Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayin Tecurbeli abilerimin genclere tavsiyeleri

• Evet herkese merhabalar selamlar, herkes nasil umarim iyidir her sey yolundadir umarim dogru yere baslik atmisimdir admin abilerimden ozurdiliyorum yanlis yer ise ve imla yazimda yanlisim varsa affola lutfen 🙂

Kisaca hikayemden bahsedeyim

Ben amerikaya geleli 1.5 yil oldu ve nerye odaklanmaliyim ne yapmalyim hakkinda tecrubeli hayati gormus gecirmis insanlardan tavsiye almak istedim

Ilk geldigimde summer campta calistim ve sonrasinda ivir zivir isler mall warehouse vesaire en son amazon da calisiyordum ve son olarak trendleri her turk gencinin yaptigi gibi tirciliga basladim hata mi degil mi bilemiyorum, en son community college a mi baslasam yoksa tira mi gitsem yoksa 6 aylik meslek kursalarina mi gitsem diye dusunurken en son buraya geldim

Sizce ben ne yapmaliyim ne tarafa dogru yonlemeliyim

Bazi arkadaslarimla tartistim ve iyi bir okula gitmezsen bir yere varamazsin gibi ozaman tirda para birkyir iyi bi universteye basla rutgers vs vs gibi

Bazilari meslek kursuna git dedi 6 ay sonra 2 yil daha oku vs vs

Ama benim son zamanlarda gencligimin getridigi bazi seylerde aklimi kurcaliyor genc yasta neye odaklanmak lazim Sizce

Not: bu arada konum olarak nj de yasiyordum ve patersona yskin bir yerdi hergun orda sikismak ta icimi yiyip bitiryordu cunku hep turk arap ve amirikan kulturunu ogrenemiyordum ve ingilzcem gittikce geriliuordu ve orda yasamak beni biraz sikisik hissterimeye baslamisti ama tasinamiyordum da cunku arkadsism yok pek fazla baska eyalrte guzel bir yere tasinalim desem yok son care bari tira cikayim burda ysamaktansa dedim bi geldigimden beri turklerele bi evde 8/10 kisi yasamaktaydim en son ve artik katlanilmaz olmaya baslamsti ve boyle bir yola girdik

• aslinda nihai amacim son zamanlarda para degilde kendimi gelistirebilmek olmali oldugunu dusunmeye basladim son zamanlarda.

cunku para gelir ve bi anda beklenmmedik olayklarla gidebilir ama kendinize kattiginiz deger hep orda kalacaktir

yani ne yapmalayim nasil yapmalayim tavsiye konusunda sadece amerika icin degilde genel olarak aslinda bir tavsiye istiyorum son 1.5 yilda tek basima burda oldugum icin cok zorlandim cunku ailemin beni hayata karsi hic bir sekilde hazirlamadigini farkettim. ve bir cok yonden eksik oldugumu gordum ve bunlar hayati cok daha zorlastirdi

ama nihai olarak tabiki iyi bir insan olmak olmali belki de amac. bazi arkadaslarimda iyi bir insansa gitsin cami yapsin gibi bos ver sen parani kazan gerisi gelird ddiyor 🙂

• ⭐⭐⭐

@jesus-0 öncelikle ailemin beni hayata hazırlamadığını farkettim noktasını kendin özelinde düşünme bence maalesef bizim geleneklerimiz bu şekilde genelde sadece sana veya senin ailene yönelik bir durum değil. Çevremdeki arkadaşlarımdanda çok gördüm bir çoğunuzunda başına gelmiştir belki mesela üniversite döneminde aileler çocuklar şehir dışına gitmesin diye araba alalım bizim buradaki okula git vs diye teklifler sunardı (artık ekonomi buna el vermiyor olabilir tabii) buradaki olay sadece şehir dışına gidecek kira vereceğimize araba alalım değil aslında bizim kültürümüzde evlenene kadar çocuklar aile yanında kalmalı alışkanlığı var maalesef ve buda 30 yaşına gelmiş ama bu zamana kadar kendi çamaşırını yıkamamış, ev bütçesi ayarlamak nasıldır, fatura kira vs ödeme noktalarını deneyimlememiş hayatın gerçekleriyle karşılaşmamış bir çok insan meydana.

Eğitim ve meslek noktasında yorum yapmanın doğru olacağından emin değilim çünkü önemli bir nokta ve hiç tanımadığın birine bu noktada fikir vermek zor. Belki hiç okula veya derse gitmeyi sevmeyen birisin bu noktada okula git diye bir tavsiye vermek çok sağlıklı sonuçlar oluşturmayabilir ama özellikle eğitim açısından bence şuna dikkat etmeni öneririm eğer dilin yeterli seviyede değilse okulda eğitim alma noktasında sorun yaşayabilirsin. Diğer söyleyebileceğim sosyal medyada gördüğün yok tırcı olun şöyle kazanın, yazılımcı olun şu kadar kazanın, emlakçı olun böyle kazanın vs gibi özellikle clickbait içeren videolara kanıp karar vermemeye çalış bu tarz konulara özellikle etrafınızda sizi tanıyan, fikirlerine güvendiğiniz kişilerin tavsiyesini almaya çalışın.

Diğer noktaya gelirsek bana kalırsa en önemli nokta kendinizi geliştiremediğinizi düşündüğünüz nokta. Bana kalırsa ilk kurtulmanız gereken sorununuz pattersonda yaşıyor olmanız, türkiyeden bu kadar uzakta bir ülkeye gelip türkiyede sadece şehir değiştirmiş hissettirecek bir bölgeyi seçmek kendinizi geliştirmenizde sizi yavaşlatacaktır. Hem tır işiyle meşgul olmanız nedeniyle zaten ingilizce kullanmanızı gerektiren durumlar çok değil üstüne birde hiç ingilizce bilmeden bile neredeyse yaşayabileceğiniz bir bölgede bulunmanız dilinizi geriye götürmesi normal. Bu şekilde ne amerikayı kültürünü deneyimleme fırsatınız olur nede dilinizi geliştirebilme.
    Bu konuda bana kalırsa bir kaç farklı ilerleme yolunuz var diyebiliriz biri iş tercihi olarak gün içinde ingilizce iletişimde bulunmanızın şart olduğu bir işte çalışmak bu sayede şu anda kaldığınız yerde yaşamaya devam etsenizde gün içinde zamanınızın çoğu iş yerinde geçecek ve dilinizi geliştirmeye başlıyor olacaksınız iş dışındada o arkadaşlarınızla görüşmeye devam ederek aynı zamanda amerikan hayatına daha hızlı dahil olacaksınızdır.
    Bir diğer seçenek biraz daha sert bir karar alarak bulunduğunuz bölgeyide değiştirerek yukarıdaki adımların benzerini takip etmek. Bu noktada yeni gideceğiniz yerde belki bir paylaşımlı eve çıkmaktansa co-living tarzı yerleri araştırarak daha fazla insanla iletişimde bulunabileceğiniz ve kendinize hem dil olarak hem farklı kültürleri tanımak olarakta daha çabuk katkı sağlayabileceğiniz bir tercihte bulunabilirsiniz.

• Cevabiniz icin cok tesekkur ederim oncelikle

Ingilzcem var

Ve paterson civarjnda mecburi olarak kalmak zorundaydin cunku ne param vardi 1.5 yil oncesine kadar ne arkadasim tek arkadasim ordaydi ve bana biraz yardimci oldu ve orda turklerle yasamk zorunda kaldim biraz para birktirip araba aldim tabi bazi olaylar oldu dustuk kaziklandik battik bi sekilde yili tamamladik biraz da para biriktirdim cdl imi aldim
    Elimdeikler bunlar tasinmak istedim fakat tek basina olmuyor iste dedidingiz co living ler hakkinda keske bilgiye sahip olsaydim dusunebilirdim

• Bilmiyorum ya bu aralar kafam cok karisik ki suan nereye yonelmeliyim derken birazda yani sadece para kazan gerisi gelir zamanla mottosu dogru mu sizce

• su aralar kafam arkadaşlarım olsun biraz takiliyim hem calisiyim tabiki bos bos gecmesin yabanci tabi

-ne bikiyim gencleein olsugu yerlerde calisayim belki yakin arkadaslar wdinip eve cikariz ordan biraz biraz hem arkadaslarim sonra yoluma bakarim belki gibi sosyal olarak cok mu takiyorum belki buna odaklanarak hatami yapacagim boyle dusunursem acaba

Ya biraz da yaz kampindan gelen tramva var belki ondan veya daha once cok sosyal arkadasim olmadi ve bi anda cok sosyal ortama girince ben 20 yilimi neden b@k etmisim gibi bir pismanlik mi geldi gibi dusunuyorum

1.5 yilda aklimda sadece yazdan anilar var baska hicbir sey yok

Bir yandan da buyuklerimden her zaman ogrenmeye calsiirm hata yapmadan hitmeye calsiiuorum cunku hata yaparak igreniyoruz evete ama bazi hatalar insana cok sey kaybetttiriyor dönülmez olabiliyor

Ya suan piskolojok cokuk durumdayim acikcasi
    2024 bi m3 alsam hic bi mutluluk getirmez suan

En buyuk hobim arabalar aslinda ama suan boyle hissediyorum

• insanın kendine yaptığı yatırım bence en değerli yatırımdır... sizin yerinizde olsan bir alan seçer güzel bir eğitim almaya çalışırdım. iyi bir başlangıç olur hem çevre edinmek adına hem de dili ilerletmek adına. güzel bir eğitim geleceğe yönelik daha sağlıklı kararlar almanıza yardımcı olur diye düşünüyorum...

• @jesus-0 Greencardli misiniz?

• @serel

Tesekkur ederim cevabiniz icin 🫡

• @sadıkkurtoglu

Hayir work permitim var sadece j1 ile geldim gelirken

• ⭐⭐⭐

@jesus-0 work permitiniz mi var yoksa sadece ssniniz mi var çünkü ikisi aynı şeyler değil

• work permit EAD var abi

• @jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.

Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.

Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61

49.0k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |