Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İş Teklifi veya İşveren Sponsorluğu Gerektirmeyen EB-2 NIW ve EB-1A Green Card Vizeleri

• ⭐⭐

@pathway eb2 niw normal eb2den farklı bir süreç. Yapılabilir bence. Avukatla konuşun.
    sonuçlanması çabuk sürüyor ama yine 1.5 sene falan bekleyeceksiniz.

• @charon çok teşekkürler cevabınız için.

• CK Law Firm

@pathway, içinde söyledi: CK Law Firm (EB-2 NIW & EB-1A Vizeleri)

Merhaba @Ergul-Celiksoy , esim H1B ile halihazirda calisiyor. Is yeri EB2 uzerinden greencard basvuru surecini baslatti fakat PERM surecinin yaklasik 1,5 yil alacagini soylediler. Zaten is yeri de durumu agirdan aliyor. Ben H4 vizeli oldugum icin calisamiyorum. Sureci hizlandirmak adina, sartlari saglamasi durumunda EB2 NIW basvurusu yapilabilir mi? Is yeri PERM icin belgeleri yolladiysa bu basvurunun geri mi cekilmesi gerekir yoksa ayni anda bireysel basvuru da yapilabilir mi? Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

Saygilar.
    Merhabalar,

H4 vizesine sahip bir kişinin çalışma izni alabilmesi için, H1B sahibi eşinin bir I-140 onayına sahip olması gerekmektedir. Bu durumda, eğer eşiniz EB2 NIW vizesi kapsamında onay alırsa, siz de çalışma izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Üstelik çalışma iznine başvurmak için Visa Bulletin’de belirtilen öncelik tarihini (priority date) beklemenize gerek yoktur.

H4 vizesine sahip kişiler için aranan tek şart, H1B sahibi eşin kabul edilmiş bir I-140 onayının bulunmasıdır. Eğer eşiniz EB2 NIW başvurusu yapar ve premium processing hizmetini kullanırsa, başvuru sonucu yaklaşık 45 gün içinde alınacaktır. Eşinizin EB2 NIW vizesi onaylandığında, siz de zaman kaybetmeden H4 vizeniz ve eşinizin I-140 onayını kullanarak çalışma izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz, benimle [email protected] e-mail adresinden iletişime geçmekten çekinmeyin.

• @Ergul-Celiksoy Bey merhaba,
    EB_2 NIW sürecim pending olarak devam ediyor, zaman alıcı bir süreç olacağı görünüyor vize bülteninden. ancak daha erken gitmem gerekiyor yapacağım işin sezonunu kaybetmemek için. E-2 vizesine TR den veya ABD de E-2 statü değişikliğine başvurarak da EB-2 NIW sürecimi burada beklememe gerek olmadığını söyledi arkadaşımın avukatı. ancak kafamda bazı sorular var. bunları size sormak isterim uygun görürseniz;

soru 1: NIW göçmenlik kategorisi, E-2 ise göçmen olmayan bir kategori. Bu nasıl olacak? Çelişki yok mu?

soru 2: ABD ye gittim ailemle birlikte. diyelim ki I-140 onayım bir gün sonra geldi. sonrasında E-2 vizesine statü değişikliği için başvurabiliyor muyum?

soru 3: başvurduğumu düşünürsek e-2 statü başvurum kabul edilir mi?

soru 4: NIW sürecim ABD'deyken nasıl devam edecek?

soru 5: E-2 vizesine TR den başvursam nasıl olur? süreç (başvurulan gün ile vizenin alınması arasında geçen süre) ne kadar zaman alır? NIW başvurum nedeniyle reddedilir mi?

• CK Law Firm

@mefemalp, içinde söyledi: İş Teklifi veya İşveren Sponsorluğu Gerektirmeyen EB-2 NIW ve EB-1A Green Card Vizeleri

@Ergul-Celiksoy Bey merhaba,
    EB_2 NIW sürecim pending olarak devam ediyor, zaman alıcı bir süreç olacağı görünüyor vize bülteninden. ancak daha erken gitmem gerekiyor yapacağım işin sezonunu kaybetmemek için. E-2 vizesine TR den veya ABD de E-2 statü değişikliğine başvurarak da EB-2 NIW sürecimi burada beklememe gerek olmadığını söyledi arkadaşımın avukatı. ancak kafamda bazı sorular var. bunları size sormak isterim uygun görürseniz;

soru 1: NIW göçmenlik kategorisi, E-2 ise göçmen olmayan bir kategori. Bu nasıl olacak? Çelişki yok mu?

soru 2: ABD ye gittim ailemle birlikte. diyelim ki I-140 onayım bir gün sonra geldi. sonrasında E-2 vizesine statü değişikliği için başvurabiliyor muyum?

soru 3: başvurduğumu düşünürsek e-2 statü başvurum kabul edilir mi?

soru 4: NIW sürecim ABD'deyken nasıl devam edecek?

soru 5: E-2 vizesine TR den başvursam nasıl olur? süreç (başvurulan gün ile vizenin alınması arasında geçen süre) ne kadar zaman alır? NIW başvurum nedeniyle reddedilir mi?

Merhaba,

Sorularınızı anlıyorum, hepsi gerçekten önemli konular ve doğru bir şekilde ele alınması gerekiyor. Ancak EB-2 NIW süreciniz zaten devam ettiği için, bu konuları süreci yöneten avukatınıza danışmanız en doğru adım olacaktır. Sürecinizi ve başvuru geçmişinizi en iyi bilen kişi o olduğu için, size en net ve doğru yönlendirmeyi yapabilir.

Genel olarak şunu söyleyebilirim, NIW göçmenlik kategorisi, E-2 ise göçmen olmayan bir kategori olduğu için bu iki sürecin aynı anda nasıl yönetileceği, birbirini etkileyip etkilemeyeceği gibi detayların hukuki olarak dikkatlice değerlendirilmesi gerekiyor. Özellikle ABD’deyken E-2 statüsü başvurusu yapmanız ya da NIW sürecinizin bu durumdan nasıl etkileneceği gibi konular oldukça teknik ve uzmanlık gerektiriyor.

Birden fazla avukattan görüş almayı istemenizi de anlayışla karşılıyorum. Ancak süreç zaten hassas olduğu için, farklı görüşlerin bazen kafa karıştırabileceğini ve en doğru bilgiyi sürecinizi yakından takip eden avukatınızdan alabileceğinizi belirtmek isterim.

Eğer ikinci bir görüş almak istiyorsanız, detaylı bir şekilde değerlendirme yapılabilecek bir görüşme ayarlamak da bir seçenek olabilir.

Umarım her şey gönlünüzce olur!
    Sevgiler,

• @Ergul-Celiksoy bey merhaba,

EB2-NIW’de I-140 dosyam onaylandi. Vize numaralarinin aktif olmasini bekliyorum. ABD icerisindeyim AOS yapacagim. Son duzenlemeyle Dr. raporlarinin I-485 ile ayni anda gonderilecegini ogrendim. ABD’de bildiginiz gibi burokrasi bazen uzayabiliyor. Dr. randevusu bulmak zor olabilir. Vize numaralarinin da ne zaman aktif olacagi belirsizligi var. Bu bilgiler isiginda sorum su olacakti:

Dr. raporunu tahmini 3-5 ay onden almak bir sorun yaratir mi? Dr. raporlari ne kadar sureyle gecerli oluyor? Bu konuda siz ne yapmami onerirsiniz?

Mert

• CK Law Firm

@mertdogan4, içinde söyledi: İş Teklifi veya İşveren Sponsorluğu Gerektirmeyen EB-2 NIW ve EB-1A Green Card Vizeleri

@Ergul-Celiksoy bey merhaba,

EB2-NIW’de I-140 dosyam onaylandi. Vize numaralarinin aktif olmasini bekliyorum. ABD icerisindeyim AOS yapacagim. Son duzenlemeyle Dr. raporlarinin I-485 ile ayni anda gonderilecegini ogrendim. ABD’de bildiginiz gibi burokrasi bazen uzayabiliyor. Dr. randevusu bulmak zor olabilir. Vize numaralarinin da ne zaman aktif olacagi belirsizligi var. Bu bilgiler isiginda sorum su olacakti:

Dr. raporunu tahmini 3-5 ay onden almak bir sorun yaratir mi? Dr. raporlari ne kadar sureyle gecerli oluyor? Bu konuda siz ne yapmami onerirsiniz?

Mert

Merhaba Mert Bey,

Öncelikle tebrik ederim! 1 Kasım 2023’ten sonra imzalanan doktor raporlarının süresiz geçerli olduğuna dair düzenleme sayesinde, raporu 3-5 ay önceden almanızda bir sorun yok.

Doktor randevusu bulmak düşündüğünüz kadar zor olmayabilir. Bu linkten posta kodunuzu girerek yakınınızdaki yetkili doktorları bulabilirsiniz. Rapor işlemleri genelde 1-2 hafta içinde tamamlanıyor.

Bu durumda, raporu erkenden alıp hazır tutmanızda bir sorun olmayacaktır.

Saygılarımla

Benzer Başlıklar

• 4
  • 60
  • 5
  • 1016
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

50.5k
Users

4.8k
Topics

473.3k

| | | |