Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben f1 kategorisideim ama bu baslikta takılıyorum bir fark yok sureclerde.


  • @crazycells Aslinda o baslik surada zaten: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları) :))

    Henuz sonraki sureckleri tecrube edemedigim icin ben de bir sey paylasamiyorum.


  • Merhabalar,Amerikada yaşayan bir kardeşim var vatandaş olarak.Anne ve Babamız hayatta değil,bu durumda başvuru sürecinde kardeşin anne baba önceliğine geçtiği yönünde bir duyum aldık,Bu doğru mudur?Kardeş olarak 10 yıl üstü süren bekleme süresi anne baba gibi tanımlanarak daha kısa hale geliyor mu?Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @OkanD, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar,Amerikada yaşayan bir kardeşim var vatandaş olarak.Anne ve Babamız hayatta değil,bu durumda başvuru sürecinde kardeşin anne baba önceliğine geçtiği yönünde bir duyum aldık,Bu doğru mudur?Kardeş olarak 10 yıl üstü süren bekleme süresi anne baba gibi tanımlanarak daha kısa hale geliyor mu?Teşekkürler

    hayir, maalesef bu sekilde bir onceliklendirme olmuyor. F4 kategorisinden basvuru yapmaniz gerekiyor:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri


  • Merhaba sayin crazycells oncelikle nasilsiniz 2020 de cok yardiminizi gorduk minnettariz size .2020 ocak 7 de mulekata girmistim oglum ile ama ben uzerimde ban oldugu icin visa mi alamamistim ,bana verdikleri evrak uzerinde sadece 2022 subat 4 yazilydi cunku cezam o tarihde bitiyor .sure yaklasti ve ben nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum icerdeki dosyam acikmidir ne yapmam gerekli bu durumda lutfen yardimci olurmusunuz bana 🙏 tesekkur ederim


  • Selamlar,
    Tüm sayfaları okudum ancak durumuma biraz benzer bir case vardı, o sebeple ben de sorumu sormak istedim.

    2021 GC talihlisiyim. DV1 Vizem verildi ancak henüz ABDye giriş yapmadım (Ocak girişi olacak). Erkek arkadaşımla beraber gitmek ve yaşamak istiyoruz biz de, ancak ben giriş yapmadan önce mi yoksa giriş yaptıktan sonra mı evlenmek daha stratejik olur, bilemiyoruz.

    Şimdiden teşekkürleer!


  • Selamlar,
    Öncelikle tüm sayfaları okudum ama kendiminkine benzer sayılan yalnızca bir case vardı. Ben de karanlıkta kalmamak adına sormak isterim.
    2021 GC talihlisiyim. Henüz ABD'ye giriş yapmadım, 2022 ocak ortası gibi planlıyorum. Erkek arkadaşımla beraber biz de ABD'de yaşamak istiyoruz.
    Ama ben giriş yapmadan önce mi evlenmek mi daha stratejik yoksa giriş yaptıktan sonra mı kısmında belirsizlik yaşıyoruz.

    Şimdiden teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba sayin crazycells oncelikle nasilsiniz 2020 de cok yardiminizi gorduk minnettariz size .2020 ocak 7 de mulekata girmistim oglum ile ama ben uzerimde ban oldugu icin visa mi alamamistim ,bana verdikleri evrak uzerinde sadece 2022 subat 4 yazilydi cunku cezam o tarihde bitiyor .sure yaklasti ve ben nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum icerdeki dosyam acikmidir ne yapmam gerekli bu durumda lutfen yardimci olurmusunuz bana 🙏 tesekkur ederim

    tesekkurler, sagolun 🙂 siz nasilsiniz?

    Saniyorum ki sure tamamen dolmadan konsolosluk hareket etmeyecektir, isterseniz dosya numaranizi ekleyerek ve kisaca onceki sonucu ozetleyerek suradan konsolosluga kendilerine ne zaman ulasmaniz gerektigini sorun: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

    kendileri, su anki uygulamalara gore en uygun sekilde yonlendirirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misirgevregi, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Selamlar,
    Tüm sayfaları okudum ancak durumuma biraz benzer bir case vardı, o sebeple ben de sorumu sormak istedim.

    2021 GC talihlisiyim. DV1 Vizem verildi ancak henüz ABDye giriş yapmadım (Ocak girişi olacak). Erkek arkadaşımla beraber gitmek ve yaşamak istiyoruz biz de, ancak ben giriş yapmadan önce mi yoksa giriş yaptıktan sonra mı evlenmek daha stratejik olur, bilemiyoruz.

    Şimdiden teşekkürleer!

    Su an maalesef Green Cardli sayilmiyorsunuz, o nedenle sponsor olamazsiniz. Lutfen ilk firsatta vizenizin suresi gecmeden ABD'ye giris yapin, bu sekilde GC sahibi olacaksiniz.

    Daha sonra ise evlenip F2A surecini baslatabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari


  • Tesekkur ederim sayin crazycells avukatimiz haziran ayinda email atmisti fakat Ankaradan cevap gelmedi , sizinde dediginiz gibi subat ayini bekliyorlardir bir sorum daha olacak 2020 ocak ayi mulakatinda butun evraklarimi aldilar bana tekrar vermemislerdi bu durum normal mi ?


  • Sayin crazycells bir sorum daha olacak dosyamin kapanma durumu olabilirmi oyle bir duyum aldik mulakata girdikden sonra 1 yil gecerse dosyanin kapanma durumu oluyormus biz case no girince herhangi bir durum goremedik fakat endiseleniyoruz .esim ve iki cocugum abd de bir ben kaldim tr de haliyle gercekden artik stres yasamaya basladik .


  • Nazli hanim ben mulakata girdim eksik evrak dolayisiyla bekliyorum transcript 2020 i hala gözükmüyor. Her neyse konsolosluk verdigi kagitta yaklasik eylul 2022 ye kadar tamamlanmazsa vize artık alamazsın gibi bir ibare var. Yani mulakat ve bir yil sonrasında dediginiz risk olabilir.


  • Sayin doncarleona 2020 de mulakata girdigimde uzerimde ban oldugu icin almiyacagimizi biliyorduk avukatimiz girmemiz gerktigini soylemisti red yesemde butun evraklarim tamdi bana sadece 2022 subat ayindan sonra gitmemi soylendi sadece pasaprtum bana geri verildi .sistemde casemiz acik guzukuyor .


  • @nazli Ozaman 2022 subat sonrasındaki mulakatiniza girdikten sonra benim gibi bir uzatma belge ihtiyaci vs durumu oluşmadığı surece bir sıkıntı yasamayacaksinizdir.


  • Belgelerim tamamdi fakat dqha once abd de turist visa si ile gidip bir sure orda yasayip dundugum icin uzerimde ban vardi ve 2022 subat ayinda bitiyor ama bizi endiselendiren 4 ay once email attik ankaraya geri dunus olmamasi dosyamin kapalimi acikmi konusu baya bizi endiselendirdi .umarim dediginiz gibi olur .Tesekkur ederim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Tesekkur ederim sayin crazycells avukatimiz haziran ayinda email atmisti fakat Ankaradan cevap gelmedi , sizinde dediginiz gibi subat ayini bekliyorlardir bir sorum daha olacak 2020 ocak ayi mulakatinda butun evraklarimi aldilar bana tekrar vermemislerdi bu durum normal mi ?

    evet, durum normal.

    Sizden aldiklari ve sizin bir daha temin edemeyeceginiz orijinal bir belge var miydi? Boyle bir belge olmamasi lazim, ama size vize verirken zaten hepsini guncellemenizi isteyeceklerdir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Sayin crazycells bir sorum daha olacak dosyamin kapanma durumu olabilirmi oyle bir duyum aldik mulakata girdikden sonra 1 yil gecerse dosyanin kapanma durumu oluyormus biz case no girince herhangi bir durum goremedik fakat endiseleniyoruz .esim ve iki cocugum abd de bir ben kaldim tr de haliyle gercekden artik stres yasamaya basladik .

    Normalde dediginiz gibi 1 yil, ama konsoloslugun 2020 Mart'tan bu yana hicbir dosyayi otomatik olarak kapattigini sanmiyorum, zira tum konsolosluklar aylarca kapali kaldi.

    Dilerseniz 2 haftada 1 konsolosluga email gondermeye devam edin, direkt bir sekilde dosyanizin acik olup olmadigini sorabilirsiniz. Zaten dosyaniz konsoloslukta oldugu icin bu soruyu net bir sekilde cevaplayabilirler.


  • Avukatimiz dosaynin acik oldugunu soyledi ve biz tekrardan evraklarimizi toplayip randevu almayi planliyoruz subat 4 den sonra avkutimiz sorun olmuyacagini soyledi sayin crazycells bilgilerinize basvuracagim iyiki varsiniz cok tesekkur ederim 🙏


  • Sayin crazycells 2020 de mulakata girdigimde bana gurevlinin soyledigi sadece 2022 subatdan sonra sponsrlarin W 2 evraklarini getirirseninz yeterli olur demisti umarim sorun cikmaz 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Avukatimiz dosaynin acik oldugunu soyledi ve biz tekrardan evraklarimizi toplayip randevu almayi planliyoruz subat 4 den sonra avkutimiz sorun olmuyacagini soyledi sayin crazycells bilgilerinize basvuracagim iyiki varsiniz cok tesekkur ederim 🙏

    @nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Sayin crazycells 2020 de mulakata girdigimde bana gurevlinin soyledigi sadece 2022 subatdan sonra sponsrlarin W 2 evraklarini getirirseninz yeterli olur demisti umarim sorun cikmaz 🙏

    Ben de avukat gibi dusunuyorum sayin @nazli , vize almaya uygun olduktan sonra (oncesinde degil) konsolosluk ile iletisime gecmeniz durumunda sizi yonlendireceklerdir. O zamana kadar -is yukunden dolayi- sizin emaillerinizi ve sorularinizi onemsemeyebilirler. Telaslanmanizi gerektirecek bir durum oldugunu sanmiyorum.


Benzer Başlıklar

  • 4818
  • 2
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum