Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, abim yeni vatandaş oldu. Benim için başvuru yapacaktı ama bekleme süreleri 10 yıl kadar sürüyor. Bunun yerine anneme yapacak. Anneme çıkınca o da bana başvuru yapacak. Böylece daha kısa bir süre oluyor. Konuya pek hakim değilim. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Mümkünse ne kadar uzun bir süreç yaşanır?

    Evet, bu sekilde sureci kisaltabilirsiniz; fakat ABD'ye girene kadar bekar kalmaniz lazim... 👍

    Su anki bekleme surelerini ilk iletiyi ve guncel bulteni inceleyerek hesaplayabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

    Fakat ilerde bu sureclerin uzayabilecegini ve kisalabilecegini unutmayin. Ayrica hem anneniz uzerinden hem de kendisi uzerinden iki ayri basvuru yapabilir, bilginize. Iki surecten hangisi daha hizli gelirse onunla devam edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharg, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Herkese merhaba, Dosyamız NVC aşamasında. Gelirimiz yeterli olmadığı için finansal sponsor ile ilerlemeyi denedik fakat o da olmadı. Dolayısıyla eşimin gelirini kullanmak istiyoruz. Eşim ABD vatandaşı, 2022 Hazirana kadar Türkiye'deydi. Haziran ayında Amerika'ya döndü. Minimum geliri elde etti fakat dosyamızla ilgili NVC ısrarla 2021 vergi belgelerini istiyor. Eşim Türkiye'de olduğu için W2su yoktu. 2021 gelirimiz yeterli olmadığı, eşim 2022 gelirini göstermek istiyor. Fakat NVC ısrarla 2021 yılı geliriniz yetersiz mesajı atıyor. 2022 gelirini ne zaman kabul ettirebiliriz?

    2022 yili icin vergi bildirimleri 23 Ocak'ta basladi:

    Esiniz vergi bildirimini yapsin ve IRS'e gondersin. Sonra W2 veya 1099 formlariyla beraber 1040 formunu da yukleyip gonderin. Mumkunse online bildirim yapin, IRS'ten transcript almaniz kolaylasacaktir. Bunu da CEAC'a yukleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hallmark21, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, anne ve babam icin 2022'nin Subat ayinda green card basvurusu yaptim. Babamin basvurusu Kasim ayinda onaylandi fakat annemin basvurusunda hicbir gelisme yok... Annemin basvurusundaki gecikmeyi aratabilecegim bir telefon/email bilgisi de bulamadim. Bu durumla ilgili fikir veya tecrube sahibiyseniz, yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.

    Ikisi icin de online I-130 basvurusu yaptiniz, degil mi?

    Sorularinizi su baslikta sormanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi


  • @crazycells 2021 geliri yeterli olmadığı için dq olamıyoruz. o yüzden sponsor bulmaya çalışmıştık. onlarla da aksilik olunca eşimin sponsorluğuna dönmeyi deniyoruz. 2022 vergi bildirimini pazartesi günü yapacak. bize ısrarla bu dosya yeterli geliri karşılamıyor mesajı geliyor. yani kısacası dq olamıyoruz şu anda 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharg, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @crazycells 2021 geliri yeterli olmadığı için dq olamıyoruz. o yüzden sponsor bulmaya çalışmıştık. onlarla da aksilik olunca eşimin sponsorluğuna dönmeyi deniyoruz. 2022 vergi bildirimini pazartesi günü yapacak. bize ısrarla bu dosya yeterli geliri karşılamıyor mesajı geliyor. yani kısacası dq olamıyoruz şu anda 🙂

    Anladim, hic dert degil. Bu durum gecikme disinda bir problem yaratmaz.

    Esinizin 2022 gelirleri yoksulluk sinirinin %125'inden fazla, degil mi? Eger son yilin bilgileri yeterliyse bir sorun yasamazsiniz, ama tabii ki siz yine de son 3 yilin bilgilerini CEAC'a yukleyin, "su belgeniz eksik" demesinler...

    Screen Shot 2023-02-04 at 17.00.11.png

    Vergi bildirimini tamamladikcan sonra, IRS sitesinden "2022 tax transcript" alin, bunu da yukleyin.


