Iyi gunler;
ABD vatandasligina basvurma vaktim geldi. Durumum tek bir konu disinda cok basit ama bir konuda bilgi almak istiyorum;
2008 yilinda 19 yasimda iken Alaska’da Work and Travel ile calisiyorum. Calistigim otelde bira icerken yakalandim. Polis mahkeme icin “ticket” yazdi - tutuklanma olmadi.
Daha sonra ticket’da belirtilen gun ve saatte mahkemeye ciktim. Yargic ingilizcemin yeterli olmamasi nedeniyle davayi bir kac hafta erteledi ve bir avukat ile anlasmamizi istedi. Eyaletin sagladigi bir “free public defender” davami ustlendi ve sonraki mahkemeye kendisi katildi, bizi savundu (ben bu ikinci durusmaya telekonferans ile katildim)
Ikinci durusmada da karar verilmedi ve ileri bir tarihe ertelendi, bu arada benim ABD’den ayrilma surem gelmisti (WaT vizeleri sureli malum) ve Turkiye’ye dondum. Email uzerinden free public defender ile mahkeme surecini takip etmeye calistim. Kendisinin bana en son soyledigi “conviction almadin, mahkeme iptal edildi, ne suclusun ne sucsuz, endiselenmene gerek yok” gibi birseydi - malum 16 sene gecmis ustunden ve o zamanlar ingilizcem suanki gibi degildi.
Ben daha sonra Alaska court record’a online olarak baktigimda adim soyadimla arattigimda benim “Case”in closed oldugunu ve warranty issue edilmedigini gormustum.
Yani kisacasi davam sonucunda bir sonuc cikmadi, suclu ya da sucsuz bulunmadim ve dava kapandi.
Suanda ayni sisteme girip adim soyadim ile arattigimda artik hic bir sey cikmiyor. Eskiden google’a adimi soyadimi yazdigimda google’da bile gorunuyordu ama artik hic bir sey gorunmuyor (adim ve soyadim sadece bende var, soyadim nedense sadece bizim ailede var). Malesef avukat ile butun yazismalarim eski email adresimdeydi ve o adres inaktivite yuzunden kapatilmis yani mahkeme ile ilgili hic bir bilgiye sahip degilim artik. Ticket no ya da case no’yu da bilmiyorum artik bu sebepten (dedigim gibi 16 yil gecti ustunden).
Kisacasi; Alaska’da underage drinking yuzunden mahkemeye ciktim; be suclu ne de sucsuz bulundum ve mahkeme kapandi. Kayitlara ya da herhangi bir bilgiye online olarak da ulasamiyorum.
Bu durumda N-400 formunda daha once hic suc islediniz mi kismina ne yazmam, nasil bir belge sunmak gerekir?
Tesekkur ederim yardimlariniz icin.