@possıble-green NYC hariç derseniz bu konuda size Charlotte, NC tavsiye edebilirim. Yaşam maliyeti ve finans alanında iş imkanları açısından iyi bir dengeye sahip. Charlotte ABD geneli finans alanında 2.ci veya 3.ncü en aktif şehir. Bank of America’nın genel merkezi de burada.
-
-
Merhaba,
Eşimin 18 yasından küçük velayeti annesinde olan çocugu için de benzer basvuruyu F2B vizesi için yapabilir miyim? Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Cocuk için de ayrı bir form mu doldurmalıyım, yoksa eşim için yaptığım basvuru yeterli mi? çocugun velayeti annededir. Formlar da annenin de imzası veya mülakatta rızası ile ilgili bir evrak gerekmekte midir? Malum vize süreçleri uzun sürmektedir. Çocuk 16 yaşındadır, yani basvuru yaptığımız tarih mi önemlidir yoksa vize alana kadar 18 yaşını doldurmuş olursa vize verilmiyor mu?
Green card aldıktan sonra evlendim. ve evli olduğum eşim için greencard basvurusu yaptım. Formları doldurup 2 ay önce USCIS'a ödemeyi eşim için yapmıştım. Sorularım şu şekildedir:Teşekkür ederim.
-
Merhabalar herkese,
Green card icin saglik raporumu ve esimden de evliligin gercek olduguna dair kanitlari field officea gondermemizi istemislerdi( interviewsiz onaylamak icin ) normalde bir sayfa kagidi 150 gun acip bakmayan Newark ofis evliligimin 2 sene olmasina cok az kaldigi icin bu belgeleri gonderdikten 4 gun sonra cumartesi gecesi mesai saatleri disinda onayladi. Tahminimce 2 sene dolmadan kart vermek icin dosyami hemen islediler diye dusunuyorum. Kirli oynadiklarina inaniyorum. 2 senelik Conditional kartim bu sabaha karsi onaylandi arkadaslar. Darisi diger bekleyenlerin basina. -
@suat-mavi Yani arkadasinda dedigi gibi benim surecim 2021 ocak 25 te basladi 2021 aralik 6 da vizemi aldim 10 Bucuk ay surdu ama suan biraz surecler Allak bullak oldu bir bucuk seneyi geciyor
-
-
@emredemirelgeo benimkide nebraska nvc ye gidecek bi gelişme varmi sizde
-
@quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.
-
arkadaşlar selam, eşimin abisi üzerinden F4 başvurumuz varken B1/B2 turist vizesine basvurduk,
''Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the united states and immigration services?''
sorusuna eşimin DS-160 formunda evet işaretliyoruz. Yalnız benim ve çocuğumuzun formunda da evet işaretlemeli miyiz? -
@azizozy, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@waterman oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. Ailem depremzede degil ancak ( yani sukur ki depremde bir can kaybimiz olmadi evleri de hasar gormedi ) orada yasadiklarini gostermem yeterli olur mu sizce?
Buna USCİS karar vericek maalesef fikrim yok.
-
Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ve 6 senedir burda yaşiyorum 2023 green card formu doldurdum
Ve 12 sinif açik liseden okuyorum temmuz sonresi mezun olacam inşallah
Sorum eğer green card talihlisi olursem lise bitirmeden ds 260 form doldurmam doğrumu yada diplomayi alinça doldurmam gerekiyormu
2 sorum şuan 2 inçi evliliğimi yapma gibi durumundeyim ve ds 260 formu evlendikten sonremi doldurmam gerekiyor yada onçemi
Araştirdiğim kadariyle hemen doldurmamizi doğru olduğunu söylüyor konsolosden randevu günü beli olunçe ds 260 formu gunçelemeyi öneriyorlar sizce hangisi daha doğru
Ve sicil kaydimi Özbekistan’da da getirmem gerekiyormu çünkü 6 sene içinde Özbekistan’a 3 4 kez gittim ve hepsinde 1 yada 2 ay kaldim
Eski eşimi bilgilerinizde girmek zorundamiyiz ds formuna ve kizim var ilk evliliğimden babasiyle yaşiyor goturmiçam ama bilgilerini istiçaklar diyorlar
Biraz uzun yazdim afiniza çevabiniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏽 -
-
@Sinem-Arslan, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
Merhaba oğlum için i260 formu dolduracağım. Eşim Amerikan vatandaşı, ben green cardlıyım. Oğlum ilk evliliğimden velayeti bende ve yaşı küçükken ikinci evliliğimi yaptım. ve IR2 sürecini şuanki amerkan vatandaşı eşim üzerinden ilerletiyoruz. Yani stepfather üzerinden. Forma da baba ile ilgili bölümü öz babasının bilgileri ile mi yoksa başvuruyu kendi üzerinden yapan stepfather bilgileri ile mi dolduracağız?
Bende ilk evliliğimden olan kızımla beraber abd vatandaşı yeni eşim üzerinden başvuru yaptım. Kızımla dosyamız nvc de. Kızım 9 yasında. Abd girdiğimizde kızım otomatik abd vatandaşı olacak mı onu merak ediyorum. Sonuçta üvey babası istek yapıyor
-
Herkese merhabalar..
Ben i-751 formunu gondereli 2 haftayi gecti.Cek kisisel cekti.hergun hesabima bakiyorum cek bozdurulmamis ,herhangi bir mektup da almadim.hic hareket yok yani.Bu normalmi ? -
@gkorkmaz Merhaba. Sizin eşinize sponsor olmanız için ABD de ikamet ediyor olmanız şart. Geliriniz açısından fakirlik sınırı üstünde olmalı yıllık kazancınız, bu bilgiler başvuru yapacağınız websitesinde zaten var. Bu arada eğer Amerikadan işi bulup şirket sizi buraya tayin ettiyse bu da ABD de ikamet olarak kabul edilebilir bazı durumlarda. Size kolaylıklar diliyorum.
-
8 ay oldu bizde hala bekliyoruz gorusmeye bile giremedik. surekli email yaziyorum tup bebek yapmamiz gerek zamanimiz az ve bu ulkede cok pahali diye ama nafile. kimse calismiyor mu ofiste anlamadim
-
@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri
Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)Şimdiden teşekkürler.
Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:
Oca 23Petition to Remove Conditions on Residence Petition to Remove Conditions on Residence
Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.
Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...
Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...
Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
-
Yeni gocmenlik yasa tasarisina gore ( umarim yasalasabilir) Aile sponsorlugu altinda basvuru yapmis olan kilisilerin priority datelerinin uzerinden en az iki yil gectiyse yillik kotaya bakilmaksizin 2500 dolarlik bir ucret odemeniz halinde adjustmen of status talebinde bulunabileceksiniz.
-
@platon, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?
Hangi vize ile AOS'ye basvurdunuz?
Eger AOS surecindeyseniz ABD disina cikmamalisiniz, eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz ve ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal edilebilir.
Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/
-
@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@chopper, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Bu konuyla ilgili farklı kaynaklardan farklı bilgiler okudum ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Turist vizesiyle abd de bulunarak greencard sahibi biriyle evlenildiginde greencard alma sürecinin nasıl isledigi hakkında bilgi sahibi olan varmidir acaba?
Genel olarak surec F2A sureci olacak:
Fakat su an F2A kategorisinde bekleme sirasi olmadigindan yani sira "current" oldugundan I-130 ile, I-485 formunu da gonderip AOS ile Green Card alabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Danis, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar;
Bu hafta başıma gelen problemden bahsedeceğim ve çözüm arayışı içerisindeyim.Eşim çifte vatandaş doğduğunda sadece 2 yıl yaşamış bir amerikan vatandaşı. 1'er yaşında 2 çocuğumuz var ve amerikaya taşınmaya karar verdik. Bu sebeble onden amerikaya turist vizesi ile tek başıma giriş yaptım. Yaklaşık 3 aydır amerikadayım ve green card süreçlerimizi hızlı olması için burada başlatmayı planlayarak geldim. Ben amerikaya geldikten sonra çocuklara turist vizesi almak için pasaportlarını kargo yolu ile gerekli evraklarla birlikte konsolosluğa gönderdik.(eşlerden birinin turist vizesi varsa bu şekilde çocuğa vize alınabiliyor) Evrak incelemesi yapılması gerekiyor diye RED cevabı verdiler ve bize randevu almamızı söylediler. Buradaki avukatım ile görüştüğümdede göçmeyi planladığınızı anladıkları için ve senin burada oldugunu gördükleri için büyük ihtimalle red aldın diye söyledi. Buna istinaden beklemeden çocukların green card süreçlerini başlatmamı söyledi.
Fakat green card süreci çok uzun olduğu için ne yapacağımı bilemedim ve araştırmaya başladım. Forumda dolaşırken vatandaş annenin ilk girişi veya 2 yaşından ufak çocuğu için direk giriş yapabildiğini gördüm. Geçtiğimiz ay eşim bazı evrak işlemlerimiz için giriş çıkış yaptı amerikaya ve ilk giriş hakkını iptal etmiş olduk sanırım. Ciddi bir çıkmaza girdim ve bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini açıkcası bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.Turist vizesini ne amacla almistiniz? Cocuklariniza basvuru yaparken hangi amacla alacaginizi soylediniz?
Ben de avukatiniza katiliyorum, turist vizesini amaci disinda kullanacaginiza kanaat getirmisler, o nedenle mulakat talep etmisler. Mulakatta red alma ihtimaliniz yuksek, ama eger turist vizesi almalari icin makul bir nedeniniz varsa mulakata katilip sansinizi deneyebilirsiniz.
Sizin turist vizenizi de iptal etme ihtimalleri var, ama neticede ABD'desiniz, o nedenle bu girisiniz bu iptalden etkilenmez. IR-1 kategorisinde AOS yapabilirsiniz ve Green Card alabilirsiniz; ama uzun bir sure ABD'den cikmamaniz gerekecek. Ve cocuklarinizin ABD'ye girisi vize alamadiklari surece mumkun olmayacak...
Eger turist vizesi icin beklemek istemiyorsaniz (mulakat tarihiniz ne zaman?) sanirim en ideal durum, kendiniz icin IR-1 surecini baslatmak, cocuklariniz icin IR-2 surecini baslatmak... ve yaklasik 1.5 yil sonra (belki biraz daha kisa, belki biraz daha uzun) gocmen vizelerinizi alip ABD'ye ailece goc etmek... Ayrica esiniz ABD'de yasamadigi ve calismadigi icin, geliri yeterli bir ABD vatadasi/GC sahibi sponsor da bulmaniz gerekli, bilginize.
Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
-
Beklediğim cevaba çok yakın açıklamaları görünce sorumu sildim.
-
Programmer
-
@cokbekledik86 Teşekkürler
-
Merhabalar, annemler yarın aile birleşimi greencard vizesiyle izmir- frankfurt- washington ‘ a uçacaklar. Merak ettiğim ise şu, sarı zarfı ne zaman kime teslim etmeleri gerektiğini bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok seviniriz
-
@dreamfairy35_44, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar, annemler yarın aile birleşimi greencard vizesiyle izmir- frankfurt- washington ‘ a uçacaklar. Merak ettiğim ise şu, sarı zarfı ne zaman kime teslim etmeleri gerektiğini bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok seviniriz
Giriş yaptıklarında işlem yapan officer zarfı kendilerinden alacak.
-
@dreamfairy35_44 hayırlı olsun kaç ay sürdü bu süreç acaba
-
@crazycells kusura bakmayın sorunuzu şimdi gördüm afedersiniz .
Evet kardeşime babam kabul olduktan sonra başvurmayı düşünüyoruz mümkünse.
Sizin fikrinizi öğrene bilirmiyim tşklr
Birde sanırım artık sistem imail üzerinden ilerliyormuş belli bir yer görünmüyor dosyanın nerede olduğuyla ilgili -
Sizce bu tabloyu ciddiye almamak mı lazım?
-
Merhaba, benim I-130 isteğim var. I-130 isteğine göre ben eşim ve çocuklarım yararlanabiliyordu ama bu isteğin bekleme süresi fazla olduğundan cocuklarım yaşca hak kaybediyorlar. 21 yaşından büyükler ve isteğim bekleme suresi hala devam ediyor. Çocuklarım için "child status protection act (cspa) " yapabilir miyim? Yaparsam eğer yararlanabilirler mi? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
-
@Gürman, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells kusura bakmayın sorunuzu şimdi gördüm afedersiniz .
Evet kardeşime babam kabul olduktan sonra başvurmayı düşünüyoruz mümkünse.
Sizin fikrinizi öğrene bilirmiyim tşklr
Birde sanırım artık sistem imail üzerinden ilerliyormuş belli bir yer görünmüyor dosyanın nerede olduğuyla ilgiliMektup da ayri olarak geliyor, mektubun sol alt tarafinda bulundugu USCIS Service Center'i gorebileceksiniz.
Eger kardesinizin ve annenizin ABD'ye bir gelis amaclari varsa bu durumda turist vizesine basvuru yapabilirler, ama turistik amacli seyahatten sonra Turkiye'ye geri doneceklerine konsolosu ikna edemezlerse basvurulari reddedilecektir, bilginize.
-
@Serenay-Aksu, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, benim I-130 isteğim var. I-130 isteğine göre ben eşim ve çocuklarım yararlanabiliyordu ama bu isteğin bekleme süresi fazla olduğundan cocuklarım yaşca hak kaybediyorlar. 21 yaşından büyükler ve isteğim bekleme suresi hala devam ediyor. Çocuklarım için "child status protection act (cspa) " yapabilir miyim? Yaparsam eğer yararlanabilirler mi? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Zaten CSPA otomatik olarak uygulaniyor, yani USCIS'te beklenilen sureyi yastan cikarinca eger 21 yasindan buyuk olmayacaklarsa basvurdugunuz kategoriden vize almalari mumkun olacak. Bunun icin siz ayrica basvuru yapmiyorsunuz.
Eger bu surecte yas sinirini asacaksa bu durumda kategorileri yasina uygun olarak guncellenip islemler devam ediyor.
-
@Platon59, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Sizce bu tabloyu ciddiye almamak mı lazım?
Bu tablo, "USCIS'in butcesinin arttirilip, gocmenlik sureclerinin hizlandirilmasi lazim" demek oluyor...
-
@crazycells çok teşekkür ederim. Evlenince peki düşüyor mu?
-
@crazycells Bir soru daha sorabilir miyim? Benim babam vefat etti. Isteğimi o yapmıştı. Bu durumda isteğim düşer mi?
-
Programmer
-
USCIS saglık dosyamızı postalamamızı istedi ve yolladık. Bunun anlamı sanırım mulakat olmayacak. Peki postalanan Saglık dosyasının kayda alındıgı veya işleme tabi tutuldugu gibi bir bilgiyi USCIS hesabımızdan göremiyormuyuz?
-
@Platon59, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
USCIS saglık dosyamızı postalamamızı istedi ve yolladık. Bunun anlamı sanırım mulakat olmayacak. Peki postalanan Saglık dosyasının kayda alındıgı veya işleme tabi tutuldugu gibi bir bilgiyi USCIS hesabımızdan göremiyormuyuz?
Siz family sponsored altında parents oldugunuz icin mulakatsiz direkt card alacaksınız. Sağlık raporunun alındığını uscis account üzerinden izleyemezsiniz. Usps tracking no ile takip ediniz. Zaten uscis raporu teslim aldığı gibi caseinizi guncelleyecektir. Ve akabinde card üzerindeki güncellemeleri accountlarinizdan takip edebilirsiniz.
-
Tam dediğiniz gibi. Tesekkurler.
August 10, 2022
Response To USCIS' Notice Of Intent Was Received
On August 10, 2022, we received your response to USCIS’ Notice of Intent for Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, Receipt Number IOE0914713.... We are reviewing your response. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address. -
@Platon59 darısı başıma
-
Merhabalar polis memuruyum Ablam Amerikan vatandaşı greencard almaya niyetlendik fakat ilk olarak turist vizesi başvurusu yapıp sonra greencarda başvurmak daha sağlıklı geldi sizce nasıl yol izlemeliyim ne önerirsiniz en kolay yoldan gidip almak ?
Benzer Başlıklar
128
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k