Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• ⭐⭐

@çotonak28, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@goodluck selamlar öncelikle bu durum için bağlı bulunduğunuz ofisisin procesing times line kontrol etmeniz gerekli.Benım seyehat iznim sistem de 12 ay gözüküyordu ofisin.Tam 11 ayda elime ulaşmış oldu.

Sistemde gozukmedigi icin aradim. Normalde green card 4 ay gozukuyor. Gozuken tarihler normal seyrinde ilerlemiyor. 3 ay boyunca 5 ay kaldi diye gozukuyordu. Seyahat izninde is hic tarih yok. Beklenenden uzun surdu yaziyor. Bende Uscis’i aradim. Yetkili green card ve seyahat izninin ayni anda 9 Ocakta gelecegini soyledi.

• @goodluck Nebraska Center i aradim. Ama otomatuk cevap verme sistemi cikiyor hep. Agent a baglanmadi bir turlu

• ⭐⭐

Hemen bir gerideki sayfaya bakin (sayfa 64) nasil hemen baglanabileceginizi yazmistim

• @Haworn-1903 Hangi ek evrakı istediler sinden?

• @Manushaqe neresi için soruyorsunuz? Ankara ya de randevusuna gittik. Gitmeden bu aşı kağıtlarını, defterlerini götürün. Covid aşısı TR de yok zaten bilgileri var aşı olmanıza gerek yok. Ankara bizde yüklediğimiz bütün evrakların asıllarını istedi. 16 yaşından büyük oğluma adli sicil kaydı yoktur yazısı götürdüm. Götürmeden önce upload edin. Sonrasında 1.sponsorun Vergi transcript ini istediler. Sonrasında sponsorları kabul etmeyince 3. Sponsor buldum. Kabul ettiler. Süreç süresince hep Red yazdılar. Pasaport lar postaya verildikten sonra issued yazdı. Vizeler 1 günde hazırlandı. Artık sarı zarf göndermiyorlarmış.

• @Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba

• @Haworn-1903 sponsorların hazırladıkları belgelerin orijinallerini mi istediler? yoksa çıktıları yeterli oldu mu? benim sonsorlarım bütün belgelerini amerikada hazırlayıp kendileri yüklediler sisteme ama bana yükledikleri belgeleri posta ile göndermediler. göndermeleri gerekir mi?

• @Başak-Ayhan Genelde %95 gelir yetersizligi bu nedenle daha fazla sponsor isterler geliri yeterli bir sponsor olmak zorunda.

• @Manushaqe Bildiğim kadarıyla Sponsörün yüklediği belgeler sizden istenmiyor. Kişisel Finansal veriler (kişiye özel) sadece devletle paylaşılabilir..

• Herkese selamlar konsolosluk vize süreçlerini nasıl belirliyor priority date kısmına göre mi bakıyorlar benim date 21/6/21 olarak gözüküyor tahminen vizeye çağırmam ne zaman olur ? Sürecim f22(F2A)

• 7 Ocak 2022 de başvuru yaptık ne hikmetse bir kutucukta nerede görüsme yapacağımız seçilmedi diye bize bir uyarı vermediler 1.5 sene sonra dilekçeye anca cevap verdiler uscis ve Amerikan yasalarına göre mülakat yeri secilmese bile gelecek olan kişinin ülke konsolosluğuna otomaitik görüsme atar eşimin senatöre yalvar yakar ricası ile 4 dilekçeyle anca cevap verdiler şuanda evraklar Ankara ya gittimi bilmiyoruz ve söylenen Ankara bekleme süreci 1 yıl bu doğrumu bunu nasıl hızlandırabiliriz.
    DO 10/03/2024 öncelikli tarihimiz PD 01/07/2022 şimdiye kadar bekleme süremiz 32 ay sizce bunu nasıl hızlandırabilirim yardımcı olabilecek varsa teşekkürler

• This post is deleted!

• @hakomutafyan selamlar konsolosluk çağırılma süreçleri visa bultaindeki kategorinize göre ilerliyor pd tarihinize göre çağırılıyorsunuz örn benim pd tarihim 21/6/21 şuan visa bultaindeki 01/01/22 o yüzden beklemekten başka çaremiz yok malesef.

• @Manushaqe hayır benden belgelerin asıllarını istemediler

• @Başak-Ayhan gelirlerinin düşük olması

• Benim de dün akşam vize randevu tarihim geldi. 3 Aralıkta bir sorun olmazsa gireceğiz mülakata. doktor randevusunu da bugün aldım. En erken 26 Kasım tarihli bulabildim.

• @Manushaqe Hayırlı olsun. PD tarihiniz nedir?

• Merhaba. Bugun vize mulakatina girdik. Bizim vize turumuz immigrant F3 vizesi. Saat 9.15 randevumuz icin biz 8.45 te konsolosluga varmis olduk. Canta, cuzdana izin veriyorlar ama icinde yasakli maddelerin olmamasi gerekir. Butun cantanin icini dokuyorlar. Biz canta goturmedik, ynimizda sadece arabanin anahtari ve belge dosyamiz vardi. Oncellikle bahceye giriyorsunuz ve orda bekliyorsunuz. Karsidaki binadan anons ile randevu saatine gore cagiriyorlar. 9.15 randevulari deyince sirasiyla camekana gittik pasaportlarimizi oraya teslim ettik. Telefon, usp, akilli saatimiz vs olup olmadigini sordu. Sonra kapinin onunde siraya girdik ve 10 dk kadar bekledik. Iceriden pasaportlarimiz elinde bir kisi cikip isimlerimizi soyledi. Pasapprtlari elimize verdi ve iceri girdik. Orasi sadece xray kontrol noktasiymis. Montlarimizi, saatlerimizi, kemerlerimizi vs cikarip tepsilefe koyduk ve xraydan gectik. Sonrasinda baska bir bahceye cikip sonundaki binaya gectik. Girer girmez 2 gorevli pssaportlarimizi hazirlamamizi soyledi ve bir bankoya yonlendirdi. DV tahlileri icin pasaport, DS260 resimli formunj ve birer fotograf hazirlamalarini istediler. Bankoya gectigimjzde pasaportlarimizi kontrol edip bize bir sira numarasi verdiler ve beklememizi soylediler. Banka usulü ekrandan numarayi takip edip hangi banko yaniyorsa oraya gidiyorsunuz. Yarim saat kadar bekledik ve siramiz geldi. Amerikali ama.cok guzrl turkce konusan bir kadin gorevli karsiladi. Pasaportlarimizi, resimlerimizi, adli sicil kayitlarimizi, nufus kayitlarimizi ve daha once gecerli turistik vizelerimizin oldugu paspaprtlarimizi istedi onlari verdik. Benim 2 vatandasligim oldugu icin diger ulkenin pasaportunu da istedi ama yanimda drgildi ve belge listesinde oyle bir talrp olmadigi icin getirmedigimi soyledim. Yuzunu biraz buruşturdu oyle deyince. Sonra 18 yasima kadar Arnavutlukta yasadigimdan dolayi ordaki adli sicil kaydimi istedim. Elden aldigim bir tane oldugunu ama Arnavutluktan basvurdugum belgenin daha konsolosluga varmadigini soyledim. Onun icin de yuzunu burusturup belgeleri sizin takip etmelisiniz biz degil dedi ve elden aldigimi almadi. Sonrasinda gidip mulakat icin yine sira beklememizi soyledi ( ayni sira numarasiyla) bizi alanin baska bir kismina yonlendirdiler. Meger mulakatlar orda bulunan 4 bankoda oluyormus. 19 numarali bankoda bulunan amerikali gorevliye denk geldik iyiki. Cok iyi ve guler yuzlu bir adam. Once dogruyu soyleyecegimize yemin ettirdi. Sonra hepimizin parmak izlerini aldi. Biraz once verdigimiz belgelere bakti biraz benimle Arnavutluk hakkinda sohbet etti. Askerlik belgesini istedi. Arnavutluktaki adli sicil kaydini istedi ona da aynisini anlattim. Aldi belgeye bakti ve yeterli oldugunu soyledi. Gecerli olan turistik vizelerimizin uzerine iptal muhurlerini vurdu. Sonra butun belgeleri iade etti. Pssapprtlarimizi alip gulerek ve turkce olarak vizeleriniz onaylandi, tebrikler dedi. Birkac gun icinde belirttigimiz ptt subesine gondereceklerini soyledi. Darisi hepinizin basina insallah.

• @Manushaqe tebrik ederim hayırlı olsun😇

• Tebrikler benimde yarin sabah randevum var cok heyecanliyim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |