Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Naturalization 5 yıl kuralı ve Abd dışında kalış süresi

• Claudia hanım merhabalar,

Naturalization için gerekli 5 yıl kuralı ile ilgili bir sorum olacaktı size. Forumda da yazdım ancak cevap alamadığım için izninizle size sormak istedim.

Ben Abd'ye ilk girişimi 2020 temmuz ayında yapıp 3-4 gün sonra Türkiye'ye geri dönmüştüm. İkinci ve nihai girişi de 2021 nisan ayında gerçekleştirdim, yani 8 ay sonra. Bu 8 aylık süreçte Abd'ye bağlılığımı gösterebilecek bir kira kontratım, banka hesabım vs olmadı, yalnızca 2020 için vergi beyanında bulundum. Esasında kronik rahatsızlığım sebebiyle bu 8 aylık süreçte tedavi gördüğüm için Abd'ye ilk girişten bu kadar sonra yerleşebildim. 5 yılın yarısı olan 30 ay fiziki olarak Abd'de bulunma koşulunu da gün itibari ile yerine getirmiş durumdayım. Bu durumda size ilk sorum şu olacak;

-5 yıl kuralını göze alınca vatandaşlığa 2025 nisan'da başvurmak ne kadar mantıklı (2020 temmuz + 5 yıl - 90 gün)? Yoksa 2020 temmuz ve 2021 nisan arasında continuous residency'yi bozduğumu varsayıp 2021 nisandan 4 yıl 6 ay 1 gün sonrası olan 2025 ekim ayında başvurmak mı daha makul olacaktır?

Daha önemli bir sorun ise şu, ben rahatsızlığımın ilerlemesi sebebiyle bu sene yani 2024 mayıs ayında Türkiye'ye dönüş yaptım. Yaklaşık 5 ay sonra ekim ayında Abd'ye tekrar geldim ve şu an Abd'deyim. Hastalığım ve tedavisi sebebiyle kısa bir süre kalıp tekrar geri dönmem gerekiyor. Bu durumda vatandaşlığa eğer 2025 ekim ayında başvurursam 3 kere uzun süre Abd dışında kalıp kısa süreliğine Abd'ye giriş yapmış görüneceğim. Yani kabaca şu şekilde olacak;

2024 Mayıs - Ekim arası 5 ay Türkiye
    2024 Ekim 3-4 hafta Abd
    2024 Kasım -2025 Mart 5 ay Türkiye
    2025 Nisan 3-4 hafta Abd
    2025 Mayıs - Ekim arası Türkiye
    2025 Ekim Naturalization Başvurusu

Bu durum benim vatandaşlık sürecini olumsuz etkiler mi? Abd'de halihazırda sağlık sigortamı devam ettiriyorum, banka hesaplarım ve kredi kartlarım aktif, vergi beyanlarını yapmaya devam edeceğim. Bununla birlikte bir senelik telefon hattı alabilir ve arkadaşlarım hala orada olduğu için eski evimin kira kontratına ismimi ekleyebilirim.

Bunlardan başka sorun çıkmaması adına ne yapmalıyım? Amerika'da kalış süremi mi uzatmalıyım? Türkiye'den hastalığıma ve tedavi gördüğüme dair doktor raporları getirsem ne kadar fayda sağlar?

Uzun mesaj için kusura bakmayın, esenlikler.

• Muslu Law Firm

@Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Naturalization 5 yıl kuralı ve Abd dışında kalış süresi

Claudia hanım merhabalar,

Naturalization için gerekli 5 yıl kuralı ile ilgili bir sorum olacaktı size. Forumda da yazdım ancak cevap alamadığım için izninizle size sormak istedim.

Ben Abd'ye ilk girişimi 2020 temmuz ayında yapıp 3-4 gün sonra Türkiye'ye geri dönmüştüm. İkinci ve nihai girişi de 2021 nisan ayında gerçekleştirdim, yani 8 ay sonra. Bu 8 aylık süreçte Abd'ye bağlılığımı gösterebilecek bir kira kontratım, banka hesabım vs olmadı, yalnızca 2020 için vergi beyanında bulundum. Esasında kronik rahatsızlığım sebebiyle bu 8 aylık süreçte tedavi gördüğüm için Abd'ye ilk girişten bu kadar sonra yerleşebildim. 5 yılın yarısı olan 30 ay fiziki olarak Abd'de bulunma koşulunu da gün itibari ile yerine getirmiş durumdayım. Bu durumda size ilk sorum şu olacak;

-5 yıl kuralını göze alınca vatandaşlığa 2025 nisan'da başvurmak ne kadar mantıklı (2020 temmuz + 5 yıl - 90 gün)? Yoksa 2020 temmuz ve 2021 nisan arasında continuous residency'yi bozduğumu varsayıp 2021 nisandan 4 yıl 6 ay 1 gün sonrası olan 2025 ekim ayında başvurmak mı daha makul olacaktır?

Daha önemli bir sorun ise şu, ben rahatsızlığımın ilerlemesi sebebiyle bu sene yani 2024 mayıs ayında Türkiye'ye dönüş yaptım. Yaklaşık 5 ay sonra ekim ayında Abd'ye tekrar geldim ve şu an Abd'deyim. Hastalığım ve tedavisi sebebiyle kısa bir süre kalıp tekrar geri dönmem gerekiyor. Bu durumda vatandaşlığa eğer 2025 ekim ayında başvurursam 3 kere uzun süre Abd dışında kalıp kısa süreliğine Abd'ye giriş yapmış görüneceğim. Yani kabaca şu şekilde olacak;

2024 Mayıs - Ekim arası 5 ay Türkiye
    2024 Ekim 3-4 hafta Abd
    2024 Kasım -2025 Mart 5 ay Türkiye
    2025 Nisan 3-4 hafta Abd
    2025 Mayıs - Ekim arası Türkiye
    2025 Ekim Naturalization Başvurusu

Bu durum benim vatandaşlık sürecini olumsuz etkiler mi? Abd'de halihazırda sağlık sigortamı devam ettiriyorum, banka hesaplarım ve kredi kartlarım aktif, vergi beyanlarını yapmaya devam edeceğim. Bununla birlikte bir senelik telefon hattı alabilir ve arkadaşlarım hala orada olduğu için eski evimin kira kontratına ismimi ekleyebilirim.

Bunlardan başka sorun çıkmaması adına ne yapmalıyım? Amerika'da kalış süremi mi uzatmalıyım? Türkiye'den hastalığıma ve tedavi gördüğüme dair doktor raporları getirsem ne kadar fayda sağlar?

Uzun mesaj için kusura bakmayın, esenlikler.

Sayin @Emre-Dilekçi, ABD disinda kaldiginiz ve 6 ayi gecen her sure ABD ile ikamet baginizi vatandaslik acisindan koparmis sayilir ve bu bagin kopmadigini gostermek yuku size duser. Buna uyan her seyahati delilleri ile aciklamaniz gerekecektir. Son 5 yil icinde bu tur olabilecek bir seyahat veya iki seyahati aciklama ihtimaliniz olabilir. Bu seyahatler ne kadar az olursa ve aciklamalar ne kadar ikna edici ise vatandasligi alma sansiniz artar. Hastaliginizi ABDde saglik sigortaniz olmasina ragmen neden TCde tedavi ettirdiginizi de aciklamaniz gerekecektir. Eger TCde kalisiniz uzayacaksa reentry permit almayi tercih edebilirsiniz. O zaman 2 yil ABDye gelmeniz gerekmez. Burada size genel olarak yararli olabilecek bilgileri paylasiyorum ancak detayli durumunuz icin goruste bulunamiyorum.

• @Claudia-J-Muslu cevabınız için çok teşekkür ederim. Hastalığım nadir görülen ve yeni yeni tanımlanan bir hastalık. Bu sebeple tedaviler de deneysel tedaviler ve neredeyse hiçbir sigorta karşılamıyor. Out-of-pocket ücretler de çok pahalı olduğu için tedaviyi Türkiye'de yaptırmak durumunda kalıyorum. Zaten Abd'de tanıyı koyan ve hastalığımdan haberdar bir kaç doktor da var. Vatandaşlığıma bir sene kaldığı ve şayet alırsam 5 senelik süre de donacağı için re-entry permit düşünmüyorum. Zaten 6 ay dolmadan ülkeye giriş-çıkış yapacağım, beni tedirgin eden sık sık 5 aylık seyahatler yapıp Abd'ye gelince de kısa sürede kalmamın vatandaşlık başvurusunda olumsuz bir etki yapması. Yukarıda bahsettiğim doktorlardan teşhis ve tedavi ile ilgili evrakları ibraz edebileceğim, ancak dediğim gibi maalesef dosyama baktıklarında most recent seyahatler hep uzun süreli olmuş olacak.

Detaylı bilgi alışverişi için ofisinizi arayabilir miyim?

• Muslu Law Firm

@Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Naturalization 5 yıl kuralı ve Abd dışında kalış süresi

@Claudia-J-Muslu cevabınız için çok teşekkür ederim. Hastalığım nadir görülen ve yeni yeni tanımlanan bir hastalık. Bu sebeple tedaviler de deneysel tedaviler ve neredeyse hiçbir sigorta karşılamıyor. Out-of-pocket ücretler de çok pahalı olduğu için tedaviyi Türkiye'de yaptırmak durumunda kalıyorum. Zaten Abd'de tanıyı koyan ve hastalığımdan haberdar bir kaç doktor da var. Vatandaşlığıma bir sene kaldığı ve şayet alırsam 5 senelik süre de donacağı için re-entry permit düşünmüyorum. Zaten 6 ay dolmadan ülkeye giriş-çıkış yapacağım, beni tedirgin eden sık sık 5 aylık seyahatler yapıp Abd'ye gelince de kısa sürede kalmamın vatandaşlık başvurusunda olumsuz bir etki yapması. Yukarıda bahsettiğim doktorlardan teşhis ve tedavi ile ilgili evrakları ibraz edebileceğim, ancak dediğim gibi maalesef dosyama baktıklarında most recent seyahatler hep uzun süreli olmuş olacak.

Detaylı bilgi alışverişi için ofisinizi arayabilir miyim?

Sayin @Emre-Dilekçi, oncelikle cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim. Yine de bu tedavileri ABDde neden yaptiramadiginizi soracaklardir ve alacaginiz dr raporlarinda soylediklerinizi onaylayan ifadelerin bulunmasi gerekecektir. 6 aydan uzun ve 1 yili asmayan sureli seyahatler vatandaslik icin her zaman ekstra bir risk olusturur. Ancak yine de ozurunuze bagli olarak asilabilir bir engeldir. 6 aydan az ama surekli seyahatler de aciklama gerektirecektir. Hastaliginiz ve alacaginiz dr. raporlari bu durumu aciklamaya yardimci olacaktir. Dr. raporlarinda ve sizin ifadelerinde celiskili ifadeler olmamasi cok onemlidir. Basvurudan sonra daha cok ABDde kalmaya ozen gostermeniz durumunuza yardimci olacaktir. Ancak yine de seyahat edebilirsiniz, kisa sureli olmasini tavsiye ederiz. Tabii ki dilerseniz ofisle temasa gecebilirsiniz bu durumda detayli danismanlik alabilirsiniz. [email protected] a email ile ulasabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98

55.7k
Users

4.8k
Topics

484.4k

| | | |