@serhank Simdi ABD'ye girerken iki ana noktada kontrol yapiliyor. Birincisi ucaga binerken havalimaninda Gozen guvenligin yaptigi kontrol, digeri ise ABD'ye giriste yapilan kontrol. ABD'ye girerken hic sorun yasamazsiniz, zaten hem greencard bilgileriniz var, hem de o oval stamp'in anlamini bilen polisler var. Sorun, ucaga binerken turkiye'de Gozen guvenligin yaptigi kontroller. Ben artik oradaki isanlarin da yillardir bu iste uzmanlastigi icin sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Ama zaten dogum tarihi hatali bile olsa esinizin elinde bir green card var. Gozen guvenlik zaten USCIS sistemine bagli terminallere pasaportunuzu okutuyor ve green card sahibi oldugunuzu goruyorlar. Onunla zaten her turlu ucaga bindirirler. Ayrica bir I-551 bastirmaniza gerek yok.
-
@serhank Simdi ABD'ye girerken iki ana noktada kontrol yapiliyor. Birincisi ucaga binerken havalimaninda Gozen guvenligin yaptigi kontrol, digeri ise ABD'ye giriste yapilan kontrol. ABD'ye girerken hic sorun yasamazsiniz, zaten hem greencard bilgileriniz var, hem de o oval stamp'in anlamini bilen polisler var. Sorun, ucaga binerken turkiye'de Gozen guvenligin yaptigi kontroller. Ben artik oradaki isanlarin da yillardir bu iste uzmanlastigi icin sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Ama zaten dogum tarihi hatali bile olsa esinizin elinde bir green card var. Gozen guvenlik zaten USCIS sistemine bagli terminallere pasaportunuzu okutuyor ve green card sahibi oldugunuzu goruyorlar. Onunla zaten her turlu ucaga bindirirler. Ayrica bir I-551 bastirmaniza gerek yok.
-
Öncelikle süreçinizde bol şans, aşağıdaki başlıkta zaman geçirme şansınız oldu mu?
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Mecburi hizmet sürecinizin olduğuna dair resmi bir evraginiz var mı ve mutercim tercüme yaptırmak ister misiniz bu evrakı? Belirttiginiz süreç yaklaşık 1,5 yila tekabül ediyor. Yasal ve kesin bir tavsiye olmamakla birlikte ilk giriş tarihinizden itibaren (imzanizi güncelleyebilir misiniz) her bir 6 ayda (altı ayi geçirmeksizin) ABD’ye seyahat etmenizi, ilgili seyahatlerin girisini JFK’den yapmanızi, giriş esnasında herhangi bir sorguya takilirsaniz Türkiye’de doktor olarak çalistiginizi kanıtlayan kimlik ve mecburi hizmetiniz olduğunu gösteren tercüme ettirdiginiz evrakı ibraz etmenizi ve mecburi görevinizin bitimine müteakip zaman geçirmeksizin göç etmenizi tavsiye ederim. Yine son kararı ülkeye girişteki CBP memuru verecektir durumunuza ve ikna yeteginize göre.
Re-entry opsiyonunu da değerlendirebilirsiniz tabi ilk başvuru esnasindaki bekleme süresini göz önünde bulundurarak. Daha deneyimli re-entry yapmış forum kullanıcıları da yorumlayacaktır belki. Bol şans 🍀
-
Merhaba aranıza yeni katıldım 🙂 H1B vize mülakat görüşmesine Ankara'dan girdim sarı kağıt AP işaretlediler ve mail ile dönerler dediler.Eşimin ve benim pasaportumu aldılar ayrıca Approval Notice kağıdını da aldılar.Durum refused gözüyor bildiğiniz üzere.
Ayrıca b1/b2 vizem var ve 2 kere aşmadan giriş çıkış yaptım.
case created :22 ocak 2025
case last uptaded :24 ocak 2025H1B de durum nasıl ilerliyor açıkcası çok merak ediyorum belki yorumunuz vardır diye paylaşmak istedim teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK yaşanmamış örnekler için kimseye tavsiye vermem merak etmeyin.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Teşekkür ederim sizinkide umarım biran önce ulaşır 7-8 gün sonrasında değişti şuan hala bekliyorum @smyrna16
-
@gucarslan çok güzel bir haber inşallah bu sadece aos ile sınırlı kalmaz
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
@lesnarhomie cep telefonundan mobil hattan girin ev wifisinden yapamadım
-
@Beerat merhaba, tam karsilar mi bilmiyorum ama sanirim "expedite request" yapmak istiyorsunuz.
Eki 11, 2024 Expedite Requests | USCIS Expedite Requests | USCIS Eki 30, 2024 Chapter 5 - Expedite Requests Chapter 5 - Expedite RequestsImmigration benefit requestors or their authorized representative may request that USCIS expedite the adjudication of their application, petition, request, appeal, or motion that is under USCIS jur
su sayfalar isinize yarayabilir, daha tecrubeli arkadaslar bilgi verene kadar belki isinize yarar.