  • @crazycells evet, istenen minimum tutardan fazla. En kısa sürede yüklemeyi yapacağız. verdiğiniz cevap çok rahatlattı. Teşekkür ederim.


  • @crazycells Tesekkurler!


  • Merhaba ABD vatantasi kardeşim annem için greenkarta başvurdu. Parmak izi için iki defa adresimiz değişmek zorunda kaldık. Eski adresimize gonderdikleri için randevumuza Nisan 2022 gidemedik. Yeni adres beyan ettiğimiz halde parmak izi randevusu alamıyoruz. Uscis den defalarca bildirdik hiçbir dönüş alamıyoruz. Bu sorunu nasıl çözebiliriz bilen varsa yardımcı olabilir mi. Bir yıldan fazladır annem için parmak izi randevusu yeniden alamadik


  • Merhaba IR5 için annem için başvuru yapıldı. Parmak izi için 2 yıldır bekliyoruz. Adres değişikliği nedeniyle randevu tarihini kaçırdık. Daha doğrusu posta elimize ulaşmadı. Uscis den defalarca yazdık. Ama cevap alamıyoruz. Randevu için hiçbir bilgi yok. Bu sorunu nasıl çözebiliriz


  • Herkese merhaba, güne dq mailiyle uyandık. Yardımcı olan herkese teşekkürler. Bekleyen herkes için e zamanın hızlıca geçmesini diliyorum 🙂


  • Merhaba, Bu yaş sınırlarının 21 den 18 e düşürüldüğü hakkında bir duyum aldım acaba doğru mudur?


  • Merhaba Amerikan vatandaşı eşimle aralık ayında evlendik. Şimdi aile birleşimi sürecine başlıyoruz orada Immigration Office başvuru yapacak. Benim Amerika'ya gitmem kaç ay/yıl bulur bu süreçler hakkında bilgi verebilir misiniz


  • Expired Green Card ve USCIS Account Numarası

    Merhaba... Ben ABD vatandaşıyım, eşimle de 25 yıldır evliyim. 20 yıl önce eşime IR1 Green Card almıştık ancak Türkiye'den gelmek istemedi. Uzun süre Türkiye'de yaşadık. Eşimin green cardı 10 yıl önce expire oldu. Çocuklar üniversite çağına gelince eşimin de rızasıyla 3 yıl önce ABD'ye geldim, çocuklar da burada okula başladılar. Eşim geri dönen yerleşikler kapsamında Ankara'da göçmen vizesi başvurusunda bulundu ama kabul edilmedi. Şimdi vizeyle ABD'de bulunuyor. Türkiye'de emekli oldu, burada bizimle birlikte kalmak istiyor.

    Green Card için başvuru yapıyoruz. I-30 formunu UCSIS'in web sayfasından online olarak doldurmak yeterli oluyor mu? Formu doldururken UCSIS Account numarasını soruyor. Profil bilgilerinde ve diğer yerlerde bu numarayı bulamadım. Eksik yollamak istemiyorum. Numarayı nereden bulacağım konusunda yardıma ihtiyacım var. Forumdaki açıklamalardan anladığım kadarıyla I-30 formuna ilave olarak I-30A formunu da doldurmamız gerekiyor diye anladım. Ve en önemli sorun da doğru yolda olup olmadığım hususu: Şöyle ki; eşimin daha önce aldığı, her ne kadar 10 yıl önce expire olmuş olsa da bir green cardı olmasından dolayı green card yenilemeye mi başvurmalıyım, yoksa yeni kart başvurusu mu yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   daydreamer daydreamer 

