Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• @ırmak-duygulu hangi kategoridesiniz?

• @historian IR 5 vizesi benimki

• Bugun randevum vardi çok şükür Ir 5 vizrm onaylandi İçeriye sadece randevu sahibi içeriye aliniyor yanizda sadece dosyaya izin veriliyor onun haricinde hiç bir seyi alamiyorsunuz yaniniza once pasaportunuzu alip iki tane numara veriyorlar size ilk once nufus kayit ornegi bir tane fotograf birde adli sicil kaydi evraklarini istediler sonra mulakat için bekledim mulakat 5 dakika surdu once yemin ettim sonra sorular sordu ve vizeniz onaylandi dedi cok mutlu oldum şimdi eşim için randevu tarihi bekliyoruz dileyen herkesin en kisa zamanda vize almasini dilerim

• Merhaba, Nisan 2023’te annem için başvurduğumuz IR-5 vizesi için bugün, 31 Ocak 2025 için mülakat tarihi aldık. Yaklaşık iki yıl sürüyor yani. Annem bu vizeyi aldıktan sonra green card sahibi oluyor diye biliyorum. Olduktan sonra kardeşim için F2A vizesine başvurabilir miyiz? Bu vizeyi alınca kardeşim de green card alıyor mu?

• @zorbacie Evet, başvurusunu gecikmeden (I-130) online olarak yapabilir. 7-8 yıl sürüyor, umarım kısalır..

• @Manushaqe saglik muanesinde kovid asisi oldunuzmu?

• @oprmngr hayir olmadik cunku turkiyede covid asisi yok

• @Manushaqe bizde aynı problemi yaşıyoruz 15 şubat 2024 de 4. Aşıyı olduk ama halen mülakat günü bekliyoruz aşı hk bilgi verebilecek birileri varmı

• @ksk88 turkiyede mylakata girecekler artik covid aşısını merak etmesin. Turkiyed eolmadigi icin unganlar talep etmiyorlar.

• @Manushaqe çok teşekkürler

• Merhabalar ı130 dosyası en fazla kaç yılda onaylanıyor bunun bı süresi varmı acaba yani kaç yıla kadar onaylanması gerekiyor

• @Bircan Anneme 20 Ekim 2024’de başvurduk. Bugün (19 Şubat 2025) parmak izi ve bitotmeteik resim için ofise gittik. Yani 4 ay sonra çağırmış oldular..

• Merhabalar,

Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?

Simdiden cok tesekkur ederim🙏

• This post is deleted!
  • Referenced by  Serapp Serapp 
  • Banned

@aguila Merhabalar,
    Mevcut durumunuza ve hedefinize (Eylül sonrası eşinizi yanınıza almak) göre süreci iki şekilde değerlendirebiliriz. Ancak en hızlı ve yasal açıdan en risksiz seçenek öncelikle önemlidir.

1. Turist vizesiyle ABD’ye gelip içeriden (status adjustment) başvuru:

Bu yöntem teoride hızlı gibi görünse de önemli riskleri vardır:

Turist vizesiyle ülkeye giriş yaparken sınır görevlisi, “Ziyaret niyeti mi yoksa göç etme niyeti mi?” sorusunu değerlendirir.

Vize memuruna evlilik niyetinin gizlenmesi vize sahtekarlığı olarak değerlendirilebilir ve gelecekteki göçmenlik işlemlerini riske atabilir.

ABD’ye girdikten hemen sonra evlilik yapıp statü değiştirme talebi (I-485) bazı durumlarda retle sonuçlanabilir.

Bu nedenle turist vizesi ile gelip içeriden başlatmak hukuki riskler taşıdığı için önerilmez.

1. Türkiye’den eş sponsorluğu (I-130) başvurusu:

Bu süreç tamamen yasal ve doğrudur. Ancak Green Card sahibi olduğunuz için başvuru süreci biraz daha uzun sürer:

I-130 başvurusunu yaptıktan sonra eşiniz, F2A kategorisinde işlem görecektir.

2025 Nisan itibarıyla bu kategoride bekleme süresi yaklaşık 1 – 1,5 yıl arasında değişmektedir.

Ancak USCIS başvurusunu erken başlatırsanız (örneğin hemen evlendikten sonra yazın başvuru yaparsanız), 2026 ortasında ya da sonuna doğru eşinizin göçmen vizesiyle ABD’ye gelmesi mümkün olabilir.

Önerilen strateji:

Eylül sonrası eşinizi daha erken yanınıza almak istiyorsanız:

Düğünden sonra I-130 başvurusunu bir an önce yapın.

Bu arada eşiniz turist vizesine başvurabilir. Ancak başvuruda açıkça “Eşim ABD’de yaşıyor, ziyarete gitmek istiyorum” demelidir.

Turist vizesi alması garantili değildir, ama alırsa yalnızca ziyaret amacıyla gelip zamanında dönmesi gerekir.

Eğer ABD’ye gelip kalıcı olarak kalmak gibi bir düşünce varsa, tek ve güvenli yol Türkiye’den I-130 süreciyle gelmektir.

Dilerseniz, evlendikten sonra nasıl başvuru yapacağınızı adım adım da açıklayabilirim.

• Referenced by  H huseyin_tsn 
  • Referenced by  ATS16 ATS16 

• @crazycells Merhaba, ben caresiz bir anne olarak 21 yasin uzerindeki oglum(bekar) icin nasil bir cozum bulurumda NVC surecini hizlanir pesindeyim, tabiki durum gosteriyorki bu pek de mumkun degil. Size bir soru sorsam mumkunmu... Ben 2013 sensinde evlendim Native American esim. Oglum o zaman 18 yasindaydi, ancak green kart basvuru ve kabulunu 2016 senesinde gerceklestirdik benim icin. Evlilik tarihinin acaba F1 vize categorisini degistirmekde her hangi bir etkisi olurmu bu yapilabilinirmi? Ayrica oglum 2016 yili Nisan ayinda benim GC kabul oldugu ay ve zaman da 21 yasina girmisti.

• Başvuru tarihi 2008 olan vize bu gün çıkmış olduğu haberini aldık Mülakat tarihinde 21 yaş üstü olan çocuklar için geçerli mi ben şuan 25 yaşındayım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87

55.7k
Users

4.8k
Topics

484.3k

| | | |