-
@rezanclz posta kutularinda isim yok. Dolayisiyla isme gore yerlestirmezler kutulara. Farzedinki cocuklarin okulunda cocuklar adina bir sey geldi isim tutmuyor diye gerimi gidecek:) Biz hala evin eski sahibinin maillerini aliyoruz. 🙂
-
-
-
@yasmin982 yoğunluktan kaynaklı olabilir, ilgili konsolosluk ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim
FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
This post is deleted! -
@thunder_74 Hayırlı olsun, darısı bekleyen herkesin başına. Sizden herhangi bir evrak talebi oldu mu?
-
@sefa238 ap ye kaldığımda ds-5535 doldurmuştum. Şimdi işlem tamamlandı emailinde sadece pasaportumu göndermem istendi.
-
@miyagisan benim elimde
-
Merhaba, ailemle birlikte J1-J2 vizemiz 10 Ekimdeki vize görüşmesinden sonra ertesi gün AP'ye kaldı. 11 Ekimden beri herhangi bir güncelleme olmadı, okuduklarımdan anladığım beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Yine de benzer durumları yaşayanlarla bilgi paylaşımı bir nebze de olsa insanı bekleme sürecinde rahatlatıyor diye düşünüyorum. Acaba bizim gibi son zamanlarda AP'ye kalıp beklemekte olan birileri var mı? Varsa sistemlerinde güncelleme oldu mu Case Last Updated kısmında?
-
Merhaba
Arkadaşlar uzun bir süreç sonucu vize maceram tamamlandı. Yıllar sürsede sonuçlanıyor, örnek benim durum :). Herkesin biran önce vizesine kavuşması dileğiyle. -
@thunder_74 merhabalar tekrardan, ben de ümidi kesdikten çok uzun bir süre idari işleme bir bakayım dedim ve 22 kasımda güncelleme gelmiş.
Bu süreçte ne oluyor 2 yıla yakındır da ben bekliyorum sona yaklaştık mı acaba? -
@Pantheon güncelleme geldikten sonra konsolosluğun yoğunluğuna göre bir hafta içinde eposta alırsınız diye tahmin ediyorum. Bana güncellemeden dört gün sonra eposta geldi - idari işleminiz tamamlanmıştır pasaportunuzu gönderebilirsiniz- şeklinde.
-
@thunder_74 siz de daha önce hiç güncelleme almamıştınız değil mi?
-
@Pantheon hayır
-
@thunder_74 inşallah bana da umduğumuz gibi olur. Sizlere de hayırlı olsun. Uzun bir sürecin sonunda mutlu olmanıza sevindim.
-
@Pantheon Sizin vize türünüz neydi?
-
Sayın @gucarslan ve @thunder_74 müsadenizle iki adet sorum olacak.
B1/b2 vize ap sürecim tamamlandı.
Belge göndermek için siteden "Konsolosluk Bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi" sekmesine tıklayınız diyor.
1-)Tıkladığımda talep nedeni soruyor, buraya ne yazmam gerekiyor?
2-)Pasaportumu sadece Levent ilçesi pttsinden mi gönderebiliyorum?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim. -
@venus369 merhabalar. Benim vize türüm B1/B2 turist vizesiydi.
-
@Pantheon 1.sorunuzu cevaplayabilirim.
Konsolosluktan idari işlemimin tamamlandığı ve pasaportumu gönderebileceğimi belirten eposta aldim. Şekilinde yazabilirsiniz. Ben bu şekilde yazdım sorun olmadı. -
@thunder_74 darısı bana inşallah sanırım şuan ben varım en uzun süredir bekleyen ve ds260 formunu yeniden doldurmam için açmışlar tekrar kontrolleri yapıp gönderdim bakalım bir faydası olacak mı
-
selamlar bugün vize görüşmem vardı b1/b2. her şey çok iyi geçti aslında ama we need more time to AP dedi. Sorun olacağını sanmıyorum dedi pasaportları aldı ve çıktık. Olumlu olma ihtimali nedir sizce?
-
@ozannavc pasaportları almışlar mıydı sizden? ben geçen gün görüşmeye gittim mavi kağıt verdiler. Ancak pasaportları aldı ve sorun olacağını sanmıyorum dedi pasaportlar bende kalsın dedi.
-
@venus369 durumunuzu kontrol etmek için mülakatınızı yaptığınız konsolosluğa mail ya da webdeli iletişim formundan ulaşın lütfen.
-
@Pantheon merhaba,
1- "konsolosluk AP sonucum sebebiyle ekstra evrak talep etti" yazabilirsiniz.
2- istediğiniz ptt şubesinden gönderebilirsiniz.hayırlı olsun
Benzer Başlıklar
98
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k