucaga binmenize ve Ulkeye girmenize bu evrak yardimci olacak.
Size tavsiyem seyahat izniniz onaylandiktan sonra 1-2 gun Amerikaya gelmeye calisin. Bazilarinin seyhat izinleri iptal oldu diye duydum.
Amerikaya girdiginizde sponsorunuzun oldugu yerde kalmak zorunda degilsiniz ama kendi basinasiniz.
Sponsordan rica edip size kefil olmasini saglayin ve ilk evinizi kiralayin. Yoksa kimse kolay kolay ev vermez.
Giriste I-94 formunuz oluyor. bu form ayni zamanda sizin gecici calisma izniniz. Ama siz yinede hemen ehliyet,ID, calisma izni gibi butun evraklara hemen basvurun.
Devlet yardimlarina basvuru yapin. Her eyalete gore degiskenlik gosterir. Size uygun olan bir devlet yardimlarina basvurun. Yemek parasi, cash para, saglik yardimi gibi yardimlari alabilirsiniz. Size bu konuda tavsiyem, yillik 25-30k$ kazanmaya basladiktan sonra yardimlarinizi iptal ettirin. Belki ilerde green card ta sorun cikartabilir.
burada 2 yil kalma hakkiniz var. 2 yil sonra biz 2 yil daha uzattik. ama yeni gelenler icin buna gerek kalmayabilir.
*https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3911/all-actions?q={"action-by"%3A"all"%2C"house-committees"%3A"all"}
yukaridaki linkte bizim icin bir yasa tasarisi sunuldu. onaylanirsa green card verecekler.Sanirim tum sureci anlattim.
-
-
-
-
vize reddi sonrası ais'te ki daha önce vize reddiniz var mı sorusuna hayır seçip randevuya giden oldu mu?
sanırım ds-160 formunda red olduğunu belirtip randevu sitesinde belirtmeyenler var. randevulara nasıl yansıyor merak ettim.
-
Amerika ve Kanada, birbirinin reddini ve onayını görür.
Amerika ve Kanada, Meksika ile sınır dışı edilen kişilerin bilgilerini paylaşır. Anlaşma gereği Meksika o kişilere bir daha vize vermez.
Amerika ve Kanada, Schengen vizesi için verilen retleri göremez. Spesifik olarak talepte bulundukları takdirde Schengen ofisi bilgi paylaşabilir.
Schengen bölgesine üye ülkeler, tüm bilgileri AB Parlamentosu tarafından oluşturulan Schengen Veri Sistemine girmekle yükümlüdür, dolayısıyla her ülke tüm Schengen başvurularını görür.
-
ABD vize başvuru hizmetlerimizde uyguladığımız ücret tarifemiz aşağıdaki gibidir:
Genel Danışmanlık Hizmeti: 100$
(Nuray hanım ile 30 dakikalık kompleks dosyaların incelenmesi ve görüşülmesi.)
Kapsamlı Danışmanlık Hizmeti: 300$
(DS-160 Vize Başvuru Formu doldurma, Randevu alma ve Emekli ABD Konsolosluk Memuru Nuray Hanım ile Vize Mülakatına Hazırlık dahildir.)Vize Randevusunu Erkene Alma Hizmeti: 300$
(120 gün içerisinde alınamayan randevular için ödediğiniz ücret iade edilir.)Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ABD vize başvuru ücreti olan 185$'ı sizden alıp, ödemeyi konsolosluğa biz yapmaktayız.
300usd + 185 usd kişi başı için çok yüksek bir bedel
-
Merhabalar,
ABD vizesine başvuru içim formu doldurdum şu an vize ücreti ödeme aşamasındayım. Tahminin randevu için de Mart-Nisan 2026 gibi bir tarih veriyor.
Biraz önce tesadüfen şunu gördüm. “1 Ekim 2022 tarihinde veya sonrasında yatırılan tüm göçmen olmayan vize başvuru ücreti (MRV ücreti olarak da bilinir) ödemeleri, bu ücretin ödenmesine ilişkin makbuzun düzenlendiği tarihten itibaren 365 gün boyunca geçerlidir. "
Ben şu an ücreti yatıracağım ve randevuma yaklaşık 1,5 sene sonra gideceğim. Bu arada vize ücreti makbuzu geçersiz sayılacak. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, tekrar para mı yatırmak zorundayım, yoksa bu işin başka bir çaresi var mı?
-
@fenerbahçe06 siz vize basvurusunu Ve verilme kriterlerini yanlis anlamissiniz.
Sadece yurtdisi cikisi vize garantisi saglamaz. 20 tane Schengen alabilirsiniz.
50+ ulke gezen insanlar red Aldi. Milyonerler red Aldi. Pentagondan davetli general red Aldi, vs vs.
2011de ingiltere kralicesinden odul almis fotografcinin red aldigini gordum.Ds160i cok ciddi Ve duzgun doldurmaniz gerek Ve mulakatta gayet acik Ve net seyahat sebebini aciklamaniz lazim.
Sadece gezicem, alisveris yapicam bir sebep degildir.Bu arada dava acamazsiniz yasal olarak.
-
@nightmare00 Merhaba, oncelikle lutfen ilgili basliklar disinda sorulariniz cok spesifik degilse yeni baslik acmamanizi oneririm. Bu soruyu ilgili turistik vize basliklarinda sormanlisiniz.
Ilgili basliklar icin tiklayiniz; ABD ve Kanada.Kisaca bu sorunun yaniti kesin degildir. Vize degerlendirmesinde bir cok faktor var, ornegin eger bir cok diplomaniz (lisans, lisansustu...) var ama calismiyor, bekar ve ulkenize bagli degilseniz diplomalarin bir etkisi olmayacaktir. Bu demek degildir ki; is sahibi olmak, evli olmak gibi haller de size vize verileceginin garantisi olsun. Kurallara uygun bir sekilde basvurmadan bilemezsiniz. Yukarida ilettigim basliklardaki deneyimlerden okuyup kendiniz adina yorum yapabilirsiniz.
Grape Law Firm (E-2 Yatırımcı Vizesi & O-1 Yetenek Vizesi)
-
New York merkezli Grape Law, Amerika Birleşik Devletleri ticari göçmenlik hukuku alanında uzmanlaşmış, 70'in üzerinde profesyonelden oluşan deneyimli kadrosuyla hizmet veren bir hukuk firmasıdır. Şirket kurulumundan vize başvurularına, Green Card süreçlerinden vatandaşlık işlemlerine kadar müvekkillerine kapsamlı bir hizmet sağlamaktadır. %97'lik müvekkil dosya başarı oranına sahip olan firmamız, ABD Ticaret Odası tarafından ülkenin en başarılı 100 şirketi arasında gösterilmiş ve HR Magazine tarafından 'Amerika’nın Yükselişteki 10 Göçmenlik Hukuku Firması' listesine seçilmiştir. Yenilikçi yaklaşımı ve müvekkil odaklı hizmet anlayışıyla, Grape Law müvekkillerinin Amerika'daki hedeflerine ulaşmaları için güvenilir bir çözüm ortağı olmaya devam etmektedir.
Bu rehberde, E-2 Yatırımcı ve O-1 Yetenek vizeleri hakkında bazı temel bilgileri paylaşacak ve bu vizeler hakkında sıkça aldığımız sorulara cevaplar vereceğiz.
E-2
E-2 Yatırımcı Vizesi, Amerika’da bir işletme açarak veya devralarak aktif bir ticari operasyon yürütmek isteyen yatırımcıların başvurabileceği bir vizedir. Yatırımcıların yanında, işletmede yönetici veya uzman olarak çalışacak kişiler de E-2 vizesi alabilir.
Temel başvuru şartları:
- Eğer yatırımcı olarak başvuru yapılıyorsa, Amerika’da açılacak ya da devralınacak bir şirkette en az %50 hissedarlık
- Kuracağınız işi başlatmaya yetecek miktarda bir sermaye
- Aktif bir ticari operasyon yürütmek ve istihdam yaratmak
- ABD ile ticaret anlaşması olan bir ülkeden vatandaşlığa sahip olmak
Avantajlar
- Konsolosluk başvurularıyla 5; statü değişikliği başvurularıyla 2 yıl ikamet ve çalışma hakkı
- Şirket operasyonları devam ettiği müddetçe vize ya da statü geçerliliğini sınırsızca uzatma şansı
- Eşler için çalışma; çocuklar için tam zamanlı eğitim hakkı
- Minimum bir yatırım miktarı şartının olmaması
Başvuru Süreci
- E-2 vizesine başvuru uygunluğunuzu değerlendiririz
- Şirketinizi kurarız
- Şirketiniz için bir banka hesabı açarsınız
- Yatırım kaynaklarınızı şirket banka hesabınıza transfer edersiniz
- Şirketinize Amerika’da fiziki bir ofis açarsınız (Bazı iş kollarında sanal ofis de değerlendirilebilir)
- En az 1 çalışan istihdam eder ve düzenli bir gelir akışı sağlarsınız
- İş planını hazırlarız
- Başvuru dosyanızı tüm destekleyici dokümanlarla göndeririz
- Başvurunuz onaylandığı takdirde, vizenizi alabilirsiniz
E-2 Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
E-2 Vizesi ile ABD dışına seyahat edebilir miyim?
Evet, E-2 Vizesi ile ABD dışına seyahat edebilirsiniz. Ancak ABD'ye geri dönüş için vize damganızın hâlâ geçerli olduğundan emin olmalısınız. Eğer süresi dolmuşsa, yurtdışındaki bir ABD konsolosluğundan yeni bir E-2 vize damgası almanız gerekecektir. E-2 statüsündeyken ABD'den ayrılırsanız, ABD'ye yeniden giriş için E-2 vizesine tekrar başvurmanız gerekir.
Bu noktada, kısaca vize ve statü arasındaki farktan bahsetmekte fayda var. Vize, pasaporta basılan ve Amerika’ya girilmesini sağlayan bir dokümandır. Statü ise o vizeyle Amerika’ya girdiğinizde, o vizeye ilişkin verilen ve daha sonra Amerika içinde değiştirme talebi gerçekleştirilebilen Amerika’daki yasal durumunuzdur.
E-2 Vizesi alırsam aile üyelerim için faydaları nelerdir?
E-2 Vizesi alırsanız, yakın aile üyeleriniz de (eşiniz ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocuklarınız) E-2 vizesi alabilir. Bu durumda yakın aile üyeleriniz,
- Sizinle birlikte ABD'de ikamet edebilir
- Eşiniz, ABD'de çalışma izni alabilir
- Çocuklarınız ABD'de okula gidebilir
E-2 Vizesinden Yeşil Kart'a geçiş yapabilir miyim?
Evet, E-2 Vizesinden Yeşil Kart’a geçiş yapmak mümkün ama doğrudan bir yolu yoktur. Düşünebileceğiniz birkaç yol vardır, örneğin:
- İstihdam bazlı yeşil kartlar (EB-1A, EB-1C, EB-2 NIW, EB-3 veya EB-5)
- Aile sponsorluğunda alınabilecek yeşil kartlar
- Kazandığınız takdirde, DV Lottery (Çekilişle Yeşil Kart).
Yeni bir iş sektörüne yatırım yaparak E-2 Vizesi uzatma başvurusunda bulunabilir miyim?
Evet, yeni bir iş sektörüne yatırım yaparak E-2 Vizesi uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak, yeni yatırımın E-2 Vizesi gerekliliklerini karşıladığını, yani gerçek bir işletmeye yapılan önemli bir yatırımı ve bu işletmeyi geliştirme ve yönetme pozisyonunda olduğunuzu göstermeniz gerekmektedir.
E-2 Vizesi ile iş değiştirebilir miyim?
Hayır, E-2 Vizesi ile iş değiştiremezsiniz. E-2 Vizesi, yatırım yaptığınız belirli işletmeyle bağlantılıdır. Başka bir işveren için çalışmak veya farklı bir kapasitede çalışmak isterseniz, bu tür bir istihdama izin veren yeni bir vize almanız gerekecektir.
E-2 Vize sahipleri vergi öder mi?
Evet. E-2 vize sahipleri ABD vergi yasalarına tabidir. Eğer "substantial presence test"i karşılarsanız, vergi amaçlı olarak ABD’de ikamet ediyor sayılırsınız. Bu sebeple, geliriniz üzerinden vergi bildirimi ve ödemesi yapmanız gerekir. Bu testi karşılamıyorsanız, ABD kaynaklı gelirler üzerinden vergi ödersiniz.
E-2 Vizesinin yenilenmesi için gereklilikler nelerdir?
E-2 vizesini yenilemek için başlangıçtaki kabul şartlarını sağlamaya devam etmeniz gerekir. Yani gerçek bir işletmeye önemli bir yatırımı sürdürmeli ve işletmeyi aktif olarak yönetip geliştirmelisiniz. Ayrıca, işletmenin hâlâ faal olduğunu; sizi ve ailenizi destekleyecek yeterli geliri sağladığını kanıtlamanız gereklidir.
E-2 Vizesi ile ABD'de eğitim alabilir miyim?
Evet, E-2 vizesi ile ABD'de eğitim alabilirsiniz. Tam zamanlı veya yarı zamanlı derslere katılmanız mümkün. Ancak ABD'de bulunmadaki asıl amacınızın E-2 işletmenizi geliştirme ve yönetme olması gerektiğini unutmamalısınız.
E-2 Vize başvurumda iş ortaklarımı da dahil edebilir miyim?
Evet, iş ortakları da yatırım ve mülkiyet gerekliliklerini karşıladıkları takdirde E-2 vizesine başvurabilirler. Her ortak, önemli bir yatırım yapmalı ve işletmeyi geliştirme ve yönetme pozisyonunda olmalıdır.
Aynı E-2 Vizesi ile birden fazla iş yeri açabilir miyim?
Hayır, E-2 Vizesi genellikle belirli bir iş yerine bağlıdır. Birden fazla iş yeri açmak isterseniz, her bir işin E-2 vizesi şartlarını karşıladığını göstermelisiniz.
Grape Law’ın kurucu avukatı Muhammed Üzüm, süpervizör avukatımız Bekir Şahin ile E-1 tüccar ve E-2 yatırımcı vizeleri hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. E-1 & E-2 vizeleriyle Amerika’ya yerleşme webinar’ında başvuru şartları, süreçleri, vizelerin avantajları gibi birçok konuya değinildi. Webinar’ımızın kaydı yayında.
Bizimle iletişime geçin:
WhatsApp: +1 646 825 65 56
SMS: +1 646 825 65 56
Telefon: +1 646 825 65 56
[email protected]O-1
O-1; sanat, spor, bilim, ticaret, sinema ve televizyon çalışma alanlarında olağanüstü yeteneklere ve başarılara sahip profesyonellere verilen bir çalışma vizesidir.
Temel başvuru şartları
- Sanat, spor, bilim, ticaret, sinema ve televizyon alanlarının profesyoneli olmak
- Bu alanlarda çalışıp ilgili yetenekleri ve başarılarıyla olağanın üstü, saygın bir sektörel konum elde etmek
- Olağanüstü yetenek ve başarı kriterlerinden en az üçünü sağlamak
Kısaca O-1 Kriterleri
- Ulusal ya da uluslararası bir ödül
- Çalışılan iş pozisyonlarında alınan yüksek bir maaş
- Mesleki, profesyonel bir derneğe üyelik
- Kritik ve temel bir iş pozisyonunda istihdam
- Medya yayınlarında konu olunan haberler
- Profesyonel bir jüri paneline üyelik
- Akademik makale yayınları
- Çalışma alanına verilen orijinal katkılar
Avantajlar
- 3 yıllık oturum ve çalışma izni
- Vize geçerliliğini 1 yıllık aralıklarla sınırsızca uzatma
- Başvuru dosyasına hızlandırma hizmetiyle 15 günde onay şansı
- Çocuklar için tam zamanlı eğitim hakkı
- EB-1A ve EB-2 NIW Green Card’larını almada kolaylık
Başvuru Süreci
- O-1 vizesine başvuru uygunluğunuzu değerlendiririz
- Amerika’da bulunan ve başvurunuza sponsor olacak bir işverenden iş teklifi alırsınız
- Başvuru dosyanızı referans mektuplarınız, aldığınız atıflar ve dernek üyelikleri vb. gerekli belge ve bilgilerle hazırlarız
- Bu ve diğer tüm destekleyici dokümanlarla O-1 vizesine uygunluğunuzu ikna edici bir başvuru dosyasına dönüştürürüz
- Hızlandırma hizmetiyle 15 gün içinde sonuç alırsınız
- Başvurunuz onaylandığı takdirde vizenizi alabilirsiniz.
O-1 Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
O-1 Vizesine Kimler Başvurabilir?
O-1 vizesi, bilim, eğitim, iş dünyası, spor, sinema ve televizyon alanlarında olağanüstü yeteneklere sahip kişilere verilir. Başvuru sahiplerinin, alanlarında ulusal ya da uluslararası düzeyde tanınmış başarıları ve olağanüstü yeteneklerini kanıtlayan belgeler sunmaları gerekmektedir. Örneğin; seçkin ödüller, yayınlanmış akademik çalışmalar, çeşitli medya platformlarında konu olunan haberler veya önemli mesleki projelerde liderlik yapıldığının kanıtı olacak belgeler, bu kapsamda değerlendirilebilir.
O-1 Vizesi İşlem Süreleri Nedir?
Statü Değişikliği Başvurusu
ABD'deki O-1 adayları için başvuru süreleri ortalama olarak aşağıdaki gibidir:
-
I-129 Dilekçesinin Gönderilmesi: ABD'deki işvereniniz, menajeriniz veya sponsorunuz tarafından USCIS'e sunulmalıdır. Tipik işlem süresi 2 ila 4 aydır.
-
Hızlandırma İşlemi: Ek 2805 ABD doları karşılığında başvurulabilir. Hızlandırma işlemi, başvuru sürecinin 15 gün içinde tamamlanmasını sağlar.
Konsolosluk Başvurusu
ABD dışındaki bireyler için O-1 başvurusu işlemleri ve süreleri kabaca şu şekildedir:
-
I-129 Dilekçesinin Gönderilmesi: 2-4 ay sürer.
-
DS-160 Formu’nun Doldurulması: Genellikle birkaç saat sürer.
-
Vize Mülakatı İçin Randevu Alınması ve Katılım: Bekleme süreleri değişebilir, genellikle 2-8 hafta sürer.
-
Vize Verilmesi: Mülakattan birkaç gün ila birkaç hafta sonra gerçekleşir. Vize verme süresi, konsolosluğun iş yüküne ve başvuranın durumuna bağlı olarak değişebilir.
O-1 Vizesi Başvuru Masrafları Ne Kadardır?
O-1 vizesi başvurusuyla ilişkili maliyetler, başvurunun türüne ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir:
Statü Değişikliği Başvurusu:
-
I-129 Dilekçesinin Gönderilmesi: Başvuru ücreti çalışan sayısına bağlı olarak $530 ya da $1055’tir.
-
İltica Program Ücreti: Ücreti çalışan sayısına bağlı olarak $300 ya da $600’dür.
-
Hızlandırma İşlem Ücreti: İsteğe bağlı olarak, başvuru sürecini hızlandırmak için $2805 ek ücret ödenebilir.
Konsolosluk Başvurusu
- DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Ücreti: Başvuru sahipleri, ABD konsolosluğu veya büyükelçiliğinde görüşmelerini planlarken DS-160 başvurusu için $205 ücret ödemelidir.
O-1 Vizesi Onayı Sonrası Süreçte Nelere Dikkat Edilmeli ve Bizi Neler Bekliyor?
O-1 vizesi onaylandıktan sonra, ABD'deki yaşamınıza sorunsuz bir geçiş yapabilmek için aşağıdaki adımları dikkatle izlemelisiniz.
-
I-94 Kaydınızı Gözden Geçirin: I-94 Varış/Çıkış Kayıt belgenizdeki vize sınıflandırması ve kalış süresiyle ilgili bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. Herhangi bir uyumsuzluk durumunda hemen CBP ile iletişime geçin.
-
Yasalara Uyumluluğunuzu Sürdürün: ABD yasalarına ve O-1 vizenizin şartlarına uyun, olağanüstü yeteneklerinizi sergilemeye devam edin. Önemli iş değişikliklerini gerektiğinde USCIS'e bildirin.
-
Yenileme ve Uzatma Planları Yapın: O-1 vizesi, vize kriterlerini karşıladığınız sürece bir yıllık dilimlerle sınırsız uzatma imkanı sağlar. Uzatma başvurularını USCIS'e zamanında yapın.
-
Yakın Aile Üyelerinin Gelişi: Yakın aile üyeleri de (eş ve çocuklar) O-3 statüsünde ABD'ye gelebilir.
-
Uzun Vadeli Seçenekleri Keşfedin: O-1 vizesi doğrudan kalıcı oturum iznine yol açmasa da, uzun süreli kalış seçenekleri hakkında tavsiye almak için bir göçmenlik avukatına danışmayı düşünün.
-
İş Değişikliği: İşvereninizi değiştirmeyi veya işinizin O-1 statünüzü etkileyen önemli değişikliklere yol açması durumunda USCIS'i bilgilendirmelisiniz. Bu, O-1 vize şartlarına uyumu sağlamak için yeni belgelerin sunulmasını gerektirebilir.
Bekir Şahin, avukatlarımızdan Ecem Teke ile girişimciler, sanatçılar, sporcular ve profesyoneller için O-1 yetenek vizesini detaylarıyla yeni webinar’ımızda anlattı:
Bizimle iletişime geçin:
WhatsApp: +1 646 825 65 56
SMS: +1 646 825 65 56
Telefon: +1 646 825 65 56
[email protected] -
-
Hayırlı olsun. Foruma hoş geldiniz @Grape-Law-Firm
-
@Grape-Law-Firm foruma hoş geldiniz, hayırlı olsun.
-
Bunlarla zamaninda calismistim hic memnun kalmadim.
-
@Henry-bloor kendilerinden dv lottery sonrası submission ve surec icin destek almak icin anlastik .Yurtdisinda yerlesik olmamdan dolayi ankarayi secmeyelim bakin kimseyi dogru durust çağırmiyorlar diye kendilerine dedim ve birsey olmaz ankarayi yazin dediler.Zor bela bir baska yere tasittim da o sekilde green card imi alabildim.Surec icinde ne dosya tasimama nede surecin tehlikeye girebilecegine dair bir uyarilma almadim adamlar resmen ghosting yaptilar ama israrlica bastirinca anca donduler ayrica para verip sayin remzi kulen den danismanlik alip surecimin tehlikeye girebileceginden ve ya dosya tasimam yada amerikada statu degisimine gitmem gerektigini bana tenkin etti.Heryeri arastirdim, Allah razi olsun sayin guncasrslan beyi ve forumu kesfedince ,kendime yol belirleyip dosyami tasittirp aldim.ankarada kalsaydi bitmiştim.para verip beni rezil eden burayi tavsiye etmiyorum .
-
@Henry-bloor merhaba, detay verebilir misiniz?
Hangi vize türü ve ne kadar zaman önce?
-
@finalhope cevabi yukarida verdim lottery icin hizmet aldim az daha alamiyordum memnun kalmadim.
-
@Henry-bloor sizin sürecinizin sebebini bilmiyorum ancak özellikle EB1-A veya EB2-NIW için memnun kalmayan pek duymadım.
Ben de kendi deneyimimi paylaşayim;
Geçen yıl EB1-A başvurusu yapmak istediğimde, başvuru için uygun olmadığımı belirtmişlerdi. Ancak başka bir firma başvurumun kabul olacağını söylediğinde tereddüt ederek başvurmamıştım. Bu yıl ise durumum değişti, tekrar değerlendirilmesini istedim ve başvurumun başarılı olacağı yönünde görüş bildirdikleri için çalışmaya karar verdim. İlk aşamada durumu gerçekçi değerlendirdikleri düşündüğüm için bana daha fazla güven vermişti. Süreç boyunca herhangi bir sorun yaşamadım ve profesyonel yaklaşımlarından memnun kaldım. Bu alanda çalışmayı düşünenlere tavsiye ederim.
-
@Henry-bloor teşekkürler. Aynı anda yazdığımız için ben yazarken cevabı gör(e)memişim. Farklı case'ler için farklı olabiliyor demek.
Ben de EB2-NIW veya EB-1A olabileceğini düşünürken bir kaç göçmenlik bürosuyla görüştüm. Grape, EB-1A olabilir deyince çalışmaya başladık. I-140 onayı sonrası NVC ve CP aşamalarını ben kendim yürütüyorum, süreç devam ediyor.
-
@finalhope umarim Allah muavakkaf eder ve hızlıca Green kartınızı alırsınız.Başarılı bir yıl diliyorum
-
@denizci10 Hoş bulduk, teşekkür ederiz.
-
@tufank Teşekkür ederiz, hoş bulduk!
-
@Grape-Law-Firm foruma hoş geldiniz, hayırlı olsun.
-
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kendi şirketimiz üzerinden L1 vizesi alabilme ihtimalimiz var mı? 4 yıldır açık şirketim var Türkiye'de. Şirket sahibi benim. Bu vizeyi alabilir miyim?
Benzer Başlıklar
173
50.5k
Users
4.8k
Topics
473.3k