  • Selamlar ,
    Green Card sahibiyim,Tr’deki nisanlimla yil sonu dugun yapicaz.Benim card’im uzerinden onun gelmesi uzun surucegi icin.Oncesinde turiste basvuru yapalim dedik tabi oncesinde Shengene basvurdu ve aldi Almanya’ya gitti geldi ,daha sonra abd turist basvurusu elimiz baya guclu gittik bankada 7-8 bin $ yakin para calistigina dair belge, aktif yuksek lisans ögrencisi ve aktif Shengen vizesi var ama red verdiler kalici bag meselesi uzucu nokta belgelere bakmayip onyargiyla yaklasmislar .Simdi bi iki kere daha kendimize ve belgelerimize guvenip Turiste basvurmak mi , burda aklima takilan ds formunda tanidigim yok dedi bu ilerde sikinti olur mu Yoksa basit cevaplarla gecistirilir mi ,ikinci defa turiste basvurmaya deger mi bu riske, Yada resmi nikahi yapip benim Abd’den green card uzerinden sureci baslatmam mi ?

    Tabi yil sonundan sonra dugun ve sonrasinda esimi orda yalniz birakmak istemiyorum ve onunla kalmak istiyorum simdiden seyahat beglesine basvurmali miyim? Oda 4-7 ay suren bir surec sanirim?

    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @misolandme hayırlı olsun öncelikle ancak turist vizesinden red alanların aradan ortalama 6 ay geçtikten sonra tekrardan denemelerinde fayda olacaktır. Sizin suan aktif olarak çalıştığınız bi yer varmı? En önemlisi maddi gücünüz müstakbel eşinize sponsor olmaya yetecek düzeyde mi? Çünkü eğer siz sponsor olamazsanız bir ABD vatandaşının eşinize sponsor olması gerekir. Herşeyi geçtim bekleme süreleri suan maalesef olağanüstü hala 2022 Ağustos dosyalarından bekleyenler var bknz( @Handan ) hanım. Tabi bu süreçte eksik evrak talepleri vs oldugu zamanda süreç uzayarak kabaca 3 yıla çıkabiliyor. Bazen uscis centera göre değişiklik gösterip DQ olmanız kısa sürebiliyor sonra konsolosluktan mülakat beklemekte uzun bi süreç..

    Eğer sponsor bulamayacağınızı düşünüyorsanız size tek önerim cok zor olsa da sizin ABD’de kalıp eşinizin Türkiye’de bir süre daha yasaması olacaktır. Bu süreçte göçmenlik başvurusu oldugu için kuvvetle muhtemel tekrar başvuracağı turist vizesi red edilecektir.


  • 1 yıl oldu hala bekliyorum. Amerika’da kayın pederim ölmek üzere eşimin şu an bana çok ihtiyacı var; orada yapayalnız. USCIS nasıl hızlandıra bilirim lütfen yardım.


  • merhabalar herkese, Amerika'da bulunmaktayim ve es durumundan I485 (greencard), I131 (Seyahat Izni) ve I765 (calisma izni) basvurularim devam etmekte. Yasanan deprem dolayisi ile (ailem D.Bakir da yasadigi icin) ailemi ziyaret etmem gerekiyor ve bundan dolayi I131 dosyam icin hizlandirma talep ettim. Bana bugun bir mail geldi ve konu ile ilgili "proof of document" hazirlayip gondermemi istiyorlar.
    Sorum su ki: Nasil bir dosya hazirlayacagim hakkinda hicbir fikrim yok. Dogum yerimin D.bakir oldugunu ailemin orada yasadigini mi ispat etmem gerekiyor?

    Konu ile ilgili tecrubesi ve bilgisi olanlar yardimci olabilirse cok sevinirim

  • ⭐⭐⭐

    @azizozy ailenizin depremzede olduğunun kanıtlarını (e devletten alınacak olan depremzede belgesi yeterli olacaktır) ile birlikte bir mektup yazarak durumu anlatın muhtemelen olumlu sonuclanacaktır


  • @waterman oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. Ailem depremzede degil ancak ( yani sukur ki depremde bir can kaybimiz olmadi evleri de hasar gormedi ) orada yasadiklarini gostermem yeterli olur mu sizce?

  • ⭐⭐⭐

    @azizozy, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @waterman oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. Ailem depremzede degil ancak ( yani sukur ki depremde bir can kaybimiz olmadi evleri de hasar gormedi ) orada yasadiklarini gostermem yeterli olur mu sizce?

    Buna USCİS karar vericek maalesef fikrim yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum